Valpkurs nr 1; fast för de andra var det nr 3...

Ja, jag har insett att jag behöver vägledning med min lilla valp o ffa social träning. Igår hade vi verkligen turen på vår sida. Sms:ade till min hundtränare Pernilla - som tillika är min fd svägerska - o frågade om hon hade någon valpkurs på gång. Det visade sig att hon hade det o just igår skulle de träna på stan!! Exakt vad vi behövde... Jag blev överlycklig - och det skulle visa sig att min lilla Ella var riktigt duktig!! Vi tränade också på hundmöten o det gick helt super... Det enda som inte går så bra är att hon drar i kopplet, men det börjar också bli bättre. Pernilla tycker att jag ska köpa en sele till Ella som vi har på vanliga promenader och sen träna med koppel små stunder å då ska hon gå fint också, men börja med korta stunder. Hemläxan till nästa gång, är att lära hunden ett trick. Vi ska lära oss:GIVE ME FIVE! Vi kanske tar rulla runt också... hihi.... Imorgon ska vi ut o spåra o träna passivitet. Det blir spännande.

Har ju sedan länge konstaterat att det är ett gissel att gå med två hundar - för då ska en av dom tävla om vem som ska gå först - och det är Ella. Pernilla menar att jag måste träna att ha Ella snett bakom mig istället o försöka få fram Pufflan - DET är lättare sagt än gjort... Puff är så lik sin gammelmormor - å alla Ni som känner henne - vet ju vilken utmaning det är...

Idag har vi varit ute i skogen o hundarna har raceat av sig. Jag har också börjat träna att få in olika aktiviteter under promenaderna, det gör dom lugnare och mer uppmärksamma. Baksidan av allt - är att Pufflan har blivit SÅ fet!! Herregud... å jag har dragit ner ordentligt på maten... Måste nog börja med dietkost till henne, för det är verkligen vare sig fint eller hälsosamt... titta bara på mig!!

Min dag började o slutade med migrän - å jag känner av lite idag också. Går o funderar på om jag har hjärntumör... men huvudvärken flyttar sig - så det ska väl vara lugnt - hoppas jag... Tänk om jag skulle vara dödsjuk nu, när det är så mycket härligt o underbart som händer i mitt liv.... Det vore ju inte det man först drömde om, precis...

Avslutar med en bild på en MYCKET TRÖTT liten Ella... hon fick verkligen hjärngympa igår...

Ha en fortsatt trevlig helg. Här håller vi på att förbereda för målaren som kommer imorgon. Det är mycket jobb och en bra sak, är att vi nu får bort en massa skit!! Leve städning och röjning!!

Puss o kram