Vår senaste lilla kärlek...

Igår var kärmor o kärfar upp till Stensön för att hämta lille Foxy. Han hade visst sovit hela vägen, inte mått illa eller nåt. De stannade och fikade en gång o då hade han gjort toalett. Inatt var han ut o bajsade... nöden har ju ingen lag!

Roger har ju aldrig träffat Foxy - vilket ju jag har... - så han var ju grymt sugen på att åka o gosa lite. Jag hade ju inte särskilt mycket emot att åka dit o gosa jag heller... Rättare sagt, det var faktiskt jag som tänkte åka dit själv, men Roger ville följa med förstås. Tjejerna lämnade vi hemma, för jag tycker det kan vänta några dagar... så dom inte skrämmer den lille - fast det tror jag ju inte... han är ju border o uppväxt med andra vuxna bordrar.

Här kommer lite bilder på den lille underbara gosisen!










Är han söt eller söt....? Så himla mullig o gullig så det är helt otroligt... Bordrar är ju helt fantastiska iaf! Så härligt trygga i sig själva och liksom bara tycker att livet är underbart.

Här hemma går det framåt så sakteliga... en halv vägg är tapetserad. Det blev lite slipning idag, men målaren var duktig på att täcka så det inte kom in någon annanstans. Men jag har städat bort pappen på golvet o dammsugit med en sk industridammsugare här på eftermiddagen o torkat golven. Jag vill inte att barnen o hundarna ska springa omkring i dammet o dra med det överallt. Roger tror att det kommer att vara färdigtapetserat imorgon - men det tror jag är lite överoptimistiskt tänkt... Sen börjar han med Willes rum på måndag i såfall... Roger pratar ju så himla mycket, så den där stackars målaren får ju ingenting gjort!! Har sagt åt honom att han får hålla käften imorgon!! Vi får väl se hur det blir med det... :)

Mina vovvar har sprungit halv ihjäl sig här hemma på gården idag. Å så har jag övat in trick. Ska faktiskt köpa mig en klicker - för nu har jag fått Aktivitetsboken o de rekommenderar klicker där - vilket också Susanne gör - hon är ju också hundinstruktör - så jag litar på henne! Nu på kvällen fick Puff o Ella en toarulle med Frolic i - som de först fick leta på o sen öppna. De hittade rullarna, men sen visste de inte vad de skulle göra. Till slut kom Ella på att det var ju godis inuti - så hon började slita som en liten toka - å då gjorde Pufflan samma sak. Nu har de tagit godnatt... för de ligger o sover på sängen. Mina underbara små flickor!!



Puff har ju precis som matte - lite problem med vikten o midjemåttet... - så därför köpte jag LIGHT-foder till henne idag. Få se vad det blir av det. Det kanske blir lite mycket godis - för jag måste ju ge henne nån godis också - när hon är duktig.... Ella lägger inte på sig så lätt, men så är hon lite sportigare i formen än vad Puffliz är... Men helt underbara - är de både två!



Renovering o hundliv...

Ja, som ni kanske vet så håller vi ju på och få renoverat här hemma. Visserligen hjälper Roger o jag till lite, för det visade sig att strukturtapeten i vardagsrummet satt som f...n, så det är inte bara att få. Det börjar bli lite rörigt... allt annat måste ju fungera också... tvätt o matlagning osv. Idag ska målaren börja spackla och kanske måla lite grand. Här kommer lite FÖRE-bilder...












Ja, det syns ju att det behövs lite nytt, om vi säger så.... Men igår kom målaren - så nu har vi kommit en liten bit + att rörmokaren var här idag o stängde av vattnet o tog bort toaletten. Roger sa: - Jaha, då var det färdigskitet i den då! Alldeles som om han kommer att sakna toaletten... hihi...





Ja, vi är ju också med i renoveringen. Mycket trevligt folk som kommer hit. De gillar hundar, allihop.


- Hjälp, en ilsken valp...!!! Vilken fruktansvärt dålig bild... men jag tycker Ella är så söt, så det överväger! Har sett att Ella börjat ändras i sitt utseende i profil. Hon börjar bli lik sin pappa Axbor Danilo.



Avslutar med en liten bild på Ellas mamma Bombax Ballerina - som blev FIN UCH i helgen! Hon blev också BIR! Inte illa pinkat, om vi säger så... :)


Ett stort Grattis! Hanen här är Rockamore Zinfandel. Roligt att två svenskar vann! Kanske kommer vi också att tävla på Åland, någon gång i framtiden... vem vet?

I detta nu är Susanne och veterinärbesiktar lille Foxy, Fixa o Faxa som ska flytta imorgon.... Sen får Ella något att bita i, så att säga... när det kommer en som är jobbigare än vad hon själv är....   ;)

Vi ses o hörs!!

Kram Cissi


Valpkurs nr 1; fast för de andra var det nr 3...

Ja, jag har insett att jag behöver vägledning med min lilla valp o ffa social träning. Igår hade vi verkligen turen på vår sida. Sms:ade till min hundtränare Pernilla - som tillika är min fd svägerska - o frågade om hon hade någon valpkurs på gång. Det visade sig att hon hade det o just igår skulle de träna på stan!! Exakt vad vi behövde... Jag blev överlycklig - och det skulle visa sig att min lilla Ella var riktigt duktig!! Vi tränade också på hundmöten o det gick helt super... Det enda som inte går så bra är att hon drar i kopplet, men det börjar också bli bättre. Pernilla tycker att jag ska köpa en sele till Ella som vi har på vanliga promenader och sen träna med koppel små stunder å då ska hon gå fint också, men börja med korta stunder. Hemläxan till nästa gång, är att lära hunden ett trick. Vi ska lära oss:GIVE ME FIVE! Vi kanske tar rulla runt också... hihi.... Imorgon ska vi ut o spåra o träna passivitet. Det blir spännande.

Har ju sedan länge konstaterat att det är ett gissel att gå med två hundar - för då ska en av dom tävla om vem som ska gå först - och det är Ella. Pernilla menar att jag måste träna att ha Ella snett bakom mig istället o försöka få fram Pufflan - DET är lättare sagt än gjort... Puff är så lik sin gammelmormor - å alla Ni som känner henne - vet ju vilken utmaning det är...

Idag har vi varit ute i skogen o hundarna har raceat av sig. Jag har också börjat träna att få in olika aktiviteter under promenaderna, det gör dom lugnare och mer uppmärksamma. Baksidan av allt - är att Pufflan har blivit SÅ fet!! Herregud... å jag har dragit ner ordentligt på maten... Måste nog börja med dietkost till henne, för det är verkligen vare sig fint eller hälsosamt... titta bara på mig!!

Min dag började o slutade med migrän - å jag känner av lite idag också. Går o funderar på om jag har hjärntumör... men huvudvärken flyttar sig - så det ska väl vara lugnt - hoppas jag... Tänk om jag skulle vara dödsjuk nu, när det är så mycket härligt o underbart som händer i mitt liv.... Det vore ju inte det man först drömde om, precis...

Avslutar med en bild på en MYCKET TRÖTT liten Ella... hon fick verkligen hjärngympa igår...

Ha en fortsatt trevlig helg. Här håller vi på att förbereda för målaren som kommer imorgon. Det är mycket jobb och en bra sak, är att vi nu får bort en massa skit!! Leve städning och röjning!!

Puss o kram


Älgfluga/älglus

Se hela bildenIgår när jag var ute o gick med hundarna, så kände jag att det kliade till i nacken - det var en vanlig mygga. Men efter en stund, så kliade det vid skulderbladet - å vig som jag är (eller?) så stack jag ner armen - o fick upp insekten bredvid!! ÄLGFLUGAN!! Jag ryste så håret stod rakt upp i nacken... Min kusin Janne o min pappa, har berättat skräckhistorier om denna lilla figur, som kommer från Sibirien i Ryssland. Pappa fick en sån i håret under en älgjakt för flera år sedan, likadant Janne. De fick basta bort den o luskamma håret, för det är som de uttryckte det: Ett helvete att få bort dom!!

Första gången jag träffade på ett sånt här kryp, var för 9 år sedan o då hade jag aldrig sett något liknande förut. Jag ritade av den på ett papper och det visade sig att pappa kände igen den direkt - van älgjägare som han är.

Själva insekten är ganska söt (?) och stenhård. Springer liksom inte omkring o irrar, men är ganska svår att få bort. De har säkert sugploppfötter....

Nu vet ni o det är INTE kul att gå ut i skogen nu. Men precis som fästingarna, så verkar det som att de drar sig till ljusa kläder, så ta på Er svart!!

Kram Cissi


Se hela bilden






Eller - de kanske inte är så söta....





Repris - i svampar...

Ja, imorse innan rullgardinerna åkte upp, hade jag bestämt mig för att vara ute idag. Jag sitter ju mest inomhus på dagarna, eftersom pluggandet kräver det. Så jag frågade Wille, om vi skulle ta och åka till skogen o plocka svamp! (Måste ju höra efter, då han var ute i skogen o plockade svamp igår också med farmor o farfar) Det lilla barnet sa att det kunde vi. Sagt o gjort. Felicia tågade också upp tidigt, hon hade säkert hört mina tankar, för hon ville också följa med till skogen. Hundarna behövde jag ju inte fråga - de får följa med vare sig dom vill eller inte!! Men kunde dom svara så skulle de garanterat säga: - Jaaa!!

Det regnade lite grand idag och hade även inatt, så det blev till att ta på sig regnstället - som fö sitter lite tajtare än vanligt....

Felicia är fotograf idag... om inget annat sägs...



Jag har köpt reflexvästar till båda vovvarna - vilket även är bra att ha som larmvästar. De syns ju så bra och blir lättare att hålla koll på. Nu springer mina vovvar inte så många meter ifrån mig, men ändå... Borderfärgerna är ju bra kamouflage. Gissa om kickorna tyckte det var härligt att springa omkring i den mjuka härliga, svala mossan!! Ibland lade sig Ella platt i mossan för att svalka magen, precis som Alvin brukar göra!!



Jag vet inte vad jag sa här, men något måste det ju ha varit.... Jag vet att jag sa till Felicia att hon skulle ta färre kort o plocka svamp istället... Då kontrade hon med att jag ju sagt åt henne att knäppa kort på hundarna.... Vad ska man säga....??



Ja, fika måste man ju göra... helst precis vid anländandet till skogen - iaf om man heter Wille!!


Å blir man trött, kan man alltid lägga sig ner o vila i den mjuka mossan!! Det här suddiga kortet har jag tagit med min mobil.... Precis som svampbilderna nedan!



Både den övre och den undre bilden här, föreställer: Pepparriska. Det är en ätlig svamp som man kokar i ganska mycket vatten, för att sedan varva med grovsalt i en burk. Sedan skär man svampen i mycket små bitar o blandar med creme fraiche, rödlök och ev dill... å så lägger man på rostat bröd - SUPERDUPERGOTT!! Man tar bara hatten på svampen. Det som är typiskt för Pepparriskan är just att det kommer vit mjölk då man tar på skivorna eller tar av hatten. De är bäst när dom är ca 5-6 cm i diameter.





Till rubriken: Då Felicia skulle lägga in bilderna från idag i en mapp, så såg hon: Svampplockning 12 sep 09 - på en annan mapp å tänkte: - Men herregud, har jag redan skrivit in namnet? Hon fattade ingenting!! Tills hon såg 09 - då ramlade poletten ner!! Vi var ute o plockade svamp, på exakt samma datum för exakt ett år sedan o på exakt samma ställe!! Lite roligt, tyckte vi!

Nu har vi ätit middag: Kassler, potatis o svampsås - förstås!! Hittade ett par Karl-Johan också, som fick åka med i såsen. Hoppas jag hittar fler såna - för det är verkligen den godaste svampen i skogen!!

Ut o njut - innan snön o kylan kommer!!!

Kram


Inoff utställning nr 2


Stensöbäckens Ella - en framtida champion med div övriga titlar - men ffa är hon:
VÅR LILLA BUSIGA GOSIGA ROLIGA UNDERBARA LIVLIGA LEKFULLA HÄRLIGA SÖTA ÄLSKADE; Ella!





Jaa, så var den här helgen snart över. Har jobbat idag - hade tur, för det var väldigt lugnt på patientinflödet, så jag kunde ägna mig åt mina i lugn o ro.

Igår åkte hundarna, Roger, Felicia, Wille o jag först till Högbo utanför Sandviken för att titta på våra professionella vänner som visar hundar på internationella och nationella utställningar. Dagens höjdpunkt skulle ju bli när Puffliz brorsa Alvin fick sitt 3:e CERT och därmed skulle bli : SE UCH - SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION! Vilket också kennelmamma Jessica, såg till att han blev! Hon hade verkligen skönheten och alla plus till sin fördel igår - hon grävde guld, kan man säga. Jexmo Fido (Axel) blev bästa hane 1:a och Alvin 2:a med CERT o CHAMPIONAT. Sen vet jag inte om Jexmo Furia fick CACIB - men jag tror det... Hon vann tikklassen, men om det var med Furan eller med lilla Iris kan jag inte säga - det blev så mycket priser igår, så jag kan inte hålla reda på allt.... förlåt!! Lilla Iris fick iaf sitt första CERT. Det tycker jag att hon är väl värd, för hon är så himla fin!!



Magnus och Kicki med deras underbara lilla Champion: Jexmo Haddock - eller Alvin som han heter!!!


För min andra uppfödarmamma, gick det ju också bra. Hon visade Stensöbäckens Diabas (Basse) och Daisy (som har ett lite krångligare riktiga namn... förlåt, Susanne!) Det är två blå snyggingar, som är syskon!

Ja, mina egna hundar platsade inte riktigt bland dessa, så de fick sitta i buren ;)  Skämt å sido, men jag har lagt ner utställningstankarna på min vackra underbara lilla Puff!! Å lilla Ella håller jag ju på att träna, som sagt.... så efter Högbo for vi vidare till vår tävling på Åby Gård! Den kallas "Gästrikebordern" och är således bara till för bordrar - som hörs av namnet. Det var otroligt roligt, lärorikt och fantastiskt ordnat - för HELA familjen!! Wille charmade in sig hos de flesta...

Vi hade nr 2 i tur - som nr 1 visades Ellas bror Elton av sin matte Susanne. Han gick som en liten gud i ringen... men så är han lydig också... min lillprinsessa är nog lite bortklemad... fast jag vet inte det heller, för hon är så himla snäll o glad i att lära sig saker. Det är mest på sistone som hon börjat dra i kopplet. Men vi arbetar hårt allihop för att få henne att sluta. Sen hoppade hon som en känguru i ringen, men jag tycker ändå att det var mindre än förra gången!! Jag har ju även tränat det... att hon inte ska hoppa. Det gick liksom inte att få kontakt med henne - jag tror hon var som alla andra - Övertrött!! 

Mycket text, så här kommer lite foton: (Till Susanne o Elisabeth: Om ni vill ta en bild, så gärna det!)


Nej, alldeles riktigt - det här ju ingen border!! Det är en liten Hedvig!! "Vår" lilla trasselsudd - som vi får låna ibland av Susanne och Hans... så underbart liten gosig o mysig liten varelse... Vi bara älskar henne!!



Å så liten Wille... han var så himla duktig hela dagen... men så träffade han ju sin Kicki också... å sen Susanne och Åsa som han tycker mycket om... Å hungrig var han... HELA tiden!!



Elton och Ella... så lika varandra!!
Vi tog massor med kort på de små - men inte på en enda kunde de sitta stilla bredvid varandra... vi får jobba på det också!!



Här går Elisabeth med sin Elton och det är som att de inte gjort annat i sitt liv...



Jaa... hon är ju söt som socker iaf!! Det här buset går ju över!!

Så här löd kritiken vi fick av domare Monika Vikner Stafberg:
 Söt feminin tikvalp byggd på fina linjer, sött feminint huvud. Bra kropp och goda vinklar runt om, fin päls, goda rörelser för åldern. Behöver lite ringträning.

Det var väl fint sagt!! Monika är ju tillsammans med sin man Carl-Gunnar en av Sveriges största borderterrieruppfödare: Kennel Bombax. Så jag litar på hennes ord. Hon var så bra också, så hon berättade vad hon såg hos hundarna, varför och därför osv. Det gör att man lär sig mycket om hundens utseende. Sen kan man kanske inte göra så mycket åt allt, men man vet vad man ska se. Det viktigaste är iaf att hunden är sund i sitt sinne och trygg!!

(Just nu retar sig Ella o Puff på en liten fluga som stör dom i deras prinsessömn på mattes o husses säng... hihi... det ser så roligt ut å så suckar dom ibland... )


En sak har hon iaf lärt sig min lilla goding - å det är att stå fint!!

(Här skulle det ha kommit en bild - men den hamnade överst av någon underlig anledning... så den får väl vara kvar där... *för jag kan inte flytta den... * )




Behöver jag säga nå´t? Världssöt möjligen.... ;)




Den här snyggingen är pappa till lille Foxy som snart flyttar hem till mina svärföräldrar i Skogsbo! Hade ju varit mycket snyggare om hans ansikte fått vara med, men där fick jag inte vara, för då skulle jag stått i vägen för domaren!! Vad han heter? Stensöbäckens Diabas! 1 år och 10 månader gammal! snygg som tusan, är han!!




Syskonen igen... vilken härlig bus-jag-kommer-och-tar-dig! blick lille Elton har här... Det gick inte på något vis, att få dom att sitta stilla...




Här är Bombax Ballerina - Ellas, Eltons mamma (hon är också Daisys och Basses mamma) och lille Foxys farmor! Snygg va?? Hon är naturligtvis champion, det förstår ju vem som helst!! Elisabeths flicka är också med, Eltons lillmatte!



Bella i närmare bild.... mmmmmmmmmmm....... Jag tycker att både Elton och Ella är väldigt lik sin mamma. Å det tycker Susanne o Hans också... så vi får hoppas att hon nedärver alla sina fina egenskaper + sitt vackra yttre!! Idag blev Bella bästa tik 3:a på Terrierklubbens tävling i Högbo!


Ja, vi hade ju faktiskt en framgång igår och det var att vi kom till semifinal (vi kan kalla det final) i både parklass (Elton o Ella) men vi tog också andraplatsen i bästa avelsgrupp!! Jaja, det var bara två som tävlade - men man måste ju se positivt på framgångarna - eller hur??


Roger var snäll och visade de här två små lurvarna... det är suddigt för att det var sån fart o fläkt... vem som är vem? Kolla vem som går fint!! Han som är väl uppfostrad!!



Den här kvinnan vann visst!! Med Daisy och Basse! Det är min kennelmamma Susanne!!




Liten hungrig och trött Elton!! Det är bra skönt i mattes famn, sa han... så jäkla underbart söt!!



Här har vi deltagarna i Bästa avelsgrupp - här visade alla tre hundar, så vi var frivilliga att avstå! Det är Susanne med Basse, Ronja med Daisy samt Elisabeth med Elton. Snacka om att de är fokuserade: Alla 3!!




Jag fick här äran att ta mamsen själv, sen är det Basse, Daisy och lilla Ella!




Det här är ett försök att få med de hundar från Stensöbäckens som var med... vi fick till ett par fina kort. Både vi och hundarna var trötta här. Vissa hade ju varit med på två utställningar och det började närma sig kväll.


Ja, en underbart härlig och rolig dag blev till ända. Vi käkade middag på Mc Donalds... sen somnade en liten Wille i bilen - men vi brydde oss inte om det. Väl hemma så packade vi först ur allt, sen gick jag en liten promenad med vovvarna - och gissa en som gick hur fint som helst!!?? Jaja, hon är ju för 17 bara en liten valp. Det är minsann inte lätt med alla intryck. En annan blir ju helt slut, så man kan ju inte direkt säga att man inte förstår att ett litet liv, blir det!! Efter promenaden fick hundarna rasa av sig lite på gräsmattan här hemma på gården. Sen slocknade dom vid 20-20:30-tiden... på vår säng - två avsvimmade hjältar!! När jag gick o la mig vid 22:30-tiden hade de endast rört sig någon cm. När Roger höll på att böka inne i sovrummet efter sitt täcke - han skulle sova på soffan o Wille bredvid mig för att jag förhoppningsvis skulle få sova hela natten, eftersom Wille vaknar varje natt o jag får hämta honom (lång förklaring...puhh...) - så vaknade de till (?vilka då?) jo, vovvarna! Då gick de ut o kissade sen ville de sova igen...

Ja, så såg vår dag ut. Nästa år ska vi förhoppningsvis kunna vara med och slåss med de stora i Högbo!! Då är Ella i en annan klass - å hoppas vi har hunnit träna oss tills dess!!  ;)

Tack till alla som var med och gjorde vår dag fantastisk!! Vilket underbart gäng man kommit i - Tackvare:
Borderterriern - världens mest underbara lilla hund!!

Puss och kram