Vårvinter promenad med doggarna

Ingen sovmorgon idag heller, trots "ledig" dag... upp halv 8. Låter lyxigt, men har man varit vaken ett par timmar under natten, så är det inte särskilt mycket. Hade träff i Horndal med Allergikonsulenten tillika min goda vän Anna som skulle på besök hos en familj. Det var mycket intressant att vara med. Efter det åkte jag hem, drack lite kaffe med Roger och svärfar, sen tog vi vovvarna på en promenad... Ja, det vill säga - vissa av oss promenerar, och vissa springer mest hela tiden (Ella och Foxy).

Ella är väldigt välkamoflerad... Ett ganska vackert flyghopp!! Skulle se ut om jag gjorde ett sådant!!

Bakändan på: Foxy, Ella och Puff.... Ella vill ALLTID vara först... på gott och ont :)


Lille Foxy, snart 8 månader! En bastant kille med mycket självförtroende. Han går i strid för Pufflans och Ellas skull, försvarar dom med sitt liv - sen om det är klokt eller inte, kan jag inte avgöra. Han är otroligt fin, säger många kunniga människor, så det ska bli kul att se vad domaren säger den 9 april. Eva vet inget ännu, men hon kommer att behöva visa honom själv, för direkt efter ska Ella upp och då hinner jag inte! ;) 


Här busar "de små"... Ella har ju blivit 1 år nu - närmare bestämt den 27:e!! Om jag ska vara ärlig så glömde jag bort det :(.... men jag tror inte att hon lider av det. Puffliz brukar komma emellan de två, när hon tycker att det räcker eller blir synd om Foxy... då tar hon tag i selen och drar bort Ella! Ella brukar dra i Foxys koppel. De är så roliga att se på!Den här stubben såg Holger och tyckte det liknade en katt på håll... och det tyckte jag med, så jag kände mig tvingad att föreviga den!! Häftig naturen är!!

Nu blev jag så trött så trött... o Roger lagar mat... härligt!

Måste nog vila lite på maten :)

Skriv gärna en rad eller helst flera ;O

Hejsvejs <3


Wilde-Waldarna här!

Idag har det verkligen varit vårväder ute... det började med strålande sol i morse, sen har det snöat och haglat och nu är det strålande sol igen. Ett gott tecken om något!

Det blev ingen sovmorgon i morse (heller). Wille vaknade som alltid 06:20 då jag brukar gå upp. Men jag sa åt honom att han kunde somna om, så vi låg en timme till. Då kom Ella och gosade, sen Crissi, som legat på soffan och sovit hela natten. Å de gosade så mycket med varandra de två små lurvarna... :)  Puffi, hon sov med sin mamma och mormor tillsammans med Gilla. De anlände igår på lunchen, så vi har haft lite tid med varandra. Imorgon bitti åker Gilla vidare till Enköping för att vara med på Jockes cup. Då ska jag vara hundvakt! Men det är inga problem, de är så snälla och lydiga (peppar, peppar - ta i trä) :) 

Kl 09:30 var vi hos veterinären för Ellas 1-årsspruta. Hon käkade Frolic under tiden, så det blev ingen reaktion. Jag började prata om Foxy - som Ella är faster till - han är mycket omtyckt på vet.kliniken... Alla kommer ju och ska hälsa på honom när han är där! Djurskötaren konstaterade att Ella också var gosig - men inte som Foxy... :)  Jag kan dock ta det... Å så kom vi att prata om att Foxy faktiskt är exeptionellt snygg för att vara så ung - men att han är lite för tjock... så jag har fått uppdraget att hålla efter där lite... inte för att jag matar, men jag ska förmedla detta vidare, tyckte djurskötaren. Eftersom Foxy är så snygg, så ska vi ju ställa honom, men det är inte mycket med det om han är för tjock.

Det kan man ju inte säga om Ella. Hon väger 8.4 kilo, men hon är ju knappast tjock... så henne går det inte att banta. Däremot är hon väldigt hög! Men mormor Annie är också hög, så hon har att brås på.

Efter veterinärbesöket blev det shopping... så nu har jag gjort av med flera tusenlappar idag :)  Men det är ju alltid kul!! Köpte också en ny mat hos veterinären... ska nog aldrig mer köpa mat på någon djuraffär. Den nya maten innehåller Omega 3 och 6, så nu kan jag slippa ge henne den där oljan också. Allt för att hundarna ska må bra!

Nu ska jag gå o kika på en gammal Bond-rulle... Sen blir det thaikyckling till middag...

Ha det!!

När våren kom till Fors...

Vaknade idag med - med ett leende på läpparna. Man kan ju knappast bli annat än glad över detta härliga våriga väder! Igår var mamma, Felicia o jag på Må Bra-mässa i Avesta Parken. Felicia ställde ut foton och teckningar där. Jag införskaffade bl a en burk med kokosfett, en jumper till Wille, Shea smör till mina psoriasisfläckar och ett cerat gjort på bivax och kakaosmör. Mycket bra, kan jag säga. Det räcker att smörja sig en gång per dag!! Tjejen som gör dessa saker bor i Stjärnsund, så det är inte långt att åka o köpa det heller. Hon gör sitt smink på enbart ekologiska ingredienser.

Efter mässan gick vi ner på stan och köpte lite fina kläder till släktens nya kärlek: Molly! Världens finaste lilla flicka! Min systerdotter Josefine och hennes Patrik är föräldrar. Molly är nr 1 i vår fjärde generation. Nu längtar jag tills jag får barnbarn :)  Men jag har så fin kontakt med Josefine, så jag får nog gosa en hel del med lilla Molly också.

Idag kom Holger och Foxy o hälsade på. Vi tog med Wille o tjejerna på en promenad i skogen. Det är så mycket snö så bordet som barnen brukar använda till picknick är i samma höjd som snön! Wille tyckte det var lite konstigt. Men det ska väl snart töa bort. Efter promenaden fikade vi på vår veranda - hur härligt som helst!!

Foxy, Puffi och Ella


Mina underbara små tjejer!!


Tränar lite stå med Ella. Hon står stilla jättelänge och håller upp svansen så fint, inte just här då, men annars. Det är som att hon född till detta :)  Hon står inte helt perfekt med bakbenen här, men det ska vi justera på utställningen.


Tränar Foxy också, men här finns det mycket kvar att önska... Han tycker inte att det här är roligt, så det får vi träna vidare på med lite godis och försöka göra det kul. Det ska nog gå att få till så småningom.


Det här fina blomsterarrangemanget köpte jag ju också igår! Blommor så här till våren - det får en att må bra!

Min käre make - har ju varit mycket i fjällen i sin ungdom. Därför tog han spaden i egna händer och gjorde sig en solstol i vår snödriva framför huset!


Här ser man bara huvudet sticka upp :)  Kolla in gungorna - och ändå har Wille lyckats gunga idag!


Ja, det ser ju väldigt skönt ut! Med spaden, termosen och kaffekoppen inom armlängds avstånd... Kan det bli bättre??

Nu ska jag börja skriva lite på bakgrunden till min och Elenas magisteruppsats.

Det är mycket nu... ;)

Soliga hälsningar

Cissi *

Livet i Fors :)

Fick rubriken av min underbara vän Kicki på nedre Klockarberget i Njurunda :)
Det var nu ett bra tag sedan jag bloggade. Det blir mest att jag skriver några rader på FB. Har fått kontakt med så många där, så det blir liksom ett vän-forum. Förr pratade man i telefonen, så det är ju på två vis, bra för telefonräkningen men inte bra för kontakten. Men å andra sidan tycker ju en del att det är lättare att kommunicera sådär än via telefonen.

Livet här i Fors går iaf vidare. Snön smälter och det är stora gropar i snötäcket som ännu täcker vägen på stora delar. Wille o Roger går ut nästan varje dag för att ta bort is.

På dagarna är jag på Familjecentrum i Avesta på barnavårdscentralen och gör verksamhetsförlagd utbildning, förkortas VFU. Det är otroligt roligt, det enda som inte är så kul, är att vaccinera de små gosisarna :(  Men, det är ju ett måste, om de ska hålla sig friska senare i livet. Jag har superbra handledare och de tycker att jag är glad och positiv - vilket är härligt att höra. Vi har en hel del uppgifter som ska göras också, vilket svärtar ner alltihop, tycker jag. Eftersom min psykiska hälsa inte orkar så mycket just nu, så räcker det med det som sker praktiskt just nu. Jag är så slut när jag kommer hem, så jag måste gå o sova en stund. Idag höll jag på att somna på datorn då jag höll på med en uppgift. Det är synd om Roger som har en så asocial hustru, just nu. Men jag tror och hoppas att han står ut.

Hundarna mår finfint... Ella har ätit lite dåligt till frukost, dvs inte alls. När jag pratade med Susanne från kennel Stensöbäcken´s så sa hon: - Va! Är hon inte en borderterrier?? 
Det var en bra replik, tycker jag. Nu har vi köpt en dyr olja med Omega 3 och 6 i, som gör att hon iaf äter lite bättre, dvs hon äter sin frukost lite senare på fm. Hon är ju lite smalare än Puffliz om vi säger så, en helt annan modell, så hon behöver äta det hon får också. Både Puffliz o Ella är så himla gosiga och de blir bara gosigare o gosigare. Idag när jag sov så hade jag båda två bakom ryggen :)  De älskar varandra också, vilket syns så tydligt, för om Puff sover någon annanstans så kommer hon in i sovrummet på mornarna o kan leta efter Ella. När hon ser henne, så viftar hon på svansen och går fram till henne o då brukar de hälsa så kärleksfullt på varandra. Då smälter mattes och husses hjärtan <3 

Den 9/4 ska vi på inoff utställning här i Avesta. Jag ska visa både Ella och Foxy. Har börjat träna stå och gå i utställningskoppel och det går så bra. Det blir kanske annorlunda då vi kommer in där tillsammans med alla andra hundar, men det är bra träning. Måste fixa till dom lite i pälsen bara. Har inte sett Foxy på några veckor, så det blir kanske en glad överraskning. Ella har fått en alldeles utmärkt päls nu, behöver inte trimmas så mycket, bara lite finputsning. Pufflan däremot - ser ut som ett skogstroll igen!! Fattar inte vad den lilla får sin pälsväxt ifrån?? Jo, det vet jag ju rent genetiskt... men det är oerhört vad den växer!! Jag tycker det är skönt att inte Ella är likadan, för då blir det svårt med utställningarna i framtiden. Svårt att komma i rätt fas, om vi säger så. Det kommer naturligtvis bilder och omdömen efteråt.

Roger och jag har nu köpt biljett till Sweden Rock i Sölvesborg, vi ska åka o lyssna på Ozzy Osbourne. Vi har tänkt köra motorcykel ner, OM det blir bra väder vill säga. Annars tar vi bil. En kompis till Roger, via jobbet, ska också med samt dennes son. Vi har träffats några gånger tidigare. Det blir spännande!! Jag har ju bott i Sölvesborg förut, men har inte varit där på 35 år!!! Fy fasen vad jag är gammal!!! Wille är arg på mig för att jag är gammal, han tror att jag ska dö snart, säger han... lillgubben.. :(   men jag hävdade bestämt att jag inte är SÅ gammal ännu och inte kommer att dö av ålder ännu iaf. Men nu var det inte det jag skulle berätta om. Jo, Sölvesborg, det var en jättefin liten stad då - ska bli kul att se om jag överhuvudtaget hittar till det hus vi bodde i. Jag minns ju adressen såklart och vårt telefonnummer som vi hade då... Men jag har inga kompisar som jag hållt kontakten med på mycket, mycket länge. Undrar om mina fröknar bor kvar? Alla fina kullerstensgator... å gräddabullar - spettekaka - ja, det finns mycket härliga minnen. Min gamla skola, som jag bara gick i ett år - men det var ju stort bara det. Ja, vi får se hur mycket vi hinner åka runt.

Nu ska jag gå o tvätta av mig lite smink, borsta gaddarna o gå till sängs. Wille snusar i sin säng, så det hörs ända hit. Han o Roger har bubblat ikväll, han blev trött av det, tror jag.

Må så gott!!

//Cissi