Va? Mamma! Va? Mamma!

Det var ett tag sedan jag bloggade nu. Har varken haft tid eller fått haft tid... min lilleplutt har mammamani just nu... mer än vanligt. För ett par dagar sedan, bröt en ny förkylning ut (för ovanlighetens skull). Det hade jag redan förutspått, för han får alltid vätska bakom trumhinnan vilket gör att han hör dåligt, och säger: -Va? typ 150 ggr/dag. Mycket jobbigt och oerhört tålamodskrävande, kan jag lova. Därav överskriften till dagens blogg. Den här helgen jobbar Roger från 18-06 vilket som vanligt betyder att man är ensam mycket. Det blir ju när han sover och när han går till jobbet. Wille lämnar inte mig många sekunder... han är jättenervös när han ska gå o sova, vill kolla när jag borstar tänderna så att han kan vara säker på att jag också ska gå o lägga mig när han gör det. Han får sova i sin pappas säng då han jobbar natt - vilket han tycker är mysigt! Det är skönt för mig också, för då får jag sova hela natten.... eller inte... pga svettningar och frossningar - men jag behöver iaf inte gå till Willes rum o hämta honom. Han har så mycket slem nu igen, så han kräks efter en liten stunds sömn, men somnar snällt om igen.

Puffliz började löpa igår. Det är ett jäkla slickande nu - värre än Charlie faktiskt! Igår när jag satte på henne tikskyddet, så sprang hon som en liten toka här hemma. Upp överallt o full fart! Bra tajming iaf, för då är hon ju färdiglöpt tills vi ska åka upp till Njurunda, å det kan ju behövas eftersom vi ska träffa brorsan Alvin!

Hon är så jäkla hårig nu!! Trimmade hennes öron lite grand häromdagen. Kunde ju inte ta allt, för då hade det inte riktigt gått ihop med övriga kroppens bepälsning... Ja, ja, det får bli en rejäl trimning när det blir lite varmare. 

Igår var Wille o jag ut i skogen med hundarna. Det blev dock endast en liten promenad, eftersom jag mitt dumhuvud bara hade jeans på mig!! Något kallt kan jag lova. Sedan gick vi hem o värmde upp oss - dvs jag o vovvarna... för Wille var varm o go i sin overall.

Måste ringa Gilla ikväll för beställning av ljus... blir en dyr historia igen!! Nu ska jag ha in lite lila tänkte jag. Hoppas att svart orkidé luktar gott.

För Er som inte vet, så åker vi upp på onsdag v 9. Gilli har bytt bort en natt o stannar hemma på helgen.

Nu håller Wille på i badrummet o spolar vatten i handfatet för 4:e gången idag... det blir blött kan jag säga... han drar fram som en virvelvind här hemma. Trots att han är ute o leker också. Helvild, är förnamnet... Han har haft på sig min pyjamas idag... en rosa! Benen i byxorna är långa för mig, gissa då vad de blev för honom??

Nu måste jag gå o kolla va han gör... orkar knappt...

Kramar från en utmattad Cissi

Festförberedelser o klimakteriebesvär

Halloj!

Nu var det några dagar sedan jag bloggade... men det har liksom inte funnits tid. Idag har jag hunnit med mycket. Vi ska ha fest med jobbet på fredag, som Carola o jag är festfixare till. Så på förmiddagen gjorde jag efterrätter till hälften av gänget, 32 st av något som jag inte kan skriva här... ifall att någon på jobbet läser, hihi... Sedan åkte jag in till Skogsbo o hämtade upp Carola. Vi for ner på stan för att köpa lite grejer som behövs för att anordna en fest. Köpte också en present till Roger som fyller år på torsdag. Nu har han bara 5 år kvar till 50!

Till festen är arbetskamrater med respektive bjudna - eller bjudna - de får betala 200:- /person eftersom vi fixat kock som lagar mat, ett band som spelar, diskjockey med önskemusik, efterrätt, kaffe, vin/öl till maten. Idag har vi ordnat med skjuts till de som vill också. Galtholmens MC har en limosine som vi får låna och sedan ställer min älskade systerdotter Josefine upp o kör våran Chrysler. Naturligtvis ska vi ta en smärre summa för att skjutsa hem folk. En del bor ju några mil härifrån.

Willeplutt ska sova hos farmor o farfar o snälla goa Johan ska vara hemma med vovvarna. Det känns tryggt. På lördagen ska vi ju städa också... så det gäller att inte vara alltför rund under foten på fredag. Men det ska bli så himla skojigt!! Jag tror att karlarna (det är ju mest fruntimmer på vår avdelning) dvs respektive, nästan ser framemot det mest. De säger att de aldrig har fått vara med på någon fest tidigare o en del har ju jobbat på Avesta Lasarett i 20-30 år!! Så det är ju på tiden om vi säger så!! Carolas gubbe Anders o min älskling ska jobba, för att få det att flyta för vår skull. Det kallar jag att ställa upp. De har ju också varit med i planeringen.

Jag ringde till barnmorskemottagningen idag också för att höra vad man kan få för hjälp mot klimakteribesvär... det är faktiskt väldigt jobbigt! Den här dagen har dock varit ganska bra, inte så mycket vallningar, däremot sömnbesvär. Har varit vaken sedan kl 04 i morse, då hämtade jag Wille som låg o ropade på mig. Sen kunde jag bannemig inte somna om.... men jag fick iaf ligga o svettas o vila..hehe. Jag frågade mamma häromdagen hur länge hon hade det så där, men det skulle jag ju inte ha gjort, med tanke på svaret: - Ja, sådär i 10 år, var hennes svar! Va tusan!! På något vis, så känns det som att livet liksom har tagit slut. Nu går allting bara neråt... eller rättare sagt utför... Vet inte ens om det är skönt att slippa mensen... Nu har man helt plötsligt blivit klimakteriekossa!! Tror inte att mitt humör har blivit så försämrat... än, kanske jag ska säga. Ont i den förbaskade höften har jag också. Men nu får det vänta länge innan jag tar en injektion igen... det gjorde ju så himla ont! Hursomhelst, så var det inte mycket de kunde göra för mig. Jag blev hänvisad till min husläkare... heter det verkligen så fortfarande?

Nåja... nu är det väl snart godnatt. Roger ska upp o jobba imorgon bitti. Själv jobbar jag kväll o sedan tidig morgon på torsdag - det ser jag INTE framemot!! Dessutom måste jag upp med Wille före kl 06. Trots att han är som en sol, så tycker jag så synd om honom.... det är hemskt att väcka honom när man hör honom snusa...

Just nu har jag två fyrbeningar som ligger o snusar i vår säng. Den ena ligger på mage med utsträckta ben o huvudet på en kudde - den andre ligger på sidan. De är för söta iaf! Mina älsklingar... de var ute med Roger när jag kom med bilen på gatan idag... o blev så glada! De känner ju igen bilen!

Förresten så höll jag på att köra över Wille idag... eller höll på - det var tur att jag lyssnade på min intution (6:e sinne). Han var ute o lekte med Linnea när jag skulle åka in till stan. Satte mig i bilen o plötsligt sa något till mig att om jag skulle backa, så skulle jag göra det sakta... naturligtvis så tittade jag bakåt men jag såg ingenting... sedan såg jag Linnea sitta o flina - men ingen Wille... då backade jag någon cm till o plötsligt dök han upp vid bakre sidorutan... Jag blev så himla arg på honom. Öppnade dörren o möttes av en flinande unge!! Kan inte bättra säga.. för jag blev ju så jäkla rädd!! Men han var däremot inte rädd!! Läste lusen av den lille plutten med de stora ögonen... talade om för honom att jag hade kunnat köra på honom o att han hade kunnat blivit dödad, men inte brydde han sig om det heller. Han sprang iväg o lekte vidare med den flinande Linnea... Ringde upp Roger o berättade vad som hänt. Han skulle gå ut o kolla vad de gjorde.

När jag kom hem så pratade jag med Wille igen o förklarade vad som kunnat hända. Han sa bara: - Men mamma, jag dogde inte!! Vilken tur att han tar det med ro... men jag skulle önska att han var lite mer försiktig... Nu får jag låta bli att tänka: Tänk om... Men om jag känner mig själv rätt, så kommer säkert tankarna till natten, när jag ska sova.

Det får bli mina sista rader för idag. Stressen jag kände i morse, är borta. Skönt att alla förberedelser är så gott som klara. Nu är det bara lite partypyssel kvar o det kan jag leva med!!

Kör försiktigt, för det är väldans halt ute på vägarna!!

Godnattkramar!!

Födelsedagspresenter...

Felicia är lite besviken på mig. Jag fick ju så otroligt fina teckningar av henne som hon gärna vill att jag visar - och jag vill ju förstås också visa dom. Det är bara det att jag inte riktigt haft tid och sedan har jag glömt bort det.



Bilden ovan föreställer Johan...




Felicia....


© phelicias.blogg.se

och den här bilden föreställer Wille!

Ja, jag grät även denna gång... Jag skulle bli vansinnigt besviken om hon inte söker in på Konstfack! Hon är helt otrolig på att rita OCH fotografera. Gör hon ingenting av sin talang - så är hon ju en bortkastad talang.

Begåvningen har hon från båda sidor. Min mamma, syster och jag är också ganska duktiga på att rita. Felicias pappa är detsamma. Hennes farmor målade vackert i olja, vävde och broderade. Felicias faster Lena har en egen hemsida och hon är också en väldigt duktig målare. Hon håller på med Vedic Art - precis som Felicias moster Viveca.

Felicia sitter oftast med näsan i teckningsblocket nu för tiden. Datorn har mer eller mindre havererat - men det gör ju inte så mycket, när man har annat att göra!

Jag fick också ett nytt strykjärn av Roger som jag hade önskat mig! Mitt gamla strykjärn har jag säkert haft i ca 25 år! Sladden började bli lite farlig. Har provat det nya idag, när jag bytte gardiner i köket. Sedan fick jag blommor, chokladklubbor, ett fint kort av brorsdottern Tove - som också tycker om att teckna o måla - samt pengar av mamma o syskon, som jag ska gå till min svägerska Dessan och få en lyxig behandling för! Säkert får jag ta mig ett bubbelbad då också, för det brukar jag ju få.

En annan fin och otroligt värmande present var, att Johan ringde från sin pappa och sa: - Jag ville bara ringa och gratulera min älskade mamma på hennes födelsedag. Det värmde gott, kan jag säga... Jag kramade om Johan sen när han kom hem och tackade för att han sa så. Då sa han med ett ryck på axlarna: - Ja, men du är ju det! Vilka underbara barn jag har... Elias o Samuel brukar också säga att de är glada som har mig till bonusmamma! Det värmer det med.... (Men usch, nu blev det nästan som skryt... men jag ljuger ju inte... jag är bara lite känslosam idag - som alla dagar!!)

Nu har Roger, hundarna och jag varit ut på en promenad. Mötte en unghund i form av schäfer, som Puff blev nyfiken på. Men när det sedan visade sig att den inte var så trevlig, så stannade hon bara till och glodde lite nonchalant på den. Hon är så himla förnuftig den hunden. Känner av hur andra hundar är på en gång. Jag behöver aldrig vara orolig för att hon ska gå fram till en elak hund. Visst kan man känna sig lite rädd, men jag tror att hon sköter det där på egen hand. Charlie blev arg, när han insåg att schäfern inte var pålitlig. Säkert skulle han skydda sin "lillasyrra". Det brukar han göra.

Igår fick ja en injektion igen - ni måste tro att jag är maschocist eller vad det heter.... som tycker om att stucken o plågad! Men det var bara en spruta för säsongsinfluensan. Önskar att det fanns något för magsjukan också.... vi har inte fått den på jobbet än, men det dröjer nog inte allt för länge nu, skulle jag tro.

Kanske har mina rara vänner Kicki o Magnus anlänt till Sverige nu också. Bruna o fina, pigga, nyladdade som de är... av sol, bad, god mat, semester o massage! De har ju faktiskt motionerat en hel del också, både promenerat och cyklat, kanske simmat också....

Ska ringa Gilla någon dag o höra om hon har plats för oss v 9. Hoppas det! Har talat om det för Roger idag... han konstaterade bara att han jobbar full vecka då! Men det är ju därför det kan vara trevligt för mig o barnen att åka bort - om han ändå bara ska jobba, menar jag. Om hon inte har plats (vilket hon förstås har...) så kan jag ju alltid skicka ner Wille till Kicki...hihi... så får hon lite att göra, menar jag ;)

Nej, nu måste jag kolla vidare i cybervärlden!

Ha det så gott, nu börjar det ju bli lite mer behaglig temperatur ute, så nu kanske man kan börja motionera igen! (Igen o igen... har jag någonsin börjat??) Skulle faktiskt behöva en personlig tränare... undrar vad det kostar??

Va fasen... jag kommer ju aldrig härifrån! Apropå motion o vidare till vikt... så satt vi på jobbet en dag o pratade just om det. Då konstaterade jag högt att jag tycker att det är helt ok att vara mullig, för vad tråkigt det skulle vara om alla var trådsmala!! Min kollega Lotta höll med mig o hon berättade att hon brukar tänka att, det finns de som är fetare! Alla skrattade gott åt våra kommentarer. Sedan när jag var in till doktorn o fick mina injektioner i muskelfästena, så frågade han hur det gick med min träning!! Det är bara det att han ju också var med när Lotta o jag satt o drog ursäkter över våra mulliga kroppar.... Ha ha, va kul!! Han visste ju redan svaret, den luringen!!

Nej, jag kommer nog aldrig i kroppen för "Beach 2010" - det får bli precis så här!! Allt minus är plus!!

Puss o kram

Injektioner o en 4-åring med energi...

I natt sov jag faktiskt ganska gott! Fick som vanligt hämta lilla plutt, som sedan låg o sparkade en stund, men jag kunde somna om. Vaknade ganska pigg. Men jag blir så trött på mig själv... varför ska man vakna ca 30 min innan klockan ringer? Jag har aldrig sovit över, men ändå så är jag så rädd för att göra det! Mycket irriterande!! Roger kom upp strax före 7, för att göra eld i kakelugnen - vilket jag också borde göra.

Eftersom jag har ont i höfterna just nu, så var jag till doktorn idag o fick kortisoninjektioner i höfterna. Det gjorde faktiskt ganska ont idag... försökte prata bort det så gott det gick och tänka på att det är bättre att det gör ont i några sekunder - o sedan (förhoppningsvis) bli smärtfri ett tag. Sist jag fick sprutorna, så höll det sig bra i ca 1 månad - därför injicerade han lite mer idag! Ärligt talat, så gör det mer ont i höfterna nu, men det brukar bli så. Injektionerna gavs i muskelfästena - inte in i leden. Men doktorn sa att det här gör mer ont än att spruta in i leden... Stackars reumatiker, säger jag bara!! Min jobbarkompis Lotta, tyckte jag var så beundransvärd, som vågade genomgå något sådant, så hon gjorde vågen för mig!! Hon erkände att hon är spruträdd! - Det är jag också, erkände jag med.... - Ja men då är du ju ändå mer modig, menade hon...


Eftermiddagarna går åt till att göra mat, diska, hålla Wille i schack...

Idag när jag höll på att skala potatis till middagen, så hörde jag att toaletten stod o lät... så där som den gör när det fylls på vatten. Frågade Felicia hur länge den stått så där, men det visste hon inte. Gick iaf till badrummet - kunde konstatera att det nog inte hade varit så länge, för Wille hade säkert gjort ett besök där... han stod vid handfatet och "diskade" både det ena o det andra. Han hade bla hittat min plastskena till tänderna, en eltandborste och lite annat smått o gott... Jag frågade honom var knappen till toaletten var, men det visste han inte. Då fick jag visa: knappen som sitter här som man trycker på när man spolar! - Den ligger där i, sa han lite nonchalant.... Där i = i vattencisternen på toaletten! Jaha, det var bara att "byta" om o bli VVS-reparatör! Tur att man bott själv i några år, så man vet hur man ska göra!! Som tur var, så var det just inget vatten i cisternen, eftersom den hakat upp sig!

Efter en stund kom Wille smygande in i köket o sa: - Titta mamma, jag är nakenfis! - Ja, jag ser det, svarade jag. - Det är väldigt mycket vatten i badrummet, kontrade han. ??? - Då får du torka upp efter dig! sa jag. Å tro´t om ni vill, men det gjorde han!! Ibland blir jag lite chockerad över att han faktiskt gör som jag säger! Vi kanske har lyckats iaf... vore ju skönt!

Till middag åt vi potatismos, fiskpinnar och stuvad spenat. Wille åt 7-8 fiskpinnar - jämför det med oss andra som åt 4 st!! Nu har han precis ätit fruktsallad.... men han orkade inte äta upp allt. Fattar inte hur allt får plats i hans lilla mage... men så är han ju mullig o go också!!

Elias var snäll och gick ut med hundarna efter maten. Barnen är hjälpsamma - helst när jag är själv med dom. Det är skönt... så slipper man känna sig så elak hela tiden. Fast egentligen är man ju inte elak. Det är ju att hjälpa dom inför framtiden, faktiskt. I en stor familj, så måste man ju hjälpas åt, så är det bara.

Nej, nu måste jag nog sätta fart på kakelugnen, så vi inte fryser fast här i natt.

Må så gott!!

Många kramar från mig! :)

Sy...

Ja, det är inte så illa som det låter. Jag har bara sytt i tyg!

I morse sov Wille o jag till 08:15. Roger hade jobbat natt, men låg inte i sängen! Han tyckte det var så kallt inne, så han hade eldat o legat på soffan o slumrat lite. Sedan dess har han bara slumrat, trots att han ska ut o jobba natt igen.

Var o lämnade lillplutt på dagis, sedan till Horndal för att hämta Felicia. Eftersom hon nyss stigit upp, fick jag gå in o vänta pga kylan. Sedan åkte vi hem o åt lite frukost. In till stan o köpte lite hudprodukter hos min underbara svägerska som är hudterapeut - id - minerals produkter. Mycket bra, lite dyrt, men så länge det är bra, så tycker inte jag att det gör så mycket. Hellre kvalitet än skit!! Det blir också dyrt i längden.... att köpa dåliga grejer o inte bli nöjd. Jag köpte också en härlig fuktighetskräm till mina ögon... från Decleor - som är det märke Dessan har som bas i sitt sortiment. Felicia köpte ett helt kit - se hennes blogg: phelicias.blogg.se

Vi åkte sedan till Jysk o köpte tyg. Vi har sådant kallras fr ytterdörren i hallen, så jag sydde ett skydd i velour och satte dit. Blev genast mycket bättre. Här springs det ju en hel del i dörren - som ni förstår. Det är ju så jäkla kallt ute!! Puffliz får ha sitt täcke på sig, så att hon inte fryser ihjäl. På Jysk köpte jag också ett par nya kuddar till mig o Roger, men de var ju på tok för stora för våra örngott!! Så det blev till att titta i linneförrådet för att hitta något lämpligt att sy nya örngott av.... brukar jag ju aldrig göra, men annars hade vi ju inte kunnat använda kuddarna idag!! Jag är ju långt ifrån ett syproffs, men det blev faktiskt väldigt bra!! Kanske beror på att min mormor var sömmerska!! Att det finns i blodet liksom.... många av mina mostrar, ffa moster Irene är ju helt suverän på att sy! Lena också - dvs Gillas syster. Vet inte om Gilla är det - men jag tror nog att hon är det - fast hon har nog inte det intresset riktigt. Precis som jag inte har. När barnen var små så sydde jag faktiskt lite kläder till dom. Bara för att det var kul. En o annan gardin har jag väl också åstadkommit i mitt liv. Men inte är det så kul... Jessica brukar anlita Helena till att sy. Mycket snällt av Mellas matte!!

Nu har vi Thai-fisk i ugnen o Roger ska till att sätta på potatis. Wille har en kompis här o leker. Han är inne i en fas som är så underbart härlig. Gosig till tusen! Hoppas det håller i sig! Lite trilsk är han dock, men bara han inte är det hela dagarna så är det helt ok för mig!!

Min rygg är inte vad den borde vara, får gå på starka mediciner just nu. Det beror på kylan, för det blir likadant varje år. Ont som går ner i benen, + inflammation i ett ledhuvud i höften. Inte skönt kan jag säga. Går inte att ligga på sidan överhuvudtaget o magläge går inte pga smärtan i ländryggen. Ligger jag på rygg, så är det någon i mitt sovrum som får använda hörselproppar - kan inte förstå varför!! Hihihi... han får ju bara tillbaka....

Var nu inte ute för länge med era fyrbeningar i kylan och använd täcke!! Roger visade mig en artikel från Aftonbladet igår (tror jag) som påpekade att det är viktigt att klä på hundarna, allra helst de små!!

Wille och de andra barnen på dagis behövde inte heller gå ut idag. De drar gränsen vid -9 grader, vilket är bra tycker jag. Barn känner inte alltid efter om de fryser eller inte och kanske inte säger till heller.

Må nu så gott alla mina älskade vänner!!

Nu måste jag snart ringa till Gilla o planera in nästa resa uppåt! Sportlovet v 9, innebär många lediga dagar, som jag kanske har skrivit förut... men då jobbar ju Roger. Vi får se hur det blir!!

Klä er varmt - men tills vi hörs igen - varma kramar från mig!

Vinterbus

De här härliga o lekfulla bilderna tog jag idag på förmiddagen, då vintersolen sken o barn o hundar var ute i snön o härjade... Tänk vad lite snö kan göra för själen! Vinterljus är minst lika viktigt som solen om sommaren. Iallafall för mig!! Jag är nog mer vintermänniska - men jag älskar sol o värme också - om jag får vistas vid havet!




Min alltid snoriga lilla unge!!




Linnea o Wille













Willes kompisar på snöhögen... o Pufflan i husses hasor!




Pufflan sprang o jagade snöplogen hela tiden... bilden blev lite rolig, för det ser ju ut som att hon biter till!















Vi har konstaterat att vi inte haft så här mycket snö på många år. Att det varit kallt, betyder också att det kanske blir färre antal fästingar i sommar - tack o lov!!

Idag har vi varit till Rogers syster Dessan o hälsat på. Före det så var vi o köpte hundmat, tittade på ny soffa, köpte lite nya hängare till hallen osv. Det var där vi träffade Dessan. Hon bjöd på köttbullsmacka med rödbetssallad, för vi var så himla hungriga!! Wille fick korv m bröd.

Vi passade på att helghandla lite också, medan vi hade barnvakt.

Nu är vi hemma igen... maten står i ugnen o jag har lite öl i ett glas... ganska gott fast det är snö ute!!

Må så gott o ta det lugnt ni som ska ut i trafiken!!