Skön arbetsdag...

Hej i höstkylan!

Trodde inte mina ögon i morse, när jag tittade ut på bilen och insåg att jag skulle bli tvungen att skrapa rutorna! Det visade sig att det var -0.8 grader kallt. Å jag som inte har hittat några sköna, snygga höstskor... ska införskaffa det när jag kommer upp till Sundsvall, snart!!

Har haft en skön dag på jobbet... fick jobba med min specialitet nämligen KOL! Var på möte på morgonen med min chef och min blivande.... ska nämligen börja jobba halvtid på en vårdcentral och halvtid på min avdelning. Är tänkt att jag ska börja den 2 november. Det blir spännande!

Klockan 11 gick kosan till ett fint ställe mellan Falun o Borlänge - som heter Haganäs, där vi blev bjudna på lunch och sedan har vi haft Astma/KOL-sjuksköterske träff. Kom nyss hem från det. Har varit lite pusslande med barnen, men det löste sig väldigt smärtfritt. Lill-Wille är än så länge hos mormor, där han ätit 2 portioner middag... Sist han åt hos mormor, så försökte hon lura honom att levergrytan som hon bjöd på, bestod av kött. Han tyckte inte om det "köttet", så idag när han frågade mormor vad det skulle blir för mat, och hon svarade: -Kött, så hade han sagt: -Jag gillar inte ditt kött.... Då fick mormor förklara att det inte var "sånt" kött.... o han gillade ju uppenbarligen middagen.... Han är så frän!! Min lillgamla lilla plutt!!

Nu har grabbarna kommit hem också. Gjorde mycket fiskgryta igår - så det är bara att värma... skönt!
Igår när jag gjorde fiskgratängen, sa Wille: -Åh nej.... är det så´n där äcklig fisk?? Det var ju så för ett par helger sedan - att pappa Roger förstörde min annars goda kaviarfisk genom att salta för mycket, o det mindes Wille med förakt.... Det tog säkert 15 min innan jag kunde övertyga honom att fisken inte var så där äcklig.... med mycket gråt från hans sida, samtidigt som han letade i kylskåpet efter annan mat... när jag väl fått honom att smaka, så tyckte han om det och åt bra som vanligt.

Nu ska jag gå o slappa lite... tills lilla stormen kommer hem och lever om!! Bjuda lilla mor på en god kopp kaffe!

Hoppas ni mår bra. Imorgon kanske man får ta fram vinterjackan....

Många värmande kramar till alla som fryser!!


Helg - sjuk Puffla...lille Wille o imse, vimse...

Hallo, everybody!

Ja, för att inte göra alla oroliga - så mår Pufflan bättre, vilket hon gjorde redan igår morse. Det var så att hon kräktes flera ggr i fredags. Vi blev lite oroliga här hemma... Hon var också lite slö, ville inte gå ut så gärna. Låg mest på soffan o sov. T o m Charlie blev orolig över henne och gick fram flera ggr till henne o nosade, lade sig bredvid henne och visade tydligt att han var bekymrad över sin lilla kompis. Vi rannsakade oss själva o intervjuade Johan som varit ut med henne, förutom oss. Tänkte att hon kanske hade ätit något olämpligt eller rent av blivit ormbiten? Men vi kände igenom hela Pufflan både Roger o jag, hittade inga sår eller svullnader. Lyssnade på tarmljud o det mullrade bra i magen - alltså inget tarmvred. Bajsat hade hon också gjort. Gav lite A-fil, men det kom bara upp igen - så jag beslutade att det var bäst med tarmvila. Det var lugnt natten mellan fredag/lördag o på morgonen var hon samma, glada, pigga lilla Pufflis igen! Åt med god aptit o sprang piggt i skogen. Mycket skönt!!



Igår morse tog jag min kaffekopp o gick ut i solen på verandan. Wille kom också ut o kom fram till mig och sa:
-Det blir en fin dag idag mamma!
Han har så himla härliga kommentarer!! Igår kväll när vi åt middag, så sa han till Samuel, som inte orkade äta upp sin portion:-Så här mycket äter man! Sen så äter man upp! Och visade stolt upp sin tomma tallrik o satte upp en tumme i vädret. Han är ju glad i mat vår lille plutt - vilket kanske märks!
Var bara tvungen att mäta hans midjemått o jämföra med Samuel. För Wille kan ha tröjor efter Samuel, som han hade förra året! Det visade sig att Wille hade flera cm större midjemått än sin 7 år äldre bror! Han hade också nästan lika grova överarmar - det skilde bara 2 cm till Samuels fördel. Beträffande bröstmåttet, så var Samuel 7 cm grövre. Nu är ju han väldigt smal o senigt byggd o har alltid sett ut så. Det roliga är, att både jag o Roger var tunna som tarmar när vi var små! Wille måtte brås på oss, som vi ser ut idag!! En liten sumobrottare!! Men klämgo´som få!! (skulle vara jag då...) hihi...

På em åkte vi till Folkärna på kusinkalas. Det var inte så många där, så det gick bra. Lite högljutt ibland, men då satte jag händerna för öronen.  

Igår på kvällen, skulle jag ta ut hundarna på en liten kissis o såg en mörk liten prick på väggen vid altan. När jag gick fram o böjde mig ner, såg jag en liten spindel med väldigt tjock kropp. Å den var så fin! (Säger jag som är så spindelrädd!!!) Huga.... men den såg inte ut att utgöra någon större fara. Var bara tvungen att ropa på Felicia, som kom med kameran i högsta hugg. Nedanstående bilder är kraftigt förstorade, men visst har hon en vacker teckning på kroppen?





Om ni tittar riktigt noga på nedanstående bild - så ser ni spindelns ögon och fångstarmar som den håller fast byten med... visst är det häftigt!
Man ska hålla sina vänner nära och fiender närmare - (talesätt).
Jag har faktiskt klappat en chilensk fågelspindel en gång. Hon hette Susanna och var då 7 år. Det var när Skansen akvariet var på slottet i Gävle för en himla massa år sedan. Både Johan o jag var modiga nog att klappa henne och det var ju under kontrollerade former!


Idag: söndag. Hade en trevlig frukost ihop med 3 av barnen. Har bestämt mig för att ta det lugnt idag med. Men det finns ju en himla massa tvätt förstås.... vädret är dock fint, så jag kan nog hänga ut en maskin.

Vid frukosten frågade Felicia sin lillebror:-Wille, tycker du om mig? (Det var efter att han pussat mig).
Då svarade han - samtidigt som han pekade ner i sin fil med crunchy o jordgubbar:-Nej, jag tycker om det här!
Han är ju så himla go´med sina kommentarer!! När han ätit färdigt, tog han sitt juice-glas o ställde in det i diskmaskinen! Han tar bättre reda på sig, än vad hans stora syskon gör!!

Fröken Pip o ta det lugnt...?!

Inatt har jag varit vaken x flera som vi skriver i journalerna. Först var jag in till Wille som ropade på mamma. Gick o la mig igen, lite svårt att somna om, men lyckades till slut... Sedan vaknade han igen o grät hysteriskt! Sprang in till honom, då berättade han att det var blött i sängen, för han hade kissat! Alla ni som läser, ska veta att han varit torr väldigt länge, över 1,5 år, så det är VÄLDIGT länge sedan han blötte i sängen! Jaha, bara att ta upp det kalla våta barnet o tvätta av honom med tvättlappar så länge.... (man är inte så noga på natten...), lägga honom i vår säng o ta reda på lakan, överdrag, påslakan o kuddar.... madrassen var bara lite blöt, så den torkade jag bort det värsta på o sedan rengjorde jag den senare på morgonen.... Nu var det ju ändå svårare att somna om... Men lyckades till slut... klockan var halv 6 på morgonen, vilket betyder att jag inte sovit länge förrän ungarna gick upp... jag hörde dom - om vi säger så.... ta hänsyn till att andra vill sova - finns inte i det här huset! Då vaknade ju Fröken Pip också! Å var vrålhungrig!! -Gå o lägg dig o var tyst! morrade jag... x flera.... om vi säger så. Jag vägrar lyda hennes matsignaler - hur skulle hon se ut då tror ni?

Vi gick väl upp 20 min i 8, Wille o jag. Grejade lite - gav hundarna frukost o släppte ut dom på gräsmattan. Pufflis har ju inte bråttom med att göra sin morgontoalett, om vi säger så.... Wille kommer alltid ut på trappan o undrar var jag är.... oavsett hans klädsel - som denna morgon var i födslokostymen! Då blev han kissnödig o ville kissa på gräset han med, men det fick han då rakt inte göra!!

Gjorde lite god frukost o Roger kom upp. Sedan dess har det gått i 120 knyck! Jag som skulle ta det lugnt? Varför är det så i vår familj - att innan man ska göra det man ska - så måste man göra minst 3-4 andra saker först!! Är de så för alla? Jag känner mig som gubben Pettson, när han ska göra pannkakstårta till Findus! Vi skulle städa ur o byta i Willes o Samuels garderob idag, men det blev som sagt en hel del annat också. Städa toaletter.... som vanligt.... det är så jäkla meningslöst!! Skäller på ungarna att de ska torka ringen o porslinet efter sig, så man slipper bli blöt i hela stjärten när man sätter sig!! I den här familjen är det inte lätt att vara tjej!

Tvättmaskinen har gått varm, liksom jag.... dammsugaren.... torktumlaren.... dammtrasan (varför är det bara jag som dammar i det här huset??) Plocka grejor.... leka med Wille.... (vi lekte med Lego o byggde Star Wars grejor). Före maten var jag tvungen att gå o lägga mig. Wille var vid det laget helt speedad, så jag var tvungen att formligen bära ut honom o stänga dörren. Han tycker ju naturligtvis att hans mamma är skittrist! Men vad har man för val här i livet? Om jag kunde, så skulle jag vara pedant.... men det är omöjligt i en stor familj som det här!

Roger har lagat jeans o suttit vid symaskinen! Han tycker det är ganska roligt. Å så har han gjort pannkaka... eftersom jag inte hade lust att laga mat idag... nu får jag så dåligt samvete att jag kan börja gråta - men varför ska jag ha det??

Slänger med några bilder....

Nu ikväll har jag tagit en dusch - trodde att jag skulle få vara för mig själv en stund - men inte då! Min lille sötnos här i världen, ville ju också duscha - för han var ju SÅ svettig! Hann iaf peela mig med den fantastiska kroppspeelingen från Party-Lite. När Roger skulle duscha efter sin träning, så passade jag på att peela hans rygg, stjärt o bröstkorg. Han tyckte att det gjorde lite ont ibland! Jag bara ruskade på huvudet åt honom....

Nu hör jag att IDOL börjar - Wille käkar kvällsis... ikväll ska jag vara mer noggrann med att han ska kissa innan sängdags!!

Utmattningsdepression - stämmer på utmattad, men inte på depression... kanske är det klimakteriet som spelar mig ett inte roligt spratt... Chokladmassage - med underbara Kicki!! Fy fan, vad jag längtar!!!


En två-veckor gammal bild på Wille - men den får illustrera att de är söta - när dom sover!! Min häftiga, roliga, charmiga, ÄLSKADE lille plutt!! Mitt hjärta blöder för dig!!



Min Harley-åkande make.... men man kan ju vara både stor o tuff, samtidigt som man är snäll o vad jag kallar "en riktig man"!!



Ingen blogg utan Fröken Pip alias Puffliz! Syns inte så bra här, att hon är nytrimmad, men tittar ni noga, så ser ni att pälsen är slät. Hon har fått bada idag också, för hon blev så skitig efter morgonpromenaden med husse. Charlie fick bara sina tassar rengjorda. Det räcker att torka dom - kan jag lova!!




Wille ville också vara med på en bild, när jag sprang runt med mobilen ikväll. Han fick väldigt ljusa ögon här - helt missvisande.... Visst är han helt ljuvlig!! Puss, älskar Dig!!

Hoppas ni haft en lugnare dag! Men vi har väl alla våra jobb... imorgon ska jag till dagis o måla igen - men det får gå snabbt! Sedan ska jag o Johan till Willys o helghandla, för Roger jobbar 06-18 lördag o söndag - vilket innebär att det är jag som får ta ALLT här hemma o då är det skönt att förbereda maten iaf.

Ha det nu så gott!!

GILLA: Fattar du varför jag (vi) vill åka upp utan min prinskorv?! Usch, det låter som han är a pain in the ass - vilket han inte är egentligen, men summa summarum, så blir allt riktigt jäkla jobbigt ibland!!

Puss, mina vänner!!

Trimmeli-trim!

Hallå alla friends!

Inte för att Ritas matte läser det här - men Grattis iaf! Verkligen bra jobbat, må jag säga....

Matte har ju lovat (fniss) Jessica, att hon skulle få äran o trimma mig, men idag stod inte matte ut längre.... Jag är trimmad! Hon var tom o ryckte i min mustasch, men den är inte helt ok tycker hon, så den ska Jessica få hjälpa oss med (mot min förtret!!). Det är lite långhårigt under magen också, men det tar matte en annan dag. Vi höll nämligen till i soffan, så hon kunde inte klippa mig. Tycker själv, att jag blev riktigt snygg, faktiskt!

Matte läste att alla mina kull-syskon kommer upp till Sundsvall på utställning.... det är bara lilla jag som inte dyker upp... tråkigt, men så är det i livet! Vi dyker upp helgen efter. Det ska bli så roligt!!

Hoppas att Waldarna har piggat på sig tills dess.... lät som gris-influensa - nöff nöff....

Just nu är det regnrusk utanför dörren... o jag är lite trött. Ligger på tronen i hallen - så jag har uppsikt över allt som händer här i huset. Går ju annars dit matte går.

Nu ska matte gå o vila, för hon känner sig inte så pigg. Kanske håller hon på att bli sjuk, vad vet jag? Är visst väldigt mycket på jobbet nu också, så hon är helt slut, när hon kommer hem. Kan man inte få betalt för att vara hemma med ungar o hundar?? Det skulle vara jättebra, tycker jag!!

Ha det så bra mina goa vänner!!

Å ni som bor i södra Norrland - se upp, för snart kommer vi!! (eller se ner, rättare geografiskt sett).

Puss o slick!!

Mc-tvätt...

Idag har Roger och jag haft lite bestyr med att göra våra motorcyklar rena och fina igen, efter gårdagens regn och lortiga vägar, som sätter djupa spår.... Det är inte lätt att tvätta motorcyklar kan jag lova, det är mycket skrymslen som är svåra att komma åt. Får använda mjuka borstar av olika slag, så man inte orsakar repor på det som är blankt och fint. Nu har ju vi valt att inte ha så blanka motorcyklar, just av den anledningen! Det räcker med det som är - det kan jag lova!! Ingen av oss älskar att sitta o putsa i flera timmar. Den tiden har vi lagt bakom oss. Hade ju en Kawasaki tidigare, som det var mycket krom på.... man lär sig....

Min skitiga motorcykel. Sett (som ni ser) ur olika vinklar....










Rogers motorcykel! Inte så ren den inte....




Wille skulle ju också tvätta sin cykel, när vi höll på.... kanske anledningen mer var att det är så himla kul att leka med vattenslangen...




Wille brandman drar iväg... vi får vara glada att han inte spolade på oss!!



>





Nu är den ren, blank och matt och fin igen!! Krävde lite puts o sämskinnande. Men det var det ju värt!



Roger tvättar sin mc.



Mycket jobb är det! Han har varit ute i garaget på kvällen också o putsat lite mer på våra mc´s.


Nighttrains snygga cylindrar o luftfilter!



Min snygga rena mc.... bara titta o njut!



Min vackra ros måste ju också fångas! Så man minns den härliga (!?) sommaren....




Hundarna måste ju också vara med! Bloggen heter ju Cissi och Puffliz blogg, eller hur?



Den här torsdag morgonen, hade jag önskat sovmorgon. Jag jobbar så himla mycket nu och ska jobba hela helgen, så jag tyckte att jag förtjänade det! Fick sova till 08:45 då Roger kommer in o undrar om jag ska följa med honom o Fia på promenad? Vad säger man?? Klart, man vill ju inte bli rankad som en latmask! Upp ur sängen, i med en kopp kaffe o iväg. Utan frukost i magen.... men det gick! Vi gick vår vanliga väg. Tror det är ungefär 4-5 km. Puffliz blev som vanligt trött först och hon gick återigen som sin gammelmormor bakom mig. På slutet hade vi hela koppellängden mellan oss.... Jag försökte peppa henne, med att vi nu närmade oss ljuset i tunneln, dvs att vi snart var hemma,  men det hörde hon visst inte!

När vi kom hem, kokade Roger gröt och vi åt det med min hemgjorda lingonsylt! Wille var ju också hungrig, vilket han är jämt, som han sa till min mamma häromdagen. Det ringde från Felicias skola också, det var skolsyster. Hon berättade att Felicia hade knyckt till nacken på gymnastiken och hade varit till henne på undersökning. Ringde upp Felicia, som sa att hon mådde bra, men kände sig lite konstig. Vi höll kontakten titt som tätt under resten av fm. Sedan sa jag åt Roger att det bara var att rulla ut motorcyklarna, så att vi fick tvätta dom. Sagt o gjort!

Plötsligt var klockan halv 1 (pm) o jag skulle klippa mig kl 1! Nu blev det bråttom! Värmde lunch till Wille o iväg till affären för att hämta kontanter! Efter klippningen åkte jag hem o duschade, klädde mig o sedan for vi in till Avesta o hämtade Felicia o sedan till Willys för att handla. Det var väldigt tomt i kylskåpet! Undrar varför?... hmm...

Ja, vad har vi gjort sedan? Lagat mat, det blev någon form av Thaigryta med kyckling o äggnudlar. Wille åt som en häst! De andra med... roligt när maten är uppskattad. Fast det är den för det mesta faktiskt! Efter maten hittade jag en stund för att vila, tills Wille kom in o var bajsnödig! OK, dags att dra sig upp. Ta itu med Partylite-grejerna jag hämtade på affären. Allt stämde så nu har jag nya fräscha dofter! Har vikt tvätt i massor o hängt en till! Sorterat, lagt i en till tvätt med handdukar, som sedan får torka i torktumlaren så att de blir mjuka o sköna! Inte så miljövänligt, men vi har inte så stora torkmöjligheter till antal personer i vårt hushåll.

Nu har jag bloggat o lagt in bilder, badat o tvättat håret på Wille. Druckit en snabb kopp kvällskaffe... få se vad mer jag kan hitta på! Skulle vara roligt att skriva ner allt man gör på en dag, så man sedan kan se varför man ständigt är trött.... Kicki har så rätt: Det är verkligen en fröjd o källa till återhämtning att åka mc!

Hoppas att kennelmamma Jessica blir nöjd nu, för hon har efterlyst mc-bilder!

Kram till Er alla!!

Imorgon väntar återigen tvätt, bäddning, osv.... men det är imorgon det!!

Mc-tur i regn o kyla.... buurrrr....

Idag har jag jobbat, som vanligt, känns det som.... fast det var en ganska bra dag ändå! Hade möte med mina KOL-kollegor.

Efter jobbet åkte jag hem och där puttrade vattnet kring potatisen. Gjorde sås av trattisar till köttbullarna. Gick hem hos de flesta av familjemedlemmarna. Wille tycker inte om svamp, så jag fick peta ur dom åt honom. Sedan ringde Roger till barnens mormor och ordnade så att vi skulle kunna ta en tur till Skultuna. Det ligger ganska nära Västerås, så det är en resa på ca 12 mil fram och tillbaka. Vi for hemifrån vid 17-tiden och mötte upp en jobbarkompis till Roger på vägen.

Ju fler mil vi åkte, desto kallare blev det, plus att det hade regnat rejält på vissa ställen. Motorcyklarna liknar nu mer crossar - skitiga som bara den! Men så är det i den här branschen.... Roger har ingenting emot att tvätta dom! Bönderna har ju börjat harva och köra ut skit på åkrarna - så det doftade inte så där väldigt gott bitvis. Men så kom dofter från äpplen och det kan man ju njuta av istället.

Väl i Skultuna började det regna, så vi tog en kopp kaffe och tog en toapaus, sedan for vi hemåt igen. Det var verkligen svinkallt!! Solen lyste vid horisonten en stund och det var så vackert! Dock försent på kvällen, för att den skulle kunna värma oss. Roger körde först hela dit- och hemresan. Jag har inga problem att köra i 100 km/h numera. Det är härligt med frihetskänslan man får av farten. Tycker om att "acca" iväg - min mc svarar mycket bra på gashandtagets vridning....

Det var väldigt skönt att komma hem! Med stelfrusna händer och panna, kändes det värmande att ta en kopp varm choklad!! Nu är det IDOL på TV - att en del bara har mage att ställa upp! Ödsla på värdefull tid... undrar vad de har för fel på sin självkänsla!

Nu ska jag gå o tvätta min goa lillfis... han är lite smutsig om vi säger så!

Kram på Er!!

Cissi

Sent om sider.... Willes 4-årsdag!


Vår älskade lilla ponke, har helt plötsligt (!?) blivit 4 år!!! Man säger att tiden går fort och det gör den, ibland.... men nästa år, är han inte liten längre, min gosis.... då kanske han inte ens vill gosa med sin mamma så mycket! Men jag hoppas det.... och tror faktiskt att han kommer fortsätta vara mammig och gosig!
Här blåser han ut ljusen på tårta nr 1! Vi är ju många i släkten, så det blir till att göra två vanliga tårtor, eller en stor i långpanneform!


Tårta nr 2, med silverkulor och gelehallon! Det är sommarens jordgubbssylt inuti! Och ganska mycket grädde.... mums....



Dagens höjdarpresent! Här har han kommit på att det faktiskt är hans!!



Egen fina nya cykel!!



Farmor och farfar assisterar... men finn ett fel! Vi hade ju köpt en ny dyr cykelhjälm dagen till ära, men den ligger visst kvar inne....



Höjdarpresent nr 2, en dator.... som måste kopplas till min dator.... som redan är trött....



Här är några av dagens gäster.... Wille, Felicia, Hugo (en av mina systersöner), min storasyster Viveka, Samuel och lilla mamsen!

Den här dagen var väldigt jobbig.... vet inte hur jag fick ihop den till slut... tur att det var mamma och Viveka som kom på slutet, de förstår hur jag har det... Roger jobbade ju eftermiddag, så jag satt där själv med tvätt, matlagning, plockning, tårtbak, Willes bravader uppblandat med alltihop! Å med jämna mellanrum.... ibland måste jag göra tre saker, innan jag kan göra det jag egentligen ska... Till på köpet, kom ett av barnen 1 ½ timme försent till maten, som jag ville ha bort innan gästerna skulle börja komma....

Förut har jag alltid tyckt födelsedagar varit helt underbart roliga, men det gör jag inte längre.... tycker det är jobbigt... men samtidigt är det ju roligt med de som kommer och firar. Det bästa är ju i alla fall, barnens glädje och den vill man ju inte förstöra...

Somnade gott på kvällen, kan jag säga. Wille tycker mycket om sin nya fina cykel, men har ramlat några gånger, dock utan större skador.

Nu ska jag gå o ge lillplutten kvällsis....

Ha en trevlig kväll!

Puss o kram!

Svampplockning...


Härliga trattisar! Välkomna fram!



Gissa fotografen?? Det är ju min lilla dotter som tagit alla fotografier förstås, men den här bilden säger en hel del om hennes fotografiska sinne för vackra bilder, tycker jag.







Wille blev lite trött och ville sova i hinken!



Charlie hittade en fin utsiktspost.



Charlie o Puffli





Mmmmmm..... säger bara mmmm...... en ledig dag! Avkoppling! Att vara ute i skogen på hösten och plocka svamp, är bland det mest rogivande och energigivande jag vet! I skogen är jag aldrig (?) sur, grinig, stressad, eller har sinnet fullt med destruktiva tankar.... det är bara ett positivt letande efter dessa härliga svampar! Egentligen tycker jag inte så mycket om att rensa, vare sig bär eller svamp, bara jag får vara ute i skogen!

Vi har haft det så fruktansvärt jobbigt på mitt arbete den här veckan, så jag ramlade nästan ihop igår, när jag kom hem.... känner mig inte så kry heller, har väl en förkylning på gång.... men den känslan glömde jag snabbt, när jag kom på att vi skulle ut i skogen idag! Solen lyste och det var så där lagom varmt ute.... Charlie och Pufflis fick följa med o de sprang som tokar i skogen! Fick faktiskt bli lite arg på Charlie ibland, för han tar sig lite tuffa lovar ibland och vi var ju ganska nära vägen. Pufflis springer som tur är inte med honom överallt, utan hon håller sig ganska nära matte eller någon annan familjemedlem.

På just den här platsen var vi förra året, det är ju förstås den platsen vi åker till när vi plockar svamp, med lilla, pyttelilla Pufflis som bara var några veckor gammal då. Just den här platsen är så bra och barnvänlig också, för lille Wille med sina korta ben. Det är mossa och fina små stigar. När vi kom hit idag, hann vi knappt börja gå in i skogen, förrän Wille tyckte att vi skulle fika!! Vi fikade två gånger, för säkerhetsskull.... Hundarna fick vatten och småkex, för de ska väl också ha lite?

Nu har vi rensat ungefär hälften av all svamp. Tror jag tar resten imorgon. Gör ju ingenting att det får torka tills imorgon. Ska gå och förvälla det som är, bara jag bloggat färdigt.

Roger har gått till jobbet.... Pufflan har fått sitt ansikte lite trimmat.... å fy vad hon pep när jag drog i öronhåren.... men jag har lärt mig att inte lyssna längre!

Hoppas ni som läser också haft en avkopplande dag! Å kanske har ni också fått lite sol i ansiktet.... det är så härligt!

Det var ett tag sedan jag var in på mina vänners bloggar, så jag ska nog göra det nu. Imorgon kommer jag att lägga in bilderna från Willes födelsedag. Det tar sådan tid att lägga in bilderna, eftersom min dator är så seg!! Den innehåller alldeles för mycket skit!! Har ju städprogram på den, men när ska man köra dom, när datorstackarn är upptagen nästan jämt?!

Ha en trevlig lördagkväll! Det ska jag ha... i sällskap av Marabous schweizernötchoklad!! Den är min absoluta favorit!!

Kram o energi till ER!!


Jordnötter...

Hej alla glada!

Som ni redan läst, så hade matte och husse "kräfthiva" i lördags.... de åt kräftor och frestade mig hela kvällen!! Det var jättejobbigt.... husse var dock så snäll, att han gav oss hundar lite gott vid bordet då och då... matte såg lite sur ut, men vem brydde sig?

I alla fall, så serverades det en massa snacks fram på småtimmarna. Utan en tanke på konsekvenserna, glömde husse en liten skål med jordnötter på bordet... det märkte inte jag heller förrän igår! Matte och Wille hade käkat frukost och så... när matte plötsligt fick se att skålen var tom!! Det var ju inte svårt att gissa, vem som hade ätit upp dom (!?) Matte blev bekymrad, allra helst med tanke på att jag inte kissade när vi var ute på vår dagliga skogspromenad.... Det blev en massa A-fil, med lite socker.... rädsla för kramper osv. Men jag kissade iaf innan hon skulle till jobbet och en massa ggr under eftermiddagen!

Ni behöver inte sätta andan i halsen, matte är ju "medicinare"! Jag mådde hur bra som helst och så länge man kissar, är det ingen större fara skedd!

Idag har jag bajsat jordnötter.... om inte husse och matte hade tagit upp det, så hade det nog börjat växa jordnötter i vår trädgård!

Nu måste matte ta upp Wille ur badet! Det låter som att det är vatten i hela badrummet! Han ska få håret tvättat också, för imorgon blir det 4-årskalas här.

Puss o kram från en glupsk border!!

Kräftskiva...


Servetter, som visar vilken typ av mat som ska serveras.... de var så fulsöta att jag var tvungen att ha dom!



Det bjöds på både räkor och kräftor, eftersom Roger inte äter så mycket kräftor, han tycker att det är lite jobbigt... Han vill ha lättäten mat! Men desto fler kräftor till MIG!!



Anders och Fia hade köpt kräftor som kom från Vättern, dyra.... de smakade heller inte bättre än våra från Kina eller varifrån dom var.



Min goda Västerbottenpaj!! Passar bra att börja med, tycker jag!



Anders och Fia; våra goa´grannar! Anders jobbar som lagens långa arm och Fia är arbetskamrat med Roger på pannhuset, Stora Enso i Fors.



God öl, ska väl drickas i snygga glas - värdiga att bära den goda smaken! Roger hävdar bestämt, att ölen smakar så MYCKET bättre, i de här ganska dyra glasen!! OK, ni vet ju redan att han är prylgalen - låt så vara då! Men jag provade också att dricka öl i ett sådant glas och jag är bara benägen att hålla med!



Mmmmmmm..... öl är mums!



Anders har småbarn..... han har lärt sig ett och annat av det!! Vi hade naturligtvis på oss sådana här "snygga" haklappar alla fyra!



Kom på lite sent, att jag måste föreviga den här supergoda pajen!



En tiggande Puffla.... hon blev faktiskt lite jobbig till slut! Fick ge henne och Charlie tuggben, men det höll bara henne borta en kort stund! Till saken hör att husse smygmatade henne med lite allt möjligt.... Konsekventa handlingar - vad är det??



Charlie var också lite sugen, men jag förstod snart varför.... han blev matad med ostkrokar! av husse, förstås...



Erika och Josse (min systerdotter).



Kolla in de fina frukterna som ligger i ljuslyktorna! Det är ju dom som min kusin Lena har virkat!! Passar alldeles utmärkt så här till hösten, tycker jag!!



Fia och jag.... värdinnan ser väldigt dragen ut, vilket jag definitivt inte var.... tycker inte om att vakna bakis! Men lite extra glad, var jag nog allt!



Vi hade tänkt spela Triss o Bygg, men våra kortlekar var som bortblåsta!! Sist vi hade dom, var när vi åkte till Finland i våras - så vi fick ta fram Maxi-Yatsy´t istället.


Ja, så var gårdagens lilla semester till ända! Det blev en rolig kväll med mycket gott att äta! Min systerdotter Josefine och hennes bästa kompis kom förbi på en drink. De tycker jag är så "frän"! Bra betyg - de är ju bara 22 år, de båda tjejerna. De skulle dra vidare efter en stund till Sala. Erika var nykter och körde.

Roger och jag gick o lade oss vid 2-tiden och vaknade första gången halv 9, för toabesök. Sedan somnade vi om till halv 12! Snacka om att vi behövde sova! Vid 13-tiden, gick vi till mamma och pappa för att hämta Wille. Jag hade ingen lust att laga middag idag, så vi for till Hedemora o köpte snabbmat på Mac Donalds. Närmaste Max-burgeria, ligger i Borlänge och det är ca 7 mil härifrån! Wille tyckte det var roligt med en liten utflykt. Sedan for vi hem till Rogers syster Desirèe och fikade. Hon låg o sov när vi dundrade in, för hon hade varit ute igår. Men hon satte gärna på en kopp kaffe åt oss! Efter det, så åkte vi hem. Jag kokade fond på räkorna som blev över från igår och gjorde räk-crèpes till kvällsmat. Wille tycker om räkor och åt ganska bra. Han är förkyld nu, och då drar han alltid ner på maten.... tur att han har lite att ta av!

Nu tittar han och Roger på film. Snart ska lill-plutten gå och sova.

Imorgon är friden slut igen... men det är ju det som gör våra lugna helger värda det de just är - lugna. Jag jobbar kväll imorgon och Roger ska jobba förmiddag.

Hoppas det blir lite bättre väder i veckan, så att Roger och jag kan ta en vända på motorcyklarna. Det kliar i gashanden.... var ju ute på en pytteliten vända häromkring igår.... bara för att testa mina nya förlängningar till blinkersarna. De fungerade jättebra! Det är lite svårt annars för oss tjejer, eftersom vi har mycket mindre händer än vad karlarna har (kan man ju alltid hoppas!!).

Hoppas att Ni andra haft en härlig helg! Jag vet ju att Gilla har jobbat.

Längtar så, tills vi kommer upp igen till Njurunda!!

Många kramar!!




Matte o husse ska ha kräftskiva...

Hej alla goa´vänner!

Vad ska Ni göra i helgen då? Hörde att några släktingar ska ställas ut i Högbo imorgon.... Lycka Till!!
Charlie och jag ska väl se och höra på när matte o husse har kräftskiva här hemma.... få se om vi står ut!?
Det är våra goda grannar Anders o Fia som kommer. Wille brukar leka med deras dotter Linnea, varje dag.

Igår morse var vi ut i skogen med matte och husse. Naturligtvis hittade matte lite svamp och försvann som en vessla.... Husse gick o visslade och hon svarade, men inte hörde han det heller! Matte tänkte att kanske vi hundar skulle dyka upp, för vi hade inte heller märkt att matte försvunnit.... (undrar om vi är hundar eller....spåra?) Matte gick i godan ro och tyckte det var fantastiskt roligt att leta efter svamp. Inte var hon rädd heller, för det är ju skog som hon känner igen! Efter en stund gick husse hem med oss, med mig lös, för matte hade mitt koppel.... Sedan gick han tillbaka till skogen och hittade matte, som då var på väg hem... Vi hundar blev jätteglada när hon kom hem. Vi får nog träna lite på spår, har jag kommit fram till.

Idag har vi också varit ute i skogen. Den här gången var det bara med matte. Hon hittade lite svamp idag med, så nu har hon förvällt alltihop. Det blir ju inte mycket kvar efter förvällningen, men det kanske smakar så pass mycket, att det inte gör något.

Nu har jag haft fullt upp med att försöka få husse att fatta, att vi vill ha mat!! Matte har nämligen lagt i varsin skiva falukorv i våra matskålar!! Vilket jäkla sätt!! Fresta oss till ondo, blir det nog snart.... Jag pratar och gnäller och småvoffar - men husse förstår inte. - Gå till matte, beordrar han mig. Men det fattar ju inte lilla jag, så jag står glatt kvar, eller hoppar på hans ben. Matte vet precis vad jag vill, det är därför hon gömt sig vid datorn.

Om en stund ska hon börja baka paj.... å Wille ska visst till mormor. Då får matte förhoppningsvis sova hela natten, för en gångs skull. (vilket ord - gångs skull - eller gång skull (?) vet inte, men när man säger ett ord många ggr - låter det till slut väldigt roligt och obegripligt...)

Hoppas Ni får en trevlig lördagkväll och härlig resterande tid av helgen!!

Matte bloggar imorgon igen!!

Lördagskramar från Puff

Träff med skolklass....

Hej hopp alla glada!

Ni vet ju att min matte har suttit med nosen i flera böcker, de senaste dagarna. Hon har dock inte försummat något i vårt hundliv, men husse har inte tyckt att hon varit speciellt social... men det är inte ofta som matte kan läsa vanliga böcker, bara när hon är sjuk, så både hon och jag tycker att det inte gjorde något!!

Hur som helst, så har vi varit ute på många skogspromenader, den senaste tiden. Matte anser, att vi inte kan hålla oss borta från det roliga, trots att det finns ormar. Men dom rackarna, kan ju finnas vart som helst!

I torsdags förra veckan, var vi som vanligt ute på gamla järnvägen, där Charlie och jag kan springa fritt omkring o nosa. På hemvägen, sprang jag upp en bit på en stor stig, som går upp på ett litet berg. Vi hade alla hört att det var en massa barn uppe på berget, men det var ingenting vi brydde oss om då vi gick förbi första gången. Men min nyfikenhet tog överhand och därför var jag ju tvungen att stå o lyssna en stund.... matte ropade på mig, men jag låtsades inte höra.... hon ropade flera ggr och lockade med "godis", men min nyfikenhet var större än det.... Charlie brydde sig inte om mig o de fortsatte gå, medans matte lockade på mig. Men efter en stund, såg hon inte mig längre.... för jag hade smitit upp till barnen! Matte lät nu arg, då hon ropade.... men tror ni att en skolklass full med småbarn och deras medförsedda matsäck lockar mer - så har ni alldeles rätt!! Lärarna, som känner igen matte, ropade att jag var där. Barnen tyckte att jag var jätterolig o klappade mig så snällt. Själv stod jag ömsom på bordet och ömsom på bänkarna, som någon smidit ihop av stockar (Gilla vet precis vad jag menar, för där har vi gått några ggr). En av lärarna visste inte vems hund jag var, men kände igen mig, då hon såg matte komma ryande genom skogen.... Som ni vet så inväntar jag tillfället tills matte kommer och tar ner mig, för jag hinner ju stoppa i mig en eller ett par bitar, innan matte tar mig i nackskinnet, och den här dagen, var inget undantag.... Matte pratade med några barn, under tiden som hon gick fram. Jag låtsades inte höra henne.... Tills hon tog tag i mitt nackskinn och vände mig med magen upp i hennes famn. Fick en utskällning som heter duga! Men det var det ju värt..... En av fröknarna sa: - Där ser ni barn! Även en hund får skäll!

Ja jag, kopplet åkte på och vi hundar gick med en lite surmulen matte hem....

Men som sagt - det gäller att äta medans tillfälle ges!!

Hej å hå - ät och stå på!!

Puss o kram från Puffliz

Svampar o bokfrossa....























Ni kanske inte tror det, men faktiskt blev Pufflis frukost med fil i form av ett hjärta, gjort av en slump. Jag bara hällde i lite o fyllde på med en skvätt till å då ropade Felicia: -Titta mamma, det blev ett hjärta!! Och så sprang hon för att hämta kameran....

Det var länge sedan.... har faktiskt jobbat väldigt mycket - 7 dagar av 8.... har varit ganska jobbigt! Idag är jag ledig, men som så ofta de senaste dagarna, har jag så fort jag fått en ledig stund, suttit med näsan i Twilight-böckerna. Som tur är så läser jag väldigt fort, så nu har jag avverkat tre av fyra på några dagar. Det är ju egentligen ungdomsböcker, men eftersom Felicia lurade mig att se första filmen här i sommar, så kände jag att vaddå? Klart jag kunde läsa fortsättningen också! Kanske anses som barnsligt, men de är ju i alla fall skriven av en mogen kvinna, som har både man och tre barn....

Förra veckan var Felicia, hundarna och jag ute i skogen, trots att det regnade! Vi gick längs gamla järnvägen. Vid ett ställe tänkte jag att jag måste gå upp o titta efter svamp och hittade det som finns på bilderna ovan! Endast en fin Karl-Johan fann vi, men den var mycket god..... Det är Felicia som är fotograf, förstås! 

Annars har det inte hunnit hända så mycket i vårt liv.... hösten börjar komma och det känns på tröttheten också. Men det är fint ute när solen skiner. Idag har Roger, Wille, hundarna och jag gått en långpromenad. Det var faktiskt lilla Pufflis som blev trött först.... oron kommer faktiskt över mig, för då undrar jag om hon också har ett blåsljud.... men det kan inte vara särskilt besvärligt i så fall. Om inte Kicki och Magnus oroar sig över lille Alvin, så behöver nog inte jag oroa mig över min Puffla...

Idag ringde också Morgan för att tala om att han köpt en ny Harley - en Fat Boy i kornblått och den såg väldigt snygg ut, på sms:bilderna han skickade! Den passar honom utmärkte. Jag sände dock ut ett varnande finger till hans fru - hon skulle se till att hon satt bra där bak!! Men det hade Morgan redan fixat.... tur för Jessicas rumpa... Å andra sidan kanske en ond, smärtande rumpa, hade hjälpt att få henne att ta motorcykelkörkort. Måste in på deras blogg för att titta om de lagt ut nya bilder på den snygga hojen!

Nu ska jag ta en kissvända med hundarna och gå till sängs. Roger ska upp tidigt i morgon bitti. Själv jobbar jag kväll. Sedan är jag ledig i helgen för kräftfest.... ska ta lite kort då!!

Puss o kram till Er som skriver....