Träning, träning o åter träning...

Ja, alla som vet hur jag ser ut, vet också att jag skulle behöva träning... men nu är det inte sådan träning jag idkar... utan valpträning!! Efter lördagens cirkuskonster så har jag kommit fram till att jag måste få mer disciplin vad gäller lilla Ella....  å det har vi startat med idag. Hon är jätteduktig o kommer alltid när jag kallar, väntar på godis till jag säger varsågod, kan sitt och ligg osv.

Idag har vi börjat träna stenhårt på att hon ska kunna gå efter en annan hund eller människa å det är lättare sagt än gjort! Å kräver MYCKET, MYCKET O ÄNNU MER Tålamod!! Jag har lite kort stubin, så jag får verkligen arbeta både med mig själv o med tålamodet. Det är inte ofta jag blir arg på hundarna om ni nu tror det, däremot ungarna.... Varje gång Ella drar, så stannar jag. När hon slappnar av så går vi, drar hon igen - stanna och så vidare... Nu har jag lagt in ett Nej ibland, för att visa vad jag inte tycker om - å det verkar fungera bättre. Det är ju en stor fördel om hon inte är full av överskottsenergi också... men det vet väl alla som jobbar med valpar!!

Efter två promenader med koppel, så ser jag redan att hon förstår vad jag menar och bråkar inte om att gå först. Nu är det ju också så, att lilla Puff inte går så fort! Henne skulle jag nog kunna tävla i lydnad med, utan att ha gått kurs, för hon är precis som sin gammelmormor o går lite bakom eller alldeles bredvid o håller ögonkontakt!! Bara man har godis - så gör hon vad som helst - nästan!!

Idag har vi varit ute i skogen så hundarna fick springa av sig lite grand. Hann inte det igår o i lördags så var vi ju borta o Ella så trött när vi kom hem, så det blev bara en liten promenad då. Hittade faktiskt några kantareller! Wille är jätteduktig att gå i skogen. Hundarna for fram som raketer till en början, men lugnade ner sig efter en stund. Efter en promenad i ösregn, fick Ella sk tuppjuck o började gå bärsärk här hemma, med Puffliz, som blev arg! Då fick matte gå in o bryta buset, för det var alltför högljutt för mina öron o jag tycker inte att de behöver race:a sådär inomhus. Fick säga till två ggr, sen förstod hon. Det märks att hon börjar mogna i psyket mer o mer, lilla Ella alltså.

Jag tänker ju ev be Susanne visa Ella på lördag - å då måste jag ju ha en hund som går fint, så man inte gör bort sig totalt!! Susanne är ju hundinstruktör också o har även kurser i agility... Är det inte det jag säger? Att det är så tråkigt att vi ska bo så långt borta?!! Om inte Ella blir någon utställningschampion, så kan hon ju bli en eminent agilityvovve!! Så som hon hoppar!!


Så här såg det här ekipaget ut på deras andra utställning - Jexmo Honeypuff o hennes ägare; jag!! Här var Puffliz strax under 9 månader, så det var precis på järsken. Det hinner hända mycket i mognad på fyra månader, så jag vet att det finns hopp för min busiga lilla tjej!!Favorit i repris! Hittade den här underbara bilden på Gillas o min älskling (här fanns ju inte Ella...) Fyra generationer bordrar: Crissi, Elsa, Alice o Puffliz. Så jäkla söta, så man skulle vilja ta allihop i famnen o bara kramas... Puffliz som hade för lite päls... hon visades i princip i underull - men jag beslöt att vi skulle vara med på den stora utställningen i Västerås iaf... för här har vi precis kommit hem från den. Vi åkte ut med blått snöre... men jag grät ändå - för vi fick så fin kritik!

Hos Stensöbäcken finns det tre generationer - men vem vet... det kanske blir fyra generationer där också så småningom!! Mormor Annie är ju bara sex (eller var det sju...) år så än finns det mycket ungdom kvar i henne!!

Nu ska jag ut o kolla mailen osv på skolan som startar imorgon.

Kramizar

Vi är kära....

Imorse for vi norrut - mot Hudiksvall och Stensön. Svärmor o svärfar var här ca 30 minuter tidigare än vad vi sagt... men jag förstår dom... längtan, heter det!! Det var regn o rusk efter vägen, men vad gjorde det, när vi möttes av de här små lurvarna då vi kom fram:


Fixa här framme o Faxa som pussas med brorsan Foxy... Jag plockade upp lilla Fixa så fort vi kom in nästan... hon är ju så go, så man kan gråta... Jag fick tårar i ögonen också... vem får inte det när man ser o får nosa på såna här godingar? Huga - va valpar är underbara!! Blev tvingad att sätta ner henne ganska fort igen o inte ta upp henne mer... för jag blev så kär!! Skulle kunna ha 100 såna där små... men man ska ju ta hand om dom också... det gäller att vara realistisk!!


Här har vi huvudpersonen i fråga: lille Foxy... han är så himla fin!! Rund o trind o mjuk o gosig... Han är redan "bo-ren" också, vilket betyder att han inte kissar där han sover.... Han gick ut på tidningarna o kissade! Det här är svärmors o svärfars lilla älskling nu... ja, eller om 4,5 vecka. Nu får de längta ett tag o förbereda hemmet lite grand innan de hämtar den lille parveln.


Syskonkärlek - Fixa o Foxy...
Och här ligger Faxa! Mamma Nova eller Klettermusens Äidinkulta - ligger också o sover i buren med sina små.Är man vacker eller?Eva och mamma Nova!


Jag bara måste få ta med en profilbild... jag älskar profilbilder på valpar!! Den lilla nosen... så himla fina!!Å så måste jag ju ta med lilla Hedvig också förstås!! Som charmar alla i sin väg... så fort man pratar med henne, så lägger hon sig på rygg o vet inte hur gosig hon är!! Lilltrollet!! Alla som jag känner som varit i kontakt med Hedvig - vill ha en sådan hund!! Få se om det blir en rysk flerfärgad knähund här i framtiden!!

Vi fick jättemumsig paj och kaffe av Susanne och Hans. Tack för det!! Vi ville aldrig åka därifrån heller, fast vi blev ju tvungna till slut, eftersom Roger skulle ut o jobba till kl 18. Han fick ringa till jobbet o be att få komma några minuter senare - vilket var helt OK. Sen satte jag mig vid datorn o kikade på bilderna från idag o bara suckade.... det gjorde jag på vägen hem också.

Här har det regnat hela dagen. Då blir mina hundar trötta o sover nästan hela tiden. Den här veckan börjar jag skolan också... sen måste jag träna Ella lite mer, för det kan hända att jag ber Susanne visa henne på lördag. Tänkte se om det är jag som utstrålar fel energi... Men min kloka hundinstruktör till kusin sa precis: -Du kan träna hunden hemma o få henne att gå fint - men du kan aldrig påverka miljöerna!
Det är ju sant. För en valp som kommer i såna där situationer för första gången, är det klart att hon blir hispig! Det blir iaf kul att träffa Elton o hans familj o Susanne o se andra bordrar...

Väl mött i veckan!! Nu ska jag gosa med mina vovvar!!

Kram o njut av bilderna....

 


Ostkanten - Ellas premiär i utställningsringen!

Ja, vi har ju tränat o tränat... att gå i utställningskoppel och att stå fint. Hemma går allt bra, men hur blir det när en vild 5-månaders valp kommer ut bland massor med andra bordervalpar?? Jo, kul som bara den!! Vem är matte? Jag vill fram, fram....

Ostkanten är en ganska stor inofficiell utställning och det var ganska många deltagare med. Vi hade otursnumret 13. Jag kan ju inte skylla på otur här... snarare en relativt ovan handler och en absolut nybörjare till valp. Det var som ni förstår svårt att få kontakt å jag kan ju förstå henne. En massa lekkamrater som springer framför en.. klart att det lockar till spring!!

Igår blev det finputsning av lilla Ella - som fö var störst av alla tikarna.... men det blev jag heller inte förvånad över!! Hon är ju lika hög som Puffliz är - redan!!


Ja, posen är inte helt färdig här... men det var det bästa kortet jag kunde hitta av alla som Felicia fick ta... Jag tycker hon är snygg i kroppen... hela hunden är snygg! Hon är ju bara 5 månader!!


Den här bilden var till för att Elisabeth skulle se, men ack så suddig!! Du kanske kan utröna ungefär hur tassen ser ut. Domaren tyckte att hon hade "neat feet"! Stora, tycker jag, men jag tar åt mig o vänder det till att jag har lyckats få till kattassen på ett bra sätt! Puffli har jättesmå tassar o hennes gammelmormor har pyttesmå!!


Här är gänget som klev upp ca kl 6 imorse!! Wille tröttnade lite grand en stund, men jag tycker att han skötte sig ganska bra ändå - men jag tror inte att Felicia tycker samma sak.... :)
Ja, så här såg det ut mest hela tiden. Jag fick välja mellan att ha en hund som drog iväg i kopplet hela tiden eller ha henne bredvid mig - hoppandes en del.... vad ska man göra?? Jag försökte gå ner o luta mig framåt också, men hon hoppade iaf... Hon mognar väl framöver o vänjer sig... hoppas jag... Undrar hur hennes busiga mamma gjorde då hon var valp? Hon är ju cool nu iaf!Nej men titta!! Här går vi ganska OK...Söt som socker....De hade verkligen fina priser!! Trots att vi kom på reserv-plats, så fick vi fin rosett, en påse med mkt hundgodis, en så´n där sak att ha på halsbandet med namn i samt ett litet gosedjur!! Inte illa!

Utställningen var verkligen bra ordnad också. Vi fick alla äran att se den gudomligt vackra o storpappan himself: Otterbobs Ninezergh!! Där kan man snacka utställningsvana!! Det var som att se den mest välskolna dressyrhäst i ringen. Han ställde upp sig utan minsta lilla besvär o bara stod där med huvudet högt.... vilken dröm!! Men så är han ju utställd ett antal gånger också, kan jag tro. Men han verkade tycka det var kul också. Han hade en del söner o döttrar med på utställningen!! Om jag inte tar helt fel, så var det en av dessa döttrar; Axbor Nightingale (mor Juniper Zelma) som blev BIR-valp och en son; Hellas Krusbär (mor Hellas Debutante) som blev BIM-valp.

Vår bedömning löd: Good length of neck, a dop in the topline, good angulation, nice sen on of tail, neat feet, easily spanned, coat coming in, topline again dips on the move and close in front.

Efter det så åkte vi hem. Det hade varit roligt att se resten också, men jag valde att fara hemåt. Roger skulle ut o jobba natt o det är skönt att komma hem i god tid. Wille är ju dessutom sjuk. Äter pc för öroninflammation. Igår kände jag mig också sjuk, men det känns bättre idag.

När vi kom hem, gick jag o hämtade min Puffla som var hos mormor medan vi var på äventyr. Hon är så jäkla underbar den hunden... det är som att hon pratar med mig. Hon blev överlycklig när jag kom o ville sitta i knät. Nu var ju inte Ella med så hon fick ha matte för sig själv. Hemma - satt Ella o ylade efter matte - trots att Roger o barnen var hemma!! När vi kom hem till vår gräsmatta, så började svansen o hela kroppen gå på lilla Puff... jag frågade om hon var glad över att vara hemma o då viftade hon ännu mer o mötte min blick .... då fick blödiga matte tårar i ögonen.

Imorgon ska vi åka till Stensön o hälsa på. Anledningen till det heter Stensöbäckens Foxy... det är min svärmor o svärfar som ska titta på honom - men jag kan nog säga att han redan tillhör dom - å inte blir det ett svagare band imorgon!! De älskar mina hundar, så det är ju det som fått dem att välja just borderterriers. Det finns inget annat, sa svärfar igår. Jag blev tårögd när jag tänkte på Susanne idag också... hon frågade om vi ville ha matpaj när vi kommer imorgon... självklart svarade jag: -Ja tack, det vill vi gärna! Vilken människa... Vilken tur jag har som har upptäckt min hundras: Borderterrier o samtidigt fått en massa nya vänner o en del trevligare o snällare än vad man kan tänka sig!! Tack Jessica o Susanne - för att ni givit mig den äran att få äga hundar från Er uppfödning!!

Nu är både jag o hundarna dödströtta!! Ella sover djupt på mattes säng o Puffliz likaså. Det är jobbigt att vara hemifrån, blir liksom inte samma vila som hemma. Imorgon får vovvarna stanna hemma med husse - hoppas de inte ylar o väcker honom.... Wille ska till mormor o jag får LEDIGT i några timmar. Måste ju bara få nosa lite på de där små gosiga tjockisarna i valplådan på Stensön... Å det gör jag gärna ifred!! Å gissa om jag ska knäppa kort!!

Väl mött o hoppas det går bättre nästa helg på Åby Gård!!

Många kramar o tack för det stöd jag fick o tummarna som hölls för oss idag...

 


"Min tand är lös, min tand är lös, å när jag tappar dem blir jag en gammal tös..."

Hej, jag hetej juscht nu; Schtenschöbäckensch Ella. OK, jag haj ju fått alla fjamtändej, men nu äj det schtoja glipoj vid höjntängdejna... Kolla häj...

De hållej likschom på att bjyta igenom schom ni kan sche... det äj inte lätt att pjata näj matte hållej på att kika i ming mung hela tiden... Hon schägej att det ockschå ingåj i tjäningen av mig...

Den häj tanden hittade matte på govvet i morsche...
Näj min lillhusche o lillmatte vaj scmå, schå gav matte dom majschkolvaj att äta... då de hade löscha tänder... mig gej hon tuggben... Pufflisch fick vischt ockschå det... Hon har ju jäkligt schnygga tändej hon... Mina fjamtänder är ockschå jätteschnygga o schitter jakt och fint. Alla tändej är däj ockschå...

Nu haj vi vajit ut i schkogen o schpjungit schå nu vill vi gå o vila... Matte schka schnat till jobbet schå mojmoj kommer vischt hit. Det är ju schnällt, för vi vill inte vaja enschamma!!

Pusch o kjam fjån Ella

<3

PSCH: Jag schkjiver schäkert en jad fjån huj jag tyckte det va på utschtällningen i Knivschta... hoppasch det blir bja vädej baja.... Håll tummajna äj ni schnälla!! Jag haj ju fått nummej 13!!! Men det kan ju vaja ett tujnummej ockschå!! Hoppasch det...

 

 


Ny kategori

Jag har nu valt att göra en ny kategori för Ellas utställningar. Här kommer jag att lägga in de resultat hon får och de bedömningar som domaren givit. Detta för att skapa lite ordning i bloggen. Hoppas att det fungerar, annars får min dotter Felicia hjälpa mig...

Väl mött därute!!


Surströmming...

Imorse ringde min mamma o frågade om det passade att jag kom till dom på surströmming idag? Gissa!! Självklart tackade jag ja! Så efter en liten eftermiddags"nap" och iordningsställande av middag till alla andra här hemma - så tog jag doggarna med mig och gick dit. Mina hundar är så roliga, när jag säger att vi ska gå till mormor - så kan de gå dit på egen hand. Det var likadant med Charlie. Om vi går på deras gata utan att gå in, så börjar Puffliz svans gå som en elvisp, så fort vi närmar oss huset och så sänker hon huvudet... Hon är så himla gudomlig - min kloka 2-åring! Ella hon vill helst springa hem till mormor... hon hittar dit redan, lättlärd som hon är.

Väl inne i mitt gamla hem, möttes jag av denna syn:


Det här lilla snapsglaset är gammalt. Min farmor o farfar har ägt dom. Mycket fina - jag har ju knäppt med mobilen igen!! Felicia skäller på mig för att jag inte använder min systemkamera för flera tusen kronor!!


Gott, gottigott-gott!! Årets surströmming! Jag älskar honorna - pga rommen.... vi slåss nästan om dom... barnsligt! Pappa o jag fick tre honor var, mamma lyckades få två iaf.


Här ligger det två stycken - rensade o klara att äta... mmmmmmmmmmmmmmmmm..........


Mamma har fått för sig att man rapar mindre surströmmingssmak efteråt - om man äter tomater till. Jag har ingen vetenskaplighet i detta och jag kan ju säga att jag inte märkt någon skillnad - men om hon tror det så visst kan jag äta tomater!


Den här porslinsskålen är också gammal. Tror även den kommer från farmors ägor. Det blev ju superdålig skärpa... synd nog.

Å så efterrätt - Sockerkaksbotten med äppelkompott och maräng... som vi åt med SIA-glass vaniljsmak.

Ni kan ju bara gissa om jag är mätt nu!! Äter väl aldrig så mycket potatis som då man äter surströmming. Nu är jag nöjd för en stund. Ska väl titta på sista filmen i Sagan om ringen trilogin ikväll. Igår somnade jag. Har ju sett filmerna dels då de gick på bio - eftersom Johan var en riktig fantast då han var yngre. Men jag tycker de är så bra att man kan se dom igen.

********************************

Då vi var hos Susanne och Hans tidigare i somras, så tipsade hon om en tjej i Näsviken som gör hundhalsband av tvinnad silvertråd och i läder - som halvstryp. Puffliz har ju sedan länge egentligen växt ur det fina som Disa uppe i Piteå gjorde - det är OK i halsen, men lite trångt att få på. I fredags fick jag det vackra halsbandet!!

Visst är det fint!!

Det är ett riktigt hantverk och sitter jättebra på min vackra Puff. Nu har Ella fått ärva Puffliz halsband, för hon har växt i det redan. Min "lilla" valp är nästan lika hög som Puffliz nu... det är bara lite grovlek som fattas. Herregud - det blir nog en något större tik. Fast Puff kanske är lite liten...

Nästa helg ska jag ta med svärmor o svärfar till Stensön för att titta på valparna. De har länge varit sugen på en liten valp. Pufflan har lärt många här i lilla Fors och våra släktingar - att precis som vi: ÄLSKA borderterriers!!

Här kommer bilder på de små... en av de är VÄLDIGT tjock... hon skulle passa i den här familjen... lilla Fixa!!

Vovvarna heter: Stensöbäckens Foxy, Fixa och Faxa. Fin mage va?? Mamma är Susannes och Hans Nova - som egentligen heter Klettermusens Äidinkulta - som jag tror betyder: mammas älskling, eller nå´t sån´t. Susanne skriver nog om det är rätt eller fel nere på kommentarer. Svärmor och svärfar är ute efter en blå valp, så det är lille Foxy som är på tapeten. Själv skulle jag vilja ha lilla Fixa, men det är bara för att hon ser så himla go ut... jag har ju redan en valp - och det räcker med en i taget. Annars blir det nog bara pannkaka av alltihop. Dessutom är inte Puff riktigt färdig hon heller. Håller på att tjata på min hundinstruktörande fd svägerska, men hon känner att hon inte riktigt hinner med. Men vi är välkomna till henne för att träna lite grand ändå.Nova är så snygg! Pappa Basse går inte heller av för hackor. Morfar till valparna är Rockamore Viking - han är liksom pappa Diabas - blå. Jag håller på att undersöka hur Rockamore Super Son - Puffliz pappa - är släkt med Viking... isåfall blir det så att: Ella blir moster till Foxy, eftersom Basse o Ella har samma mamma. Å så kanske Puffliz är släkt med honom också!! Det vore ju skojigt!

Bilderna har jag fått tillåtelse att "låna" av Susanne, som är ägare av bilderna på hennes valpar.

Jaja... nu ska jag vidare i cypervärlden... för jag vet att Susanna håller på att skriva på deras hemsida.

Ha en trevlig arbetsvecka... jag har bara fyra arbetspass kvar... å Roger har ångest för att behöva börja jobba igen imorgonbitti kl 04.45.

Kram mina goa vänner!!


Träning...

Ja, så här några veckor innan utställning, så har vi börjat hårdträna... bord och idag; utställningskoppel. Ella är ju en border - mao så bryr hon sig inte så mycket om vad som händer utan tar allt med ganska mycket ro. Hon är annars väldigt lik Pufflan när hon var valp, blir hyperaktiv och orolig när det blåser med samtidigt lite rädd för det som blåser omkring. Eftersom vi miljötränat med de hundar som vi vet är snälla här i Fors, så är hon inte lika skällig och rädd för andra hundar längre.

Å så har vi lärt henne att vi måste gosa jättemycket med Pufflan också. Hon blir lätt svartsjuk och ska alltid vara med, men nu tycker jag att hon är stor nog att förstå att vi måste låta Puff ha lite ensamtid med oss också. Ella är ju som jag kanske nämnt tidigare - OERHÖRT O VÄLDIGT mattig... Hon följer mig överallt... Går vi o lägger oss o jag går upp för att göra något - så hoppar hon genast ner från sängen o följer med. Hon kommer med mig då jag borstar tänderna, ligger under bordet då vi äter, framför mina fötter då jag lagar mat, ligger på sängen då jag sitter vi datorn (eftersom databordet är precis bredvid vår säng) osv. Hon hoppar jämfota som en studsboll då jag kommer hem o vill gärna följa med till soptunnan (varför heter det så fortfarande....det är ju ingen tunna längre...) osv.... Snacka om VILLKORSLÖS KÄRLEK!! Puff hon är som sin gammelmormor.... tar helst inga konflikter utan håller sig lite i bakgrunden o väntar på sin tur. Hon vet ju att jag kommer till henne också! Ibland hälsar jag ändå på Puff först... det är ju trots allt hon som är äldst! Lugn o trygg... i de flesta lägen.

Nu på kvällen då jag tränade utställningskoppel och följsamhet inomhus, så sprang Puffi med hela tiden. Sen blev jag ju tvungen att låta även henne prova kopplet... annars blir det ju orättvist, å då sprang Ella bredvid istället.... Tur att ingen utomjording såg oss....

Nu ska jag nog gå o koja... upp igen 05.15 imorgon... Ella kojar redan... men hon lär hoppa upp då matte går iväg... kan ju missa något - kvällskexet!!

Godnatt o sov gott!!!

BTS....

För Er som inte vet vad BTS är (vilket i så fall endast kan vara icke borderterrierägare...) så ska jag berätta: Borderterriersällskapet. De har naturligtvis en hemsida! Det är en mycket vacker kändis där som finns under beskrivningen rasstandard å det är ingen mindre än: Bombax Pinoccio - alias PimPim - som är H-kullens morfar!! Han är typ 11 år men är fortfarande jättesnygg!! Men nu var det inte det jag skulle berätta om...

Förra sommaren så var vi ju som bekant (kanske) till Njurunda o hundarna fick leka vid Ljungan en vacker sommarkväll.... Alvin o Puffliz lekte som tokar o vi fick till ena jättehärliga kort! Kicki skickade in en bild till Sundsvalls Tidning, men vi fick inget pris för den, tyvärr. Det tyckte vi ju alla var MYCKET konstigt eftersom bilden är helt underbar!! Fotograf var Felicia... :)  Men sen så skickade jag samma bild till BTS för att kanske få med den i almanackan för 2010... men inte heller där ville de ha bilden (??!!??). BTS redaktion är iaf så pass vänliga, att de publicerar alla inskickade bilder (tror jag..) under "veckans bild" å den här veckan.... ÄR DET VÅRAN TUR!!!

Gå in på: http://borderterriersallskapet.com å titta vet jag!!

Idag har vi firat Johan här hemma. Det var bara Wille, Roger, Johan o jag. Men vi åt god middag o god efterrätt.Håller annars som bäst att träna Ella att stå på bordet inför utställningarna i framtiden... Hon är mycket lugnare nu, så det ska nog inte vara några som helst problem. Har hittat ett stort antal utställningar nästa år... med start i april i Västerås. Sen är det i princip en i månaden, utom i juli då det är två. Vi får väl se hur det går. Annars kanske man ska vänta lite tills hon växt klart. Jag tycker det verkar vara den rätta melodin....

Må så gott!! Imorgon börjar jag jobba igen... Det känns väl OK, förutom att jag ska upp strax efter kl 5 tre mornar i rad... ööhhh.... Jag som sovit till minst 8 varje morgon!! Lär ju somna ovaggad på kvällarna iaf...

Kram Cissi

PS: Ett par bilder på mina härliga, underbara, gosiga, snälla, lekfulla, roliga o ja, alla superlativ som finns... tjejer...


Tänk att hundar kan sova i stort sett vart som helst.... iaf valpar! Här låg lilla Ella o sov en lång stund igår. Det var ju så varmt, så hundarna låg mest hela dagen. Jag med, fast jag låg inte, men fick tvinga mig själv att göra saker... orkade helt enkelt inte!Å så lilla Puff... som bäddade åt sig själv. Hon är ganska noga med vart hon ligger däremot. Vill ju som jag berättat för en del, gärna ha en huvudkudde! Ja, jag vet att hon behöver trimmas igen... Hon är ju från HÅR-kullen!! Ella är inte alls lika hårig, som tur är! Henne får jag nog trimma LÅNGT innan utställning, men å andra sidan så kan hon nog ha bra päls en längre tid också.... Vi får väl se!

Bilder från: På tu man hand...

Vi kom välbehållna hem till lilla Fors igår. Tog snabbaste vägen hem, eftersom jag kände mig varm i kläderna på mc:n. Men va mycket dårar det finns på våra vägar!! En del borde inte ha körkort!! Igår blev vi ikappkörda av en buss med resenärer från samma båt som vi åkt på. Chauffören körde kanske 5-7 m bakom mig och trots att jag pekade med handen på min rygg där det står: ÖVNINGSKÖR, så bromsade han inte in och tog hänsyn.... Jag bara undrar hur han tänkte? Om något djur skulle hoppa fram eller jag av någon annan anledning skulle behöva bromsa in tvärt - hur skulle då han hinna stanna innan hela bussen skulle meja ner mig?? En mc kan du snabbt få stopp på, men en tung buss på många ton - stannar du inte i brådrasket! Lite längre fram på vägen, blev Jag omkörd av en ung kille i en mercakombi - på en viadukt med dubbla heldragna linjer!! Roger kände igen den idioten från förra veckan då vi åkte hem från Ålandsresan med Gilla o Tompi. Han gjorde en dåraktig omkörning även då! Inte nog med det, efter ca 750 m skulle killen svänga höger!! Vad skulle han då köra om i en livsfarlig kurva för?? Å riskera inte bara sitt eget, utan även alla vi andras liv!!??

Jag skulle vilja införa övningskörning och mc-körkort för alla - då skulle vi kanske få lite mer ödmjukhet inför faror i trafiken!!

Nu till lite trevliga bilder! Häng med på vår underbara (nja, inte regnet) resa!


Ja, vädret var ju inte det bästa.... detta är från Morgongåva där vi stannade o tog lite kaffe o en smörgås... här var vi skapliga torra... än så länge... regnet - eller störtfloden - kom då vi nådde Uppsala.


Här har vi träffat andra trevliga motorcyklister. Kvinnan bredvid o hennes särbo, kom från Örebro. Alla som kom frågade typ det första de sa: -Kom ni också i regnet? Det hade vi gjort nästan allihop. Min jacka som hänger över styret på bilden - kunde jag vrida ur!! Den var så tung som bly, trots att den inte väger något annars!


MS Eckerö på ingående! Roger stod här för att ta emot våra vänner Catarina o Krister som cyklat från Avesta o ner hit, över till Åland o sen hem igen. Vilken resa!!


Min snygga make! Vi var så lyckliga över att vara inne på båten o på väg - i solsken! Å kanske maten hade sitt lilla till också!


Sån´t här ÄLSKAR jag!!


Tigerräkorna var superdupergoda!!


Vy från båten....


Utsikt från verandan utanför vårt rum.... vi hade Ålands- och Finlandsfärjorna gående alldeles utanför sundet, som ni ser... Ganska häftigt!


Vy in i viken från sjöboden där vi satt och som tillhörde själva pensionatet... Det sprang ett par rådjur på andra sidan då och då också.... roligt att se!


Det här är taget från Fiskehamnen där vi köpte laxen o räkorna dagen därpå. Här fanns också en jättefin katt, som förföljde oss en bra stund... Den var tillgiven så det var ingen fara - men jag är ingen kattmänniska - så jag klappar inte främmande katter.


Dag 2; Kastellholms slott... Vissa delar av slottet var från 1300-talet!


Det här är högt upp, vilket ni kan se på bilden nedan... jag mådde inte bra o var väldigt rädd på vissa delar...
Tur att inte Wille var med för han hade väl klättrat upp på de röda stenarna... å huga - vilken tanke!

Öhh.... De var uppfinningsrika på medeltiden!!?? Det känns som om något inte passar in riktigt i bilden.... hmmm.


Ja, man behövde inte bry sig om skomode på den här tiden - iaf inte om man var en vanlig stenhuggare eller byggnadsarbetare.... skorna är bestående endast av skinn!! Måste ha känt varenda liten stenflisa under de här!!Hopp i galopp - detta är vår lunch!! Vitlöks- och pepparkryddad rökt lax.... Å så en flaska vin var... hihi... Man får ju ta det lugnt med alkoholen när man ska köra dagen efter å så är som sagt packningsutrymmet rejält begränsat på en mc. Därav de små flaskorna!Fantastisk kvällssol - sista kvällen på Solhem för i år! Nästa år tar vi nog med Wille på mc o åker till Åland på semester igen.

Pommern - världens sista segelfartyg! Gjorde sin sista resa 1939, sedan kom kriget och dess användning lades således ner... Pommern är också världens enda segelfartyg som ännu är i sitt ursprungliga skick - de andra har byggt om för andra ändamål.


Kärringsund - där har vi också spenderat en vecka tidigare ett år. Mycket barnvänligt och vacker ställe.

Både vovvarna o barnen blev överförtjusta åt vår hemkomst. Ella lämnar inte gärna min sida nu, eftersom hon misstänker att jag kommer att försvinna. Nu har ju jag varit hemma så många veckor, så hon har väl vant sig.

Idag har jag varit till jobbet och gjort lite schemajusteringar eftersom skolan börjar snart. Vill fortfarande jobba 20 timmar i månaden, annars blir jag nog tokig av att bara läsa hela tiden. Måste få in lite praktisk medicin o omvårdnad också!

Vi ska äta vildsvinskarré ikväll - blir spännande! Det är bara Wille, Roger o jag hemma - så då kan vi lyxa till det lite! Sen ska Ella tränas i att stå på bordet - för snart stundas utställningar! Trimningsmässigt ser hon helt ok ut, behöver bara ta lite på tassarna o lite på öronen. Hon är helt perfekt!!

Kram från oss!


På tu man hand: Del 2 - Eller dagen då vi chockade kroppen...

Jag har ont.... så in i **^`? ont.... i fötterna och fotlederna! Å vaderna o låren... o på det, kan ni lägga till trött...

Det är ju så himla vackert här... man kan gå en jättefin promenad längs nästan hela berget som går ner mot vattnet o hamnen där alla färjorna går in. Å det har vi gjort idag... men dagen började med en underbar frukost! Värdinnan pratade mycket med oss i morse å hon jämförde sig själv med frun i Faulty Towers så vi fick oss ett gott skratt på morgonen!

Sedan tog vi nattens drottning (Rogers mc) för jag kände för att bara slappna av. Blev dock åter påmind om varför jag valde att köpa mig en egen.... På översta raden glömde jag: bakdelen!! Resan gick iaf till Kastellholmsslott o det var en upplevelse - kan jag säga!! Högt så in i bomben på vissa ställen! Roger gick betryggande framför mig - hela tiden. Själva slottet användes som försvarsborg på 1300-1500 talet. Väldigt imponerande, måste jag säga!

Efter det så åkte vi o köpte lite gotta... bl a rökta räkor o rökt lax med citron o pepparsmak! Om det var gott?? Gissa!! Laxen smälte i munnen... 

Åter till promenaden... den pågick i ca 2 timmar... vilket blev en stor chock för våra kroppar som inte rört sig mer än i ultrarapid i sommar o inte gått så där jättelångt eller jättemycket.... Jag ville åka gratisbuss tillbaka - men tror ni att tiden passade? Vi fick iaf se mycket av den Åländska arkitekturen. Å fler äckliga mördarsniglar som den här delen av Åland myllrar av. De kommer helst fram nu på kvällen, då det blir lite svalare o fuktigare.

Nu har vi precis ätit middag här på pensionatet... Tror inte vi gör annat än äter... Vi har beslutat oss för att det ska bli mer motion då vi kommer hem. Jag orkar ju ingenting längre! Å inte blir det bättre nu när jag ska plugga heller!

Nya tag - men än så länge har vi ju semester!!

Puss o kram till Er som inte är här!

Mc-semester till Åland på tu man hand...

Ja mina vänner... Roger o jag har lämnat hundar o ungar hemma o dragit till Åland! Vi bokade biljetter förra veckan! Tyvärr kan jag inte visa några bilder ännu, för den här datorn tar inte minneskort o USB-sladden fick stanna hemma, men jag lovar att det finns sån´t som är värt att vänta på!! Jag har inte systemkameran med mig, eftersom vi åker motorcykel o packningsbegränsningar finns....

Kl 07 i morse ringde klockan o sedan dess har vi varit på väg!! Lämnade Wille hos farfar o farmor vid 8-tiden. Åkte hemifrån Fors ca 09:30. Vädret var grått, så vi bestämde oss för att ta på regnkläderna - vilket vi kan tacka Gud för att vi gjorde! När vi kom till typ Morgongåva öppnade sig himlaportarna o det formligen vräkte ner regn!! Jag var rädd för vattenplaning för det var så mycket vatten på vägarna! Vi fick höra när vi kom fram till Grisslehamn, att det regnat så mycket i Uppsala att bilarna fick stanna o stå! Just så mycket regnade det inte precis när vi kom, vilket var ren o skär tur!! När vi kom till Hallstavik slutade det regna o en blå himmel uppenbarade sig... skönt! Både Roger o jag var dyngsura ända in till underkläderna! Som vi inte kunde byta förrän vi kom fram till Solhem i Mariehamn där vi ska bo i två nätter.... snacka om att det var skönt att hänga upp det våta, duscha o sätta på sig torrt!

Nu har vi precis kommit hem från en liten promenad. Vi har inte alls långt att gå in till stan, bara lite drygt 3 km o bussarna kör gratisturer här - LYX! Imorgon väntar en god hotellfrukost o middag här på kvällen. Vi tänkte inte göra så mycket imorgon. Jag vill åka till Kastellholm - men sen blir det nog bara att strosa o ta det lilla lugna... Vi känner redan att nästa år så blir det 3 nätter här på Åland - själva förstås!! För det är vi värda!!!  ;)

Många kramar från oss - hoppas ni också får ett par underbara dagar....

PS: Jag var ju för det första jätterädd för att köra mc så långt alldeles själv o jätteräddast för att köra ombord den på båten på det hala golvet - men tackvare Rogers pushning, så klarade jag av det!! Snacka om att man får träna krypkörning!! Snart är jag KUNG på det!! Får man vara stolt över sig själv - så är det här ett sån´t tillfälle!

Wilda Waldarna å Åland! Å turen på vår sida...

I mitten av förra veckan fick jag sms eller telefonsamtal från Gilla - minns inte - som undrade om vi skulle vara hemma efter helgen. Å det skulle vi. De skulle åka ner till Sthlms-trakten för att hälsa på storebror Janne med familj. På söndagen kom det sms med undring om vi hade sängplats till alla? Å det hade vi också, trots att vi har alla pojkarna hemma, men finns det stjärterum finns det hjärterum!! Om inte annat finns det luftmadrasser. Allt beror ju på hur lyxigt man vill ha det!! Hur som helst, så dök de upp vid lunchtid.... Det är alltid lika roligt! Gilla, Tomas o Jocke med alla tre vovvar!

Eftersom vädret inte var det bästa, så fick vi för oss att vi skulle åka över med en dagstur till Åland. Felicia skulle stanna hemma med Gillas vovvar o min mamma fick ta mina tjejer - vilket vare sig hon eller pappa har något emot!! För att spara in någon krona att lägga på annat, så stod Roger i 1,5 timme o grädda hans goda pannkakor som vi skulle ha med på resan. Moster Irene var mäkta imponerad, kan jag säga!!

Sagt o gjort: Kl 05.30 på tisdagsmorgon klev vi upp o duschade, käkade lite frulle å så iväg... vädret var fint å turen skulle visa sig vara på vår sida. Då vi kom fram i Grisslehamn, så stod det en karl o klickade med ett räkneverk. Han frågade om vi hade bokat - men det hade vi ju inte - så då skulle vi ställa oss i en viss kö. Då vi kom fram till kassan, visade det sig att kassörskan var tveksam till om vi skulle få åka med, men Roger charmade henne så pass att vi fick det. Paret efter oss som inte heller hade bokat, fick inte plats!! Snacka om!!?? Båten innehåll 1621 passagerare! Det var jäkligt trångt, kan jag dra till med att säga.... men som tur är så var Wille på bra humör denna dag, så det gick väldigt smidigt allting faktiskt.


Två av mina älsklingar i världen!!Jaja, det hade blivit bättre bilder med systemkameran - men jag orkade bara inte ta den med!!Gilla körde till Grisslehamn å Tomas hem igen - en enhäldig överenskommelse henne emellan!!  ;) Roger han körde både dit o hem... men jag drack inget ändå.
Ja, den här bilden behöver ju ingen förklaring.... eller hur??
Roger o Samuel efter middagen...
Den här väskan var jag bara tvingad att köpa - den liksom ropade till mig! Blir min nya skolväska!!

Ja, förra veckan fick jag också reda på att jag var en av 8 utvalda utav 74 som fick min utbildning betald!! Jag blev så glad när personalsekreteraren ringde o berättade att jag tjöt i telefonen!! Det känns så himla bra!!


Nu har Waldarna lämnat Fors.... det känns jättetråkigt, ändå stannade de en dag extra. Jag var ju bara tvungen att spöa eller åtminstone se till att herr Waldehagen fick spö i Triss o Bygg.

Kan sammanfatta dagarna med att en del av oss var dåliga i magen o förpestade livet för de andra... En del överreagerade o andra tog det lugnt... Det blev mycket skratt o tårar pga detta också... Konstigt att inte tapeterna rullade ner!! Hade ju varit bra faktiskt, med tanke på att vi går o väntar på att en kille ska komma hit o räkna på renoveringsarbete här hemma.

På måndag nästa vecka tar Roger o jag våra motorcyklar o åker till Åland igen!! Vi ska bo i stuga i två nätter o åka runt lite, tänkte vi. Jag var först väldigt skeptisk till att köra själv, eftersom det har blivit så lite åka i sommar, men Roger tror att det ska gå så bra så. Jag är bara rädd för att jag ska bli trött o förlora koncentrationen. Men vi ska åka tidigt så vi har god tid på oss. Många små stopp blir det.

Ha det nu så bra o kika ut lite om solen skiner!!

Kram


Besök på grisfarm...

En dag förra veckan, fick jag för mig att vi måste göra något tillsammans med Wille... Vi har ju inte planerat in någon långväga semester i år, eftersom vi har lilla Ella nu. Nästa sommar kan man ju lämna bort henne i några dagar utan att det gör något, men det vill jag inte göra med en valp.

Iaf så tog vi med grannflickan Linnea o Wille till ett ställe utanför Stora Skedvi - närmare bestämt Forsa Gård, där de har ekologiska grisar... Vi har åkt förbi där flera ggr, men aldrig reflekterat över att det fanns grisar där. Linnea tyckte det var jättespännande - men Wille han tyckte det var tråkigt o satt kvar i bilen en lång stund o surade.

En del suggor var större än shetlandsponnyer!! Vem tusan vill bråka med en sån?? Småkultingarna var jättesöta - förstås!!Efteråt åkte vi till ett otroligt vackert ställe intill Dalälven som heter Torsång för att fika. Hundarna var också med, så de fick dela på en bägare med vaniljglass.... Vi tvåbeningar käkade smörgås o pizza. Det var en otroligt vacker o varm sommardag....

Ja, det blev ju inte lika populärt som vi trodde... att göra utflykt, men det blev iaf en upplevelse. Ibland gör man sig till ordentligt och så visar det sig i slutänden - att det var det där vardagliga som var det bästa!

Frid!! Nu ska jag blogga lite om annat... Ses kanske senare!


:)