Från Njurundabesöket...

Ja, jag vet att det var ungefär en månad sedan... men jag har bara inte orkat ta fram min kamera och tömt den!! Det har varit så mycket runtomkring.... Felicia blir arg för att jag inte tar fram min dyra kamera, utan använder mobilkameran istället. Men saken är ju den, att den har man ju för det mesta med sig!!

Nedan kommer lite härliga border o barnbilder!!
Som ni kanske ser på de övre bilderna, hundar i språng, så är det en liten 4:e hund som fattas... Crissi - som föredrar att lukta på "blommorna" framför att springa som en galning!! Dessutom var det ju kallt, enligt hennes åsikt...

Ja, hon fattas även på ovanstående bild... blev ju ett skitroligt kort!!
Såhär kunde det gå om man inte höll sig på spåret...


"Ska vi hjälpa dig matte?"


Mamma Elsa visar hur man hoppar vackert!!


Liten Puffla...


"Det är mysigt här inne i huset...."

Pufflis och Alvin the border - syskonkärlek!!

 

En kväll tog vi med Wille till Kicki o Magnus... de är ju helt underbara, medan jag höll på att krypa ur skinnet så satt de lugnt och med tålamod... fast Wille höll på att riva hela deras hus!! Han känner sig trygg hos dom, och det är väl ett gott betyg... men det är jobbigt för lilla mamma!! Det verkar ju som att man helt glömt bort hur man uppfostrar barn, men det kan jag försäkra att jag inte har...

Här käkar Wille god chokladboll o Magnus försöker titta på hockey tror jag... vilket inte gick så bra...

Denna bild får avsluta vår trip till norr... förutom att vi gjorde av med en massa pengar, så hade vi också massor av kul!! Jag gillade vår tjejkväll - det var så himla roligt att få skratta o skönt att slappna av!! Ingen av oss hade ju problem med att bjuda på sig själv - tills vi fick karlbesök... förlåt, men det var roligt innan om ni förstår vad jag menar!! Det tror jag att alla vi fyra kvinnor kan hålla med om....

Puss o kram till alla goda kusiner och vänner däruppe i mina "hemtrakter"!!


Påskgubben

Idag är Wille på påskfirande på förskolan. Alla barnen skulle även gå till ett ålderdomshem på andra sidan gatan, för att sjunga och glädja de äldre... Jag så ju de flesta barnen innan de skulle gå - de var så fina!! En del föräldrar lägger verkligen ner både tid, krut och pengar på att få till barnens utstyrsel. Så här såg Wille ut, innan jag lämnade honom...

Efter besöket på ålderdomshemmet, skulle barnen få fika, sedan påsklunch o så skulle påskharen kanske komma på besök... med påskgodis förstås!!

Det är härligt att vara liten...

Glad Påsk från Wille 


Påsk...

Ja, för stackars Kicki blir det här repetition... jag använder ju ofta hennes blogg som blogg... det blir så bara.
Nu ska jag gå å hämta lite kaffe... kommer strax! Mmmm... starkt och gott!

Gick till jobbet idag, men redan på väg från parkeringen kände jag att det inte var rätt... att åka hemifrån alltså. Mötte en läkarkollega i dörren som var artig nog att fråga hur det var med mig. Jag svarade förstås som det var. Hon menade att då var det väl inte rätt att åka till jobbet! Tog tempen som mycket riktigt visade på feber... precis som det kändes mao. Hade dock ingen CRP, vilket bekräftar allt: VIRUS!! I just hate virus!! Jag kan riktigt se hur de rackarna nästlar sig in i cellerna genom att förändra sig och sedan ta över!! Å där inne gömmer de sig, så att ingen medicin eller knappt immunförsvar kommer åt dom - om de inte spränger cellen först... Därför är det ju bra att ha feber!! Då blir virusen mindre verksam och kan elimineras!!

Felicia var till samma läkare idag och min dotter äter nu penicillin och har fått örondroppar!! 

Jag ska ju jobba på mitt ordinarie jobb i påskhelgen! Moroten är väl att man tjänar lite mer pengar... Hade ju varit roligt att vara hemma o gömma påskägg för Wille, äta gott osv. Vi får ta det när jag kommer hem på påskdagen. Tänkte hitta mig en fin lammbit o göra stek eller något med fet och krämig potatisgratäng!! Smaskigt eller smaskigt! Ett o annat ägg lär väl också slinka i förstår jag. Slurp... kaffet är inte slut ännu...

Kom idag att tänka på dessa små påskkärringar som kommer till oss för att få godis eller helst av allt: pengar! Det är därför jag inte gillar dom - tigger pengar och blir sura för att man ger godis!! De får helt enkelt nöja sig med godis. Jag gillar inte ungar som kommer på Halloween o tigger heller. Ett år gömde sig Roger o jag här hemma. Då var Samuel ganska liten och frågade högt och ljudligt - så att det säkert hördes ända ut: - Varför gömmer ni er pappa??    Snacka om pinsamt! Men varken Roger eller jag gillar det här. Förlåt!!! Men om alla barn kunde välja EN dag, vore det kanske inte lika illa. Man blir ju störd dygnet runt nästan (naturligtvis inte på natten). De kommer mitt i påskmiddagen osv. Å hunden ska hela tiden blir störd. När Charlie fanns blev ungarna rädda... så då kunde jag om det var varmt, sätta ut honom på verandan. Då lät de flesta ungar bli att komma fram till dörren!! Kanske ska ringa till Lena och Janne o låna Raaael!! Han är en stor andalusisk (tror jag) dobberman, som tom jag är lite rädd för!! Detta trots att hans matte o husse försäkrar att han tror sig vara en liten knähund som bara vill gosas!!

Imorgon ska Wille gå till ålderdomshemmet o påska lite med de andra förskolebarnen. Måste leta fram lite kläder till honom.

Må så gott allihop! Tror ni att man kommer till himlen trots att man inte gillar påsk- och halloweentiggeriet!!

Nu kom Wille med en julskiva med sång av Christer Sjögren!! Vad månne bliva....

Kramar


Sommarplanering!

Ja, hur konstigt det än låter, så planerar vi just nu för semestrar, föräldraledighet, utställningsbesök, barnsemester osv. Det gäller ju att ligga ett steg före! Så att inte allt kommer som en överraskning - det räcker med det som blir!

Tittade på olika fröer igår och funderade på att kanske så mycket av sommarblommorna istället för att köpa. Problemet är bara: vart ska man göra av allt? Vi har absolut inte plats för små plastkrukor med fröer som ska gro. Synd, för det är ju kul! Roligt för barnen också att se något växa upp - om man lyckas vill säga!

Jag har en jättefin ros i garaget, som jag hoppas har överlevt. Den såg då så ut sist jag var ut, men det var ett tag sedan.... Hoppas bara att värmen kommer snart så att all snö smälter bort och vårkänslorna kommer tillbaka. De var ju starkt på väg där ett tag - men ack vad många bedrog sig!!Nu vet vi ju att det inte blir någon valp också... hade nämligen planerat för det också. Vilket ju var mycket synd... för det hade verkligen varit roligt!! Men det blir ju lika kul, när det än blir!! Det kanske är bäst att gå enligt den linjen man hade tänkt från början. Då blir det valp till nästa sommar... kanske! Har lärt mig nu att inte ta ut något i förskott (jo, tjohejsan....). Man slutar ju liksom aldrig att hoppas....

Har varit hemma idag från jobbet. Känner mig inte särskilt pigg måste jag säga. Här i huset är det lite si och så med lugn o ro, som ni säkerligen vet vid det här laget! Wille, Felicia och jag har påskpysslat idag. Wille tyckte det var roligast att klippa och limma.... det slutade med att hans halva hand var full med vitt papperslim! Sedan tog Felicia med sig honom till mormor med ett par pysselsaker som hon skulle få.

Hoppas ni haft en trevlig dag, trots snö! (Eller hur? Man kan ju bli deprimerad för mindre)

Tillbedjan till solguden Ra....
Den här bilden får knyta samman vår längtan efter grönt gräs och valp.... är ju lilla Puff!

Kram

Vår-vinter snuva...

Ja, nu är det Lambis näsdukar som gäller... började känna mig lite snuvig redan i tisdags och igår em blommade det ut ordentligt. Som tur var, så satt jag i telefonen igår, så jag inte behövde smitta så många patienter. Hoppas jag inte smittat personalen.... Idag har jag sjukskrivit mig, men det kunde lika gärna var VAB, för Wille hade hög feber igår och tom frossa. Han somnade vid halv 7-tiden igår och åt ingen middag. Fick i honom lite hallonyoghurt lite senare på kvällen. Försökte även med lite flytande Alvedon, men det gick inte så bra. Han tycker inte om mediciner... Feber i sig är väl inte farligt heller, om det inte går över 40 grader. Skulle en annan få högre än 38.5 så är man ju som halvdöd. Det är stor skillnad på barn och vuxna.

Wille har varit vaken sedan kl 6 i morse. Så klart... Hans mamma är inte lika pigg som honom just nu...

Inte för att klaga, men hela höger sida är igenmurad... ögat går liksom inte att öppna riktigt, fast jag har inte ögoninflammation. Det är bara täppt.... och svider i hela sidan.

Nu blir det till att lata sig idag... å ringa chefen o meddela att jag blir hemma även imorgon.

Hoppas in andra håller Er friska!! Och att det här går över fort....

Snoriga kramar o nysningar o ögonrinn...

Lilla PuffSkön soffa det här....Hur vig kan man bli?? Men hon sover så gott i den där ställningen... så det är väl ingen fara kan jag tro. Hon är världens goaste, snällaste o charmigaste - för att inte tala om VACKRASTE lilla Puff!
Måste ju bara därför lägga in ett par bilder på vår underbara lilla Puffla!!

Nu väntar vi med spänning på besked om en liten kompis till henne - så att hon får någon att leka o busa med igen. Just nu, efter sista löpet, tycker jag att hon mest sover. Men Gillas vovvar är typ likadana, så det är nog inget fel. Hon är ju pigg när vi är ute o går. Jag är van att någon hund jämt följer med mig överallt - Charlie vännen! Puff är inte riktigt lika - bara nästan....

Har precis pratat med Jexmomamsen Jessica - de var på väg hem från fjällen! De hade haft en underbar semestertripp med sol o vackert väder!! Det är underbart med semester - bara den blir som man önskat o lite, lite bättre!!

Samuel ska snart iväg med en kompis o hans familj till Idre för en veckas avkoppling. Det blir härligt för barnen!!

Nu ska jag gå o göra klart min dinkelbrödsdeg... Ha det gott!!

Kanske kommer någon härlig bild.... på en smarrig smörgås!! Å jag ska njuta som bara den!!

Love

Ja det är våren...


Härligt blå himmel o takdropp... Om ni kollar noga på bilden, så ser ni ett par droppar
som jag lyckades fånga på bild - med mobilen!! Jag har ju en betydligt bättre kamera, men
det känns ibland lite krångligt att gå o hämta den för ögonblicksbilder. Ibland får det helt enkelt
duga med mobilbilder. Det är ju 3.2 megapixlar i mobilkameran, så det blir inte alltför fula bilder.

Här är det Wille som har kämpat sig över till grannarna för att hämta sin snöskovel, som försvann
spårlöst vid sista snöfallet... Han har varit så envis o sagt att den var hos Linnea, men den fanns hos
vår andra granne... Det som göms i snö, kommer fram i tö!!
Det gäller ju också alla hundskitar! Igår när vi gick hem från affären, fick vi hoppa kors o tvärs för att slippa allt hundbajs. Men vad är det för hundar?? Skiter mitt i vägen!! Min Charlie, han bajsade alltid i diket o tryckte upp rumpan långt in på kanterna. Pufflis kan nog kanske skita där hon känner, men INTE mitt i vägen!! Om inte annat så kan man väl dra undan hunden!! Äckligt är det! Felicia trampade i en bajshög - gissa om det blev liv!! Nej, jag tycker att man kan ta upp efter sin hund! Ibland tar jag tom upp i skogen, om det blir typ bredvid stigen där jag vet att förskole- och skolbarnen går. Felicia har nämligen en gång i tiden, ramlat i en hundskit däruppe, så man lär sig...
På våren kommer ju också känslan av att man vill pyssla hemma. Ungefär samma känsla som infunnit sig hos mig, i slutet av graviditeterna. Vi har köpt en ny soffa!! Å vi älskar den!! Hur stor o gosig som helst!! Gilla kommer nog mest att vila när hon kommer nästa gång.. hihi...
Ja, jag vet att bordet är fult. Men det blev lite mycket pengar att lägga ut på en gång. Vi ska åka o titta på ett snyggare bord så småningom. Det gäller ju att hitta ett som man tycker om också!! Å så en lurvig matta. Om det nu är någon idé.

Vårkänslan försvann i morse.... jag tänkte bara inropa lite hopp i och med detta inlägg...
DET SNÖAR UTE!! Men nu går det väl iaf till överdrift!! Fast å andra sidan - kunde man ju fortfarande tänka sig något sådant....

Tänk: Vår o Värme....

Kram

(Idag blir det till att hålla på inne.... baka lite... kolla på film.... JÄKLAR! De honungsrostade jordnötterna är slut...)

Fortsättning... GI?

Ställde mig på vågen i morse... det hade inte hänt ett piss!! Stack ut på promenad med Pufflan. Hade tänkt gå fort som bara den o riktigt svettas ut en massa... men ack... ja svettig - det blev jag med råge - men så fort gick det inte att gå! På gamla järnvägen är det fullpackat med snö eftersom det också används som skoterled... vilket medför att man sjunker ner ca 5 cm i ungefär varje spår, dvs varje fotsteg man tar! Det blev som ett helt aerobicpass kan jag säga. Tog en lättare och skitigare väg hem...

Redan igår sprack min diet... vi var o handlade igår o jag vara BARA TVUNGEN att köpa lite "hälsogodis", dvs müsli i yoghurt... ja, det är ju inte så nyttigt för det är massor av socker i, men ack så lycklig jag blev av det!! Var ju bara tvingad att pressa in lite "skit" i Roger också, så att jag slapp känna mig som en syndare - på egen hand... Å så hittade jag en ny passion:Fy tusan va gott!! Alltså, så här är det: Man får äta jordnötter när man GI:ar... (men definitivt inte honungsrostade...) så det kändes ju lite bättre på nå´t vis.... att det var jordnötter med alltså...
SNACKA OM ATT JAG LURAR MIG SJÄLV HELA TIDEN!! Jag skulle verkligen vilja ha så där smala snygga ben, som en del har... o min smala midja - var har den tagit vägen?? Jag har ju nästan haft getingmidja en gång i tiden... OK, man är över 40 - eller jag menar strax under 30 (29) hehe.. å i klimakteriet ibland.... å så har jag inte motionerat så mycket i vinter - iaf inte som JAG borde... så det kan väl inte bli så mycket annat än övervikt...
Varför ska det vara så svårt??

Igår gjorde jag sallad med fullkornsbulgur till middag. Kommer just nu inte ihåg vad jag gjorde i köttväg till - snacka om dement...
Nedan - min GI-frulle. De bruna plupparna är rökta musslor... mycket gott, enl mig. Kostade på
mig en dinkelsmörgås... ska baka egna imorgon.Idag har jag faktiskt tagit 2 promenader. Den andra gick dock i sakta mak, för lille Wille var med. Vi gick till affären här i Fors - i härliga solskenet!! Det var så varmt o underbart!! Pufflan har börjat stanna till o lägga sig på trappan i solen. Det tycker hon är underbart! Å vem gör inte det??

Kram från oss!!

GI... håhå jaja... VILKET sockerberoende...

Hallå!

Jag kan säga med erfarenhet, att det är MYCKET jobbigare att sluta med socker - än att sluta röka!! Iaf för mig... OK, det kan ju vara lite olika, men detta är hemskt!! Men det är lika hemskt att ställa sig på vågen... fy fasen, va tung jag är... trodde inte i min vildaste fantasi - att jag vägde SÅ mycket!! Här har man gått omkring och trott sig vara ganska smidig o inte alltför mullig... vilken jäkla fantasi!!?? Borde ju få Nobelpris för det tamej17. Kanske fungerar som för anorektiker - de ser ju sig själva som feta - fast de i själva verket är skinn o ben... resten tänker jag inte beskriva - det förstår ni nog själva...

Det är lite svårt i början, att hitta på lösningar till lunch osv. De veckorna man väljer att såattsäga - Detoxa - fast det är ju inte att bli av med alla toxiner i kroppen - bara sockerberoendet... Roger har inte så svårt nu, det värsta har gått över, men för mig är det oerhört jobbigt... Han har dessutom gått ner 2 kg, så han är så nöjd.Förra gången jag provade detta, gick jag ju ner 7-8 kg o det höll sig väldigt bra. Tyckte att det var jobbigt de första 3 dagarna, sedan gick det lätt som bara den... så är det inte nu... å huvudvärk!! Det är väl sockret som gör det... Lyllo dom som kan äta allt o ända stay sharp... så var det i ungdomen.... innan barnen kom. Men jag skulle ju för allt i världen inte välja bort dom för att vara smal o smärt!!

Det blir bättre om 1,5 vecka - PUH!! Då får vi börja äta fullkornspasta o fullkornsris... Gu va gott???? Det går väl ner så att säga. Sedan ska jag baka mitt eget dinkelbröd... DET är GOTT!!Sköt om Er o tänk på oss stackars satar, när ni mumsar goda efterrätter o godis i helgen....
Vi får hålla oss till nötter o torkad frukt...

Kram från en snart smäckrare (?!) Cissi

Vår och övervikt

Ja, det var ett tag sedan jag bloggade. Har liksom inte varit riktigt inspirerad. Dels har jag jobbat hela veckan o sedan har det varit härligt att bara vara... Man vill ju umgås med familjen också när man är borta hela dagarna. I veckan blev det klart att jag ska vara på vårdcentralen heltid - eller mina 92%. Det är bra, men jag ska ändå säga att jag saknar mina arbetskamrater på avdelningen, för vi skrattar o har det så himla bra personalmässigt sett.

När jag var upp till Njurunda så passade Gilla och jag på att rekreera oss med nya BH:ar. Jag växte ju ett antal storlekar också... igår när jag tvättade en av mina nya favoriter - i påse - så måste påsen ha fastnat mellan trumman o själva lådan, för det var hål i påsen och naturligtvis även i min nya BH!! Det låg en gammal i också, men naturligtvis blev det den... hur fasen kan det bli så?? Jag är fortfarande ledsen... det är ju inte nästgårds att köpa en ny heller precis... Vi har ingen sådan bra butik i Avesta. Då blir det till att fara till Borlänge o det är ju inte heller så nästgårds... fy fasen...

Igår var jag ut med Puff i skogen för första gången sedan vi tog bort Charlie... å jag saknar honom så mycket, så mitt hjärta blöder!! Pufflan har börjat vänja sig vid ensamheten, men hon får också stå ut med dubbelt så mycket gos nu... Hon är mycket lydig trots att inte storebror är där och visar hur man ska göra när matte ropar... lillskruttan!! Hon ska få en kompis, till sommaren har vi tänkt.

I fredags var Roger och köpte en ny soffa åt oss... Det var välbehövligt. Jag tog kort, men de blev så dåliga - pga att det var mobilen och dåligt lyse. Ska ta fram systemisen någon dag.

Underbart väder är det och idag tog Roger, Wille, Puff o jag en lite längre promenad på gamla järnvägen, som nu är markerad som skoterled. Men det är bara bra, för det gör det lättare att gå. Det finns ett skidspår där också, så vi får samsas om utrymmet. På hemvägen genade vi över en åker, där vi också kunde gå i skoterspåren. Wille tyckte det var roligt att gå i dom. Solen värmde trots att det blåste lite, man riktigt känner hur livsandarna återkommer... o tänker att vad härligt det är att vara hund å så saknar jag Charlie igen...

Apropå övervikt, så har jag gått upp mycket i vikt, denna vinter. Det beror på en rad orsaker, men nu har Roger och jag bestämt oss för att börja med GI. Jag har lagt ut många hundralappar på böcker... men det är ett måste, för att få inspiration och ffa; recept!! Vi har bestämt oss för att börja imorgon, men jag gjorde sådan lunch o middag idag - å va bra det låter, eller hur?? Men då vet ni inte vad jag käkade till "Avatar"!! En massa chokladpraliner från en Twistpåse!! När jag var till affären köpte jag torkad frukt, det brukar vara bra att ta till då man blir sugen. Nu kommer det att bli mycket äggande: kokta, stekta, omelett, äggröra, skivade, hackade på ruten o på tvärsen o längden o korten - U name it!!

Ska ta mig i kragen o lägga ut lite bilder en annan dag!

Tills dess: Må så gott! Sköt om Er!!

Kramar o solsken från en trött mamma, fru o matte!  :)