God Jul

I år har vi inte skickat ett enda julkort och jag skäms  :(   Men det har varit lite mycket nu om vi säger så... dödsfall och äldreboende, tentor o uppgifter, sjukdom, kalas osv... Ni som skickat till oss, får jag tacka så hemskt mycket!! Ni får ta en hälsning här istället.

Bilden nedan togs när Gilla var här i november... det tog ca 15 bilder och en enda var någorlunda bra - bilden nedan. På de andra var det alltid någon utav hundarna som rörde sig och gjorde bilden suddig.... så ni får hålla till godo med denna:

Stensöbäcken´s Ella, Jexmo Honeypuff - alias Puffliz, Jexmo Elsa, Jexmo Alice och Bombax Cristal.

Det är underbart med hundar... mina har varit i köket med mig hela dagen... det har bakats pepparkakor, rullats köttbullar, kokats revbensspjäll, tagit hand om 10 kg köttfärs, mm. Felicia har gjort Leilas Rocky Road - så det blir jul även i år! Jag jobbar imorgon kväll - men faktiskt så känns det som att det nu blir mer kvalitet på kvällen före och det känns jättekul för barnens skull. Idag ska vi äta lax till middag, inte för att jag är hungrig... jag har ju rullat köttbullar på 2,2 kg köttfärs... Wille hjälpte också till. I år hade jag faktiskt i ansjovis i köttbullssmeten och det blev en jättegod sälta. Det kan jag rekommendera.

Hoppas Ni alla får en riktigt GOD JUL!! Jag får julklappar - även i år...  :)

Nu ska jag fortsätta städa här i vårt sovrum, för det var just det jag höll på med, men tog ett litet brake och bloggade lite på en gång. Det gäller ju att vara effektiv - eller hur??

Många julkramar från oss alla till Er alla!! 

 

 

 


Snöbus med Foxy the border....

I morse for Rogers morfar Martin till änglarna... skönt för honom. Han hade aldrig varit sjuk i hela sitt liv, jo, haft någon urinvägsinfektion o lite sån´t, men aldrig behövt ligga på sjukhus någon längre tid. Nu blev det hela 4 veckor... Men nu har han fått ro... vila i frid och lova att du skojar lika friskt som du alltid gjort!!

Holger kom förbi med Foxy på förmiddagen... först kom han ensam o jag undrade vart Foxy var, så då gick han o hämtade honom i bilen... Tydligen så blir Foxy alldeles galen av glädje när han märker att de kommer hit... lillplutten! Han är så gosig, så det är helt otroligt! När man tar upp honom i famnen, så går svansen på honom hela tiden... idag var Ella extra snäll, så Pufflan blev lite utanför och därmed lite vaktig, vilket betyder att hon mest sprang omkring och skällde på de andra :)  Det är inte lätt att vara barnvakt!!

Lille Foxy har växt något otroligt! Han är snart lika hög som tjejerna... o kraftig... jag är helt säker på att han kommer bli en riktig snygging!! På bilden är Foxy längst till vänster, sen Ella o Puff.



Här har Puff o Ella snöpulat lille Foxy, men borderterrier som han är - så reser han sig o ruskar på sig.



Här är det Foxy o Ella som hoppat ut i den djupa snön.



Ella i full galopp....



Å så lille Foxy i detsamma...

Ja, nu är det inte så många dagar kvar till jul... det är i princip matlagningen som är kvar. Jag ska ju dessutom jobba på julaftonskväll, men vi får mysa kvällen före istället o öppna några klappar mitt på dagen innan jag åker iväg.

Glöm inte att ta det lugnt emellanåt - det blir jul, hur man än gör!

Kör försiktigt, till Er som ska ut i trafiken.

♥  Cissi


Julstök...

I morse for syrran, mamma och jag till Avesta för att handla julklappar. Vi ska ju ge barnen pengar, men några julklappar ska de också få, ffa Wille. Det var MYCKET folk på stan!! Vi träffade mina svägerskor också och skrattade och hade kul. Vi drack svagt kaffe på stan... bläää... det värsta jag vet... Men det blev många julklappar även till Roger.. :)  Han har ju trots allt varit ganska snäll i år!  ;)

Felicia kommer att bli superglad över en av sina julklappar (jag vet ju att hon läser det här - vilket gör det extra roligt... hihi...)  Alla barnen kommer att bli glada, det är jag övertygad om.

Förra helgen bakade vi, eftersom Samuel fyllde år den 12:e. Han fyllde 12 den 12/12!! Det skulle ju ha varit år 2012 också, så hade det varit ännu roligare. Vi bakade iaf ännu fler av Leilas saffransskorpor och Leilas krackelerade chokladkakor - supermumsiga och lättbakade! De bara måste du göra Kicki... :) De är knapriga utanpå och lite mjuka inuti... MMMMMMMMmmmmmmmmmmm.........
Vackra är de också...

Bilden blev ju från fel håll, ser jag nu. Men ni ser ju iaf hur vackra de är och det är huvudsaken - nej, det är att ha mössa på sig i den här kylan... hehehe... gu´va inte kul....




Å så mina goa hundar... som delar stol!






Pufflan är inte vacker i pälsen... men det är fortfarande dåligt med underull, så jag har inte hjärta att ta bort det långa... Ella har jättemjuk päls istället... alltså det sträva - henne drar jag bara de längst hårstråna på, och hoppas att hon får perfekt päls sen. Vi ska ju inte på utställning förrän i april - så än finns det hopp. Lille Foxy är lika hårig som Pufflan - undrar om det beror på att de är släkt :)  Jag ska visa bilder på honom imorgon... Förresten så har jag fått jättefina presenter av mina kärföräldrar Holger o Eva för att jag hjälper dom att trimma och klippa Foxy... ett presentkort på 500:- hos min svägerska som har en urmysig och fin hudsalong med spakänsla... Sen hade Eva bakat en jättestor korg full med smörgåsbröd till oss!! Snacka om vänliga...

Nu har jag kyckling i ugnen och måste gå o koka ris o potatis... Sura ungar har jag också bara för att jag vägrar dom spela TV-spel hela dagarna - spel som dessutom är för 18-åringar och de är 10 och 12... De blir ju så jäkla sura o elaka av det där spelandet, dessutom vill Wille spela - naturligtvis - som vill vara stor som de andra killarna. Nu har de ingenting att göra!!??? Det finns hur mycket som helst att göra, säger jag. Men då blir Samuel så sur att han vill sälja sitt X-box 360... men då får han väl göra det då, eller hur??

Ha en trevlig lördagkväll - det ska jag ha - försöka iaf... :)

Kramiz

 


Julstöket har börjat...

I dag har jag börjat mitt julbak... känner mig så inspirerad av snön utanför o jag tycker det är underbart!! Om det skulle ha varit regnigt, hade det inte alls känt lika bra. Wille, Roger och Elias åkte in för att kika till morfar Martin o mormor Eva. Vi har ju väntat slut på morfar Martin över en vecka nu, men det verkar ta tid. Han får ju fortfarande behandling och så, för han piggnade till lite häromdagen. Nu har han så svår ångest istället - det är inte roligt att varken höra eller se... det vore bättre om han fick gå till himmelriket fort. Det är svårt att se någon plågas så där och inte kunna göra något för att lindra det. Han vill vara stark och tapper... ja fy då....  Rogers mormor har flyttat till ett korttidsboende som hon inte alls trivs på, men hon är för dement för att vara hemma själv. Det är också plågsamt... imorgon ska vi åka dit med adventsfika - det vet jag att hon älskar!!


Här kommer lite bilder:


Det här är Leilas Christmas Cupcakes - det är både pepparkakskryddor och kakao i dem. Toppingen är Philadelphiaost och smält vit choklad. Mäktiga... man orkar nästan inget mer - eller.... jo, jag gör ju det eftersom jag bara Älskar kaffebröd!!
Felicia: Du behöver inte bli arg eller besviken - vi SKA baka mer cupcakes - jag lovar!!  Puss  :)



Mina julinspirerade lussebullar med russin och mandelmassa, toppade med karamellfärgat pärlsocker... är ju ett måste till julen. Ibland brukar jag färga mandelmassan, men i år fick det bli sockret istället. Det blev MYCKET bullar... o STORA lussekatter - jag kan bara inte göra små lussekatter - fattar inte varför??


En mycket sugen men lydig Ella... det skulle faktiskt ALDRIG falla henne in att försöka ta en. Däremot vovven på nästa bild... hon skulle nog nästan kunna offra sitt liv för att få en bulle eller tre.... Ella är fantastisk på det viset, trots att hon som nästan alla bordrar, ständigt är hungrig, så stjäl hon inte längre. Tigger ja - men det är husses fel - men det är heller inte så illa som hur vovven nedan beter sig. Ella är mycket lyhörd och går iväg när man säger till. Puff däremot får man formligen BÄRA bort... hon ger sig liksom inte... envis som en röd gris, skulle man kunna säga. Å ganska lik sin gammelmormor Crissi... :)


Utseendemässigt är hon när hon är lurvig som nu, lik sin mamma.... å så söt!!



Lite reklam... men jag tycker den här ljusstaken är så fin!! Bilden blev lite suddig, men just nu har jag snöbollar och ljuslyktor som vi fick i julklapp på jobbet förra året, tror jag... I år får vi julbord istället och det tycker jag är helt ok. Ljuslyktorna går det faktiskt också att ha votivljus i!! Helt superbt - eller hur Gunilla?? ;)



Det är inte Lucia än på ett tag, men jag har tagit fram mina Lucior ändå. Det här är en av dom... så söt!!

Nu på em har jag varit på Tupperware-party hos min granne Fia. Det var jättelänge sen jag var på ett sånt. Sen var det så fina gåvor i januari, så jag ska ha ett party själv då. Två veckor efter det partyt, ska jag ha Partylite-visning med Gunilla och ett par veckor efter det: MeandI... det är mycket nu!! Eller sen, menar jag...

På onsdag har vi tenta igen. Kan inte riktigt säga allt som är med, men det handlar mycket om förskrivningsrätt, läkemedel och barn, gravida, äldre och infektioner. Jag tar det hela med ro - än så länge... igår kändes det som att jag höll på att bli ordentligt förkyld, så det gick inte att få in så mycket i hjärnkontoret. Det är bättre idag, men det är lördag och jag läser inte på en lördag - om jag inte är illa tvingad. Måste också få berätta om världens snålaste... jag fick inte låna ett FASS på mitt jobb, för att ha på tentan på onsdag... de tyckte att jag kunde använda nät-FASS istället... ööhh..... ??? När fick man vara uppkopplad på en tenta??? Undrar om det skulle tas för fusk - eller vad tror ni? Ska ringa min chef på måndag och fråga om jag får komma upp och låna ett exemplar från tisdagkväll och sedan lämna igen den på onsdag då jag åker hem från Falun... annars kanske de är snälla och lånar ut ett ex på Apoteket...

Nu ska jag gå o göra Wille sällskap vid TV:n. Men jag ska sticka - har börjat på en Pippi-tröja till mig själv - i lila!!! Det blir nog riktigt snyggt!! Sen håller jag på med raggsockor till Wille och overknee-sockor till Felicia... men det känns avkopplande och så är det alltid roligt att skapa!!

Må så gott o klä er varmt!!

Varma vinterkramar från Cissi