Öppet hus på Karlfeldtsgymnasiet

Igår kväll åkte Samuel och jag in till gymnasieskolan här i Avesta eftersom de hade öppet hus. Då får eleverna visa vad de kan och försöka locka bla 9:or att välja bland programmen. Vi åkte naturligtvis dit för att kolla in vad Felicia och hennes klasskompisar gör. Jag blev alldeles hänförd av vissa alster och det bästa är: En del har min lilla dotter gjort!! En av hennes lärare, tog mig i hand och gratulerade mig för att jag hade en så´n duktig och talangfull dotter!! Jag har talat om att jag blir mycket arg och bestört om hon inte tar tillvara sin talang och verkligen jobbar för den! Men hon har lovat att hon ska göra det. Antingen kommer hon att läsa konst i Falun eller i Sundsvall! Här kommer några alster...


Ja, jag hoppas att alla kan se att det här föreställer min lille son: Wille! Han var lite yngre här. Gjord i akvarell, tror jag.


Tuschteckning... en del av skuggningarna på tjejen har hon gjort med prickar.... Ja, vad ska man säga!! Ursnyggt!


Den här teckningen har de gjort på ett speciellt vis, liksom skrapat fram på något vis. Felicia får förklara närmare under kommentarer, tror jag... Den föreställer Marilyn Monroe, men jag tycker den är mer lik en skådespelerska som heter något med Anne Archer - hon spelade iaf mot Michael Douglas i den där hemska filmen... men nu står det helt still i huvudet... med Glenn Close... "Farlig förbindelse" - vänta så ska jag ta reda på vad de heter.... Haha.... tur att Google finns!!


Söt!!
Det här är en "Dala-vicent"! Den passar perfekt i Avesta, eftersom vi har en vicentpark här och Avesta ligger i Dalarna... Den här har Felicia gjort tillsammans med en klasskompis. Mycket fin!

Jag har lite mer att skryta över också: Jag fick GODKÄNT på den där hemska svåra tentan i farmakologi med läkemedelsräkning!! Det är en stor bedrift, kan jag säga... Nu väntar jag på svar på epidemiologin - som vi fortfarande inte fått svar på.... hoppas på G där med, men jag tror inte det, tyvärr.

Rogers morfar är mycket sjuk och vi väntar nu i princip på att han kommer att lämna jordelivet. Väldigt tråkigt, för det var en man med otroligt härlig humor - han älskade att skoja med folk... :)  Han är 91 år, fyller i januari, så kroppen är gammal. Roger är hos honom nu, men han ligger bara och sover. Får mycket smärtstillande eftersom han har ont överallt annars. Det är huvudsaken, att få ner febern och att han inte har ont. Wille har fått namn efter honom också: Gustav efter min farfar som jag aldrig träffat, Wille, Martin efter Rogers morfar... Jag bara undrar varför alla måste dö inför jul?? Min farmor dog också till jul, så vi hade begravning på annandag jul. Då sov jag o min syster hos Gunilla på Klockarberget.

Hoppas ni får en fin helg med snö och vackra adventsstjärnor och adventsljusstakar i fönstren. Jag ska äta nu och sen gå o leta på mina stjärnor. Gardiner kanske jag byter senare, vi får se...

/Cissi

Elefanter och sömngångare....

Ja, mycket underligt kan hända i ens liv.... och ibland sker dessa underligheter på nätterna. Natten mellan fredag och lördag skedde den första saken. På kvällen hade Wille badat, det jag berättade om i förra inlägget. Han hade som vanligt lite olika djur med sig i badet och jag reflekterade väl inte så mycket på det. Sen vaknade jag av ett förfärligt vrålande... först somnade jag nog om, men sen kom jag att tänka på, att det där förskräckliga vrålet kunde väcka Wille och det ville jag ju inte! Sömndrucken och lite yr i mössan, nyvaken som jag var, steg jag upp i mörkret och försökte lyssna till varifrån vrålet kom! In på Willes rum... -Nej, inget vrål... skulle just styra min kosa till Samuels rum, när jag hörde klart och tydligt att det kom från badrummet!! Men herregud, tänkte jag... vad fasen är det fråga om??!! VAD kan det vara på badrummet, som skriker!!?? Tankarna snurrade i huvudet på mig... är det något konstigt som har uppstått efter renoveringen... (ja - man tänker ju inte precis så logiskt så där nattetid... ;)  Ljudet blev bara högre och högre... öppnade dörren och möttes av ett bråk mellan en stor orm och en elefant!!


Ormen hänger här på en av elefantens betar... den hamnade där när jag tog loss den från elefantens hals... Den där elefanten är en vrålande elefant, om man trycker på en viss kroppsdel... men kan någon förklara för mig: Varför vrålade han inte tidigare på kvällen eller natten??? Lever ormen???  Eller vad var det som hände??? Den som lever får se....

Igår hade vi en jättemysig dag här hemma. Ungarna var ute och lekte hela dagen. Jag tog in dom på fika; varm choklad och bullar - vilket de tyckte var jättemysigt! Jag hann faktiskt plugga lite grand också. Ibland får man ta till helgerna, så är det bara.

Apropå sömngångare... detta hände den här natten... Somnade gott i min egen säng, men väcktes som för de flesta nätter - av att Wille ropar mamma. Jag knatade dit, som vanligt halvt sovande... Efter en stund började Wille skratta, och då befann jag mig någonstans närmare sömnlandet, men jag kunde höra det lite långt borta... Sen, helt plötsligt, kommer någon instormande med kladdiga, bestämda fotsteg och jag blev så jäkla rädd så jag skrek två gånger och slog med armen ut i luften och frågade: - Vem är det???  Jag blev så rädd så jag trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen!!! Då sa någon med ljus röst: - Det är bara jag, Samuel... jag blev rädd av skrattet!! - Men gu´va rädd jag blev, halvskrek jag... - Ja, jag med, sa den lille sömngångaren....
Saken är den att Samuel går upp och kissar nästan varenda natt och då han nu skulle göra det, så blev han rädd av Wille som drömde och skrattade. Sen sa jag åt Samuel att gå och lägga sig eller gå på toa... Jag hann faktiskt tänka när han sa sitt namn eller någonstans, att men kära någon, tänker han lägga sig här eller ska någon kissa på oss här i sängen??!!! Jag förstod nog någonstans att det var Samuel... Efter en stund hörde jag en suck ifrån mitt sovrum - den kom från Roger, som skulle upp om en liten stund. Han hann säkert inte somna om.... för sen gick jag upp o kissade o bad om förlåtelse. Han var naturligtvis inte arg, för han förstod ju att jag blev rädd!

Allt det här bottnar i att jag för många år sedan låg på Falu Lasarett för en svår infektion. En natt så gick en tant som låg mittemot mig i sömnen och jag vaknade av att jag hörde den knirkande häverten och sen små steg som kom emot min säng med skynket runtomkring! Jag blev så jävla rädd, så jag skrek rakt ut då med... men i sista sekunde hann jag förstå att det var den lilla tanten så jag hann ta emot henne innan hon ramlade över mig. Hon gick i sömnen och hade dragit ur droppet ur armen, så det var ett smärre blodbad på golvet. Droppet hängde i häverten, det var det hon hade dragit med sig och därför knirkade det så.... Nattsköterskan drog ut tanten sen och stannade o pratade med mig en lång stund efteråt. Hon förstod att jag blev livrädd. Dagen efter åkte jag hem!! Tanten mådde jättedåligt över händelsen, och visste inte hur mycket hon skulle be om ursäkt. Hon förstod att jag ville åka hem :)  På återbesöket senare, så frågade doktorn om det var jag som hade drabbats av tanten som gick i sömnen!! Det stod väl i min journal, kan jag tro.

Nej nu slutar jag med en liten bild på mina älsklingsvovvar! Detta har vi gjort på den nya väggen och det blev så bra!!

Kram o ha en härlig söndag!!


Ängeln symboliserar Charlie... Har inte satt upp någon bild på honom... jag tror han får vara kvar i minnet istället, för det gör fortfarande ont när jag ser och tänker på honom... Han var ju med mig från sin födsel (ja, jag var med när han föddes) tills dess att han fick dö och det blev 10 år. Sånt sitter djupt... och är baksidan med att ha djur, men de ger så mycket glädje och kärlek, så det kompenserar den tanken, men visst gör det ont... förbaskat jäkla smärtsamt är det.

Love U - min Charlie!!!

Tällberg och Illustrerad farmakologi

Igår gick halva familjen upp halv 6... typiskt när Wille för en gångs skull faktiskt sov hela natten!! Är det typiskt eller? Dagen till ära skolkade jag... för att åka med mina DSK-kollegor på rökavvänjnings-kickoff i Tällberg! Jag bara älskar Tällberg - det är Dalarna personifierat om man kan säga så om ett ställe... där kan man snacka om att man blir ett med naturen... vilken vy... tar helt andan ur en! Jag och en av mina närmaste kollegor, Annelie, tog en liten promenad efter den goda lunchen... o då tog jag dessa bilder:
I bakgrunden här är hotell Dalecarlia där vi var för dagen. En del därinne, är faktiskt väldigt gammal men kvarstående från ursprunget (tror jag) - ganska häftigt! Å väldigt lågt i tak!

Egentligen skulle jag varit hemma o läst Illustrerad farmakologi - men jag offrade mig för att göra något roligare. På tisdag nästa vecka har jag tenta igen... i farmakologi + läkemedelsräkning - och jag har redan anmält mig till omtentan... det var av misstag, men det blir säkert så... tyvärr... Jag tror fortfarande att min hjärna fungerar som den en gång gjort... att jag läser en sak en-två ggr o sen sitter det - men den tiden är förbi!! ;=O   

Idag hade jag tänkt läsa - men ack den som hinner det???!!! Roger har varit borta sedan 05.15 i morse o sen hem några minuter vid lunch för att sen åka iväg upp till Gagnef för att köra folkrace - grilla och bada i sån där tunna!! Wille har kräkts över halva golvet inne hos Samuel - hundar, kläder o kladd.... fyfasen va roligt!! Sen skulle Wille bada - och vi har ju haft fel på någon grej i varmvattenberedaren som blev utbytt igår... men tror ni att det hjälpte??? Förvisso... men inte helt. Varmvattnet tog slut fortare än kvickt... jag har kokat vatten och burit till karet så att lillpojken inte skulle frysa ihjäl... Hoppas har inte har magsjuka :(

Nej, nu ska jag... ja vad ska jag...?? Kolla kakelugnen, kanske slå upp boken... ja - det finns alltid något att göra - det är en sak som är säkert!!

Kram

Designbyte

Idag ska jag påbörja ett designbyte på mammas blogg, så bli inte förvånade om det ser lite konstigt ut. Det kommer bland annat bli helt andra färger och så massor av andra små förändringar! Håll utkik!

/ Felicia @ http://phelicias.blogg.se

Borderbus i skogen


Ett utav de bra korten på alla fem och då syns ju inte riktigt alla ändå...


Vår fina och nytrimmade lilla älskling Ella!Här kommer en liten hälsning från mig, Felicia, eftersom min mor stökar i köket men ändå ville visa upp Ellas nytrimmade kropp och borderbuset i skogen här. Personligen tycker jag att Ella är riktigt snygg nu, och jag vet att jag har medhållning från mor och Gillirill(also known as Gunilla) också!

Ikväll ska här mysas ordentligt i soffan tror jag, med godis och allt. När Gunilla är här blir det mycket trevligheter och glada miner! Det gillar vi ♥

KRAMAR från Felicia

Renoveringen är klar och syster Khadidja hälsar på...

Ja, helt klar är den ju inte, det droppar lite från något rör under handfatet - men rörmokaren kommer idag igen. Badkaret kom igår och den var tejpad (!!??) så det sitter jättemycket klister kvar på plasten och på reglagen. Firman ska ringa oss idag, sa huvudentrepenören. Wille fick provduscha och bada lite igår. Roger och jag ska bubbla ikväll... :)  kanske kan fira med lite bubbel också. Vi känner ingen riktig glädje över badrummet ännu, eftersom det har varit så mycket strul... vi törs liksom inte glädjas förrän vi sett att allt är OK. Jag känner mig mest gråtfärdig. Här kommer lite bilder!
Igår kväll kom det en liten figur och hälsade på... hon heter syster Khadidja... det finns en riktig uppe i Sundsvall som heter anagina - men Felicia och jag tycker att hon är så himla rolig, så vi brukar härma henne ibland... till övriga familjemedlemmars förtret... :) Jag var så himla slut igår - så jag var gråtfärdig - vilket gjorde att Felicia ville göra mig glad igen... min underbara lilla flicka!Lägg också märke till hennes "UNIBROW"-United Brows from Iraq) hihi... det är vår humor ;)Lite gos med söta Puffliz....

Puffliz har blivit så himla gosig!! I morse kom hon och Ella springande för att säga "Godmorgon" och då kröp hon liksom in bredvid mig o kramades... Ella är mer stimmig ;) men hon älskar att gosa hon med. Det brukar vara Ella som vill gosas - Puff brukar bara gosa när hon själv känner för det och vill absolut inte vara i knät... fast hon står ut någon minut med matte ibland. Puff är mycket piggare ute också, det är som att hon lever upp på nytt på något vis :)  Ellas löp är i stort sett över, så hon ska få bada snart. Det luktar lite illa om vi säger så... från vissa kroppsdelar!

Nu ska jag också gå o tvätta bort lite odörer. Sen ska vi uträtta lite ärenden o hem igen, för att räkna lite läkemedelsräkning. Vi håller på med farmakologi nu och det blir sammanlagt 3 tentor under den här kursen - som heter förskrivningsrätt. Det är nu vi får lära oss att skriva recept osv. Ganska saftigt med alla läkemedelslära kan jag säga. Vi är nere på molekylnivå och tittar... men det är intressant också. Vilket nog är ett måste, för att kunna lära sig det här.

Roger håller på att tvätta badkaret med T-röd, de har nämligen ringt från Skåne - där badkaret är gjort. Så nu vet vi hur det ska göras!!

Välkommen på ett bubbelbad, Gunilla!!

Kram o ha det gott!!

PS: Måste ju tillägga att vi fått en hel del snö här... Wille är överlycklig!!

//Cissi


Äppelmuffins o pool-bad....

Kan börja med att säga att det säkerligen gick åt skogen med tentan jag skrev i fredags! Det har inte varit lätt att läsa med allt folk som sprungit här o alla fel som uppstått.... det har tagit min uppmärksamhet helt å hållet. Jag svarade dock på alla frågor, men det betyder inte att allt var rätt. Det var inte bara jag som tror att det gick åt skogen...

Igår kände jag återigen för att baka.... förr i tiden, älskade jag att baka, men som livet har sett ut, så har det inte funnits varken ork eller tid. Ella är rumsren och löper just nu, så det är lugna gatan här hemma. Puffliz har ögoninflammation, kunde knappt öppna ögonen igår morse, så henne har jag ögonbad på x flera/dag. Roger får ringa veterinären imorgon, så att vi kan få recept på ögonsalva. Detta gjorde att jag ringde återbud till att vara hundvakt till Foxy igår, vilket inte var roligt för jag älskar den lille godingen å så riskerade jag att förstöra kvällen för kärmor o kärfar. Men de hade annan hundvakt, sa dom. Jag vill ju heller inte att lillplutten ska få ögoninflammation. Det är ju jäkligt smittsamt, så det är bara att vänta sig att Ella också får det. Jag tror att Puffliz har varit för mycket där bak på Ella - utan att gå in på närmare detaljer!!

Tillbaka till bakningen: Igår bakade jag en sockerkaka och muffins med äpplen i. Jag karamelliserade äpplena först och det blev jättegoda muffins!! Sockerkakan är kvar till idag. Tänkte ha den till efterrätt med vaniljsås. Vi ska äta lamm med potatisgratäng idag, o Johan är hitbjuden! Han blev så glad så.

Igår hände det mycket... o jag vet nu att det inte går att lita på Wille o Linnea. De var ute så fint igår och lekte. Linneas föräldrar kom hit för att titta på badrummet o fika lite grand. Men säg den fikastund som varar... efter en stund kom en annan granne.... Åsa.... med en stövel i handen och det var Willes... Roger stack ut huvudet o gjorde sig rolig, men det visade sig att det hela inte alls var så roligt... Wille o Linnea hade vadat i LINNEAS POOL!
Det var bara tur att det bara var 30-40 cm djupt!! Sen var det slutlekt för den dagen. Vi måste tydligen vara ute och passa ungarna då de är ute. Wille sa att Linnea hade sagt åt honom att gå ner i poolen - det är också konstigt - att de lyder sina kompisar - men inte sina föräldrar!!

Nu ska jag gå o dusha. Ungarna håller på att göra mig vansinnig... tur att hundarna håller sig i skinnet iaf!!

Kram Cissi

Träning i varmt vatten o lite annat...

I morse klev jag upp halv 7 för att göra mig lite i ordning inför ett gympapass i bassängen på Avesta Lasarett. Det är bra för ryggen att vara i vatten och ffa varmt vatten, eftersom det mjukar upp muskler och leder o sen blir man ju lätt i vattnet. Min sjukgymnast kom också dit och konstaterade att jag gör en hel del dumma saker - som inte är så bra för min rygg men att jag ändå var mycket bättre än när vi träffades för en vecka sedan!

Kan säga att det är jobbigt att träna i vatten, för er som aldrig testat det. Det var jag o tre damer i 75-årsåldern samt två karlar som också var i den åldern. De tyckte att det var roligt att det dök upp en ny tjej (dvs jag...) säkert för att jag var så mycket yngre... ;)

Efter träningen, snabbt hem för att ta Wille till dagis. Roger hade klätt honom så allt var klart för avfärd. Kärfar var också här, han ville titta på bedrövelsen till badrum. Det visade sig att de ska bort på lördag, så då ska vi vara hundvakt till lille Foxy. Han ska sova här!! Det är bra träning för honom, tror jag. Han ska säkert vara här flera gånger under sitt liv. Vi diskuterade också rabiesvaccination. Kärfar o kärmor hade frågat veterinären om det då de var och vaccinerade Foxy och det visade sig att det kostar ca 2000 kr för vaccination x 2 samt provtagning och pass! Det är bara att fylla sparkontot igen, för vi ska med all sannolikhet ta med våra hundar till Åland nästa sommar och då behöver de både vaccinering och pass. Sen kanske en liten Ella ska dit på utställning så småningom, vem vet?

Liten Ella blöder mycket idag. Tycker det är lite konstigt för nu har hon blödit sedan en vecka ungefär... men det kan ju vara så att hon dolt det bra också. Sen har hon ju en kompis som också hjälper till att hålla henne ren... I say no more.... :)

Igår drog rörmokaren kl 15.30 för att det sedan skulle komma en annan och ta över - men det kom aldrig någon... det här börjar likna en fars, som vår huvudentrepenör sa idag... Han har ringt och ifrågasatt detta hos firman idag och de sa att det skulle komma ut en van (?) rörmokare efter lunch. Det återstår dock att se om det stämmer!! Roger o jag har inget hopp kvar överhuvudtaget nu. Få se om det blir något badrum överhuvudtaget... det kanske blir en tummetott kvar!! 

Håll tummarna för oss är ni snälla!!

Kram Cissi
 
Det regnar som tusan här idag... var bara tvingad att googla på regn....


Substantiv [redigera]
Böjningar av regn 1-2Oräknebart
neutrumObestämdBestämd
Nominativ regn regnet
Genitiv regns regnets
Böjningar av regn 3SingularPlural
neutrumObestämdBestämdObestämdBestämd
Nominativ regn regnet regn regnen
Genitiv regns regnets regns regnens

regn

  1. (meteorologi) nederbörd i smält form
  2. (meteorologi) typ av väder då regn faller
  3. (meteorologi) regnväder, regnskur; tidsperiod under vilken regn faller

Etymologi [redigera]

Fornnordiska regn, urgermanska *regna-, varav även engelska rain, tyska Regen, m.fl. Vidare ursprung ovisst, men möjligen går det tillbaka till ett urindoeuropeiskt *reg-, "fuktig", "våt", som också kan ha givit latin rigare, "vattna", "väta" (jämför irrigation).[1]
Tur att det är torrt inomhus iaf... få se hur det ser ut när allt rörmokeri är klart o vi ska prova!

Kram Cissi


Ny dator

Igår efter middagen, åkte Roger, Wille o jag in till en datafirma i stan och inhandlade en liten bärbar dator till mig...Jag bara måste ha en egen dator som jag kan ha med mig till skolan osv eftersom man gör så mycket arbete i den. Det är så jobbigt att använda skolans datorer och det är alltid fullt i datasalarna. Egentligen hade jag tänkt mig en liten mini-pc, men det tyckte inte Roger. Den här är liten, men har större kapacitet än de små. Det är en 15.6 tums skärm och den väger väldigt lite jämfört med min förra bärbara, som nu är kraschad.

Felicia har ju en egen bärbar nu, så jag får ha min ifred... hoppas jag!! Wille gjorde en egen dator av kartong igår. Han har blivit så uppfinningsrik och använder sin fantasi på ett otroligt sätt... det har de nog lärt sig på dagis.

Hundarna mår bara bra. Ella är lite mindre lekfull än vanligt, men vem är inte det då man har mens?? Puffliz har ändrat sitt beteende gentemot Ella. Hon visar Ella flera ggr om dagen, vem det är som bestämmer. Det är något jag inte sett förut. Det kanske är just för att Ella löper. Det är fantastiskt roligt med hundarnas beteende. Önskar att jag förstod det lite bättre bara. Men jag har ju köpt böcker nu. Har dock inte haft tid att läsa, eftersom jag måste läsa till epidemiologitentan som jag har på torsdag. Tycker att det är så svårt att få in det jag läser... kanske beror på åldern, vad vet jag.

Renoveringen... ja, den är ju ett kapitel för sig... nu är det färdigkaklat så när som på en platta som ska bytas ut. Just nu är rörmokaren här och försöker fixa till det som ett annat klantarsel har ställt till. Han har varit tvungen att såga i vår dyra kommod och håller som bäst på att fixa till rören så att de blir täta osv. Igår fanns det två alternativ: Att såga sönder kommoden och minska på lådutrymmet i och med att bli tvingad till det pga för lite plats för rören som måste upp, Eller: att såga sönder väggen i vårt sovrum för att komma åt rören bakvägen, för att flytta ner dom under kommoden!!??? Gissa om jag grät igår!! Jag kände bara att nu jäklar får det vara nog!! *^`?) Grrr.. Jag skällde o skrällde så den stackars rörmokaren blev väl alldeles förskräckt... men jag talade om att det inte var honom jag var arg på... och han förstod vår ilska. Lådan tog huvudentrepenören med sig igår. Han hade en kille som skulle kapa lådan och göra det snyggt.

Nu har jag pratat med mamma i ca 30 minuter... å det är lunchdags. Samuel kommer hem om några minuter. Wille är på dagis. Sen ska jag läsa igen...

Ha en bra dag!!

:)  Cissi