Jaha... det var den middagen!

Middagen var så snabbt överstökad, så jag hann inte ens ta ett kort... Efter att ha stått o skalat, skivat, klyvt, skurit i ca 2 timmar, så blev maten uppäten på 10-15 minuter. Jag kanske har lite för höga förväntningar, men jag tycker att god mat ska ägnas lite tid, så man känner vad det är man stoppar i munnen. Annars kan man lika gärna äta pölsa eller något dylikt. Jag hade gjort ugnsrostade rotfrukter med vitlök, kryddat med salt o rosmarin, samt oxfilé o Lohmanders bea-sås. Det var väldigt mumsigt... hundarna fick också lite oxfilé.

Nu har Roger åkt till jobbet - vilken underbart trevlig nyårsafton! Vi ska gå o lägga oss i skaplig tid, eftersom jag ska jobba imorgon bitti. Det blir lite annorlunda, eftersom jag ska ut i hemsjukvården, vilket innebär att jag ska åka runt i kommunen o ge patienter insulin, Fragmin o lägga om sår. Tillhör ju inte mina vanliga arbetsuppgifter precis. Men det är ju vad jag vill jobba med i framtiden, så det är bra att prova på!

I förra inlägget hade jag skrivit mycket mer, men då jag skulle fixa till typsnittet o gå in på HTML så försvann en del av texten. Så är det ofta, ffa när jag har bilder med. Felicia har försökt lista ut vad som är fel, men hon har inte hittat det.

Ungarna tittar just nu på TV. En hund ligger på golvet o den andra i sängen här bredvid. Jag tror att jag ska göra detsamma. Inte på golvet alltså, utan på sängen.

Hemma hos Kicki är det säkert jättegod stämning, med hennes festis i vackra glas, som gästerna får avnjuta. Magnus kanske håller på och lagar mat... Alvin o Elsa leker o har kul. Hemma hos Waldis kanske de äter middag, eller ligger på soffan o tittar på TV. Gilla ska ju ut o jobba natt. Förresten så skulle ju Lena m fam o moster Irene komma dit. De kanske äter smörgåstårta lite senare... Morgan o Jessica har nog varit ute o åkt skidor... Morgan kanske också står o lagar mat.... Felicia är hos en kompis, de skulle ha tjejmiddag, så de håller nog också på att laga mat... Johan är ute på sitt rum o spelar som vanligt. Han ska ju vara barnvakt imorgon bitti när jag åker till jobbet o Roger sover.

Nu har det börjat smälla utanför fönstret. Charlie är ju rädd, så snart får han det jobbigt. Jag lär nog vakna inatt, både av honom o smällarna. Kan ju inte ha hörselproppar i öronen heller, för då hör jag inte när jag ska upp. Fast i och för sig, så kan ju Roger väcka mig när han kommer hem. Det kanske är bäst att göra så.

Nåja, ha en väldigt trevlig nyårsafton - o om ni läser det här imorgon - hoppas ni inte har för ont i huvudet! Eller att det åtminstone var värt det...

Många kramar från oss!!

Gott Nytt År!

Ja, dagen började ju riktigt bra... med sovmorgon o kram-mys med Wille. En liten Puffla ville också vara med o gosa, vilket hon fick förstås!! Kärlek kan man ju varken ge eller få för mycket av!! Ett tag låg hon på mitt huvud!! Skulle tro att det betydde: Gå upp nu, för jag vill ha frukost!
Vi människor väntade dock med frukost. La in en tvätt i maskinen, dammsög lite osv. Jag har också hunnit städa duschen!! Fy fasen va äckligt det kan vara där!! Jag mår illa o går o hulkar fast det inte är särskilt skitigt. Det blir dock väldigt fort kalkavlagringar + det äckligaste jag vet: HÅR!! Alltså... jag skulle för den sakens skull vilja att alla familjemedlemmar hade ungefär lika kort hår som Roger!!Ett underbart Gott Nytt År, önskar Puffliz o jag!!
Må även nästa år, föra med sig många roliga o underbara ögonblick, med familj, vänner o hundar!!A lots of Love!

Fika hos mamsen o papsen...










Annandag jul... imorgon söndag o sista lediga dagen av fyra! Fy vad tiden har gått fort!  Har inte hunnit vara hem till mamma o pappa heller. Vi pratade bara i telefonen på julafton.

Roger var uppe tidigt idag med... vaknade av att Wille skulle ligga på min kudde o att hans hårda skalle (vilken tur!!) slog emot min, ideligen. Till slut tröttnade jag!! Det är ju så mörkt på mornarna, så man tror att klockan är jättelite o så visar det sig att den är över 8!

Vi tittade på Tomtemaskinen med Pettson o Findus. Roger kom hem o så åt vi frukost tillsammans. Efter det så tog jag o hundarna en promenad i skogen, se under Puffliz inlägg! Det var härligt... synd bara att mina gamla termobyxor ska vara lite snäva över magen!! Jag fattar inte att fukten ska göra kläderna så mycket mindre, bara av att hänga i garderoben!! Men, smäcker som man är (hmmrrmmm) så tar man sig ju iaf över stock o sten... jag är glad så länge jag håller mig på fötterna! Inga vurpor här inte... o blir det en, så kan man ju alltid hoppas att ingen ser på!!

Wille o Roger stannade hemma o skottade gården. Sedan skulle Roger flytta på motorcyklarna, så att Golfen skulle få plats i garaget - för er som inte vet hur trångt vårt garage är - så kan jag säga att det var en bedrift... Sedan gällde det för Roger att dra in airbagen, för att kunna passera mellan bilen o frysboxen - men det gick galant!! Tur att airbagar är flexibla i vissa lägen... som när trånga byxor ska på tex!!

Nu väntar en oerhört delikat o fettsnål måltid (hmmm) potatisgratäng o kalkon!! Ska bli gott iaf.. spelar det sedan någon roll att det inte är så hälsosamt för kroppen?? Vi struntar helt enkelt i det idag o går istället efter mottot:
Det som är gott för munnen o själen - är säkert också hälsosamt för kroppen!!

Det blir ingen efterrätt idag - det åt vi igår.... knäckfräst ananas o färska fikon, med kokos.... en sås på Mascarpone, rivet apelsinskal o lite apelsinsaft o urgröpt vaniljstång, sötat med florsocker!! Jag kan bara säga: Superdupersmaskigt!! Det vore nå´t att bjuda Kicki o Jessica på!! Gilla är inte så där jättemycket för efterrätter, tror jag iaf... men hon skulle nog också njuta om jag bjöd henne!!

Nu börjar min lillglutt bli hungrig o vill ha banan... det är bara det att vi inte har några bananer... han undrar varför? Det är mycket varför nu för tiden!!

Ta det lugnt i snön - både till bens o till bils!! (Eller hur Gilla?)

A lots of love!!

Ute i snön...











Den här granen har nedtyngda grenar runt hela stammen... mysigt! Wille kallar den för sin koja!
















På spaning med Puff o Charlie!


Idag tog matte kameran med sig när vi gick ut i skogen!! Det blev några härliga, fartfyllda bilder... en del är suddiga, men jag tror att ni kan skylla på mig där faktiskt... för som ni vet så har jag ju lite (?) svårt att vara stilla!! Det är ju så himla kul med snö!!! Det dumma är att det är väldigt svårt att hitta pinnar att bita i... Charlie o jag ger oss på det som finns. Igår var det ju storm här, så det låg lite avblåsta små grenar här o var idag, vilket var både gott o roligt. Det är ju ett måste att äta blandad diet... dvs mat, gosaker o pinnar. Jag är övertygad om att det är bra för matsmältningen... tyvärr är inte matte av samma tro där, men jag jobbar på det!!
Efter skogspromenaden gick vi hem till mormor o morfar o fikade. Charlie o jag får alltid ngt gott av henne! Idag var det visst kalkonskinka - gott var det iaf!! Sedan spelar det ju inte så stor roll vad det är för nå´t...

Just nu ligger jag på mattes sänghalva o sover, ihopkurad som en liten boll....  Det är bra skönt inne i värmen också!!

Må så gott så hörs vi snart igen!!

Puss o lek o hjärtliga hälsningar från Puffliz

Julafton med barn o barnbarn



Den här fina tuschteckningen har min dotter Felicia gjort till mig!! Jag blev så hänförd att tårarna kom...




Helene och Alice!



Farfar Holger o farmor Eva kom med klappar o stannade på fika.




Mr Westerdahl himself! I "gubbtröjan" som han fick av mig i julklapp... han har aldrig velat ha en sådan, men nu kunde han ju inte säga nej!! Hihi... det gäller att vara listig...




Felicia i konstnärstagen...




En tomtebild är ju ett måste så här i juletid! Dessa står på en hylla i köket...




Äntligen kom tomten!! Wille hade frågat efter honom HELA dagen!!




Wille får öppna klappar... Jumpern han har på sig, fick han av sina syskon!




Så här glad blev Alice för sina klappar!! Men hon var rädd för tomten o ville inte gå fram o hämta...







Tjej som hon är, vill hon ju göra allt själv o klarar det också!!




Mina stora barn: Felicia o Johan!


 
Wille o hans pappas skalp...


Ja, så har julafton passerat! Helene o Alice sov över hos oss, vilket var mycket efterlängtat! Tyvärr så var vi ju alla lite trötta... men jag tror inte att det gjorde något med en rättså tidig kväll... småbarnsföräldrar som vi är!
Barnen sov dock till halv 8-8. Så lite sovmorgon blev det!! Dock inte för Roger som har jour o blev uppringd vid 2-tiden i natt o fick åka ner till fabriken - men han får ju skylla sig själv - eller hur??

Idag ska vi åka till gammelmormor o gammelmorfar i Krylbo. De behöver ju också kollas till!!

Hoppas Ni har en fortsatt trevlig helg!!

Kramar från Cissi o gänget!!

Julbak...


Smält kokosfett till nedanstående ristoppar.... bara ett måste så här till jul...





Leilas Rocky Road a la Cissi! Det här året blandade jag mörk choklad o nougat... smeten var iaf god!






Så här fin blev själva "kakan" som jag sedan ska skära i bitar... mums...


Den här chokladsmeten hittade jag på själv o hällde i ett par rejäla nävar marshmallows - som sedan smälte i chokladsmeten... resultat se längre ner...




Smet till världens godaste saffransmuffins. Toppingen kommer på först vid servering.




Goa Wille fick ju förstås vara med o smaka av smeten som blev över... det är nästan det bästa tycker jag!


Mina marshmallowsmuffins! De blev väldigt goda, kan jag säga, utan att skryta!




Saffransmuffinsen... de ser inte mycket ut för världen nu, men vänta tills de får topping!



Ja, nu känns det i ryggen kan jag säga... efter en heldag med städning, pyssel o bakning. Ändå har jag dragit ner ordentligt på bakningen i år. Folk vill ju inte ha så mycket fika ändå. Mamma bakar småkakor, som jag egentligen älskar ännu mer än mjuka kakor, men jag lägger inte ner mer energi på det i år. Jag fyller ju år om två veckor, få se om jag orkar baka då.

Jag blir så inspirerad av Kicki som lägger ut så härliga bilder på mat o bak, så jag måste helt enkelt härma henne lite, förlåt Icki!

Har nyss pratat med Gilla, som just klivit innanför dörren hos gräsänkan Jessica. Kennelmamman hade en nygriljerad skinka som hon skulle bjuda på, lät väldigt gott! Vår skinka gör jag på onsdag kväll. Egentligen kräver traditionen att den ska göras över natten, men vi får se om jag orkar det... Den har blivit allra godast när jag har sovit över tiden. Men det är ju så ljuvligt när doften sprider sig i huset... det är så snålvattnet börjar rinna...

Imorgon ska kalkonen fram också. Det tar nog ett par dagar innan den tinat upp ordentligt. Den får bli huvudpersonen på julbordet i år. Jansson o dyl gör jag på Jul- eller Annandagen. Hoppas att mamma o pappa bjuder oss på mat någon dag...

Ett litet budord så här dagarna innan jul: Ta det lugnt och härja inte på så mycket, att ni sedan inte orkar med att fira själva julafton! Så har jag gjort förut o hur kul är det på en skala? Vem blir lycklig av det? Inte barnen iaf... det är bra konstigt... det tog några år innan jag fattade det... att jag höll på att bli som min egen mamma. Hon bakade o lagade mat flera dagar innan jul o torkade golvet på natten innan julafton o gud nåde den som kom upptassande då! Allt skulle skina o blänka... vilket vi ungar struntade fullständigt i! Sedan önskade vi inget annat (jo julklappar förstås) än att mamma skulle sitta med oss o titta på Disney kl 15:00, men det hade hon varken ork eller tid med! Trots att vi erbjöd oss att hjälpa henne sedan... Hujedamig, för att bete sig på det där viset!

Tänk på vilket syfte julen har...

Mycket kärlek från mig!

PS: Det är min älskade, vackra dotter som tagit fotona med sin alldeles egna kamera!!

Inte stressa... nej...

Måndag...

Jobbade kväll igår o vi hade en väldigt lugn o fridfull kväll, vilket var skönt så här dagarna före jul. Idag är det någon form av avtackning för vår underbara chef Milo. Jag hade tänkt åka in, men jag känner att jag har för mycket att göra hemma, sedan är det så känslomässigt jobbigt att hon ska lämna oss...

Tidigt i morse, före kl 05, larmad Rogers mobiltelefon. Han låg kvar i sängen o tittade på mig som för att säga:
-Ska du inte gå upp? Men jag som för tillfället hade en fungerande hjärna, klappade honom på kinden o sa: -Du ska gå upp nu Roger! Yrvaken som han var, tog det lite tid för honom att förstå att så var det ju! Oftast är det ju jag som går upp så där tidigt, men inte denna morgon! (Vilket var jätteskönt...) Sedan hade jag lite svårt att somna om. Wille ropade till vid 6-tiden så då hämtade jag honom. Jag somnade om vid halv 7, skulle jag tro. För att sedan vakna strax före kl 8 o vara SUPERDUPER-TRÖTT!! Varför är man så dum, så man somnar om egentligen? När man vet att man kommer att vara så där äckligt trött när man vaknar nästa gång?

Pufflis larmade för mat, men jag vägrade gå upp. Då hoppade hon upp o la sig på min mage o gosade istället. Hennes skäl till det, var väl att hon inte ville missa när matte väl skulle kliva upp ur sängen... men det var ju ett skäl så gott som något! Alla tillfällen till gos, tas välkommet emot! Oavsett om det är människor eller djur!

Efter att hundarna fått sin frukost, fick de gå ut på gräsmattan o göra sina behov. Pufflis har fullt sjå att hitta ett bajsställe, eftersom det är så djup snö. Någon har gjort en liten stig, så den går hon på. Det gör det ju också lätt för oss att hitta alla små kottar! Sedan blev det en brasa, eftersom det var ganska kallt här inne. Frukost på Willes begäran - mannavälling... värmer gott i kistan... Efter frukost - dammsugning, plockning, damning, mer plockning, byte av dukar osv. Nu vill jag ha in våran jullåda, så att tomtarna får komma fram o förgylla vår tillvaro! När Felicia kommer hem, ska hon få baka. Det har hon väntat på. Som ni förstår så tycker hon att det är kul, o varför skulle jag missunna henne det?

Ikväll ska Roger o grabbarna till kyrkan. Jag stannar hemma o pysslar istället. I och för sig så är det ju väldigt vackert i kyrkan, men jag känner att jag kan det där nu. Hur många år har man inte suttit där o tittat på julspelet?

Just nu sitter min lilla älskling i badet. Egentligen ville jag att han skulle bada ikväll istället, eftersom han ska ut o leka i snön sedan, men som han själv sa: - Men mamma, jag kan ju torka mig o sen sätta på mig kläder innan jag går ut o leker....

I morse frågade han mig om jag älskade honom... - Det är klart att jag gör det, svarade jag. Då ville han skriva det på en lapp o sedan ringa till sin pappa o säga: - Jag älskar dig pappa... (Vilket härligt telefonsamtal Roger fick!)

Nu ska jag gå o se om det är något annat som ska göras. Roger kommer dessutom hem vilken sekund som helst.

Många snöänglar från oss!!

PS:Min förardörr går nu att öppna - vilket har gjort att min gymnastiska träning på ett oförklarigt sätt helt stannat - iaf beträffande klättrande i bilar!!

Tant!!

Hallå i kylan!!

Ja, nog har vintern kommit! Det har varit mer än -20 grader här i ett par dagar, vilket har haft till följd att bildörrar har frusit... ni ska veta att jag är glad att vi har en stor bil med skjutdörrar...

Igår var min mamma här o fikade på kvällen, så att jag kunde ta ut vovvarna. Inte för att varken dom eller jag vill gå särskilt långt, det är ju så j...a kallt!! De fyrbenta stackrarna går på tre ben o byter benet som inte nuddar marken.. ser roligt, men samtidigt hemskt ut. Har faktiskt funderat på att köpa sådana där små tasskor, men jag skulle inte tro att de vill ha sådana på sig... Iaf så bestämde mamsen o jag att vi skulle in o shoppa idag, vilket vi har gjort. Innan jag kunde åka, fick jag duscha Pufflis vars avföring hade fastnat i pälsen, så hon ville inte gå in efter morgonpromenaden!! Vilken duktig hund!! Allt beror ju på att hon har alldeles för mycket päls där bak, så jag är tvungen att göra någonting åt det - idag!

Hur som helst, så kom vi väl iväg vid halv 11 tiden. Eftersom förardörren inte gick att öppna o låset hade frusit på passagerarsidan fram, så var jag tvungen att klättra in genom skjutdörren på andra sidan. Efter mig kom mamma, också klättrande, eftersom knappen inte gick att få upp. När hon väl satt sig i passagerarsätet fram, så konstaterade hon att bältet också frusit, vilket innebar att hon fick klättra bak igen!! Ni kan ju tänka er hur mycket vi har klättrat idag, med bilen full med kassar!! Ja, ja, allt går ju med lite vilja!!

Vi började med att åka till en klädbutik i Krylbo av alla ställen, men faktum är att de har jättemycket snygga kläder där!! Tom märkeskläder - kanske inte så exklusiva, men det är iaf bättre kvalitet än H&M osv. Jag köpte två bomullsjumprar, en jättesnygg knälång kjol i svart o lila, långstrumpor (som jag trodde var strumpbyxor) o en jättesnygg storstickad kofta med kort ärm! Det ska jag ha på julafton, tänkte jag. Vi träffade o pratade med en massa roliga människor, alla verkar lite gladare så här till jul. En tjej gick in i provrummet o testade en knäkort kjol, bolero o fin jumper. Hon konstaterade dock, att det inte var så sexigt med korta bomullstrumpor till, vilket fick oss att börja skratta en hel del!! En annan kvinna var där med sin 75-åriga mamma (hon berättade faktiskt det). Hon frågade en expedit om de hade byxor till en kvinna utan arsel, men med mage!! Jag kunde naturligtvis inte hålla mig, utan föll i skratt, mamma också.

Vidare från Krylbo in till Avesta. Vi gick till Plushuset o handlade lite ditt o datt till Roger, Johan, Wille o lilla Alice. Efter det gick vi till Coop. Rättare sagt, mamma tappade bort mig - o jag henne, så hon hade gått till bilen, vilket jag också gjorde, efter att ha letat efter henne i nästan varenda butik inne i Plus... Tur att det är en liten stad!! På Coop handlade jag lite mat. När vi skulle gå in till Coop, var det ju som ni förstår så här i julhandeln lite "crowded" så jag stod där med min vagn o väntade på att ett litet barn i 4-5 årsåldern skulle upptäcka mig o flytta på sig (man vill ju inte köra på små barn eller gammalt folk). Hennes mamma upptäckte mig o utbrast:- Flytta på dig ...., så att TANTEN (!!??) kommer fram!! - Tant, utbrast jag förnärmat o blängde på mamman, men började sedan skratta... OK, jag bjuder på det, bara för att det är jul!!

Ha det gott!!

Imorgon eller på måndag, ska jag baka världens godaste saffransmuffins!!

Vedeldade varma kramar från mig!!

Vitt, kallt o roligt!!

Idag har jag upptäckt något som jag totalt glömt bort... och som gör att det plötsligt blev mycket ljusare ute! Det kallas visst för snö, säger matte. Det kittlar lite i näsan när man nosar in det och känns kallt mot nosen - men dofterna kommer fram på ett annat sätt... mycket trevligt!!

Tyvärr så har matte inte hunnit ta någon bild på det ännu, men vi har ju tydligen bilder från förra året, när jag o Charlie lekte i snön.

Nu på kvällspromenaden skuttade jag fram, fast jag satt i koppel!! Det var ju så roligt o uppiggande på något vis! Kanske just för att det blev så ljust o fint!

Hörde av matte att min mamma, mormor o tom gammelmormor stack från Gilla igår... vad håller dom på med egentligen?? Sådär gör ju inte ens jag eller Alvin - och knappast Hilda heller!! Fy skäms på ER!! Tänk på vad matte Gilla kände!! Tur att Alvin, Kalle o Hobbe hjälpte till! Hoppas NI har träningsvärk idag, både i hjärnan o benen... och att Ni lär Er en läxa som heter DUGA! Hur tror Ni att min matte ska tänka nu? Kommer hon att släppa mig med Er i framtiden?? Knappast... om Ni inte slutar upp med de där dumheterna snarast!!

Matte o husse pratade om att vi kanske åker upp till Njurunda i februari - det hoppas jag verkligen, för jag vill till Alvin o leka!! Det är ju så roligt!!

Puss o slick o snöbus till alla mina bordervänner

//PuffliZ

Skogspromenad o Lucia



Förra veckan fick vi äntligen tid att gå ut i skogen min kompis Mia o jag. Hon har en blandrastik som är några månader yngre än Puffliz. Det är Bearded collie o nå´t mer i henne. Mycket gosig o rar vovve. De lekte så mycket o Puffliz var som vanligt lite jobbig... Det tyckte tom lilla Iza. Det var svårt att få en bild på dom, som ni kanske ser...



Här har vi iaf en lydig vovve - Charlie!!



Här fick vi hundarna att sitta still i några sekunder... Sedan bar det av igen!!



Liten Puffla... hon vet hur man ska göra för att ligga skönt! En lagom hög kudde under huvudet - sedan är det som att sova på moln!!



Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt, glans av din fägring....



Min coola lilla Wille.... han kom med dessa glasögon på sig o såg så himla häftig ut!!



Puss!!


Idag är det måndag och det har varit mycket telefonsamtal till vårdcentralen. Fick iaf flexa hem lite tidigare, för att hinna åka på Willes Luciatåg på dagis. Vi var utomhus och det var hur mysigt som helst. Kan tyvärr inte lägga ut några bilder, eftersom jag inte fått föräldrarnas medgivande - eller rättare sagt - jag har inte ens frågat om det! Alldeles för många föräldrar.

Nu har Roger åkt in till Avesta för att Samuel ville köpa en mobiltelefon för sina ihopsparade pengar. Han har sålt jultidningar och varit så duktig!!

Hugaligen, vad trött jag blev helt plötsligt... kanske beror på att jag varit vaken från 4-4:30 tiden i morse. Kunde inte somna om efter att jag hämtat Wille... då låg jag bara och väntade på att mobilen skulle larma.

Nu ska jag gå o byta batterier... innan Wille gör det "hälv"

Många kramar från oss

2:a advent...


Mina nyinköpta stjärnor från Plantagen! Mycket snygga om jag får säga det själv...
Så här lite saker skulle jag vilja ha i alla fönster, men det är svårt att få till. Roger tycker inte om att jag slänger växter, så de får väl vara kvar då...




Dessa söta änglar köpte jag också i Borlänge. De påminner mig om ett par vänner jag har: hjärtliga, glada, mulliga o söta!!


Vår coola son... han klädde ut sig igår till snickare - eller vad det var... har hela kalsingarna fulla med leksaker... det blev lite jobbigt när han skulle gå på toa!!



Samuel, Roger o Willeplutt
Tänk att den där söta saken kan göra mig så himla arg o verkligen frammana mina sämsta sidor... men också mina bästa!!I morse när jag gjorde låtsaspengar åt honom, sa han:"Åh tack mamma, du är en riktig vän!"

Idag när vi var ute i skogen med hundarna, så kom vi fram till en stig en bit in i skogen. Då frågade jag vilket håll vi skulle gå åt för att komma hem igen. Då pekade Wille till vänster o sa: "Det där är vänster. Då kommer man djupare in i skogen. Det där är höger - då kommer man hem!" Han pekade dessutom helt riktigt ut vänster o höger. Jag blev djupt imponerad!! Känns alltid bra att veta att ungarna hittar hem om de skulle komma bort!



Vovvarna kan verkligen mysa... en ligger o snuttar på sin säl o den andra har vräkt ner sig med kuddar i soffan... snacka om lyx!! Men, det är ju precis så det ska vara!
Igår försökte Charlie blicka till sig en plats i sängen - men där går gränsen! Det räcker med lilla Puff som tar upp halva sängen! Fattar inte hur hon beter sig - men plats det tar hon!



Andra advent... tiden går fort. Idag kom mamma med mina brorsdöttrar Tove o Ebba. Wille blev jätteglad, för han hade väntat på dom sedan igår! Vi adventsfikade tillsammans o myste här. Det var ganska livat en stund, men det var helt OK, för dom hade ju roligt. Efter ett tag kom flickornas mamma, tillika min svägerska o fikade hon med. Jag passade på att handla lite, medan mamma var kvar här. De skäms som hundar på affären... kan knappt se mig i ögonen. Men jag kan ju inte klandra dom, för det är inte dom som packar köttet!

Efter lunch, tvingade jag ut Samuel o Wille i skogen. Wille var positivt inställd till det idag o ville plocka kottar i en bajspåse. Hundarna var överlyckliga över att få springa av sig! De var mer eller mindre galna. Charlie jagade Puffliz så det stod det härliga till. Samuel o jag stod o skrattade åt dom, för Puff är ju så himla snabb i den täta terrängen o Charlie har inte en chans att springa ifatt henne!

Ja, sedan har eftermiddagen gått... glömde berätta att jag nu äntligen fått upp gardiner i köket o även bytt i vardagsrummet. Skönt att ha det gjort.

Samuel kom nyss hem o berättade att det snöade ute... vilken lycka om det fick ligga kvar!!

Nu ska jag gå o förbereda mig för läggdags.

Ha en fortsatt trevlig söndag o arbetsvecka!!

Kram


Pepparkaksbak...och Gojigröt!

Hej igen!

Nu har jag fått tillbaka orken efter persen förra helgen. Men det tog några dagar. På tisdagen var jag på KOL-utbildning i Borlänge, som jag varit med och ordnat. Det blev mycket lyckat och vi fick väldigt bra betyg av läkarna och sjuksköterskorna mm professioner som var med. Onsdag-fredag har jag varit på vårdcentralen. Hade några patienter som jag vaccinerade också, det var kul! Hör ju inte till min vardag i mitt vanliga jobb. Jag sticks som bara den, men inte just med vaccinationer. Vad makabert - att tycka det är roligt att sticka folk - men man gör det ju för ett bra syfte, inte för att jag just tycker att det är roligt så jag står o skrattar precis. Ni förstår säkert vad jag menar - iaf Jessica...

Igår kväll gjorde jag en dubbel pepparkaksdag av ett recept som jag fick av en arbetskamrat för en väldig massa år sedan. Det är en mycket barnvänlig o lättbakad deg, som inte fastnar i allt. Å till på köpet - så är den VÄLDIGT god!! Jag älskar pepparkaksdeg!! Det gör nog alla i det här hushållet...

Nu till lite bilder!!



Wille smakar på pepparkaksdegen... jag sa att han skulle dra 1 finger i degen, men det blev hela handen...


Willes pepparkaksformar. Tänkte att dessa skulle få honom att sitta still o baka en längre stund... men, det blev inte riktigt så.




Elias o Wille i baktagen! Den ensamma Tyrannosaurusen på plåten, har Wille bakat. Det blev vad han åstadkom idag. Sedan var han nöjd! Då hade han ju i och för sig suttit "stilla" i ca 30 minuter. Vi spelade julskiva under tiden vi bakade - men den fick jag inte lyssna färdigt på förrän vi var tvungna att sätta Wille i annan sysselsättning, för att vi andra skulle få baka ifred.


Dagens skörd!! På det lilla fatet är det pepparkakor som jag gjorde till Wille. Den lilla ensamma Tyrannon är iallafall hans!! Alltid något.



Ja, när har jag gjort Goji-gröt som jag åt till frukost! Den var god, men jag skulle haft mer kiwi, för det var riktigt gott med det på! Det är bara det att min lillplutt älskar kiwi, så jag fick bara ta ett par skedar från hans frukostfrukt. Väldigt mättande var det iaf och gott som sagt var!! Tack Icki!
Wille ville inte ha Goji-gröt, trots att jag sa att det var från Kicki i Sundsvall. Han pratade med Roger i telefon, medan jag då kokade hans havregrynsgröt: -Pappa, jag vill inte ha den där andra gröten, från Kicki i Sundsvall...
Det lät så himla skojigt!! Du förlåter säkert lilleman, eller hur Icki Innom?
När jag åt min gröt (den tar 7 min att koka, så jag åt lite senare än Wille) så satte han sig bredvid mig o ville smaka. Men nej, det var inte gott, sa han.

Vädermässigt - bedrövligt!! Det känns på en gång i kroppen, att mörkret o slasket är tillbaka! Igår snöade det lite grand på förmiddagen, o man kunde riktigt känna hur energin kom. Dock inte för att stanna, verkar det som.

Nu ska jag gå o förbereda middagen - det blir panerad fisk idag. Med god kall sås till.

Trevlig lördag!!

Många kramar o värme!

Helgen som bara försvann...



Elsa och Alice i vår slitna soffa.... 



Wille var nödig - å vad passar väl bättre än att läsa om "Bajsplutten"!! Det var så gulligt så jag var tvungen att knäppa kort!!




Gilla o Wille gosar i Gillas uppblåsbara säng....
Här hade Gilla börjat må lite dåligt, men det var inget mot vad som väntade...







Våra mödrar fick rycka in o gå med hundarna - för det var ju ingen annan som hade ork precis...






Man kan inte säga att vi var uppkäftiga den här dagen!! Gilla o Jocke fick ju stanna en dag extra, vilket var roligt. Men jag hade önskat att vi kunde haft lite roligare än att skita o spy i kors!! Alla frös o svettades om vart annat. Jag bäddade ner mig i soffan tillsammans med Roger eller Johan i andra hörnet. Hundarna ville också vara med. Det blev väldigt trångt bitvis. Crissi är väldigt förtjust i mig, så hon o jag delade bädd nästan hela dagen. Ibland var Puffliz o Elsa också med. Här orkade Gilla o Roger sitta uppe en stund. Puffliz i famnen på min älskade kusse.




Jocke... min goseponke... var inte heller så full av kraft...



Hundarna i min bädd!!

Liten Puffla...

Ja, helgen har sprungit fram, som den brukar när Gilla är här. Jag jobbade som sagt i fredags så det blev shopping för resten av gänget här hemma. Vi åt lasagne till middag, som tyvärr kokade över i ugnen så jag fick ett fasligt jobb, kan jag lugnt säga!! Vad gör man inte för välmåendet!!

På lördagen tog Roger o Gilla med sig hundarna o Wille ut i skogen. Jag stannade hemma o städade o bakade, eftersom vi skulle ha Partylite-visning. Det blev väldigt lyckat o jag fick en rejäl peng att välja produkter för. Jag älskar ju Partylite!! Underbara dofter o så himla vackra saker!! Efter visningen for Gilla o jag till affären för att handla kyckling... efter Jockes önskemål. Han älskar min kyckling (men jag undrar om han fortfarande gör det?). Eftersom vi hittade färsk kyckling som iof sig hade bästa förbrukningsdag samma dag och gick för halva priset (snål-Cissi... men man lär sig...), så tyckte jag att jag gjorde en bra affär. Stekte kycklingen i ugnen rejält på båda sidor så den var inte dåligt tillagad, det kan jag gå i graven på!! Gjorde min goda curry-dragonsås till o fullkornsris till. Alla smaskade o åt som dårar. Jag är inte så hungrig av mig längre, så jag åt bara en bit, medan resten av gänget, utom Wille, åt 2 lår var!! Lyckliga o mätta la vi oss vid TV:n. Gilla började känna av magen redan efter en stund, men jag misstänkte då ingenting. Vi la oss inte alltför sent, eftersom jag skulle jobba kväll på söndagen o Gilla skulle åka hem dagen efter.

Vaknade vid 06,20 på morgonen för jag kände att något inte var som det skulle... kunde liksom inte somna om. Sprang till toa borta vid tvättstugan - men den var upptagen av Johan! Fick gå tillbaka till badrummet - å där brakade helvetet löst.... löst ja.... Fick gå tillbaka till Johan för att höra om han hade samma symtom - vilket han bejakade... Gilla var vaken även vid det här laget o berättade att hon sprungit i stort sett hela natten, spytt o bajsat diarré om vartannat... Efter någon timme började även Jocke o Roger trängas med oss andra på toaletterna... tur att det finns hinkar att kräkas i! Vi hade tre "handväskor" som vi stapplade omkring med här hemma. Den enda som klarade sig var Wille - som tur var. Men det var så synd om honom, för ingen orkade ju leka med honom. När mamma var hit o promenerade med hundarna, så fick han följa med dom hem. Skönt, för då kunde jag äntligen få sova lite... Han fick även gå tillbaka dit till middagen för att äta. Vi här hemma, levde på ProViva som kom upp lika fort som den kom ner, tillsammans med tabl Dimor för diarré. Näringsrik kost va??

På kvällen började det lugna ner sig, så vi vågade i oss en kopp te o en macka med smör på.

Gilla, Jocke, moster Irene o hundarna, for hem tidigt på måndagen. Puffliz grät en stund.... jag var ju sjukskriven, för krafterna var inte de bästa. Wille fick fara till dagis - så det inte skulle bli lika tradigt för honom denna dag. Vilken himla tur att han klarade sig, min lillplutt.

Nu är vi nästan helt återställda. Men det känns att magen är lite orolig ännu. Framförallt har inte vätskebalansen blivit som den varit. Kissar inte så ofta som man bör. Men det går ju att råda bot på iaf.

Hoppas Ni andra inte haft en lika rolig (hehe) helg...

Må så gott!!

Om ni blir bjudna på mat hos oss i framtiden, så lovar jag att jag inte ska köpa kyckling på halva priset!! Man lär av sina misstag - eller hur??!!

Kramar i massor till Er som bloggar o kommenterar!!!