Felicia på Konstrundan i Avesta Kommun

Vilken härlig dag!! Sol o värme... :)  Det finns dock en i familjen som inte njuter så mycket... det är min sjukling Roger!! Han jobbade igår eftermiddag och det har betalat sig idag, kan man säga :(  Inte roligt - vare sig för oss eller för honom! Ikväll ska vi äta middag hos kärmor och kärfar.

På fm åkte jag och kärmor på Konstrundan för att kolla till Felicias utställning bland annat. Hon har faktiskt fått flera beställningar och sålt en del!! Jätteroligt! Och stolt blir man ju - som en påsktupp ungefär!! Det var en annan konstnär i lokalen som hette Erik Joel och han tyckte att jag var en vacker mamma!! Å att jag hade en vacker dotter!! ;)  Inte varje dag man får höra sån´t!! Å en konstnär vet oftast vad som är estetiskt, säger vi... hihi... Nåja, nu får det vara slut på skrytet!! Usch då!!


Här sitter min vackra dotter!! Med några av sina vackra alster, bla lille Wille på bordet och den tavlan är MIN!
Tove Styrke... as-snygg målning!! Såld till herr Gullbro... Lucky him :)Min vackra, talangfulla dotter med fler alster i blyerts.

****************

Vi åkte vidare till Fors Folkets Hus där jättetrevliga och superduktiga Pernilla Nyman och Hanne Mago Wiklund höll till. Båda tjejerna är från Fors. Jag pratade med Pernilla om motorcyklar, konstutbildningar osv... Hon har också sina rötter i Sundsvall :) Roligt!! Men också talande.. att vi har fått följa våra föräldrar i Papperets tecken... Kartongindustrin ;) Men det är ju också en del i att bli konstnär - att rita o måla på papper!

Hoppas att ni finner det förnöjsamt att spana in det här. Felicia bloggar säkert också om det senare.

Ha det gott i konstvärlden!!

Kram


Vår o Glad Påsk

Det har varit mycket att göra denna vecka... Jobbat mest med det PM som ska vara inlämnat för granskning på onsdag nästa vecka... har tenta på tisdag - men den har jag inte hunnit läst till. Försöker lite grand då o då, men det är inte mycket som går in. Känns som att jag struntar i den just nu faktiskt.

Vi fick hem en kontainer också, som vi och två grannfamiljer delar på och det kan jag varmt rekommendera!! Fy 17 vad det är skönt att bli av med en massa skit!! Å det finns det gott om - både här o där!! Inte behöver man sortera heller - det ingår i priset!! Roger har varit sjuk och är väl egentligen fortfarande, men han gick till jobbet i eftermiddags iaf. Wille och jag har varit hem till mamma o pappa o käkat en massa god påskmat... supergod matjestårta bland annat :)  Wille tycker om sån mat - OCKSÅ!! ;)  Vi har som sagt tidigare idag rensat ut en massa, så nu när det egentligen går att hänga tvätt ute, har vi städat bastun så att jag nu kommer in där och kan faktiskt hänga tvätt på linorna där inne!! Är det inte lite skevt så säg?? Men det är skönt att det är rent o snyggt. Förrådet är också städat, lite kvar där bara. Sen är det garaget kvar, det mesta är nog bortstädat, men det blev ju lite stiltje där när Roger blev sjuk. Kanske blir av imorgon. Kontainern börjar se fylld ut, men det går nog i lite till...

Tänkte dela med mig av lite bilder från när Gilla var här förra helgen... sen lite påskliljor o en fin påsktupp som Wille gjort på förskolan.


Börjar med min go´prupp!! När vi har tagit ut våra motorcyklar, måste ju han också göra det :)
Puff, Foxy o Ella i full galopp!!


Ella passar på att kyla magen o vila i mossan :)  Vilka instinkter de har de här hundarna... så där gör Foxy, Puffliz, o brorsan Alvin också!! Ser så härligt ut...


Älskade, vackra Bombax Cristal... gammelmormor till Puffliz... vilka ögon hon har <3<3<3


Ella o Puffi med sina pinnar... de kan springa runt som dårfinkar i många minuter!! Ingen av dom släpper!! Puffli försöker morra bort Ella - men hon bryr sig inte ett dugg!! Sen springer de ner både människor o små buskar...


Ja, ungefär så här då...


En stor groda som jag precis höll på att kliva sönder!! Tur att jag såg den!!


Min vackra Ella <3<3<3


Sex stycken borderrumpor... Det är svårt att få en bild där alla sitter still... hur vi har hållt på!! Men jag tror att Gilla lyckades med de fem flickorna... däremot vet jag inte om hon bloggar... hon är ju sämre än mig!!
Jag lovar att jag hade vänt den här bilden... men så blev den så här ändå!! OK, ni får lägga huvudet på sniskan helt enkelt!!

Jag vill passa på att önska Er alla som läser på min blogg en riktigt

Glad Påsk!!

Till Er som bor i Avestatrakten, passar jag på att ge lite reklam!! Åk på Konstrundan som går i Avesta över påskhelgen... Felicia ställer ut som enda estetelev på Gammelgården i Folkärna!! Min syster ställer ut Vedic Art på Klosterskolan... Man kan säga att det här med konst ligger i släkten!! Felicias faster Lena är också en hejare på att måla och fotografera...

Kram på ER!!

Inoff utställning, Avesta

Imorse blev det ingen sovmorgon HELLER - känner det nu... är så trött. Vi har haft en lång dag vid utställningsringet - vilket betyder att det gick bra. Annars går det ju fort - om man får blått band, vill säga... Nu var det ju ingen överhängande risk för det, eftersom Ella var ensam border i sin klass. Samma sak för Foxy... ensam bordervalp. Domaren hette Ulrika ?. Hon var väldigt professionell.

Ella slutade som Juniorklass 1:a, HP, BIR och BIG 3! Inte illa pinkat av oss, tycker jag :) Foxy fick ungefär samma placeringar fast i valpklass. Hans BIR-rosett var rosa o vår röd!

Utlåtandet blev: Feminin tik med bra bett och käkar. Tilltalande skalle som har bra form. Trevlig längd på sin kropp. Något öppna vinklar fram och bak. Välskött och välvisad tik. Grattis!

Det var ett fint betyg till mig också!! Välskött o välvisad... snällt av domaren.

Här är det Foxy som står på bordet... Han vill helst inte stå den lille ponken. Men här fick domaren till honom bra. Hon tyckte Foxy var en cool kille :)  Det tycker jag med, en tjock cool kille ;) De jobbar dock på det...Ella o jag in action. Hon hoppade inte en enda gång idag!! Dessutom är hon skendräktig den lilla slarvern. Vi var på plats ca 1½ timme innan vår visning, vilket var bra för acklimatiseringen.
Ella med två av sina tre rosetter :)  så fin min lilla plutta!!Holger o Foxy med två av sina tre rosetter...


Här är min brorsdotter Tove med min arbetskamrats lilla mopsvalp Ziwa... hon somnade i Toves knä efter en liten stund. Hon blev också BIG 3:a har jag för mig... så himla söta små tjejer!! Tove börjar ju bli stor iofs.. hon fyller ju 11 i höst.

Nu sover min små tjejer... jag kan nästan gissa att det är en lite herre i Skogsbo som gör detsamma. Blir inga stora ovationer idag. Jag är ju oxå trött... ska nog ta mig en liten "nap"... Sen ska jag anmäla oss till Årets Border!

Väl mött!!

Kram från Ella o Foxy med hussar o mattar


I trim för utställning

Igår hade jag en ordentlig trimdag... förunderligt är dock att jag alltid ska få för mig att baka samtidigt!!?? Men, det är ingen som har klagat över hår i brödet än så länge ;) 

Ella ska på utställning på lördag... o Foxy med. Vi har de enda bordrarna, så konkurrensen blir ju inte stor, men det är iaf en bra träning. Få se om Ella kan GÅ bredvid mig istället för att hoppa fram.

Nedan kommer några bilder:Nedan en bild på en rufsig Puffla. Det är så jobbigt att trimma henne, för pälsen sitter som berg. Därför publicerar jag ingen efter-bild på henne... hon är nämligen inte färdig från halsen o fram i ansiktet...Hinner med en till bild på Ella:Nu måste jag switcha över till min föreläsning om smärta...

Bye bye :)