Livet i Fors :)

Fick rubriken av min underbara vän Kicki på nedre Klockarberget i Njurunda :)
Det var nu ett bra tag sedan jag bloggade. Det blir mest att jag skriver några rader på FB. Har fått kontakt med så många där, så det blir liksom ett vän-forum. Förr pratade man i telefonen, så det är ju på två vis, bra för telefonräkningen men inte bra för kontakten. Men å andra sidan tycker ju en del att det är lättare att kommunicera sådär än via telefonen.

Livet här i Fors går iaf vidare. Snön smälter och det är stora gropar i snötäcket som ännu täcker vägen på stora delar. Wille o Roger går ut nästan varje dag för att ta bort is.

På dagarna är jag på Familjecentrum i Avesta på barnavårdscentralen och gör verksamhetsförlagd utbildning, förkortas VFU. Det är otroligt roligt, det enda som inte är så kul, är att vaccinera de små gosisarna :(  Men, det är ju ett måste, om de ska hålla sig friska senare i livet. Jag har superbra handledare och de tycker att jag är glad och positiv - vilket är härligt att höra. Vi har en hel del uppgifter som ska göras också, vilket svärtar ner alltihop, tycker jag. Eftersom min psykiska hälsa inte orkar så mycket just nu, så räcker det med det som sker praktiskt just nu. Jag är så slut när jag kommer hem, så jag måste gå o sova en stund. Idag höll jag på att somna på datorn då jag höll på med en uppgift. Det är synd om Roger som har en så asocial hustru, just nu. Men jag tror och hoppas att han står ut.

Hundarna mår finfint... Ella har ätit lite dåligt till frukost, dvs inte alls. När jag pratade med Susanne från kennel Stensöbäcken´s så sa hon: - Va! Är hon inte en borderterrier?? 
Det var en bra replik, tycker jag. Nu har vi köpt en dyr olja med Omega 3 och 6 i, som gör att hon iaf äter lite bättre, dvs hon äter sin frukost lite senare på fm. Hon är ju lite smalare än Puffliz om vi säger så, en helt annan modell, så hon behöver äta det hon får också. Både Puffliz o Ella är så himla gosiga och de blir bara gosigare o gosigare. Idag när jag sov så hade jag båda två bakom ryggen :)  De älskar varandra också, vilket syns så tydligt, för om Puff sover någon annanstans så kommer hon in i sovrummet på mornarna o kan leta efter Ella. När hon ser henne, så viftar hon på svansen och går fram till henne o då brukar de hälsa så kärleksfullt på varandra. Då smälter mattes och husses hjärtan <3 

Den 9/4 ska vi på inoff utställning här i Avesta. Jag ska visa både Ella och Foxy. Har börjat träna stå och gå i utställningskoppel och det går så bra. Det blir kanske annorlunda då vi kommer in där tillsammans med alla andra hundar, men det är bra träning. Måste fixa till dom lite i pälsen bara. Har inte sett Foxy på några veckor, så det blir kanske en glad överraskning. Ella har fått en alldeles utmärkt päls nu, behöver inte trimmas så mycket, bara lite finputsning. Pufflan däremot - ser ut som ett skogstroll igen!! Fattar inte vad den lilla får sin pälsväxt ifrån?? Jo, det vet jag ju rent genetiskt... men det är oerhört vad den växer!! Jag tycker det är skönt att inte Ella är likadan, för då blir det svårt med utställningarna i framtiden. Svårt att komma i rätt fas, om vi säger så. Det kommer naturligtvis bilder och omdömen efteråt.

Roger och jag har nu köpt biljett till Sweden Rock i Sölvesborg, vi ska åka o lyssna på Ozzy Osbourne. Vi har tänkt köra motorcykel ner, OM det blir bra väder vill säga. Annars tar vi bil. En kompis till Roger, via jobbet, ska också med samt dennes son. Vi har träffats några gånger tidigare. Det blir spännande!! Jag har ju bott i Sölvesborg förut, men har inte varit där på 35 år!!! Fy fasen vad jag är gammal!!! Wille är arg på mig för att jag är gammal, han tror att jag ska dö snart, säger han... lillgubben.. :(   men jag hävdade bestämt att jag inte är SÅ gammal ännu och inte kommer att dö av ålder ännu iaf. Men nu var det inte det jag skulle berätta om. Jo, Sölvesborg, det var en jättefin liten stad då - ska bli kul att se om jag överhuvudtaget hittar till det hus vi bodde i. Jag minns ju adressen såklart och vårt telefonnummer som vi hade då... Men jag har inga kompisar som jag hållt kontakten med på mycket, mycket länge. Undrar om mina fröknar bor kvar? Alla fina kullerstensgator... å gräddabullar - spettekaka - ja, det finns mycket härliga minnen. Min gamla skola, som jag bara gick i ett år - men det var ju stort bara det. Ja, vi får se hur mycket vi hinner åka runt.

Nu ska jag gå o tvätta av mig lite smink, borsta gaddarna o gå till sängs. Wille snusar i sin säng, så det hörs ända hit. Han o Roger har bubblat ikväll, han blev trött av det, tror jag.

Må så gott!!

//Cissi