Caught in act och bakning med Batman och Spiderman o lille Foxy

Redan igår bestämde jag mig för att jag skulle vara ledig och baka idag. Förra fredagen la jag ner hela dagen och kvällen på ett stort arbete, som skulle vara inlämnat som i tisdags. Sen gick jag in på datorn och Högskolans Fronter - där vi har schema och div och såg där att datumet blivit framflyttat en hel vecka!! Å jag som hade offrat en hel kväll på det... Men OK, det var ju bra på ett vis - för då kunde jag vara ledig idag istället!! Skickade in arbetet i förrgår, så nu får vi hoppas att jag får godkänt också.

Igår var kennelpappa Morgan hit på fika. Han fick smaka Rogers pannkakor också - tror han tyckte det var gott. Puff började vifta på hela kroppen då hon hörde honom, så hon måste ju komma ihåg Morgan... och jag vet ju att Morgan tycker om Puff också, så det så!

Lille Foxy kom också på besök igår, men det var så fullt upp, så jag fick aldrig fram kameran. Felicia tog dock en massa kort - men det var svårt för det var full fart hela tiden! Foxy med husse kom idag också.. så då kunde jag ta fram kameran o ta lite kort.

På förmiddagen bakade Wille, Linnea och jag muffins och bullar... barnen hade klädde ut sig till Batman och Spiderman efteråt... medan jag fortfarande höll på att baka.. och de åt lunch.
Nej, men har ni sett på 17! En border som tittar ut från sitt lilla gömställe.... eller kanske hon jagar stackars igelkottar?? Jag vet inte varför hon ska krypa under här flera ggr om dagen och jag är inte säker på att jag vill veta heller.... Nu har iaf Roger fått satt dit en bräda, så att jag kan släppa ut den här lugna men ack så jaktinriktade (ibland) lilla vovven utan att hon kryper under och riskerar att fastna.

På bilden nedan hade matte skällt lite på Puffliz, det är därför hon skäms lite grand... och lommar iväg...


Lille Foxy - som har växt så mycket!! Han fick tasshåret klippt igår och han är så fin!! Men ack så vassa små tänder han har... jag skulle ha honom sittandes igår, för att Felicia skulle hinna ta kort, då gav jag honom Frolic för jag tänkte att det är mjukt och bra o räcker länge... det som hände var att han tog i mycket mer o bet mig istället!! Det gör skitont fortfarande, kan jag säga... precis bredvid tumnageln...
Men han är söt som socker....Jag älskar såna här kort - men det har ni väl redan fattat va?? Visst är han fin?? I april ska han på sin första utställning här i Avesta. Ella ska också ställas då. Det är för valpar och juniorer. Bra träning. Sen ska jag tvinga med Eva på handlerkurs i maj... så att hon kan visa Foxy i framtiden - smart va???  ;)

****************
Just nu är Roger inte glad... Igår tänkte han byta till vinterdäck, men då visade det sig att det är såna där antistöldbultar på fälgen, så vi fick åka in o få hjälp att ta bort en, för spåren planas ut väldigt fort, så han vågade inte göra det själv. Sen fick vi beställa fyra nya bultar. Nu när han skulle ta bort bultarna, så satt de så hårt, så en gick av... Nu håller han på att försöka lösa det hela. Vi får väl se om det lyckas, eller om jag måste cykla till jobbet imorgon bitti...  hehe... helst inte...

Nu ska jag gå o förbereda middagen - det är tid för det nu. Packa bullar i påsar - måste jag också göra. Innan de blir torra!

Ha en trevlig fredagkväll o rösta på Linda Varg - hon är ju trots allt från Avesta!!

Kram

Inspiration...

OVERKNEE ELLER UNDERKNEE KNESTRØMPER

Jag har inte råd att köpa Odd Mollys snygga overkneesockor som min underbara vän Kicki äger... så därför var jag in på nätet o letade efter beskrivningar på overkneesockor att sticka själv o se vad jag hittade!!

Nu är mönstret nerladdat och jag får köpa garn i slutet av veckan... :)

Det blir avkoppling det också - hoppas jag!! I vintras stickade Gilla o jag de där OS-mössorna så fingrarna glödde. Före det var det väldigt länge sen jag stickade, men jag har handarbetat sedan jag var ganska liten. Har ju mostrar som både håller på och höll på - en av mina lärare är död... Men en som fortfarande håller på är ju moster Irene - Gillas mamma!! Hon lärde mig att göra mormorsrutor en sommar för länge sedan, jag var typ 11 år och tyckte det var så skojigt!! Virkade ett täcke till vagn som min storasyster fick. Jag tror att täcket finns kvar än idag :)

Nu måste jag koncentrera mig på mina uppgifter. Ska kika på en föreläsning också.

Kanske bloggar igen ikväll...

See U!

Dagar med prövningar...

Jag skriver inte det här för att ni ska tycka synd om mig - detta är nog vardag för de flesta barnfamiljer... på gott och ont.

Morgonen var jobbig - vet inte vilken tid jag gick in till Wille första gången... kunde inte somna där för väckarklockan var inne i sovrummet där jag egentligen ska tillbringa nätterna och jag ville inte ta in den till Wille eftersom jag inte ville väcka honom då jag skulle gå upp. Efter en stund gick jag in till mig igen... men efter bara några minuter så ropade han mamma igen... bara att parvla sig upp och in där. Men nu tog jag med mig väckarklockan... somnade dock aldrig om... förrän Felicias klockor ringde - hon har nämligen två stycken. Den som vaknar först av dom - är ju jag förstås. Då var klockan typ 06.07.. bara 13 minuter kvar tills jag skulle gå upp... Wille sov oroligt och mycket riktigt så vaknade han då jag klev upp. Då började han gråta... ville gå upp med mig, men jag fick honom in i vår säng och jag tror han somnade om.

Efter dusch och frukost o matning o rastning av hundar, for Felicia och jag upp till Falun. I vanliga fall brukar jag kika på föreläsningarna hemifrån, men eftersom Felicia skulle upp till tandregleraren idag, så for jag upp och vi kunde slå två flugor i en smäll. Åkte hem lite tidigare från eftermiddagens föreläsningar om uppsatsskrivande - magistern - som jag ska börja med i vår. Skönt att komma hem lite tidigare.

Första motgången eller vilken numrering den fick, var när jag släppte ut Puff o Ella då jag kom hem... Pufflan har börjat krypa under altanerna och verandagolven och det finns inte alls mycket plats - helst inte då man är lite rund som en viss fröken är!! Ella kom så snällt då jag ropade, men inte Puff... då förstod jag vad klockan var slagen!! När hon kom fram från ena stället - så skulle hon in på det andra... då hann jag iaf på henne och fick dra ut henne och trots att jag gjorde det på ett snällt vis - så bet hon till mot min hand!! Men då åkte hon ner på rygg med en nackhållning!! Inte vet jag vad det tog åt henne!! Hon har ju aldrig visat någon sådan sida förut, precis. Men hon ville väl så gärna in till igelkottarna som bor där under och så tog jag henne på bar gärning. Men hade hon kommit under där, så tror jag inte att jag hade fått fram henne igen utan att bryta upp golvet... å Roger var ju på jobbet!

Den andra motgången var att en utav pojkarna aldrig kom hem efter skolan! Maten stod på bordet o väntade... o väntade... till slut fick jag ringa Roger o höra om  han hört något... men det hade han inte... så han ringde upp vederbörande som småljög o sa att bussen hade kommit försent. Han erkände dock för mig, att han missat första hållplatsen så han hade fått ta den sista i Fors o så hade han stannat o pratat med en kompis... Allt detta trots att vi sagt att han ska hoppa av på första och komma hem på en gång!!

Den tredje motgången heter brasa - och vill inte brinna... det osar dessutom in om jag öppnar luckan... vilket nu påminde mig att jag måste gå o kolla om det brinner.... vänta lite... nu brinner det igen.. å jag hann kika lite på New York fruar...

Den fjärde motgången var en av grabbarna som ringde hem en kvart innan han skulle vara hemma för att fråga om han fick vara ute en halvtimme längre - vilket jag var tvungen att säga nej till, eftersom vi skulle läsa engelska-läxa tillsammans.

Gröt till Wille o borsta tänderna... gick bra...

Under tiden jag läste med Samuel, o Wille kikade på film (jag vet att det inte är OK, men ibland får man ta till nödlösningar) så ringde sonen som fortfarande var ute - kl 20.30 då han skulle varit hemma o frågar om han fick vara ute till kl 21, vilket jag sa ifrån o fick vara elak igen!! Dessutom hade jag sagt åt honom att det inte var någon idé att han ringde hem för att förhandla om tid INNAN han gick iväg - men naturligtvis så hade han inte hört det... vad trodde jag??? Han försökte med att Anton fick - men då blev jag irriterad och sa: -Det skiter väl jag i - hur länge Anton får vara ute!!

Sen började Wille trilskas - jag försökte få Felicia att läsa för honom, medan jag gick kvällspromenad med hundarnar - vilken himla tur att man får göra det o komma ifrån några minuter!! Men då började han bråka o tramsa o ville inte alls gå o lägga sig igen... Jag gick ut o stängde dörren - hotade med att jag hade lust att ta bilen å åka hemifrån... ibland vill jag det faktiskt... när det bara snurrar i huvudet av alla måsten o försöka ha lite regler som ungarna ska följa så att det blir någon ordning o så är det bara en massa jobb med att få dom att hålla reglerna - de anstränger sig inte ett dugg!! Va fasen är det frågan om?? 

Under tiden jag gick med hundarna - o Ella drog inte ett dugg - så kom den förlorade sonen hem iaf... sent om sider för andra gången idag... Jag var ju bara tvingad att tala om att jag blir besviken... Å vem fasen vill vara elak hela tiden?? Men vill inte alla ha ordning?? Hur ska barnen annars lära sig vad som är viktigt i livet?? Passa tider är väl a och o?

Efter det, fick Wille ett utbrott eftersom jag inte ville slå på film igen. Han ville inte att jag skulle läsa heller - Felicia satt o tittade på Biggest Looser - och hade visst prövat att läsa - men det ville han inte... Nehej, då sjunger jag väl då.. men det gillades inte!! Han skrek åt mig o ville helt plötsligt att jag skulle läsa - men då ville inte jag - vilket spädde på utbrottet en hel del... Det blev inte så illa att han kräktes iaf... Å så säger han då han blir arg på mig: - Då är inte jag din son mamma!!

Efter mycket om o men, så sover Wille nu.. Samuel också... Felicia tittar på TV o Elias som ska lägga sig 21.30 - håller på att packa av bordet.. det tar nog 20 minuter till innan han är isäng... Klockan är 21.37...

Det är iaf tur att man har såna här dagar ibland - så man märker de goda!! Man tycker synd om sig själv i några sekunder - sen så kommer man på att inte fasen hjälper det!! Men ibland känner jag bara att jag inte orkar... Fast vad vore ett liv utan Ungar Hundar Hus o Volvo??

:)

Kram


Uppdatering - renovering

Det har hänt väldigt mycket här hemma, det har ju gått 3 veckor sedan start. Tapetseringen var klar, tills vi såg hur mycket bubblor det var kvar i Willes rum. Så nu får målaren komma tillbaka o göra om vissa våder. Han trodde att bubblorna skulle försvinna, men inte då... Så här ser Willes rum ut.Före och efter... Herregud - hur det såg ut...


Badrummet är gipsat o rörmokeriet är fixat... imorgon kommer kakelsättaren o börjar spackla o lägga primer... golvvärme ska också i.
Ja, det är helt otroligt hur man ser på bilder... titta bara på den rekvisitan som inte ska vara med... förstör ju hela intrycket!! Ni får gärna komma o hälsa på för att se det live!!

Vet inte om jag publicerat det förut - i så fall blir det en favorit i repris... Vårt nyinköpta lys-träd!!
Roger har satt i en dimmer nu, för det var så väldigt starkt sken, från sidorna.


Det är egentligen en klähängare samtidigt som en belysning. Men här ska inga kläder hängas!! Fin dekoration på den väggen.

I förmiddags var jag o hundarna ute på en promenad i solskenet. Vi tog reflexvästar på alla tre, kom på det då jag läste Kickis blogg... det är ju faktiskt jakt. Mycket riktigt så var de ute - även om det är söndag. Min pappas jaktlag har inte fått ner en enda älg. Han säger att det inte finns några älgar här längre. Tråkigt... för nu får vi ingen klöv att ha i slutet på spår. Skrev i Kickis blogg att alltid då man tänker sig gå en långpromenad med hundarna lösa - så kommer någonting emellan... Naturligtvis var inte denna dag annorlunda!! Fullt av folk med hundar ute, bla en kvinna med tre galna, skällande, skrällande bestar - en Jack Russel, en gråhund och en beagle. De hörs lång väg o drar som idioter... jag skulle inte gå en meter med dem - om jag så fick betalt. Hade absolut tagit dom en o en... vansinne!! Ella har blivit mycket bättre att gå med, det är klart att mycket dofter o ljud lockar - hon är ju valp o lite nyfiken o lite rädd samtidigt. Men hon lyssnar väldigt bra då hon är lös. Håller på att försöka få henne att vänta på sin tur... men det tar lite tid. Sen får hon inte bara klättra över oss hur som helst, utan får välja en annan väg eller vänta på varsågod. Alfatiken - dvs jag - äter före hundarna också. Ibland får Puff sin mat före också... lite elakt - men jag har lytt Susannes råd. Ella har ett starkt JAG o vill gärna hävda sig, men hon ska inte gå över oss. Men en sak är hon outstandig på o det är jag mycket stolt o glad över - för det gör de flesta hundar: Hon tigger inte!! Det gör hennes "storasyster" Pufflan!! Hoppar upp i soffan o tigger tom. Fast häromkvällen så hoppade Ella upp i Rogers ansikte o liksom sa till honom att hon var före honom i väntan på något som hon inte visste vad det var, men som Puffliz gjorde o då måste ju Ella göra likadant - men då åkte hon på en utskällning o togs i nacken. Sen låg hon på golvet resten av tiden medan vi åt fredagsmys... Så det lär nog  dröja innan hon gör så igen! Jag ska också lyda Susannes råd o låna bok på bibblan om hundens signaler och språk. Det kan vara nyttigt. Men nu har jag ju glömt vad författaren hette - men det får jag nog reda på nu. :)

Nu ska Flisan, Wille, vovvarna o jag gå till mormor på en fika - hoppas jag att vi får iaf...

Måste bara tipsa om en fantastisk god lax, som jag gjorde häromkvällen. Fick receptet av mamma o det var busenkelt o busgott - precis så som jag tycker om!! Inte stå flera timmar vid spisen.

Lax - i portionsbitar - frysta eller färska till 4 personer
3 msk Hummerfond
1 dl vatten
1 dl Crème Fraiche
2,5 dl Mellangrädde
(2-3 msk Idealmjöl om fryst fisk)
2 tsk Fransk senap
Finklippt eller fryst dill

Sätt ugnen på 175-200 grader. Smörj en ugnsfast form o lägg i laxen. Salta och peppra lite grand (såsen blir ju också salt). Koka upp allt från fond ner till senap. Lägg sist i dillen och rör om. Häll sedan såsen över laxen. In i ugnen i ca 30 minuter. Servera med kokta ärtor och potatis - gärna en god sallad.

Smaklig måltid!!

Ikväll ska jag göra gryta - också på recept från mamma. Alltid roligt att prova på något nytt - sen har jag vin i box som jag måste göra av med - så då passar det bra med en gryta där vinet är ingrediens!!

Ut o njut av solen - Wille längtar efter snö o kollar på väderleksrapporterna som en gammal farbror :)

Kram


Bad o McDonalds med barnen...

Eftersom Roger jobbar fm-helg, så är han borta HELA dagarna... har länge känt att jag måste göra något roligt med barnen, så jag bestämde mig för att åka till badhuset i Avesta idag. Där finns rutschkana som är lagom snabb o bubbelpooler mm. Vovvarna fick vara hos mormor.

Morgonen gick åt för att leta efter min nyinköpta bikini - som jag inte hittade. Jag blir så ledsen... den var ju dessutom ganska dyr. Fick hyra en baddräkt på badhuset... Snacka om att de två där fram blev ändå plattare... å så hade jag Rogers badshorts på mig. Wille, Samuel, Felicia o jag for iväg strax efter kl 10 i morse o kom hem ca 15:30. Det tar tid att åka iväg på aktivitet, men det gjorde ju liksom ingenting. Vi hade fika med oss också, ägg, smörgås, saft o kakor. Man blir ju hemskt hungrig då man är vid vatten, av någon konstig anledning. Efter allt spring i trappan till rutschkanan, är jag helt slut nu. Ungarna också...Efter badet åkte vi till Pikaboo o köpte godis... sen till Hedemora. Där har de McDonalds o både barnen o jag gillar det - mest barnen.... Sen tog vi vägen över Garpenberg hem, hämtade vovvarna o nu är vi hemma. Ganska skönt.

Nu har jag bäddat o gjort sån´t jag inte hann på förmiddagen. Men tvätt finns att hänga, tyvärr. Skulle hellre krypa upp i soffan o kika på film. Men det får bli ikväll.

Ha en mysig lördag!!

Kram från en mycket ren Cissi

Ingen utställning

Jag vill härmed officiellt medge att jag inte kommer att ställa lilla Ella på söndag - så ni behöver inte förvänta er några resultat eller hålla era tummar. Ella är inne i en fas nu, där hon inte riktigt är överens med sin matte. Hon är ungefär som en brådmogen, nyligen könsmogen hanhund. Vår kontakt är lite naggad i kanten, så vi avvaktar till de riktigta utställningarna i vår istället. Det är ingen idé att åka på utställning med tanken att det inte kommer att gå bra. Man ska åka dit för att vinna!! Dessutom var det inte roligt när det bara var vi i border-gruppen. Ingen konkurrens alls.

Ringde till kennelmamma igår o fick tips på hur jag ska hantera lilla Ella, vilket jag har tagit till mig o börjat jobba på. Idag åkte stryplänken på och vi gick själva på promenad, så då gick det bättre o fick in lite mer positiva inslag i promenaden, vilket bara det gör att det blir ett lyft. Vi tränade också passivitet o gjorde lite små aktiviteter under tiden. Ella behöver lära sig att det är hon som ska hålla reda på mig - inte tvärtom. Jag tror att hon ska in i löp, för hon kissar väldigt ofta o revirpinkar.... Det har jag ju tjatat om förut... det är som när man går o väntar på barnens tänder... - Ja, nu har han dreglat i en vecka, så snart kommer nog tänderna... o så tar det typ ett halvår!

Puff tyckte det var mysigt att gå ensam med matte - det syntes lång väg. Hon gick jättefort o inte alls sådär sakta som när Ella är med. Hennes midja har faktiskt kommit fram lite grand - det lönade sig att byta mat till lite mindre fet sort. Hon är faktiskt piggare också o springer mycket mer än tidigare. Min lilla Puff... som blir ett monster då hon ser katter... vilket hon tyvärr lärt Ella också. Men det kanske hon hade lärt sig ändå. Tror det gäller de flesta borderterriers... eller hundar över huvudtaget. Min pudel tyckte också om att jaga katter - o det var på liv och död. Hade han fått tag på en, så hade han nog försökt ta livet av den.

Idag har vi haft examinationsseminarium om folkhälsa och vi blev godkända. Det var skönt. Nu ska jag skriva ett arbeta om rökning och foster/små barn och hur man ser på det rent socioekonomiskt. Det är så himla skönt att vara rökfri.... Det är bland det bästa jag har gjort, tror jag..

Sköt om ER!
Foxy was here o valpkurs nr 4 = sistaI tisdags var Foxy här för första gången, vilket är bilden ovan, där han tuggar på ben i mitt knä. Då var han mest rädd, för vilda Ella o nyfikna Puffliz. Han är så fin, men lite stöddig faktiskt! Vi passade på att klippa klorna också o nästa gång ska husse klippa själv. Foxy sa ingenting o stretade inte emot heller.

Idag när Foxy var här, så var det en annan kaliber på honom... vilken tuffing! Han bet mig i näsan två ggr också, men då fick han bassning. Sådana tilltag gillas INTE! Sen trimmade jag öronen också, för de var verkligen långhåriga!! Han ser precis ut som Puffliz i pälsen då hon var lika gammal. Å så charmig! Mina tjejer är ju så snälla o Pufflan har tagit rollen som morsan... håller koll så att inget hemskt händer o går emellan när hon tycker att det behövs. Men hon säger till på ett snällt vis o det är mest Ella hon uppfostrar. Det såg så himla härligt ut när de lekte ihop. Mina sprang som galningar emellanåt o jagade varandra o lille Foxy försökte hänga med... han hade dock vett att inte springa alltför mycket...


- Är allt OK med dig?

Ella la sig ner o lekte på ligg-nivå med lille Foxy... så himla fina hundar vi har!! Så snälla o kloka...


Här håller Puffliz koll, så att det inte går för hett till med lille valpen... Men det var ingen fara med det... snarare han som var lite "på".... :)


Min vackra Puffla! Vars bror, Alvin, blev BIR idag på stor utställning i Sundsvall!! Idag visades han av sin matte o min goda vän, Kicki! Hon tyckte det var jättekul!! Jag har naturligtvis ringt o gratulerat dom.... snygg-Alvin!

******

Ella o jag var på sista valpkursen idag o det var lite speed på henne... dröjde ända till sista halvtimmen innan hon lugnade ner sig, men Pernilla tycker inte att hon härjar så mycket... Jag tycker det, men det är för att jag jämför henne med då hon är hemma. Det blir väl som tidigare på utställningen på lördag, men det är ju träning iaf. Å det är ju liksom det som är syftet också. Man vinner ju inga titlar på inoff-utställningar, precis. Efter det så får Ella mogna till o förhoppningsvis kommer löp snart, o sen en lite lugnare Ella. Vi som deltog i kursen, ska köra operation övertalning på Pernilla i vår också, så att vi får ett steg till... kanske med lydnad o sen agility! Hon har inga andra än vi just nu, ville ligga lite lågt över vintern. Att jobba heltid o ha barn o hundkurser - blir lätt lite för mycket...

Jag tittade på bilder från i vintras igår o kunde ju konstatera (apropå vild...) att det inte var så länge sen som Puffliz också var ganska vild... det kan man inte tro idag. Man glömmer så fort... Det brukar jag tänka på med Wille också... som vi tycker är ganska vild. En vacker dag så kommer vi att glömma det. När han får barn själv o frågar hur han var som liten, då kommer vi att säga: - Nej men, du var så lugn o gjorde aldrig något du inte fick... Eller hur??? :)

Må så gott!

Kram Cissi


Folkhälsa, renovering o hundar

I skolan läser vi just nu Folkhälsa - både nationellt och globalt. Det har dock inte gått så bra de senaste två dagarna, eftersom snickarna har varit här o deras arbete låter en hel del. De har rivit ner mattan i badrummet o slitit ut det stora fönstret och satt dit ett nytt, lite mindre o så har de lagat panelen utanpå huset. Det blev jättebra. Målaren tar mer tid på sig. Vi hade hoppats att Willes rum skulle vara klart vid det här laget - men eftersom han inte tog bort tapeten ända in till väggen, så har det bubblat, bubblat o bubblat... Gissa vem som sa att han skulle göra så som han gjorde i vardagsrummet? Vill ju inte skryta - men jag vet ju hur vi själva har hållt på då vi tapetserade i Felicias o dåvarande Isaks rum. Ja, ja... man ska ju inte var självgod. Nu har Roger skurit bort bubblor igen o spacklat i dom. Förhoppningsvis kan målaren bara slipa på måndag o börja tapetsera sen. Det blir tråkigt o rörigt när inte Wille har ett eget rum.

Mellan läsning o renovering hinner jag faktiskt med hundarna - utan dom skulle jag bli galen! Då får man ju anledning att gå ut i skogen o få lite energi o luft. Idag tog jag mig tid att trimma Puffliz. Tog "bara" ansiktet, öronen, lite på halsen o bog, benen o rumpan o titta vilken hög!!Så här mycket päls har inte Ella på HELA sin kropp! Vilket hårmonster hon är min älskade lilla Puff... å så himla snäll att trimma... reagerar när jag trimmar i öronen o så under magen mot midjan. Vilken vovve!


Här var hon sur på mig, vilket hon brukar var i någon minut efteråt. Superbra bild... INTE!

Här fick jag lov att ta tag i hakan för att hålla upp huvudet på henne... Det syns att hon är alldeles rosa i öronen - efter misshandeln där... lillsnofsan...


Mina vackra flickor! Har trimmat Ellas ben lite grand också, måste ju få till linjen. Det är också det enda jag ska röra - förutom att ta bort snippen på svansen. Å några långa strån på undersidan. Annars är hon perfekt i pälsen. Jag har ju annars blivit upplärd av en (två) pedanter när det gäller trimning, så jag vill att ALLA hårstrån ska ligga perfekt. Vi ska på utställning nästa lördag - å tråkigt nog så är det bara en border med - å det är ju Ella. Lite tråkigt, tycker jag. Klart man vill ha konkurrens. Det kan ju hända att det blir någon mer, för det stod i brevet att de inte hittat alla inbetalningar, så det kan ju betyda någon mer. De skulle visa upp kvittot o få nummerlapp.

Vi åkte till Krylbo idag också, för att hälsa på Rogers mormor o morfar. På vägen stannade vi o köpte lördagsgodis - KICKI: Blunda nu!

Ja, jag köpte lite grand jag också... :)Här har Ella varit i förhagen till hästarna. Som tur är så är hundarna ganska lydiga, så de kommer ju när vi ropar. Iaf när jag ropar. De spelar hela tiden spratt med husse - undrar om det kan bero på att han är så snäll? Så snäll att han ger godis ibland o så snäll att man inte behöver lyda jämt? Fast då brukar ju matte komma o visa vart skåpet ska stå....

Idag har jag också gjort några goda ting, förutom att trimma Puffliz så har jag tvättat, hängt o vikt... (fast det gör man ju dagligen här) å så har jag gjort rent avloppet i duschen å det är ju inte varje dag. Möjligen varannan månad. Den där silen blir ganska äcklig av tvål- och kalkrester. Å så har jag rivit ur lakanen ur vår säng - där Wille o jag huserar just nu. Roger sover på soffan... men den är så skön så det går bra. Bred är den också. Eller hur Gilla? (Hon brukar alltid somna i min soffa... ;)

Nu är jag så trött så jag tror jag står o sover snart. Allt det här tar på krafterna. Snart dags att börja med middag. Å så börjar Wille tjata om en massa saker... precis vad jag önskar nu!! NOOOTTT!

Trevlig lördag!

 

 


Blogg för varenda unge!

bloggare-varenda-unge-200-150-flicka

Jag håller på att göra ett arbete om folkhälsa, både nationellt och globalt. Gick in på UNICEF´s hemsida o där kunde man gå med i "Bloggare för varenda unge" - vilket jag tyckte var bra! Vad vore världen utan barn? Ingen framtid och inget hopp...

Gå med du också!

www.unicef.se


Kram

Valpkurs nr 3

Ella o jag har varit på vår tredje kurs i eftermiddag. Det blåste så hemskt ute, så hon var helt tossig ett tag. Hon har så mycket jakt i sig, så hon reagerar så mycket på alla dofter som blåser o yr omkring. Det är inte lätt för våra små hundar som har så mycket doftceller i nosen!! Själv kände jag bara koskitsstank... det räckte så väl!!

Efter att vi förflyttat oss till en liten skogsdunge, blev det avsevärt mycket lugnare o Ella skötte sig exemplariskt. Hon var ju hungrig också den lilla stackaren, men jag ville vänta med maten tills vi kom hem, annars blir de mätta o inte så på hugget o det är inte bra för matsmältningen att springa omkring o stressa. Fråga Puff - hon vet!!

Vi tränade möten o Nej idag. Pernilla tog nog upp det, för vi är så duktiga på att säga just - Nej, lite för ofta, tror jag. Hon menar att det är jättebra att vi använder - Nej, men det ska inte vara till leda - utan bara användas då det verkligen behövs. Jag är en av dessa som säger - Nej, lite för ofta... När man kör tex agility, ska man ju inte alls använda - Nej - iaf inte i själva träningen, för den ska ju bara vara positiv.

För Ellas del är det helt perfekt bara att träna passivitet i samvaro med andra hundar. Men hon hoppar fortfarande nästan upp till min näsa ibland... så som hon gjort på utställningarna - hon är kanske en utmärkt agilityvovve!

Nu ligger hon o sover på sängen - helt utslagen. Denna lilla ibland stressade o nervösa hund - ligger iaf helt stilla trots att Wille kommer dundrandes o hoppar upp i sängen. Hon har ju superduper psyke...


Det är något fel på bilduppladdningen... så det blir bara kryss i en liten ruta... få se om det blir bättre sen.

Nu har jag en son som är helt uppåt väggarna o en dotter som snart också är det... hon försöker borsta hans "stövlar"....

Natti


Mycket har hänt...

Ja, det som är baksidan med renovering - är att man bara ser det som syns... inte det som gjorts! Fast de flesta är väl mer eller mindre insatta i det... Så här ser det ut hittills:Fondväggen i lila blev verkligen bra! Det känns mycket mysigare nu på något vis. Filtret är också utbytt... herregud - vad lite man vet....

Sladdarna ska naturligtvis inte hänga så där... men det ska till en list där, så det är inte riktigt klart.Hallen... det har varit en dubbelgarderob med spegeldörrar här förut... snacka om att hallen blev så MYCKET större!! Dörren ska bytas ut, så då blir det ännu bättre o så lite lister...

Idag har jag ägnat mig åt lite målning av fotoramar - som tidigare var blå - nyckelskåp, lampa o Felicia har målat en hylla. Hon ska också få göra lite Vedic-Art arbete på nyckelskåp och ev på ramarna. Tror ni inte att jag skar mig som tusan i tummen också, då jag skulle göra rent ett av glasen till fotona? Fy fasen, vad ont det gjorde. Det kändes ungefär som när man skär med en slö kniv i kött - man känner liksom risporna... sen höll jag som bara den - för jag vet ju att tummen blöder nå´t fruktansvärt... å samtidigt kommer "äggtanten"! Fick ju ropa på Felicia att ta emot äggen o då kom Roger hem å jag står där o trycker min tumme, så pekfingret fick kramp... Det blödde mycket o LÄNGE... o svedan... ska vi inte tala om! Nu sitter det ett Starwars-plåster på. Få se om flärpen vill bort en dag.... Tidigare i veckan tappade ju Wille en spackelspade på foten så det slog upp ett djupt o ganska brett sår som också blödde... undrar vem som skär sig härnäst?

Vovvarna o jag har varit ut på en underbar promenad idag. De är så himla lydiga då de är lösa - så länge det inte kommer en katt - å så hittar jag på olika aktiviteter åt dom. Pufflan är ju så villig att lyda o göra allt jag vill o lite till, dvs hon gör även sån´t jag inte bett om... bara för att få godis - tror hon!!

Nu ligger Ella i sängen o snarkar... precis som min lille gosse. "Stövlarna" är borstade också... ;)

Måste bara ta med ett par bilder som jag hittade i min kamera från när Gilla o Tompi var här...

När jag skulle kika in till Wille - så låg han så här... snacka om att sova hur som helst... Just nu ligger han med ena foten mot knät - som är uppdraget... men han sover så gott så! :)


Här är en till som ligger hur som helst o sover...

Godnatt!!

 

 


Höst = härligt!

Det kanske låter konstigt - men jag gillar verkligen hösten, iaf som den är nu. Novembermörkret kan jag inte säga att jag har någon förkärlek till... Men då stundar snart snön!

Roger o jag tog en promenad med vovvarna i skogen på morgonen. Det är så härligt, lite svalt, solen som skiner, alla fina höstfärger... Det var full fart på hundarna... iaf på Ella. Puff hon rusar till ibland, men för det mesta går hon bredvid mig. För jag har ju godis i fickan! Fram, fram - säger jag till henne, då springer hon några meter o sen kommer hon tillbaka... :) 


Underbart....

Tjejerna fick gå utan koppel till skogen idag, för de lyssnar så bra. På vägen hem såg jag skymten av en katt, så då förstår ni att vi kopplade dom... man vill ju inte ha kattjakt precis...

I morse - eller rättare sagt - några mornar nu, så har Ella hoppat över frukost. Vet inte om det är hormoner som spökar... frukosten fick hon till lunch istället o då åt hon upp alltihop. Annars finns det ju alltid en annan frivillig - men som inte får äta hur mycket som helst.... Puff!! Ella är också lite "låg" i humöret och extra mattig... hon kommer till mig med sänkt huvud o ibland vill hon bara gosa... Tur att hon är pigg då vi är ute iaf. Har kollat vulvan förstås, men så vitt jag ser så är den inte svullen ännu. Men vi kvinnor vet ju att hormonerna spökar lite då o då... Rent hormonmässigt, så har vi bara EN dag i månaden då vi är på topp!! Sen är det bara utför eller inför... Å inte blir det bättre i klimakteriet, det har jag ju redan fått känna på... Livet är inte alltid en dans på rosor, men oftast är det ju en dans iaf!!

Målaren har kommit igång rejält med tapetseringen så nu har TV:n åkt upp på väggen o mina fina Partylite ljushållare som jag har på den väggen. Det blir helt otroligt snyggt!! Kamerabatteriet tog tyvärr slut, så bilder kommer senare.

Ha en trevlig fredag!! Vi ska in o fixa lite färg till hyllor o lite annat smått o gott, så småningom. Låna böcker måste jag också göra... Det ligger på nu...

Kram Cissi