Hundliv, jobbliv, familjeliv o latliv?

Ja, medan många andra har varit lediga i helgen, kanske tom har semester, så har jag jobbat. Imorgon gör jag
femte dagen på raken, vilket inte är något för den som jobbar måndag till fredag. Efter det är jag ledig en dag - ska till Falun med Felicia för tandreglering - sen jobb onsdag o torsdag igen. SEDAN är jag ledig till lördagen därpå. Det känns liksom bättre att berätta.

Igår var det en svart dag i Avestas historia, då en ung man, endast 21 år gammal, sannolikt avled i en vattenskoterolycka. Hela akutmottagningen på lasarettet var full med ungdomar som var chockade o ledsna.... Han var mycket omtyckt o är väldigt saknad... Måtte jag aldrig behöva uppleva förlusten av ett av mina barn! Vare sig bonus- eller biologiska...

Nu till något helt annat... Roger har byggt en liten inhängnad till hundarna av kompostgaller. Fick idén uppe hos Susanne o Hans för de har så bra ordnat för sina hundar o valparna. Nu kan de springa lösa en bit på gräsmattan också utan att man behöver spana in dom HELA tiden... Så nu kan man ju säga att Ella är rumsren... när hon inte har en stängd dörr mellan sig o gräsmattan!! Fast det har hänt att hon kissar på verandagolvet - o ibland har det kommit en klick av något annat också...  ;)

Idag har lillpluttan fått genomgå dusch... det var ju hur otäckt som helst!! Men efteråt blir det fart o fläkt!!

Här kommer lite vovvbilder...










Ja, som ni ser så är det fullt hundliv, jobbliv o familjeliv. Imorgon blir det dock väldigt tyst o tomt här, för då åker pojkarna till sin mamma i tre veckor. Då får vi ladda batterierna lite grand å de med... kan nog vara skönt att komma ifrån den stora familjen en stund. Ev kommer Waldarna ner en snabbsväng i veckan, vi får väl se...

Mitt latliv börjar alltså på fredag, för att sedan gå lite upp o ner. Latliv behöver man ju förresten inte vara rädd att kalla det, för här kan ingen lata sig. Det blir ju mindre tvätt i några veckor men allt annat blir ju som vanligt. Wille har dessutom börjat smita ganska långt hemifrån, så här får man hålla korpgluggarna öppna.... Han tror ju att han klarar så mycket mer än vad han gör. Enligt honom kan han köra bil redan... trots att han inte når ner till pedalerna. Igår blev han överlycklig när Roger tog fram lite nötter på kvälls/nattkröken. Han följde med ända in till köket, följde Roger som en liten magnet. Sedan frågade han: -Pappa, vart har du köpt dom där? -Ja, på affären, svarade Roger. -Jaha, så trevligt då! säger den lille farbrorn... Det lät så himla gulligt....

Nu ska jag gå o göra mig iordning för jag ska ju upp strax efter kl 5 imorgon bitti. Det är inte roligt att gå upp i den tiden, men det är ju skönt att komma hem på eftermiddagen.

I veckan som kommer kan det bli bortåt 30 grader varmt, så se till att dricka mycket o svalka Er!! Glöm inte färskt vatten x flera till vovvarna. Låt dom gärna svalka av sig i ett litet tassbad.

Godnatt o sovgott!!

Kram

 

 

 

 


Vattenkrig o puss...

Igår var det ju sol o ganska varmt ute. Jag jobbade dag - extra - för det fattades folk. Men det kändes bra, för vi hade så få patienter. Roger fick stanna hemma tills jag kom hem, eftersom Wille inte kunde gå till dagis pga diarrén och kräkningen. Men det blev inte mer än så, skönt nog. Därför kan man väl säga att det inte var magsjuka. Han är dock inte riktigt bra i magen ännu, men så kan det ju vara ibland.

Felicia fyller år idag, så hon var hemma o bakade hela dagen. Det är så ljuvligt när barnen kan fixa lite själva å så får ju dom bära stoltheten över när gästerna säger att det var gott!! Hon tycker om att baka - o inte mig emot! Dessutom tar hon reda på efteråt också... Man kan ju inte klaga!! Tyvärr så brände jag hennes  supergoda Bregottkakor för de var lite för dåligt gräddade märkte jag... sedan satt jag med näsan i en ny bok om handling, så jag glömde helt bort dom... Lillstackarn... där kommer morsan hem o lägger sig i och så blir det bara fel! Jag ska inte göra om det - promise!

Iaf så var Felicia snäll o gick med Wille på hans fotbollslekis igår. Jag gick upp med vovvarna efter allt stök efter middagen, men då mötte jag dom. Han ville inte spela mera. De skulle gå hem o ha vattenkrig istället. Sagt o gjort... jag fyllde en hink med ljummet vatten, sedan var det bara att sätta igång på riktigt!!














I morse ritade Wille en liten teckning till Felicia som fyllde år... det blev väl inte mycket ritat, men han orkade inte mer, som han sa.... Sedan hade han brått att väcka storasyster - trots att det var hennes födelsedag, så kl 08.53 tågade en trio in på hennes rum, med teckning ihoprullad med fina snören o 50 kr i, och sjöng: Ja må hon leva...  Hon kunde ju inte bli arg precis o trots den tidiga timman, så har hon varit pigg hela dagen!! Så här såg det ut...



Mina älskade go-ungar!!! Vem vill inte vakna av en puss....  :)



Det var 16 år sedan hon såg ut så här - min vackra, snälla, hjälpsamma dotter... What would I do without U??
Klänningen hon har på sig, tror jag nästan helt säkert, att moster Irene har stickat... Alltså Gilla o Lenas lilla mams... men var är den nu?? Troligen hos någon av Flises flickkusiner...

**********************

Lilla Ella har precis samma goda psyke som Puffli har och visade redan som valp. Trots att det har varit fullt liv här idag - både ute o inne - så gick hon o la sig i köket där vi satt och låg sedan där och sov i ca 1,5 timme... Snacka om underbar hundras det här... kan man mer önska?? De är snälla som bara den, trygga, pålitliga, anpassningsbara, busiga, härliga, påhittiga o ja, alldeles underbara... Min svärfar Holger, vill alltid ta med Pufflan hem då de ska åka härifrån - men det får han inte!! De vill gärna ha en egen hund - å då gärna en borderterrier.




Min kvällslektyr består numera av hundböcker... jag har fått en och köpt en... Måste ju liksom göra allt man kan för att utvecklas - både för sin egen och för sina vovvars skull.



Å med denna bild, avslutar jag bloggen inatt... Klockan är kvart över 12...

Godnatt o sovgott om Ni inte redan gör det!!

Soliga hälsningar till RA....


Trimning

Idag har jag äntligen lyckats få tid till att trimma Puffliz å hon blev så snygg!! Hon har svansen lite lågt å så lilla knicken - annars är hon perfekt tycker jag!! Jag ska erkänna något - hon inte helt klar. En liten Ella kom inte då matte ropade, så vi fick avbryta för att leta liten valp. Hon hade hittat in under soldäcksgolvet på framsidan, men hittade inte ut igen. Ja, jag blev lite panikslagen - men fick ju helt enkelt tala lugnt till mig själv för att inte drabbas. Jag tänkte att om inte annat kan man ju alltid bryta upp golvet!! Men det hela slutade bra. Fick bära bort lite tunga stenar å lägga för sedan hon kommit ut... Hon hade inte en skråma! Men jag hoppas att hon inte gör om det...

Så här fin blev hon!!

Sen försökte jag få en liten Ella att stå i pose på bordet - men det lyckades jag mindre bra med, kan jag säga.... med barn o en nyfiken Puffla bredvid - så blev det som det blev!! Cirkus på trimbordet!! Men lite godis fick hon. Det är ju bra att bara träna lite grand...

De här var två av de BÄTTRE bilderna... Man är ju inget proffs själv precis - men jag försökte så gott jag kunde...

Än så länge är man sötast så här!!

Solen har skinit på oss idag å det var precis vad som behövdes. Jag är trött ändå... ska jobba extra imorgon. Vi har magsjuka på jobbet - men som tur är så har jag sluppit vara inne på de salarna. Borde ha lugnat ner sig nu. Den här meningen har tillkommit... Wille har varit lös i magen idag o gått o haft lite ont - nu är jag helt säker på varför: MOM A GOG SOS JUJ U KOCK A!! Han har somnat i sin lilla säng nu o känns varm... Felicia är ledsen... förra året hade vi också magsjuka på hennes födelsedag... lillvännen... men vad ska man göra då?? Det är ju precis inget man längtar efter att ha...

Johan har börjat sommarjobba och ska väl till att flytta snart. Tur att han inte har så mycket saker - eller?? Sedan kanske vi orkar ta tag i renoveringen av Willes rum.

Nu har vi alla barnen hemma i två veckor - sedan åker grabbarna till deras mamma i tre veckor o så hit i tre o till henne i två. Felicia fyller år på fredag så imorgon ska hon baka. Det är skönt att hon vill göra det själv. Bra träning är det också!!

Ha en fortsatt trevlig kväll och sköt om ER!! Jag måste fasen prova det där med vitpepparkornen... handsprit o klorin vet jag fungerar... å det har jag hemma!

Kramar


Bröllopsförberedelser...

Jag är glad att det inte är jag som står brud imorgon, för det har räckt med de förberedelser som jag genomgått - fast jag bara är gäst!! I och för sig, så lägger man ju ribban själv, men samtidigt är det kul att göra lite extra. Det är ju inte var dag man får gå på bröllop. Ska bli mycket roligt och spännande.

Klänningen har ju Kicki köpt till mig på Indiska och den är så fin!! Skorna som jag ska ha till - köpte jag på en skoaffär i Birsta för ett par år sedan... de är jättesnygga - men kanske inte så sköna.... Det är iaf kilklack på dom så det ska väl inte vara alltför svårt att stappla runt i dom.

Den här veckan arbetade jag dag på vårdcentralen både måndag o tisdag. I onsdags var jag och fick ansiktsbehandling, med brynplock samt färgning av fransar o ögonbryn. Det är en underbar lyx... men jag hade ju önskat mig det i födelsedagspresent, så pengarna har legat o väntat!!

I går torsdag, var jag till frissan o fixade slingor. Efteråt for jag på sommarfest med jobbet. Å nu går ögonen i kors på mig... gu va jag är trött...

Har städat hela förmiddagen... sånt som jag egentligen inte skulle göra, men eftersom det bara ligger vecka efter vecka, så måste ju någon göra skiten...

Lösögonfrallarna sitter där de ska så nu är det bara naglarna som ska fixas.

Å så hade jag tänkt överraska grannarna som ska gifta sig - med lite Asti Cinzano ikväll - det är gott skit det!!

Rapporterar på söndag.

Kram på Er!

Koppelträning o soliga hälsningar...



Såhär fint o gosigt ligger mina vovvar ibland... Ella går till Pufflan för att sova bredvid henne.... helst när det är lite kallare. Pufflan är varm av sig, så hon reser sig upp efter ett tag - då vaknar Ella o springer efter... De är hur söta som helst!! Ibland lägger sig Ella på mina fötter o vill sova, då jag lagar mat... det är bara det att då vill man ju springa runt lite grand... Bäst att lägga henne i sitt "hus" med dörren öppen...


Vi har ju koppeltränat lilla Ella i några dagar nu. Går väldigt bra, måste jag säga! Hon är så uppmärksam och villig att komma då vi ropar, så hon sätter sig inte ner o vägrar gå - som en del valpar gör. Har ju draghjälp av Puffli också, förstås.

Så himla söt i det röda kopplet!! Det går så bra ihop med det svarta i hennes päls. När hon blir större sen, så ska jag byta så att Puff får det röda... för då är Ella mer grizzlebrun, så det kanske passar bättre med en annan färg.

Mina vackra flickor!! Å världens härligaste hundras!!


En äkta border är det - syns ju på sovstilen om inte annat!!


Min vackra Puffla!! Jaja, hon behöver fixas till lite, men hon är vacker ändå tycker jag!!


Å så vackra Ella!

Vilken tur jag har som har två små underbara bordertjejer!!


Här har Felicia o jag gjort ett litet försök till att ställa upp Ella, men dels var bakgrunden  usel o sedan var hon alldeles för busig för att vilja medverka.... Det här var dock det bästa kortet... bättre med bord. Får prova igen en annan gång.



Avslutar med den här bilden på min fina Puffliz...

Många soliga kramar!!

PS:Provade att bada Ella i en liten balja idag eftersom det är så varmt, men det tyckte hon inte så mycket om.. Blev dock inte förskräckt eller rädd utan hon gick bara ur.


Vikten...

Ja, ni som har träffat mig i några år, vet att jag lagt på mig en hel del i vikt - för vissa som känt mig länge - har jag växt ca 28 kg! Nu då sommaren kommit, vill man ju ta fram sina härliga underbara efterlängtade sommarkläder.... men ve o fasa!! Det var inte mycket jag kom i!! Jag lider (?!) av fetma! Fast jag har väl lite muskler undangömda därunder någonstans... måste ju helt enkelt göra något åt detta innan det barkar iväg åt skogen alldeles!!

Igår tog jag beslutet att gå med i viktklubb.se. Det får bära eller brista - men något måste jag bara göra!! Jag rör mig varje dag - men måste ju inse att inkomsterna är större än utgifterna!! Kollade just kalorifällorna - och räknade på vad man skulle göra för att bli av med kalorierna från en dubbeldajm: Då måste jag läsa i 10 ½ timme!! När fasen ska jag ha tid med det??

Nej, nu jäklar!

Egentligen finns det mycket värre saker som händer i världen - men just nu måste jag få koncentrera mig på min!!

Tack! o Lycka Till Cissi

Från dig själv o ditt forna jag (hoppas jag...) kanske kommer en piggare o gladare tjej fram - vem vet??