Ganska mycket om bajs...

JAG SKA SÅ HÄR I BÖRJAN, VARNA KÄNSLIGA LÄSARE. DET KAN FÖREKOMMA ORD SOM GÖR DIG ILLAMÅENDE!

Äntligen! Igår var Pufflan bättre i magen o kunde få lite dietmat. Det kändes helt underbart... nu går vi o är nervösa varje gång som hon ska bajsa... Även idag var det helt ok - precis som vanligt bajs! Roger ringde en annan veterinär i fredags som hade en förklaring till diarréen, som jag aldrig hade hört förut - o jag vet inte om vår veterinär tänkte på det heller. Nu får Puffliz fortsätta med tillskottet av tarmbakterier i några dagar o dietmat i lika många dagar som hon hade diarré, vilket blev fem dagar.

Lilla Ella mår bara bra o börjar komma in i våra rutiner riktigt bra! Hon äter friskt o verkar trivas som fisken i vattnet. Hon har en bra balans mellan att umgås med Pufflan o oss. Det är ju inte bra om hon helt går in under Puffliz vård, så att säga.

Igår hade vi lite miljöträning igen o gick ut en sväng runt Fors. Helst vill den lilla busan gå själv, men det får hon naturligtvis inte. Hon får gå ett par minuter o sedan vila igen. Efter promenaden, så skulle Felicia visa mig trailern till "Eclipse" då lilla Ella kom in o hälsade på. Efter en liten stund började hon snurra runt i Felicias klädhög o hon ropade: - Nu kommer hon att göra något - ta bort henne!! Jag hann inte fram, förrän bajsplutten var ett faktum... som tur var så missade hon precis kläderna. Den lilla kotten hamnade bredvid! Ni kan ju gissa om det blev livat!! Roger o jag bara skrattade... Då jag kom ut från toaletten efter att ha slängt den lilla kotten i toa, kikade jag in på Willes rum o konstaterade att det behövde röjas innan sänggåendet, så jag sa till honom att gå in o städa. Det gjorde han utan att protestera! Sedan sa han: - Mamma kom hit! Det ligger bajs på golvet! Jaha, den lilla hade hunnit varit in där med!! Där var det riktiga korvar - så det hon la inne hos Flise, måste ha varit en liten eftersläntrare...  - Då var hon väl in där först, konstaterade Felicia mycket riktigt. Det är ju konstigt med små valpar.... de bajsar där de är trygga. Vi hade ju varit ute, men för henne var det okänd mark - alltså håller man sig tills man kommer hem. Pufflan o hon hade ju fått springa lite på gården också, men hon var väl helt enkelt inte nödig då!!

Inatt ropade Wille på mig, så jag gick in o kikade in på honom - men han somnade om - så jag återvände till min säng. Ella vaknade inte ens av det, utan sov vidare. Efter ett par timmar ropade han igen o jag gick in för att hämta honom så han inte skulle väcka Roger, som skulle upp före 5. Till min förskräckelse ligger där några kottar på golvet!! Jag började fundera om jag var helt frisk i huvudet! De hade ju inte legat där sist jag var in där... eller hade de det, bara det att jag inte hade sett dom!!?? Tänk om jag hade trampat i det??!! Storleksmässigt skulle jag ju gissat på Ella, men hon hade ju varit instängd i sin bur - som hon är på nätterna för att lära sig att hålla bajs o kiss, nattetid. Kunde det vara Puffliz?? Men hon skulle väl aldrig bajsa inne - om hon nu inte måste (vilket hon gjort 2 ggr under diarrétiden..) Det verkade ganska färskt.... Ja, jag lär ju inte få något svar - av vare sig Puff eller Ella... Det var ju bara att ta upp det o städa lite efteråt... Vem det nu var - lär jag aldrig få reda på o who cares?

Idag är det morsdag - men det blir inte så mycket firande här. Vet inte ens vad jag ska ha till middag! Kanske ska tigga lite rabarber av mamma, så att jag kan göra en paj. Det är försommaraktigt o gott!! Ska hämta Samuel som varit på läger vid 13-tiden. Roger jobbar ju som sagt - annars skulle jag fått sovmorgon o kaffe på sängen!

Hoppas ni som läser får en riktigt bra dag! Solen skiner men det blåser ju hemska kalla nordanvindar, så det är inte så njutningsfullt ändå.

Många kramar från Puff, Ella o mig!!
I skogen med Ella o Puffliz

Igår var det egentligen Ellas premiärtur i vår skog, men eftersom det regnade lite grand, så ville jag inte ta med systemkameran. Dessutom är det så himla otympligt eftersom jag måste bära lilla Ella bitvis för att hon inte ska ta ut sig alldeles. Hon är verkligen en sådan man nästan "får lägga i sängen" för att hon ska förstå att hon måste vila. Det börjar dock bli lättare o lättare o vi börjar så smått få in våra rutiner.

Här kommer några mobilbilder på lilla Ella o Puff.Hon är en mycket kavat liten valp, men vill förstås vara nära matte o Pufflan. Först vågade jag inte ha Puff lös, eftersom jag trodde att hon skulle springa iväg som en liten toka - vilket hon iof sig inte brukar göra, men påmanad av en liten valp vet man ju aldrig - men det visade sig att hon var som vanligt.

Annars gick Ellas tid åt till att försöka klia bort halsbandet - men ack - det lyckades inte. När hon har hela kopplet på, så kan hon sätta sig o klia lite grand - men när hon blir lös o bara har halsbandet på, så vill hon ha bort det. När hon blir lite större, så ska hon slippa halsbandet, men just nu har jag det lite som träning och tillvänjning. Att göra något spännande o roligt, samtidigt som man har det där eländet på sig. Kanske får tankarna på annat så småningom.

Puffliz mage är tyvärr inte ett dugg bättre. Blir det inte det över helgen så skulle vi återkomma till veterinären igen. Jag har funderat på det där med mask, men jag vet att jag avmaskade både Puff o Charlie i vintras - men man vet ju inte om hon ätit något elände så att hon nu fått mask. Får väl avmaska både henne o lilla Ella igen imorgon. Måste nog ringa till Susanne o fråga om det är OK att göra det igen. Jag har för mig att vi gjorde så när Pufflan kom till oss - men det verkar som att rutinerna för avmaskning är annorlunda nu mot då. Man måste ju iaf behandla båda två - annars går det ju bara runt.

Just nu ligger lilla Ella o sover i mattes o husses säng...Ja, jag vet att jag har lite kläder på sänggaveln, men det är sådant som man kanske kan använda igen, som man bara haft på sig en liten stund - sedan går det ett par dagar o jag slänger det i tvätten...

Må såg gott nu allihop o trevlig fredagkväll... Idag ska vi äta mina specialkotletter med potatis o sallad... jag är bara något hungrig!!

Kram på Er!


Fortfarande inte bra...

Nej, Pufflan är inte bättre i magen idag - trots dietmat och mediciner. Roger har ringt till veterinären som nu gav rådet att hon idag bara ska dricka vatten + ta den pasta som jag köpt idag (som Susanne tipsade om) som heter Diarsanyl. Tabletterna jag köpte hos veterinären, var tydligen nästan samma sak, men Pufflan tar inte dom utan mat, så det var tur att jag köpte pastan. Den består av typ en spruta - ungefär en så´n man använder när man avmaskar hästar, som man sätter i hundens mungipa o då sväljer dom.

Inatt har Roger skött om Pufflan o de har varit ut varannan timme. Hon har legat o pruttat så han trodde ett tag att det var JAG!!! Som aldrig pruttar - eller hur Gilla??   :)  Jaja, vem skiter inte ibland... det är ju helt naturligt! Hur som helst, så fick han ringa o sjukskriva sig idag, pga sjuk hund... vem orkar jobba när man inte sovit något?

Jag har varit lite på stan idag också, det är festival här, men den håller jag mig gärna ifrån. Men jag köpte lite långa shorts o fräcka t-shirtar till min "lilla" son - som har växt ur nästan allt i sin garderob... Just nu har han en jättetuff AC/DC t-shirt o jeansshorts. Fast jag tycker att det är kallt - sitter inne o fryser. Men Wille fick en långärmad huvtröja på sig också.

Nu har vi ätit lunch o det märks att lilla Ella har fäst sig mest vid mig, för hon kom o la sig på mina fötter under tiden. Sedan var det bara att bära in henne i sovrummet o in i sitt nya "hus" av tyg, som jag köpte igår. Nu är buren ute i bilen på heltid o så har hon en bädd i köket, vill inte vara i valphagen längre, å så har dom bäddar o lilla transportburen i hallen o så det här stora huset i sovrummet + en liten korg. Fasen, hundarna har fler sängar än vi människor här i huset. De har ju dessutom soffan att ligga i. Pufflan ligger gärna på en stol i hallen, där hon har översyn över nästan hela huset. Få se vilken favoritplats lillaskruttan hittar.

Men hörrni - nu måste ju även jag passa på att vila... Ni tror väl inte att jag har sovit mer än Roger? Jag är så jäkla irriterande lättväckt, så det finns inte. Detta får tyvärr inte bara jag lida för... 

Vi kanske hörs senare!

Kramar o nu kan ni väl börja be till högre makter!!

Hundmagsjuka...

Min lilla Puffla har fortfarande diarré, så i morse fick jag ringa vår veterinär. Jag fick rådet att köpa tabletter som innehåller en massa pro- och prebiotika (som Pro-viva för människor) samt dietmat, så vi for in till henne och köpte dito. Skönt att kunna ge henne mat igen, för hon är inte precis lika pigg som vanligt. Vi vet inte vad det är som orsakat diarrén, men om det inte går över, får man väl göra som vi gör i människornas värld - ta avföringsprov. Jag frågade om det kunde vara parvo (vilket jag läste om på nätet) - men det förnekade hon bestämt. Pufflan är ju fullt vaccinerad och det har ju inte smittat till lilla Ella - vilket jag vid Gud hoppas att det inte gör heller, för då blir det djursjukhus för henne och det skulle ju inte vara särskilt bra för en sådan lite parvel. Ni kan väl hjälpa oss att hålla tummarna för att det går över. Förut var det gult o vattentunt - men nu är det brunt och någon fastare, men med inslag av lite blod, vilket det lätt kan bli av frekventa diarréer. I min värld som jobbar med diarré emellanåt och ganska ofta, så betyder det att det är på bättringsvägen... Det tyckte veterinären också. Hon menade att kokt ris inte ger någon struktur till avföringen, så det kan inte bli annat än gult och löst då. Kissar gör hon precis som annars så hon är inte uttorkad iaf. Jag tycker att det är skönt att man har lite kunskap faktiskt... så man vet vilka tecken som är ordentligt farliga.

Lilla Ella är pigg som en liten mört o vaknar tidigt på mornarna - sedan vill hon vara uppe o leka - men det vill inte matte! I morse fick hon somna om i vår säng och det gjorde hon tackvare att jag gav henne lite valpmassage... sedan var det bara att lägga henne i sin bur o där sov hon i någon timme till... Jag tog lite siesta själv efter vår Thai-lunch som vi hämtade o åt hemma. Det var samtidigt som hundbebisen sov... annars får man inte vila. Det är precis som med små människobebisar...

Hon har börjat stödda till sig den lilla.... i morse fick hon inte vara i sandlådan o gräva, för jag upptäckte igår att hon gräver efter kattskit!! Bläääkkkk..... o säg vad inte det kan ställa till med!! Iaf så blev hon inte glad när jag lyfte upp henne därifrån utan morrade som bara den!! Det var bara att vända henne uppochner o hålla i nackskinnet... vilket jag fick göra ytterligare två gånger innan hon fattade vinken... Likadant var det ute för en liten stund sedan... då ville inte jag att hon skulle på o busa med Pufflan, då de båda hade koppel på sig - det blev till att göra samma sak igen... ryggläge o nackskinnshållning x 2... Jag tycker det verkar som att Ella har lite mer jakt i sig än vad Pufflan hade och har... hon nosar på ett helt annat sätt, men är oerhört lyhörd och alert - precis som Pufflan var då hon var liten... tills hon kom på det där med "Kom+godis"... jag tänker inte göra samma misstag den här gången - hade jag tänkt iaf... Vi får väl se!

Jag vet att Pufflan var precis likadan - och jag fick ringa till Jessica o rådfråga henne många gånger... så nu har jag ett stärkt hjärta för att uppfostra små terriers... Det är mycket jobb - men det har man igen i slutänden. Pufflan är ju världens snällaste vovve, men hon var också tuff som liten... hennes syster Hera med... Det är väl faktiskt ganska bra och sunt.

Lilla Ella har också fått borderaptit... helt galen i mat! Det är svårt att hålla henne borta då jag ger båda smågodisbitar... hon vill stjäla Pufflans bit också! Å så biter hon i fingrarna istället... Men hon är så jäkla häftig! Vi skrattar många gånger om dagen åt hennes små upptåg. Just nu ligger hon o sover - det är därför jag kan blogga lite grand. Igår klippte jag lite på Ellas små klor o det gick så bra så. Det går bra att borsta lite med en mjuk borste också, men det är ju sådant man får jobba med - helst lite varje dag kanske. Jag får ju inte glömma tandkontrollerna - eftersom domaren kikar på det!! Jessica o Gilla har berättat skräckhistorier från utställningar - inte från deras egna hundar, utan andras - som inte alls haft vilja att släppa in en domare i munnen....

Wille har följt med Roger o Elias på fotbollsmatch - så jag fick "ledigt" en liten stund. Roger hade ledigt igår o tog en mc-tur på några timmar till Skultuna med en massa jobbarkompisar - men de åkte inte riktigt mc - utan riskokare.... Fast de mobbade Roger o menade att han nog skulle åka en kvart tidigare för att hinna fram samma tid som dom! Eller så kunde han ju ta min mc, tyckte en av dom, för att hinna med (jag vet inte om det är sant - men min mc är ju snabbare iväg tackvare att den är så lätt - men Roger kommer ju ikapp ganska snart...)

Nu ska jag gå o slappa framför TV:n. Nedan kommer några bilder som bara uttrycker: KÄRLEK!! Eller: FINNS DET HJÄRTERUM - SÅ FINNS DET STJÄRTERUM...

 
Den här transportburen köpte jag när Pufflan var jätteliten - och passar således små valpar... men där tränger sig hon in o lilla Ella med.... Ingen av dom har fastnat hittills... och det går ju att ta av locket, så det är ingen fara. De är ju så himla gosiga...

Puss o kram o borderkärlek från oss!!  Nu stinker det borderfis här... eller dålig i magenfis... Puff ligger bredvid...

Tack o kram, Susanne - som ringer om goda råd!! Å så fick jag ju skratta en hel del - sån´t gillar jag!!


Lite smått o gott, bl a Om Ella

Jag har uppdaterat fliken om Ella... Ja, ja, det är Felicia som hjälpt mig - men jag börjar lära mig!! Å det är fasen inte fy skam för en 43-åring!! Oj, jag menar 29-åring... hehehe....  :)

Idag har jag badat båda vovvarna - efter diarréhistorierna som varit idag så kändes det välbehövligt. Ella tyckte inte om det - men fick mycket godis efteråt - så lite positivt blev det allt o gosigt att ligga i en varm handduk o bli masserad av matte o Felicia.

Vi har klarat pinkeri o bajseri bättre på eftermiddagen - när Pufflans mage lugnade ner sig några kilo... Nu blir det risdiet för henne i ett par dagar. Hon är pigg o kissar, så det är ingen fara på det viset.

Nu sover mina tre små älsklingar o två lite större o de två största ska väl också gå o kojsa... en av dom äter just nu - å jag ska definitivt gå o sova... å Roger jobbar nattskift...

Imorgon är en annan dag - hoppas den blir torrare (bajsmässigt sett) än den här dagen...

Godnatt o sovgott!!!

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ♥

Hektisk morgon...

Alla som haft valpar vet ju att det är mycket jobb. De som haft barn, vet att det är ungefär liknande situationer... ett evigt passande. Ibland får man sova på nätterna och ibland inte. Rutinerna är ungefär desamma de också - lära sig och valpen/barnet tiderna för mat o sömn.

Inatt har jag sovit oroligt pga min lilla Puffla som har varit väldigt orolig och sprungit upp o ner... Hon har inte pipit eller sagt till mig att något är fel. Lilla Ella vaknade vid halv 6 i morse - alltså strax innan husse kom hem från nattskiftet. Då blev jag varse varför Pufflan har varit orolig - man kan lindrigt säga att hennes mage var detsamma.... Hon har helt enkelt käkat för många ben, den lilla lurvan! Jag får dra ner på benkonsumtionen... för hon tar ju Ellas ben, mest hela tiden o den lilla kraken kan ju inte springa ifatt henne!!

Efter morgontoaletten fick vovvarna majsvälling. Sedan ville Ella ut o bajsa, så husse tog ut henne. Städningen av Pufflans X, fick jag äran att sköta... Roger har lite känslig mage för löst hundbajs... Sedan gick vi o la oss igen. Jag vägrar vara uppe så tidigt om jag inte absolut behöver - dvs om jag ska till jobbet eller något sådant. Pufflan hade ingenting emot det, men lilla Ella hade absolut inte lekt färdigt!! Efter några protestpip, så somnade hon om iaf. Vaknade sen igen av att Pufflan kräktes på mitt täcke.... det var bara att gå upp med det o hämta ett annat... om jag somnade om? - Nej, inte så värst mycket då.

Nu har jag egentligen inte tid att skriva mer, för Ella har vaknat...

Men jag kan ju förkorta historien genom att berätta att efter 3 missade valpkissningar o avtorkad diarré på valpens huvud - samtidigt som frukosten stod på bordet, så hamnade jag iaf i lördagens Aftonblad - o insåg att det finns de som har det värre.... En matador hade fått tjurens horn rakt upp i hakan o ut genom munnen! Men å andra sidan, så är jag helt emot tjurfäktning så det var rätt åt honom, tycker jag. Det är djurplågeri på hög nivå. Vi får vissa inskränkningar i våra traditioner - som inte ens handlar om djurplågeri - medans spanskarna får behålla både det och tjurrusningen... Det är skam på torra land!

Nu blev det lite politik också - det brukar jag inte blogga om, precis.

Å valpen ligger i mattes knä o vilar! Hon är så jäkla gosig o underbar, denna lilla parvel!!

Jag säger som Kicki!! Bordrar rules!! Borderkärlek!! Man kan ju inte bli annat än kär i dessa små vovvar...

Kaffet blir kallt...

Å så har jag kokat risgryn till Puffliz, för det är vad hon får leva på idag!!

Puss o kram från oss!! Får säkert anledning att blogga mer i kväll!!

Om Ella

Jag heter Stensöbäckens Ella och är född i Näsviken i vackra Hälsingland den 27 mars 2010. Min mamma heter Bombax Ballerina och min pappa heter Axbor Danilo. Båda har vackra titlar och mamma har andra meriter också. Jag är född i E-kullen och det är min mammas tredje kull. I min kull föddes också en brorsa som heter Elton och en syrra som heter Enya. Jag föddes som tik nr 2. Min nya matte sökte valp med ljus o lykta, eftersom det inte föddes så många valpar i just de familjer hon planerat och tingat valp i. Hon hade helt enkelt givit upp hoppet... Men hon hade tidigt spanat in min kennel o sett att min snygga pappa var parad med min snygga mamma, så tanken fanns där tidigt. Egentligen kände hon att hon inte vågade ringa till min kennelmamma - för hon var övertygad om att hon inte skulle få någon valp... men till slut så övertalade min nya husse henne o det var ju ett lyckat telefonsamtal!! Jag tror att tjejerna fann varandra direkt - trots att min nya matte ringde o störde i en påskmiddag!!

Min kennelmamma ringde upp min nya matte efter någon dag och gav lite namnförslag och hon fastnade för Ella. När vi var tre veckor gamla, kom min nya familj o hälsade på... Men de blev också kära i en annan liten lurvglufs... + alla andra bordrar... I kenneln bor också andra bordrar förutom min mamma; mormor Bombax Julhianne - Annie och Klettermusens Äidinkulta - Nova samt sist OCH minst - lilla härliga o lekfulla Hedvig som är av rasen Russkaya Tvetsnaya Bolonka - eller översatt: Rysk Flerfärgad Knähund (det är hon som är lurvglufsan...)! Hon har varit så härlig mot oss valpar o lekt massor! På slutet av tiden i kenneln, gick syrran o jag ihop för att brotta ner henne - men det var ju bara på skoj! Ibland kom någon av bordergänget och sa till oss... då slutade vi genast.

Till Fors flyttade jag den 22 maj 2010. I familjen bor det många barn, vilket är mycket bra när man ska leka! Fast husse o matte är inte dåliga dom heller. Här har jag ju fått en ny borderkompis - nämligen Jexmo Honeypuff. Hon blir två år i sommar och är precis som jag, väldigt lekfull. Matte säger att hon är avundsjuk på mig... men det går nog över, tror hon. Efter två dagar, sover vi bredvid varanda... kolla in här

Jag gillar närhet, bus med både människor o djur - är nyfiken på det mesta, men blir lite rädd ibland när Pufflan springer lite för fort o springer på mig... då springer jag till matte - för där är man alltid trygg!

Min matte kommer till en början att prova ett par utställningar med mig, senare blir det säkert agility - och - utställningar. Matte har ju flera kompisar som tycker om utställningar och det har ju kennelföräldrarna också.

I min blogg kommer jag liksom Pufflan - att berätta om min vardag, resor och festligheter. Eftersom vi kommer att åka upp en del till Njurunda - där mattes kusin bor (hon är ju från Sundsvall min matte...) - så kommer vi också att åka förbi o hälsa på mina kennelföräldrar som bor nästan på vägen upp. Det blir skojigt - både för dom o oss!!

Hoppas ni kikar in emellanåt och skriver några rader!!Puss o kram

Lek med Puffliz

Ja, idag har den där stora starka lampan lyst och det har varit lite varmt då man legat i lä. Pufflan o jag har varit ute större delen av dagen o lekt. Idag satte matte Cissi på mig ett band runt halsen, det kliade lite grand funkade ganska bra som stoppsnöre, märkte jag... Sedan gick vi o hälsade på en snäll dam som kallas mormor... hon tyckte jag var så söt så - henne gillar jag!! Hon hade tuggben hemma, så det fick vi vovvar. Pufflan hon ska jämt ta mina ben... men jag gör mitt bästa för att ta tillbaka dom. Matte brukar hjälpa till ibland o ibland blir hon arg på Pufflan.

Jag har träffat en massa grannbarn o grannföräldrar idag också. De var riktigt snälla o alla tycker att jag är så söt... o busig! Men matte tycker att jag är så duktig på att komma på inkallning - helst när hon ropar och att jag är duktig på att gå i koppel o åka bil o en massa andra färdigheter. De börjar lära sig hur jag fungerar också... men det tar lite tid, tycker jag. Men rutinerna sitter väl inte med en gång, vad jag har förstått.

Här kommer några bilder från dagen!

Gott med tuggben...

Ett varv runt sandlådan...


Bollar är roligt - den här bollen är lite söndertuggad i lädret - så jag kan ta den lilla biten i munnen o springa runt med bollen...

Ibland går det så här... bollen är ju så stor!!

Puffliz punkterar alla bollar hon kan... finns inte många hela efter hennes behandlingar...

Så här har vi sprungit en del idag... men jag orkar inte så länge. Sover gör jag mest i en liten hage i köket... matte sätter in mig där när hon tycker att jag behöver vila o jag säger inte emot... Idag har jag sovit mycket. Det kanske beror på att det hänt en del i mitt liv de senaste två dagarna. Men jag trivs jättebra här... Barnen är så snälla o gosiga o leker med mig. Matte är noga med att jag måste sova och äta ifred.

Nu är det snart kväller här... ja, jag har gått över till dalmål... Wille ska gå o sova i mattes o husses säng, för husse ska jobba natt.

Hoppas ni haft en lika trevlig dag som jag!!

Pussar o bit från mig!!


Utställningsplanering...

Ja, om man siktar mot stjärnorna, så kanske man når trädtopparna och får vara glad för det - brukar min goda vän Kicki säga. Det ligger mycket i det. Och jag tänker starta redan nu...

Idag har jag anmält lilla Ella till två utställningar - två helger i rad. Det gäller att börja i tid. Inofficiella utställningar är bra träning både för en nybörjare som jag - med lite ringrost - och för en liten valp.

Jag har ju världens vackraste hund - i mitt tycke - redan, men hon har ju som bekant knicksvans, så det känns inte renhårigt att ställa henne. Och ju vackrare denna hund blir - vilket hon växt till sig både i kropp och själ - ju mer hatar jag den där knicken. Jag visste naturligtvis om det när jag köpte henne så det är inget med det, men då visste jag inte att jag skulle tycka det var så roligt som det är med utställningar. Det bor en liten tävlingsmänniska även i mig. Höll på med lite ponnyhoppning i min ungdom, men vann aldrig något.

Igår när jag fick besked om Alvins cert - så började jag störtböla av glädje och lycka!! Elsas vackra barn.... både Hilda, Hera o Alvin (Haddock) kommer säkert att gå långt.... å det skulle säkert Pufflan också gjort om det inte vore för den där knicken... Men hon är världens vackraste och härligaste hund. Å så har vi fått tillskott av en riktig liten sötnos i Ella, som säkerligen kommer att växa upp till en skönhet hon med. Hon har ju att brås på - om vi säger så!! Härlig det är hon.... med råge!! Å mycket bra psyke - precis som Pufflan har. Trygga, stabila och fina hundar - det är a o o, men det vore ju kul med en titel också!!   ;)

Kram

Regn o våta barn....

Alla som är föräldrar kanske vet att regn och barn, inte går riktigt ihop - iaf så tycker inte jag det. Trots dyra regnkläder från ett anrikt klädmärke - så skyddar det inte mot: vattenpölar och hinkar med vatten som hälls ovanifrån... Behöver jag säga något mer??

OK, jag kan avslöja att Roger och jag har råkat ut för detta idag - å jag behöver väl inte säga vilket litet barn som älskar vatten... precis som de flesta barn... Tur att det finns tvättmaskin o dusch...

Nu är han ren och fin o sitter lugnt o tittar på film.

Och han är världens goaste, finaste och gosigaste lille pojke!!

Älskar Dig Wille!

Pussar från din mamma

Välkommen lilla Ella!

Hej jag heter Stensöbäckens Ella och är en borderterrier! Min mamma heter Bombax Ballerina (Bella) och pappa heter Axbor Danilo, honom har jag dock aldrig träffat - det är ju ofta så i hundvärlden! Jag föddes den 27 mars i år och var igår, precis 8 veckor gammal - lagom att flytta hemifrån!

Igår hände något mycket konstigt... det kom tre stycken sådana där tvåbeningar hit... jag träffade dom i Gävle förra helgen... men det kommer inte jag ihåg. De gosade jättemycket med mig - eller ville gosa - för jag har ju bott på ett så underbart ställe där man kan springa fritt - hur mycket som helst! Efter ett tag, så plockade en människa vid namn Cissi upp mig ur min transportbur som jag, brorsan o syrran brukar sova i och istället satte hon mig i knät på sig o iväg for vi.... Jag var lite busig, eftersom jag var nyvaken, men det var visst inte så populärt! Hon som heter Cissi försökte sysselsätta mig i knät istället - men jag ville hellre klättra upp på hennes axel, så där fick jag väl vara då! Vi valpar tycker ju om att leka OCH sova - det är ju typ det som behövs - OCH mat o toalett förstås.

Här kommer några bilder...

(För de som nyligen haft valp - kommer ni ihåg hur svårt det är att få fast dom på bild?? Det är då systemkameran är bra - men man kan misslyckas ändå...) Matte Cissis anmärkning.

Min mamma Bella o min nya husse Roger. Mamma ser lite luggsliten ut och det är visst pga att det tär på mammor när de har små valpar... Det kan blir precis så med människor också, hörde jag. Visst är min mamma fin?? Å hon är så snäll och lekfull.Här är mina uppfödare - eller kennelpappa och kennelmamma. De heter Hans och Susanne! De bjöd min nya matte o husse på jättegod rabarber/jordgubbspaj och nymattes kusin Gilla o hennes pojke Jocke, fick ju också fika förstås. Kennelföräldrarna bor jättefint vid havet...Så här vackert har jag bott!! Tur att jag ska komma tillbaka o hälsa på då och då... Min nya matte älskar havet hon med... kanske för att hon är född vid havet o har bott vid havet en del av sitt liv...

Så här såg det ut i bilen efter en stund... jag somnade och sov ända tills vi landade i något som heter Fors. Det är där jag ska bo nu! Verkar helt OK, faktiskt.
Å så har jag fått en ny borderkompis... hon vet inte att vi är kompisar ännu, men snart!  Jag passade på att brotta ner henne första gången när vi stannade i Iggesund. Där fick vi kissa. När vi kom hem till Fors, så passade jag på att brotta ner henne igen...Hon heter Pufflan min nya vän... hon är jättesnäll, men hon går liksom iväg hela tiden. Vill inte leka med mig. Det blir bättre, säger matte Cissi.

Just nu sover jag... har ju hänt en del sedan igår... Matte Cissi var jätteglad i morse, för jag sov HELA natten utan att vakna. Inte ett pip har trängt igenom mina läppar... Matte Cissi säger att jag har fått en otroligt bra miljöträning hemma i kenneln.

Matte Cissi hälsar att hon ska försöka blogga lite varje dag - men att hon måste ju ge mig den mesta tiden!

Hej å hå! Jag känner på mig att vi hörs snart igen!!

Puss från mig!


Tomt...

Ja, så har Gilla o vovvarna åkt hem... Fast jag måste säga att Pufflan tog det bra. Hon ligger mest o slappar - det är ju så varmt! Tur vi har fläkt i sovrummet o altandörr ut, så att vi får inte lite kylig luft. Behöver inte vara rädd för att Ella ska frysa iaf.

Idag var vi ut i skogen på morgonen och konstaterade att vi inte hade någon kamera med, fast det är den allra härligaste tiden just nu... när gräset är så där härligt grönt o blommorna börjar komma. Min ros har börjat få ut lite smått, som så småningom ska bli grenar... men det har inte hänt något i frölådorna. Willes små fröskott gror sig stora o fina. Alla tagetesar har överlevt o växer så det knakar.

Både Wille o Pufflan har busat idag... Wille tog med sig Linnéa till mormor... o det betyder att de måste korsa en ganska stor väg - som iof sig inte är så himla trafikerad. Som tur var, så kollade Linnéa åt båda hållen innan de gick över! (Det berättade Wille lite senare...  ;) Pufflan hon sprang efter en katt... har aldrig sett en border springa fortare!! Men det är väl så det är med de flesta jagande bordrar, kan jag tro. Den lille katten satt helt plötsligt på vår gata, hon gick fram med stor skepsism... ryggade tillbaka o fram igen... sedan promenerade katten iväg lite nonchalant. Vi sa åt Pufflan att stanna o det gick ganska bra, till en början. Men sedan satte sig katten på vägen igen o kliade sig o det var som en signal för lilla fröken.... å jakten var ett faktum. Matte fick sig en löpning hon med... över granntomter o baksidor - hittade en stor död sork.... blääk.... å sedan var det en katt å råttalek, som säkert var riktigt rolig att beskåda!! Pufflan är ju inte dum, så hon förstod att matte var arg å bara väntade på att få tag i hennes nackskinn! En granne fångade in henne o kunde lämna henne till mig. Jag läste lagar o förordningar för henne... det lönar sig ju inte att bli tokarg precis. Hon visste ju redan att hon gjort fel.

Vi var o hämtade bilen idag!! Den är så fin... o härlig att åka i!! Roger har pysslat med solskydd där bak o satt fast hundburen o pysslat. Det är som att förbereda en födsel... Men det är så roligt!! Allt är förberett o klart för lilla Ellas ankomst. Det är bara hon som fattas!!

Nu är det bara två arbetsdagar kvar... sen så drar vi norrut!! Hoppas det är fint väder på lördag. Vi ska ju ut till Stensö då... härligt!!

Hoppas ni kan njuta av värmen, ljuset, grönskan, blommorna, solen o myggorna.... o fästingarna... o allt annat härligt som hör försommaren o sommaren till!!

Godnatt o kramar!

Får jag presentera: Stensöbäckens Ella!!Stensöbäckens: Enya och Ella, precis i den ordningen!!


Ja nu vet vi vilket hjärta som är vårt!! Det känns jättebra o hur underbart som helst!! Vi hämtar lilla gosisen på lördag em/kväll. Det ska bli så himla roligt och vi har sett framemot detta under SÅ lång tid... o längtat o längtat lite till... Snart är dagen där!!

Vi vill också passa på att tacka min kusin Gilla som lånat ut Pufflans mamma Elsa i några veckor, för att stilla vår längtan efter en andra hund. Hon har tom åkt 30 mil hit för att hämta hem lilla Trulsan o 30 mil tillbaka imorgon!! Fast det är en annan (utställnings-) historia... hihiii!! Roger kommer att sakna sin lilla kumpan på kudden mellan oss.... jag tror att Wille o Elsa är de enda som fått dela kudde hittills iaf. Pufflan har aldrig gjort anspråk, få se om Ella gör det så småningom!!

Kramar o Tack också till Susanne och Hans - som ger oss det stora förtroendet att låta oss köpa en valp från Er kennel! Det har varit lite jobbigt att inte veta - men med facit i hand, så känns det jättebra nu. Det var ju en mycket viktigt tanke bakom och vi får därför en hund som passar vår familj som handen i handsken!! Vi ska ta väl hand om henne!!

Många kramar också till Kicki - klänningen passade perfekt o var precis så fin, om inte finare, som jag tänkt.

Nu väntar kall dryck - det är hur varmt som helst här hemma!!

Många kramar från en lycklig familj!!


Hedvig - kennelträff - Hedvig o valpar!

Ja, så har vi varit och träffat vår senaste kennelmamma o kennelpappa på ett underbart ställe i Valbo - Åby Gård. Det var vackert beläget med massor av vitsippebackar runtomkring - nästan som himmelriket! Vi hittade dit tackvare vår GPS, fast Roger hävdade att han hittat ändå - eftersom han läst på kartan. Han är ju som en (ett) levande GPS, som varit lastbilschaufför över nästan hela landet - och även utanför rikets gränser.

Hur som helst, så hade vi faktiskt tur med vädret. Lite sol fick vi också... härligt!! Å en mycket intressant föreläsning om grythunden - men det var EFTER tipspromenaden som handlade om bordern som grythund. Vi kan väl säga som så, att Susanne INTE har ringt för att gratulera oss till 1:a priset... hon hotade med att vi inte skulle få köpa valp om vi inte svarade alla rätt... så det är nog jävligt kört nu!!

Felicia fick ÄNTLIGEN träffa lilla Hedvig!! Det blev mest foton på henne idag - om vi säger så... Här kommer några smakprov!Russkaia Tvetsnaja Bolonka - Rysk flerfärgad knähund... jag SKA ha en så´n nå´n gång!!


Vi tävlade i tipspromenad som sagt och så i pilkastning... Jag tror att jag (utan att skryta) fick till bäst poäng i vår familj o kanske Wille tog 2:a platsen. Man skulle kasta poker - men det gick åt skogen...


-Passa Hedvig nu Susanne!!   -Ja, men ska du kasta på henne då??   -Nej, jag har inte tänkt det, men man vet ju aldrig!! (Tjejen i rött - är kennelmamma Stensöbäcken).Wille kastar... om jag inte minns fel, så träffade alla pilar tavlan!! Duktig grabb det där!Å så lite mer bolonka....
Här är kennelpappa Hans med lilla... ja, just det: Hedvig!!
Vackra vidder med vitsippor....Bilder på tjejerna... jag fick mycket beröm av en hel del människor för att de var så fina!! En dam, som verkade väldigt insatt - sa det tom två ggr och frågade varifrån hundarna var!! Så jag fick göra lite smygreklam för Jexmo också... hihi... En dam sa att det syntes att Pufflan var Todds dotter! Jag ser bara Elsa Truls i henne, men det beror kanske på hur nära bekant man är med respektive vovve!


Bara en bild till, så att jag kan lugna lägret Jexmo angående trimning... Det är inte så mycket som det såg ut på bilden från igår... Lite lejonman, kinder o tassar. Möjligen lite ansning bak i rumpen... Men vill ni så får väl Gilla hämta hem henne tidigare... Det kanske jag också hade gjort... om hon var min!!
Ovan: Elton och tik 1.
Tik 1 (tror jag) och Elton. -Ursäkta, men är det någon som ser att jag sitter på toa??Tik 1 som jag föll för direkt!! Hon är så lik Pufflan till sättet och så himla söt!! Fast det är de ju allihop... Tik 2 var det fart i kan jag säga... en riktig liten vilda! Men ack så bedårande!!Tik 2 leker med pinne bredvid Elsa, som tyckte det var jättekul med valpar! Puffliz nosade o gick iväg, gick fram igen o tvekade... funderade liksom över vad det där egentligen var??!! Något litet och otäckt, men ändå söt o lekfull...

Tik 1 och 2... Visst är de söta?? Tik 1 ser mer ut som pappa Axbor över ögonen...


Nästa helg får någon av valpflickorna följa med hem till Fors. Utseendemässigt var de ua båda två i mina ögon. De har dock ganska olika sätt. Mamma Bella var ganska vild då hon var liten valp, men är idag lugn som en filbunke. Roger fick tik 2 som favorit.... Det är svårt... så jag förstår Susanne som ska behålla en av flickorna själv. Jag hade nog behållt alla tre!!Tik 1.... kanske Ella...Tik 2.... kanske Ella...

Gilla ringde idag o hade fått direktiv från högre ort att hämta hem hunden för trimning inför utställningen, så hon kanske dyker ner här på onsdag. Hon är alltid välkommen, så inte gör det mig något!! (Tjo hoppsan... det kommer att bli tomt på kudden.... huuuhuuu....) Men på lördag får vi ju hämta nytillskottet.... OM vi längtar... Tja, SJÄLVKLART!!

När vi gick o väntade på Pufflan, var varje dag som ett år... det var skitjobbigt!! Både Jessica o Gilla blev nermailade med tjat om nya bilder osv. På ett sätt har det varit lättare den här gången... eftersom jag inte vet VEM jag ska längta efter. Men idag när jag höll i lilla tik 2, så kom det en o annan tår i ögonvrån, det kan jag ju erkänna.

Nu ska jag gå ut en sväng med flickorna, så att det får kvällsbajsa. Jag måste få ihop lite steg också. Igår blev det: 25 737!! Inte illa pinkat - va??

Må så gott o må tiden gå fort nu... lördagen kommer att släpa sig fram... sedan svisch upp till Hudik...

Godnatt o kramar o TUSEN TACK för en otroligt rolig och givande dag i Valbo!!

Hälsningar o kramar från fam Westerdahl


Idag är det vår!!

Idag har vi äntligen fått lite gjort i vår trädgård! Det var i sista andetaget om vi säger så!! Nu är det inte mycket ledigt innan lilla Ella kommer, så det gäller att ha bullar i frysen och trädgården fixad. Sedan kan man glömma sån´t! Det är precis som innan man får barn... Visst sover små valpar också, men då får man passa på att göra annat. Den tiden man lägger ner i början, har man ju faktiskt igen sen, det är precis likadant som med människobarn! Ett bra grundarbete ger resultat!!

Wille hade satt frön på dagis och dessa var jag ju bl a tvungen att sätta idag. Vi for iväg till Lantmännen o köpte jord och koskit. Jag hade också lite frön som jag måste sätta, så jag hinner njuta av dom i sommar. Det är roligt att sätta eget... och det är roligt att visa Wille-plutt att det kommer blommor sedan. Vi for också till ÖoB för att handla krukor, det är ju mycket billigare där. Dessutom hade de svarta zinkkrukor som jag vill ha.Här blir det krasse... jaja, det är kanske för pensionärer, men jag tycker de är rätt fina och de verkar tåla sol - vilket då passar bra på vår framsida. Dessutom var det lite roligt när de hade så många olika färger.
Här har Willeplutt planterat på dagis. Det ska bli roligt... om de vill fortsätta växa, vill säga. Just nu ser de lite slokade ut, men de tar sig nog. Det kanske blir lite trångt här, men de är ju flyttbara!!

Solrosor - kanske också blir trångt - men de kan också flytta!!

Här kan och får det bli trångt - klängerväxt. Blir jättefina!!

Här och på bilden nedan, är det mina liljor som håller på att titta fram. De fick lite koskit i jorden - hoppas de blir lyckliga av det!! Om inte annat blir lökarna det till nästa år... Det är så spännande att se allt som kommer!!
Vår lilla Löjnantshjärta... som egentligen skulle behöva flytta - står numera bakom en vägg. Den syns ju inte alls. Men vi vet inte vart vi ska sätta den!

Vi har lite annat som skulle behöva flytta också... kanske skulle man kosta på en trädgårdsarkitekt?? Men det är hiskeligt dyrt - har jag hört.

Vovvarna, Wille o jag har varit ut i skogen också på morgonen. Det var oerhört fuktigt om vi säger så.
Felicia har hängt ut en tvätt - som hon säkert kommer att få ta in sedan....
Å min raraste vän Kicki har hittat "min" lila klänning... Felicia såg också den, men konstaterade att den var lång. Jag bryr mig inte om att det är klädkod kavaj - ska prata med Fia. Har ju fullt av psoriasis på benen, vem fasen vill se det??
Om nu Gilla läser det här: Kanske du kan åka ner o hämta klänningen och ta med den ut till Stensöbäcken på lördag?? Roger säger att det inte är längre att ta sig ut dit än att åka hem till dom på hemadressen. Då kanske vi får en kopp kaffe av Susanne... Jag tror att hon också ska på utställning på söndagen. I så fall blir det väl med Nova.

Må så gott mina vänner!! Imorgon far vi till Valbo och ett fint ställe där på kennelträff med min "nya" uppfödare. Det ska bli spännande. Å så får jag träffa uppfödaren till Puffliz pappa Todd - fr Rockamore. Å så blir det föreläsning om borderterriern som grythund - det blir spännande!! Man kanske kan vara med i Gästrikland och spåra o "gryta". De har ingenting sådant i Avesta - det har jag tagit reda på. Tror hundarna tycker det där är spännande. Idag tyckte Puffliz att koskiten var spännande... jag fick skälla på henne och sedan, då hon inte lyssnade, putta bort henne från plastsäcken. Det luktade inte koskit - iaf inte i min näsa - men säkert i hennes... Skitvovvar!! Jag är iaf glad att hon inte äter kattskit... eller annan hundskit.... fy fasen!! Å jag som är nyäten - vad fasen skulle jag börja tänka på det där för nu "lå"??

Trevlig kväll!! Vi ska ta "några" bilder imorgon.... Felicia är ju med... hihi....

Lunch på Donken...

Många kramar från oss!!

PS Ett par hundbilder måste ju vara med!! DSPerfect shape - eller hur matte Gilla??


Å så min vackra lilla Puffla...


Hälsning från Elsa # 3

Ja, nu börjar min vistelse här gå mot sitt slut... det är ju drygt en vecka kvar - men ändå!! Trivs faktiskt ganska bra, får ju ligga på kudde mellan Cissi o Roger - så jag kan ju inte klaga...

Matte Gilla har pratat med Cissi idag - tydligen så ska jag inte på utställning i Avesta i juni - men jag får väl visa upp mig desto mer hemma i Sundsvall!! Cissi ville behålla mig - men det går ju inte - eftersom jag ska visas upp i Sundsvall den 23:e maj... Det blir en krock i protokollet... Så är det när man är snygg - o ska visas upp här o var... Snart får jag ju sällskap av lilla Ella i utställningsringen - det blir kul!! Nu när mamma är pensionerad från den sortens business - liksom min dotter Pufflan... känns lite ensamt, men det får ju gå!

Jag är iaf i otroligt snygg shape matte - så du behöver inte vara orolig!! Pälsen är perfekt tycker Cissi.... Lite kamning o tassansning, så är allt HELT perfekt. Kanske lite hår behövs tas bort på öronen - men det vet jag inte om jag tycker... (Det gör ju så förbaskat ont!!)

Idag har vi gått runt träsket i regnet - men det bryr vi oss inte om. Cissi har ju en sk stegräknare på sig - så hon MÅSTE gå ut varje dag... å vi med då förstås... Fast vi blir ju vältränade o slimmade, så det gör inte så mycket...

På lördag ska vi till Valbo o träffa en massa andra bordrar o kanske prova på gryt - det blir spännande.

Må så gott nu alla där hemma!! Hoppas ni saknar mig!!!

Puss o kram från Elsa (å Cissi o Puffliz)

På tur med Wille

Idag har Wille o jag haft en underbar dag tillsammans... utan stress och press - helt annorlunda mot hur mitt liv brukar se ut! Hade planerat detta redan igår... o i morse kom jag på pricken över i:et...

Vi åt frukost som vanligt vid 8-tiden, efter att vovvarna fått sitt dvs frukost och toalett... de hade redan varit ut en sväng på morgonen med husse... Sedan gjorde vi oss i ordning o for in till mitt jobb. Där blev alla så himla glada över att få träffa Wille... han är verkligen omtyckt bland alla "tanter" där, lillgubben... men han tog det hela riktigt bra, tycker jag!! Det kanske ligger i att de tycker om mig också! Sedan for vi med pengar ner till min svägerska som har hudsalong här i stan. Vi lägger ju pengar varje månad och sedan lägger Dessa på en liten summa, så går vi till henne sedan för att köpa bra produkter eller för att få behandlingar av olika härliga slag... det är som ett spa inne på salongen - helt UNDERBART!!  Jag passade på att boka tid innan bröllopet vi ska på, så att jag är lite extra fräsch o snygg då... Synd att de inte gör fettsugningar...

Hur som helst, så gick vi sedan till biblioteket för att titta på Felicias alla alster som hon och hennes kursare har gjort. Felicia har åtta alster utställda - foton, tusch- och akrylmålningar. Jättefina och jag kände mig så stolt där jag gick omkring. Wille var också förtjust  och stolt han med tror jag... han sprang runt och pekade med sitt lilla finger och sa: - Den där har Felicia gjort, och den där...!!  Min lillskrutt... Efter det var han förstås hungrig så då ville han gå o äta. Vi for vidare till kinarestauranten här o käkade lunch där... Det var så underbart att se honom sitta på sin stora stol o äta med sån glädje, som bara han kan.... mmmmmmmmmm....... - Är det gott, frågade jag leende.. - Jaaa.... svarade han... min älskade lilla gos!!

Jag spelade in en liten film också, men jag kan inte lägga upp den utan Felicias hjälp och hon ligger i soffan o är ledsen över sin bästa kompis... Vi har pratat om saken, nu får tiden hjälpa till lite... Men det är jobbigt att se... och inte kunna göra något konkret, annat än att tala om att allt kommer att reda upp sig - bara hon får lite tid... Man vill ju att ens barn ska må bra - ALLTID!!

Efter lunchen for vi o handlade mat... sedan till Lantmännen och köpte hundmat... o hundschampo. Skulle köpa ett Ella-koppel där, men de hade nästan inga koppel kvar, så det fick bli ett besök till ZOO-affären också. På väg därifrån såg vi hur en långtradare vejade för en katt, men kattstackaren klarade sig inte... Chauffören var ut och slog till honom för säkerhetsskull i huvudet ett par gånger... lillvännen.... tårarna rann på mina kinder... Nu är fler människor ledsna idag och ikväll o en tid framöver... En älskad vän till någon eller några... Men bromsspåren talade om att chauffören verkligen försökte veja...

Hur som helst så har jag köpt ett litet rött läder/nylon halsband till lilla Ella, med rött koppel till. Men jag ska nog byta, så att Puff får det röda, för det är snyggt till hennes mörka färg!! Halsband ska jag köpa från Disa sedan...

Efter middagen tänkte vi lura Gilla lite... satte på högtalaren på telefonen och stålsatte oss: Vi hade tänkt lura i henne att Roger hade glömt formen med pannkakor på bordet, då han fick skynda sig ut till Wille av ngn anledning och att alla pannkakor var borta när han kom in... MEN DET GICK JU INTE ATT GENOMFÖRA, EFTERSOM HON INTE SVARADE I TELEFONEN!! Hon ringde upp mig sedan o då lurade jag i henne det... Ni skulle ha hört svordomarna!! Sedan sa hon ett fult ord till mig också - men det gör ingenting - jag bjuder på det!! Gilla är ju livrädd för att Elsa ska bli tjock - eftersom hon ska på utställning den 23:e maj i Sundsvall!!

Vi har en "ny" bil hemma nu... en Volvo V50 och jag såg att färgen på bilen, matchar gavlar och fönsterfoder perfekt på vårt hus!! Fantastiskt!! Hade Felicia hört det här nu, så hade hon sagt något i stil med: - Mamma, du och ditt matchande!!

Nu är det kvällsdags... måste bara sätta in ett par härliga bilder på vovvarna... som vi drar runt på lååånnnggga promenader varje dag - vare sig de vill eller inte!Elsa valde vår säng o gropen som blir mellan kuddarna... lillgumman.... så fin!!Min vackra lilla Puff, valde soffan och kudde... ville nog göra Felicia sällskap...

God natt o sov gott mina kära vänner som skriver i min blogg!!

 


Bordrar = fartränder....
Små fina flickor!Pufflans vackra mamma Elsa!Ja, idag var Felicia o jag ut med hundarna på vår härliga skogspromenad. De hade så roligt! Det var 100 knyck, o jag blir så fascinerad av borderterrierns reaktionsförmåga! Det är som att de kan läsa varandras tankar!! Å vänder på en 5-öring! Helt otroliga!!

I morse efter frukost, fick Pufflan sig en duvning i form av trimning. Jag tjuvstartade lite igår. Eftersom jag var ensam, så blev det lite klippning under magen och bak i stjärten. Hon ska ju inte ställas ut, så det får duga. Snygg är hon iaf - i mina ögon!! Båda vovvarna fick sina klor klippta. Gilla: Du behöver inte vara rädd - hon började inte blöda!! Det gick så bra så! Måste ju göra Puff lite stilig - tills vi ska träffa Ellas matte o husse - så de inte behöver bli mörkrädda...  Puff ska också följa med på kennelträffen med Stensöbäcken, Akimbos, Rockamore och Bombax om två veckor. Hennes pappa är ju en Rockamore - så det passar alldeles utmärkt och hon är så välkommen, säger kennelmamma Stensöbäcken.

Före middagen tog jag o Roger en svettig långpromenad - utan hundarna. Det går liksom fortare så. Jag ska gå en kvällsprommis med dom när jag lagt Wille - om en liten stund.

Jag är så glad att jag har en så god vän i Kicki - som åker ända till Birsta för att tillfredsställa sina kompisars önskan om klänningar.... Tusen Tack min vän!! (Jag vet att Gilla o Jessica skulle ha gjort detsamma, men nu var det ju Icki Innom det gällde!) Jag har mailat till Indiska o hört efter vart den kan gå att köpa. Felicia ska till Sthlm om ett par veckor, så hon kanske får tag på den då... hoppas kan man ju alltid!!

Nu ska jag gå o bädda i rena Willes säng... finns det något härligare (ja, men det här är en av dessa) än att krypa ner i en renbäddad säng - och själv vara alldeles nybadad eller nyduschad... då sover man som en prinsessa!!

Ska gå in på Stensöbäcken sedan och titta på puppisarna... Det är visst fullt liv i valphagen nu... kan tänka mig det!! Å små vassa tänder som biter sig in i köttet på oss... Det blir underbart att få en liten Ella!!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

PS: Det är Felicia som är fotograf!!DS


Klänning!!

HELENA dress
Hej Kickilina!!

Det är denna klänning jag skulle vilja ha... den kostar kring 400 kr. Frågan är vilken storlek jag ska ha... Ta samma som du har. Det är ju svårt när man inte vet måtten exakt, men det blir bra.

Jag sätter in pengar till dig, så fort vi vet att den finns!!

Tusen Tack min vän!!

Valborg... o helg!

Igår jobbade jag hela dagen, for å handlade. Vi åt grillat kött till middag - gott!! Sedan gjorde jag jordens godaste efterrätt = Leilas "Banana Cream Pie" - jag säger bara det..... ja, jag vet inte vad jag ska säga.... fy fasen alltså!! Det var lite bökigt att göra den, men det var det verkligen värt!!Den som vill att jag ska göra en sån här nästa gång ni kommer - räck upp en hand!! Hihi...

Idag har jag bakat bullar. Klev upp före 7, men vad gjorde det - när Willegos var i närheten... Han är så himla gosig o härlig! Han är hos en kompis o leker nu. Jag hämtade honom för en stund sedan då vi skulle till affären o köpa lördagsgodis... då luktade det kodynga ute o han konstaterar först att det så gör, sedan frågar han:
- Mamma, vilken ko är det som har skitit!! (Lite argt sådär - bara för att det luktade illa...)

Nu ska jag gå o lägga mig en stund på sängen... är trött som en gnu o har fruktansvärt ont i min stela rygg. Roger kommer hem snart. Han åkte på en mc-tur med ett 35-tal flera motorcyklister idag - ringde sedan från Sätrabrunn för att berätta att han fått punktering på framdäcket. Hans far skulle komma med släpvagn för att hämta honom... Tur att det gick bra iaf!!

En bullbild - å med den - Bye o ha det så bra!!


Hälsning från Elsa # 2

Ja, här är helt ok, fortfarande... Men Cissi tycker att jag gnäller en del, men det är inte för att jag är ledsen. Jag gör ju så även hemma. Kanske inte lika mycket, men ändå. Då hotar hon med: - Sluta gnäll, annars får matte komma o hämta dig!! Igår kväll smälldes det en hel del här, men varken Pufflan eller jag är ju rädda, så det gick bra. Men sedan kom plastfamiljen hem, för att sedan gå ut igen - de skulle titta på fyrverkerierna från framsidan. Vi fick vara med en stund, men sedan tyckte Cissi att det började låta lite väl mycket, så hon tog in oss. Då satte vi doggar igång att yla, inte ville väl vi vara själva igen!! Cissi förstod vinken, för hon kom in o då tystnade vi...

Idag har vi varit ute i skogen som vanligt. Pufflan var olydig, för hon följde kattspår o kom inte fast Cissi ropade på henne. Hon tog tom upp godispåsen o prasslade, men det brydde sig inte Pufflan om... då blev plastmatte arg o började följa efter henne - med mig i koppel... Men då kom Puff farande som ur en kanon - trodde väl att vi skulle gå hem utan henne å det var ju bra!!

Inatt har jag fått sova på kudden HELA natten - mellan Cissi o Roger. De som känner familjen vet vad det innebar - att Wille sov hela natten i sin säng!! Det är så mysigt - varmt, mjukt, nära och skönt.... mmmmmmmmm.....

Så här kan det se ut när vi ska sova....
Nu är det ju lördag o vi har fått lördagsgodis i form av grisöra!! Det är minsann gott det!!

Lite konstig bild, men det är jag som tuggar öra... Puff gör samma sak nedan...I morse började plastmatte trimma Pufflan. Hon ska ta tag i lite mer imorgon. Så hon är vårfin sedan.

Hoppas ni saknar mig därhemma... så mycket att ni kommer o hämtar tillbaka mig om 3 veckor.

Jag har de bra, så ni vet det...

Extra mycket puss o kram till Joakim!! Dig saknar jag MYCKET!!

Puss från mig...