Trimning och vinterlek

Idag hade vi bestämt att trimma Foxy och så fick det bli. Eva skulle baka matbröd under tiden, inte alla som har en sån snäll svärmor!! Det är därför jag kallar henne: Kärmor!!

Så här mycket snö var det idag!! Inte en lucka som var utan snö på Wille sovrumsfönster!! Roger har varit ute och skottat två ggr och vi har ännu inte fått vår morgontidning!! På bilder som kommer sedan, syns det hur det har drivit. På gamla järnvägen gick det knappt att gå.

Foxy före trimning ovan och efter nedan...¨Pufflan är också lite trimmad, men jag tog inte allt. Dock en hel del i hennes vackra ansikte... Se så fint hennes magpäls skimmrar... som pärlemor! Min lillplutta... Hon blev riktigt arg på Foxy idag för han sprang o nosade dom i stjärtarna hela tiden!! Ella är i höglöp och Puffli ligger ju bara några dar efter... snacka om drygt för lille Foxy. Därför har han organet framme på nästan varje kort... jag har försökt censurera bort de flesta :)Gamla järnvägen... ja som ni förstår så orkade vi helt enkelt inte gå här... hundarna fick kämpa som dårar för att komma någonstans. Det är inte lätt att ha korta ben - fråga mig!!


Mycket snö... Ella först förstås... Foxy tätt efter - förstås :)Ett virrvarr av bordrar... det är Puff som står på huvudet nästa sekund... Foxy efte henne och Ella här längst fram som knappt syns...


Hoppjerkan Ella...

Vacker blåfärg... o halvmånen däruppe...


Ella måste ju också få vara med på en innebild... lillgumman!!

Efter vår promenad drack vi varm choklad o kaffe till det nybakta goda brödet som Eva bakat... Nu har lugnet lagt sig i vårt hus... Roger jobbar eftermiddag. Nu ska jag börja med middagen.

Må så gott och trevlig fredag"

Kram


Willes skidtur

Idag har Wille fått rejält med motion... De har varit och åkt skidor i skidspåret uppe vid idrottsplanen här alldeles bredvid oss. Men först gick dom från dagis och hit, vilket är ca 7-800 meter, sen åkte han 2,5 km på skidor!! Det var första gången barnet stod på ett par skidor, kan jag tala om!! Sen gick han tillbaka också! Plus att han och Roger gick från dagis och hem på eftermiddagen!! Det tycker vi att han gjorde verkligt bra!
De andra barnen åkte bara 1 km, men Wille och ett barn till ville fortsätta. Det hade fröknarna aldrig varit med om förut och de har jobbat i massor av år, kan jag säga... min lille plutt!! Han kan bara han vill!!

Tyvärr fick jag inte in någon bild idag, hade velat ha ett par skidor med, men ni får hålla tillgodo med den lilla historien istället.

Själv har jag varit i Falun på seminarium om barns och ungdomars psykiska och sociala utveckling och det var en mycket givande dag med mycket diskussioner och förbättringsområden, som vi såg det. Det är bra att ha stora ambitioner när man ska ut o jobba!!
Efter det for jag upp till mitt "nya" jobb på hemsjukvården, där jag ska börja gå extra. Ev får jag jobb där efter utbildningen, vi får se hur det ser ut med behovet då. Det är min gamla avdelningschef som är verksamhetschef där nu och henne tycker jag mycket om, så det passar bra att liksom följa med henne, tycker jag. Några nya ansikten var det också, vilket alltid är roligt.

Nu ska jag gå o kika lite på TV, men jag är så trött så jag tror jag svimmar... nattens sömn var allt annat än god. Roger gick upp före 5 och jag vaknade vid 6, så man är lite småmör, om jag säger så. Imorgon ska jag skriva på en uppgift som jag och en kurskamrat håller på med, den handlar om amningsproblem. Vi ska skriva en D-uppsats - Magisteruppsats - ihop också, vilket också ska handla om amning.

Må så gott - och jag ska ut med vovvarna i skogen också, det är ju liksom ett måste. På fredag ska Pufflan och Foxy trimmas. Jag tar Puff om jag orkar, för hennes päls sitter som berget, så mina händer måste må bra. Tur det finns trimningskondomer... annars hade jag nog slitit ihjäl mig!!

Kram Cissi - världens mest stolta mamma!! <3

Foxy sover över: 2

Nu har jag varit ut o tagit lite nya bilder på Foxy-plutt och tjejerna. Det är ett himla skällande här hemma nu... Ella är ju skällig annars, men jag är rädd för att hon har lärt Foxy också!

Inatt fick Foxy sova i tyghuset... för han började gnälla så fort jag släckte ljuset och skulle börja springa omkring. Då blev jag övertygad om att tyghuset vore det enda rätta!! Å det var det också! Han gnällde till en gång, sen var det tyst - i princip hela natten och min sömn blev lite bättre än igår natt. Han är ju så himla söt den lille vovven... har en alldeles speciell blick som gör att man bara smälter :)  Titta själva:

Det syns lite dåligt, men kolla hur han sitter... alltid med ena benet emellan frambenen och det ser så himla sött ut!!Stilig grabb, eller hur?? Lurvig är pälsen och Olle blev glad... men vi ska trimma bort pälsen om ett par veckor för att passa in den till utställningen i början av april. Jag är lite osäker på hur lång tid det behöver gå, så vi provar med 6 veckor... antagligen blir det för mycket päls kvar, men hellre det än för lite. Sen snyggar man ju till tassar, ben, svans och ansikte före förstås.Puff längst bak, framför henne; Ella och Foxy längst fram. Fina, goa, underbara små bordrar!!

Visst är han bara helt underbart söt!!?? Han har så fina färger också, det svart fram på nosen och bruna ben... sen lite ljusare inslag... Goprupp!!


Puff, Ella o FoxySådär... nu har jag delat med mig av lite fina bilder på fina vovvar...

Nu måste jag läsa lite böcker... håhå jaja...

Vi hörs!!

<3 Cissi


Foxy är här...

Det är långt mellan blogg-tillfällena nu... det beror på att jag läser så mycket så hjärnan håller på att spricka. Inte bara läsa... det blir föreläsningar, tentor o en massa uppgifter och seminarier också. Ibland blir det lite mycket - MEN det är så roligt!! Å underbara kurskamrater har jag också. Vi har mycket roligt när vi träffas, den ena tokigare än den andra.. :) precis som det ska vara.

Igår kväll kom Foxy hit för att bo på Hotell Klubbvägen i tre nätter... kärmor o kärfar har åkt till Skåne på begravning. Foxy blir alltid glad över att få komma hit. Tyvärr så löper Ella igen och Puff ska väl till när som helst hon också. Det var inte så länge sen Ella löpte, men det kan ju vara lite oregelbundet i början... en del tikar löper ju 3 ggr/år också, hon kanske är en sån?

Natten som gick blev outhärdlig till slut... både Roger o jag har gått som zombies idag. Jag tror jag somnade först vid 3-tiden... Å Roger ska ut o jobba natt. Han försöker dock sova nu, hoppas att det går bra. Fastän Wille skriker högt så att fönstren hotar att spricka ibland... Det är svårt för honom att komma ihåg att dra ner på volymen.

Nu håller vi tummarna för att Foxy sover inatt, han har lugnat ner sig betydligt! Han är så himla go och härlig den lille lurven. Men han vill inte äta - vilket han delar med sin faster. I morse ville ingen av dom ha maten, så jag ställde upp den på bänken till förmiddagen. Då gick de till varandras skålar och åt... :) så till middagen var jag supersmart och blandade i lite av Foxys kulor i Ellas mat och tvärtom - då åt de!! Pufflan är glad för allt som hamnar i hennes skål, så hon slukar allt!! Jag har återgått till den normala maten nu på prov, få se om hon håller formen ändå. Det är ju mycket spring o lek vissa tider på dygnet så hon kanske gör av med energin nu.

Idag när vi var ut i skogen med hundarna, njöt jag av att se hur de styr o ställer. Ella kan inte säga ifrån ordentligt till Foxy när vi är inomhus, så hon passar på att uppfostra honom då vi går ut. Hon springer helt enkelt omkull honom!! Hoppar liksom över och sparkar till med baktassarna på något vis, så att han far som en vante!! Om o om igen... tur att inte kärfar såg det!! Men jag sa ingenting, för han led inte den lille valpen. Han behöver tuktas!! Men sen har han ju "mamma" Pufflan som tar hans parti - det ser så himla roligt ut! Hon springer helt enkelt emellan och hjälper inte det så bråkar hon på Ella tills hon slutar. Eller så tar hon tag i Ellas sele och drar bort henne ifrån Foxy!! Ella blir ju inte alls arg på Pufflan, utan hon lyder henne och slutar. Jag kan ju känna att det är Ella som är den sunda egentligen, för han behöver uppfostras så mycket som han är o biter o drar i dom!! Pufflis brås på sin mamma... världens bästa tålamod och världens mest menlösa lilla vovve... :) Ibland går Ella emellan när hon tycker att Puff är för mycket på Foxy - vilket inte händer så ofta - men det är alldeles som om de liksom ser att han är liten och behöver stöd. Ungefär som att vi föräldrar inte skäller samtidigt på våra barn!

Nu ska jag engagera mig lite i Wille... o kolla brasan. Kanske baka lite bröd... då kan han hjälpa till :)

Må så gott - bilder kommer kanske imorgon!! Vet inte om jag har föreläsningar eller inte... Tar en dag i taget!

Carpe Diem - ni vet ;)

Kramiz


Foxy - fast för en tid sedan... hade ju ingen ny bild...