Äntligen!!

Det är inte lätt att vara valp... man ska hela tiden vara söt o glad o det är jag ju helt naturligt förstås. Men jag har i flera dagar försökt visa husse o matte att det har hänt något i min mun! Jag började med att äta två grisöron - o det som kom ut sedan - var ju inte helt tuggat... vad kunde det bero på då? OK, jag är ju glupsk, men det var ju inte bara det... Idag - har matte äntligen tittat i min lilla mun o upptäckt att det fattas en hel rad av min framtänder!! Jag ser ut som en mänsklig etta-piltare i munnen!! Är det undra på att jag tuggar o biter i allt!!? Det kliar som bara attans, ska ni veta... Tur att jag har de andra tänderna att tugga med - annars fick det bli välling på heltid.

Nu håller matte tummarna för att alla tänder ska komma och dessutom rakt....

Tänk på det lille Bollie... det tar tid innan de där tvåbeningarna fattar... du vet - hissen går inte ända upp ibland... ;)

Puss o bit från Ella

Vilken pärs!!

Idag, som de flesta dagar, blev det sovmorgon här hemma. Det är svårt att sova när man har hela sängen full med små liv, som prompt ska ligga där jag ska ligga. Gäler både två- och fyrbenta. När Roger kom hem så var vi som vanligt: tre människor o två hundar i sängen! Men, vi får ju skylla oss själva. Det är vi som har låtit fyrbeningarna vara där från första början!

Hur som helst, så kommer jag inte riktigt ihåg vad som hände på förmiddagen. Antagligen inte så mycket... Wille o jag skjutsade in Isak till sin hockeyträning. Nu ska han vara hos sin mamma igen i ca en vecka innan han kommer åter. Jag saknar honom faktiskt... Han har blivit så stor o klok o lugn som en filbunke. Men jag tror att han tar på sig papparollen när grabbarna är där... vilket kanske inte är så bra. Det inträffar ju bara varannan helg, så det kanske inte är så farligt.

Efter det, så for Wille o jag till Ö&B där jag bl a köpte en påse grisöron till vovvarna, å så lite annat smått o gott. Sen var det dags för Pickaboo o lördagsgodis. Sen styrde kosan hemåt. Roger hade precis vaknat när vi kom, vilket var rekord i sova för hans del. Han jobbar ju natt, så här innan semestern. Jag drabbades av akut trötthet så jag la mig på sängen, medan Roger hade ansvaret för vovvar o ungar... Det brukar ju normalt inte hända något - men idag gjorde det så... Jag hann nog aldrig riktigt somna, bara slumra lite, när Roger kom in i sovrummet med en dålig Ella. Jag fattade ingenting, förrän jag såg henne. Hon mådde illa, för hon slickade sig mycket om munnen å så svalde hon ideligen, ideligen. Jag masserade lite på halsen samtidigt som jag kände om det var något som fastnat där. Magen såg däremot väldigt konstig ut... som om en liten valp hade ätit lite för mycket hårdsmält... som ett par grisöron!! Det gick som kramper i hela magen o hon pustade o frustade o visade att hon hade riktigt ont... Jag är inte så duktig på hundars sjukdomar (därför har jag köpt en bok) eftersom mina vovvar för det mesta varit väldigt friska. Men jag gick på tanken: Kolik - å med hästar som har kolik tar man långa promenader å hästen får absolut inte lägga sig ner... detta gick ju inte att motverka med min lilla valp, men vi gick en liten sväng runt huset, för jag ville se om hon helst kunde bajsa. Efter en stund kom också ett stort lass... det var ju skönt. Men smärtan kvarstod - så vi fick ringa ett antal samtal till Strömsholm o den "lokala" veterinären. Vi har ju Falu Djursjukhus ca 50 min väg härifrån o de har en jourhavande veterinär... De gav oss alla lugnande besked... Jag var övertygad om att vi skulle få åka iväg o lägga in henne... Men mycket riktigt så släppte allt efter ca 1,5 timme. Men jag o Roger var ordentligt oroliga ett tag. Hundar har ju en oerhörd smärttröskel, så att hon darrade, gick av o an, o hade krampsmärtor - gjorde oss rädda.... oerhört rädda...

Hon fick en halv portion mat till middag o har nu på kvällen fått majsvälling med några kulor i. Det har gått bra o hon mår precis som vanligt. Nu väntar jag bara på att lilleman ska somna, så att jag kan gå en liten promenad med flickorna igen. Annars brukar jag släppa ut dom på gården, men jag vill nog gå en sväng för tarmarnas skull. Vovvarna har dock lekt o sprungit runt här på kvällen, så de är nog OK.

Efter en så´n här pärs blir jag helt slut. Det är som att blåsa ut ett ljus. Jag är ju ett känslomässigt freak, som gråter för ingenting.... å blir rädd när mina nära o kära är sjuka... När Wille var liten o gjorde lite udda saker, som när han fastnade med huvudet i vårt vinställ - så höll jag på att tuppa av - jag klarar inte av det!! Tur att Roger har styr på sina känslor o kan lugna mig o alla andra familjemedlemmar. Allt detta kan ju bero på att jag är lite känslomässigt slut i kroppen o trött.... Men det är en annan lång historia - som har satt spår i oss alla.

Vår lilla Ella.... Puff var lugn hela tiden - hon kanske visste att det inte var något att oroa sig över.

Nu håller min lillponke på att somna, tror jag... Grabbarna sitter o kollar på TV o käkar snacks.

Vi kanske hörs imorgon!

Hädanefter så får vovvarna dela på ett grisöra - för det kan ju hända att Pufflan lämnar sitt till sin "lillasyrra" som hon gjorde idag - å det får ju sina konskvenser...

Om Ella har lärt sig något? Tror inte det - hon är ju trots allt en för alltid hungrig BORDERTERRIER!

Kramiz


Bild från när Gilla o Thomas var här för ett par veckor sedan...


Grillfest o hundsmitning...

Igår hade vi grillfest med våra goda grannar familjerna Kjersel och Eriksson. Roger hade jobbat fm, så han var lite lagom trött... Men piggnade till rätt bra till sena em ändå. Förra året var vi hos fam Eriksson/Larsson (de är ju gifta nu, därav endast Eriksson) - så i år var vi hemma hos Kjersels. Nästa år blir det hos oss - kanske i Bondarvet - vi får se!! Synd att grannarna inte ingår i flytten... för jag tycker verkligen om våra grannar. De är klippor o goda vänner samtidigt!

Nu till några bilder - måste bara gå o kika vad Wille hittar på först   ;o


Roger, Pufflan, Matilda i svart, Erika (är inte ett grannbarn - utan en kompis till grannbarnen), Alicia, Wille o Linnea.

Det var full fart på Wille - ungefär som vanligt mao.Henrik - bilförsäljare på Bilia till yrket...Veronika - husets fru, Henrik, Fia, lilla Isabella o Anders...

Busungarna med vänner satt "ute"...


Wille i Kjersels pool... vart ska fisken vara om inte i vattnet??
Grabbarna Grabbers.... med Kosackens Längtan i glasen... Kolla märket på Rogers mobil! OK, det kanske inte syns - men det har med typ HD att göra...

Ja, för att summera kvällen, så var det god mat o god dryck o många hundsmitningar. Vi hade öppet på baksidan med galler för ingången till altanen - men vad spelar det för roll när man har en utbrytardrottning i huset? Hon heter Stensöbäckens Ella... Först tog det en lång stund innan hon kom på hur man skulle göra... sen gick det snabbare o snabbare... till slut hann man inte in till grannarna förrän de kom springande... Jag vet att hundar är smarta - men jag hade hoppats att de skulle lägga sig o sova - men ack vad jag bedrog mig. Det slutade med att Roger fick hämta "tygburen" som vi fick stoppa in dom i. Där somnade de till slut.

Kvällen slutade inte så lyckligt dock... min vän Veronica fick ont i magen... gallbesvär. Har inte hört hur det gick faktiskt - fast jag engagerade mig lite grand igår också. Hon fick lite smärtstillande av mig. Henrik blev naturligtvis orolig - å ringde sjukvårdsupplysningen. Ett tag tänkte han ringa ambulans - men då ropade både jag o Veronica till. Hur pinsamt skulle inte det vara? Vi kom iaf fram till att det ju vore bra om någon av oss var nykter i fortsättningen... så att man kan köra ungar eller vuxna till akutmott vid behov.

Ska gå o kolla hur hon mår nu... sedan måste jag till mamma...

Njut av sol, sommar o semester!!

Kram/Cissi


Jordgubbar o södra Dalarna

Ja, ni som hänger med i min blogg (det är väl typ ni som läser nu...) vet ju att jag köpt ny telefon o hade kort i den "gamla" som bla innehöll foton från jordgubbsplockningen och det där vackra stället som min "svärmors" syster hade vid en vacker sjö - typ vid Dalälven? Ni vet ju, att på semestern försöker man hinna med sån´t man inte hinner annars? Idag har jag haft en sådan dag... dammat av lite överallt - vilket visade sig vara välbehövligt!! Å så har jag hunnit med att tömma telefonen... så här kommer bilderna:

Wille på väg med bestämda steg - han tycker det är jättekul (å gott!) att plocka jordgubbar!!


Jag kan inte svära på att det är Wille själv som plockat dessa... det var nog mest Felicia o jag som fyllde hinken. Wille förgyllde vår tillvaro med sin blotta närvaro o var så extra söt med jordgubbar kring munnen - som inte var tyst särskilt ofta... jo, möjligen när han käkade de söta, goda, röda bären!


En kik in i en jordgubbsplanta... fina va?
Det här blev vår skörd för i år!Så här nöjd var Wille efteråt!! Man kan ju se vissa spår och avslöjanden på vart han varit...


Å så var det stället... detta är utsikten från framsidan o trappan ner till den lilla badplatsen... är det inte vackert så säg? (Nu vill nog Kicki ha ett ställe här nere också...)(En så´n här vit grodprins har väl inte du Kicki - så jag tänkte att du kanske ville se en på bild iaf...)
Ja, vackra ting kan man inte se sig mätt på.... Bilderna får tala för sig själva... hoppas ni inte bara läser mina kommentarer - utan ser det fina i dom! Nu är de ju inte tagna med någon kvalitetskamera - utan min mobil - som ni förstår... men de blev rätt så bra ändå.

Nu ska jag blogga om gårdagen... Idag - måste jag gå o hälsa på min mamma också som jag inte sett på länge...

Ha en underbar dag!

Kramiz


Valet o kvalet...

Ja, det är lätt att sätta "griller" i huvudet på sig själv. Det är bara att hoppa på sin motorcykel och fara ut på landet... där kan man hitta två stycken hus som är till salu... Det ena utesluts ganska omgående, men det andra - som består av en stor gård med åkrar o en vääälldiiiigt lång loge och tillhörande: stall med svinhus o vedbod + en uteplats, delvis inglasad samt en fristående bagarstuga med snickarbod - verkar oerhört intressant... Det är bara det att allt har ju sina baksidor - så även jag!!?? Men nu var det ju inte mig vi skulle diskutera... Innan någon flyttar in på gården, så måste det grävas för 3-kammarbrunn, eftersom det kommit nya lagstadgar (för ett bra tag sedan) som säger att alla som bor bredvid en sjö (det är typ 200 m ner till Åsgarnssjön) måste ha en 3-kammarbrunn. Detta kommer att gå på ca 100 000 kr. Sedan är huset nu uppvärmt med olja (svindyrt) vilket vi naturligtvis inte vill ha - så där har vi ytterliggare en kostnad på ca 100 000 kr. Huset är också i behov av renovering - vilket vi i och för sig i så fall tänker ta lite pö om pö. Men då har vi inte sett huset inifrån - alltså kan de planerna ändras. Själva gården står idag till försäljning på 1,5 miljoner kronor. Myyyckeet pengar... man vill ju inte leva på vatten o bröd precis. Men vi är väldigt sugna - iaf så ska hela familjen dit o titta o känna efter.

Till saken hör ju att jag också är lite mörkrädd! Hur ska det gå när Roger jobbar natt?? Jag får ju helt enkelt tvinga något av mina barn att sova kvar! I veckorna är det ju inga problem, eftersom några av barnen alltid är hemma... men var 5:e helg har Roger långhelg - å då kan ju ungarna var hos deras andra förälder. Ja, ja... annars kan jag ju alltid tvinga mamma att sova kvar! Jag har ju hundarna förstås, men det är inte endast sådana där synliga mänskliga ovälkomna gäster jag är rädd för... å då spelar det ju ingen roll hur många hundar man har!!

Det är mycket att göra - men samtidigt så tycker jag att det är roligt att hålla på lite med renovering. Man sätter ju sin egen prägel på det hela o Roger o jag får starta om på ett nytt ställe tillsammans. Å barnen har i stort sett ingenting emot att flytta - den enda som inte vill är Felicia. Hon tycker det blir krångligt med bussar o skjuts hela tiden. Men hon kanske ändrar sig hon också, när hon får se det. Hoppas det iaf! Om 2 år, kanske hon flyttar till någon större stad för att studera konst (vilket jag hoppas på).

*************

Mitt andra val o kval är utbildningen jag sökt. Jag har ju kommit in på första urvalet o ringde igår till personal för att berätta detta, eftersom jag ansökt om att få utbildningen betald. Mina bakgrundsmeriter betyder i stort sett ingenting, fick jag ur den personen, utan det blir typ lottdragning! Alltså har jag ingen chans! Jag vinner aldrig på lotteri och väldigt sällan på någon lott av typ Triss o sån´t. Typ 25-50 kr...

Jag tycker det är superdåligt att de inte har ett annat system... men det är ju bara min åsikt. Undrar då varför de har intervjuer? När min motivering till varför jag har ansökt om att få utbildningen betald - inte spelar någon roll?

Kan ni vara snälla o hålla alla vänstertummar för mig i början av nästa vecka?

===========

Ikväll ska vi ha grillfest med grannarna Kjersel och Eriksson. Det ska bli roligt. Alla barnen är med också förstås. Å jag som är trött redan! Får väl försöka ta mig en liten vilopaus senare.

Nu ska jag på ett par ungar till frukostbordet... allt drar ut på tiden här annars.

Elias har flyttat ut på Johans rum nu. Han sover fortfarande - så jag tror att han trivs därute. Det blev mycket mer plats i Willes rum nu o jag har flyttat på hans säng osv. Städat blev det också på en gång! Skönt!

Må så gott nu alla mina vänner!!

Bilder från kvällen kommer...

Kramiz

Njurunda här o Njurunda där... o så en smula Stensöbäcken...

Ja, det var ett tag sedan jag bloggade, men jag har ju redan berättat att vi varit bortresta... så istället för att göra tre bloggar om det senaste som hänt, så slår jag ihop dom!!

På torsdagen, förra veckan, dök ju en liten del av familjen Waldehagen upp för att göra en bilaffär i lilla Avesta!! Det är alltid lika roligt när de kommer... men det fattades en liten men ack så betydelsefull detalj - tycker jag - o det var gammelmormor Cristal! Hon var på minisemester i Timrå, närmare bestämt i Sörberge! Min Crissi... Nu några bilder från den vistelsen!!


Tomas o Gilla - som firar 25 år som gifta nästa år!! Det kallar jag: Bra gjort!!
Här åt vi middag på altanen, ketchup-soya-vitlöksmarinerad fläskfilé, beasås o kokt färsk potatis... å så mina sallader med olika sorters nötter i - som jag älskar!!

Förlåt att jag redan hade provsmakat innan jag fotade... men är man hungrig så är man!!


Efterrätten - chokladmaräng med farinkola och grädde med jordgubbar o bär pudrade med florsocker! Den ser godare ut än vad den är... för den blev konstigt nog bränd i botten!! Det jag aldrig lyckats med förut... men Roger tog med sig återstoden av tårtan till jobbet o där tyckte de att den var supergod (tror jag...)  ;)

Två av mina älsklingar... Wille o Jocke! Puss på Er!!Alla hundarna fick doppa sig o simma lite i poolen - här är det Ellas tur!

På fredagen när jag var på jobbet - ringde Roger o sa att han o Wille skulle åka upp ett par dagar tidigare än mig o Felicia o undrade om det gick bra. Å det var ju helt OK för min del!! Så på söndagen, efter jobbet, for jag o Felicia uppåt. Hon hade förberett allt här hemma, så det var i princip bara att packa bilen o åka!! Det är lyxigt med stora barn...

På måndagen åkte jag till Birsta o klippte mig hos Magnus brorsdotter Malin! Jag inhandlade också en bikini - men den får ni inte se här! På kvällen kom Magnus, Kicki o vovvarna på middag!! Å herregud vad hundarna lekte o hade kul!! Det är så himla svårt att få med alla på bild - men jag gjorde ett gott försök... två av dom - satte vi in i en bur till slut - så att de skulle få vila lite grand! Måste ju påpeka att alla var otroligt snälla! Lille Oliver är tuff - men så har han ju inte träffat någon valp förut heller, utan bara umgåtts med vuxna hundar!

Ella, Oliver på rygg o så bossen her self - mormor Alice!


Kicki, Felicia o Gilla.... här äter vi min förrätt - grillad Halloumi o sallad. Tomas har byggt en alldeles ny o stor o fin veranda på framsidan - som satt på. De har också ett solsegel ovanför bordet - vilket var otroligt skönt - för då slapp vi värsta solstrålarna...

Wille o Magnus... som satt o konverserade om både det ena o det andra... viktiga saker!


Grillkockarna själva: Tomas o Roger!! Vi käkade grillad fläskfilé marinerad i Tomas egenkomponerade blandning - mycket gott! Kokt färsk potatis o beasås... kan man ju äta i princip varje dag!!


En mycket trött Jexmo I am a Miracle - Oliver... som somnade på mattes arm. Kicki fick bära honom en bit hem också, för han var helt slut den lille parveln. Söt som socker!! Jag tycker att han är lik mamma Iris... å hon är också en riktig liten tuff go´bit!

På tisdagen åkte vi till Oxsand med Magnus o Kicki... för att sola! En del av oss badade - dock inte Felicia o jag... vi fick sedan höra att det bara var 14 grader i vattnet!! Fattar ni!!?? Det är ju för fasen hur nära is-tid som helst!! Jag skrek bara jag satte i tårna... Men det var otroligt vackert där... försökte ta några bilder av sanden o mönstret av vattnet som bildats... å små spår...


Det här lilla fotspåret tillhör min lille son... det är väl häftigt att vi kan göra avtryck i sanden o sen försvinner det bara så där av tidvattnet...

Det ser otroligt härligt ut... men skenet bedrar! Wille o Jocke vågade sig ner i det kalla vattnet... man kan ju iaf konstatera - det var väldigt svalkande!!


Det finns mycket fint i sanden.... som man kanske bara går förbi utan att notera hur det verkligen ser ut...

Å så har ju fru Berg fyllt 40 år o Felicia hade målat av hennes främsta älsklingar! Hon blev jätteglad o var så imponerad av Felicias talang. Där fick vi fika o Pufflan blev lite trimmad!! Dagen efter åkte jag dit med Elsa så hon fick sig en liten duvning... hon ska ju ställas imorgon i Alfta!

Å så var vi ner till Ljungan med Pufflan, Ella, Alvin o Oliver... å vi mattar o husse...


Och idag for vi hemåt... men innan dess så åkte vi ut till vackra Stensö och hälsade på kennelmamma o kennelpappa Stensöbäcken! Där blev vi bjudna på god lunch o gott fika! Snacka om generösa människor! Ja, det är kennelmammaopappa Jexmo också - så det så! Felicia var mest arg o förskräckt över alla stora bromsar som kom så fort man gick in i skuggan... Hans hade ett rejält märke i knävecket... vilka monster det finns i insektsvärlden! Mamma Bella är så fin! Man kan inte tro att hon fått tre kullar med valpar o var så tufsig i pälsen då vi hämtade lilla Ella... Å lika gosig var hon också!


Mycket bromsar - men vackert så det förslår!! Inne i viken var det ungefär 18 grader, berättade Susanne - men ute i havet - tja - 14-15 grader. Inget badande alltså!


Hans fötter - som av någon konstig anledning, ofta kommer med på mina bilder... - Basse, Susannes ben, Pufflan o lilla Hedvig. Ella var någonstans o upptäckte världen.


Susanne o jag hjälptes åt att trimma Ella idag... måste säga att hon var gudomligt snäll. Det var ju i princip första gången! Jag klippte svansen o ansade tassarna häromdagen - å Susanne tyckte de var så snygga :)  När de svarta överhåren kom bort så visade sig en ny Ella... Hon har väldigt fin rödbrun färg tycker jag o så lite inslag av vete - som jag tycker är så snyggt! Susanne o Hans tyckte precis som jag att Ella är lik sin mamma i ansiktet...

Ja, nu är Roger hemma o jag måste anse mig färdigbloggad för idag... har druckit en svalkande Smirnoff Ice... mycket gott. Är väldigt trött efter dagens körning. Det blir så... Hundarna var så glada över att komma hem de också. Pufflan gick omkring o viftade på svansen hur länge som helst... sen lekte hundarna ute på gräsmattan i säkert en timme... bara för att känna in sig, verkade det som. Nu sover en liten Ella i husses säng o Pufflan ligger på soffan.

Må så gott alla mina kära vänner! Ett särskilt TACK, vill jag rikta till Stensöbäckens, som var så himla generösa o gav oss tid - trots att Ni skulle iväg till Alfta!

Tack o många kramar till alla andra också!!


Sommar o sol.... men kallt i vattnet!

Ja, idag åkte vi till havet, närmare bestämt till Oxsand o solade o "vinterbadade". Felicia o jag hade hamnat i ett riktigt häftigt gäng som man sist av allt kunde kalla badkrukor!! De badade trots att det bara var 14 grader i vattnet!! Det var Gilla, Jocke, Wille, Kicki o Mange som var såna friskusar!!

På hemvägen mötte vi en lite äldre dam med en fin o stor borderhanne vid namn Sigge! Han var 4 år, men damen kom inte ihåg vem som var mamma. Jag gissar att det är Annie, för Bella är ju inte så gammal själv, men jag kan ju ha fel. Nu på kvällen var vi ner till Kicki o Mange o gick tillsammans med dom till Ljungan med mina båda vovvar o så deras gossar. De busade så det stod det härliga till. Ella o Ollie springer bra med de stora hundarna, men leker ganska mycket med varandra också. Oliver är en oerhört tuff liten krabat som gärna är med o försöker bråka på de stora hundarna... han bor ju tillsammans med en av de snällaste hundarna i världen... Alvin the Border! Ella är mer försiktig o klok, tycker jag... för hon är så lätt, så hon blir lätt ivägrullad när de stora far fram! Det är dock ingen som är elak på något vis, det går bara lite hett till i svängarna ibland.

Efter det så gick vi hem till Lindblom/Ahlm o käkade Kickis hemgjorda rabarbermarmelad o ost... drack en cider o vitt vin... Det är så himla trevligt att umgås med dom!!

Tyvärr är jag inte hemma vid min egen dator, så jag får publicera bilderna när jag kommer hem!!

Imorgon blir det bad på förmiddagen - till Jexmo på tidiga eftermiddagen o hemma på kvällen. Jessica har ju fyllt år, så vi ska dit o gratulera henne, tänkte vi!

Nu ska jag gå o blänga lite på TV;n innan sovdags...

Sol o vind o vatten o havslukt... o goda vänner o världens underbaraste hundar o familj... vad mer kan man önska??

Ta hand om ER - o glöm inte själen!

Puss o kram

Jordgubbar, underbart ställe, cykling o ny telefon...

Ja idag har det hänt mycket här hemma... kanske inte enbart här hemma, men runtomkring oss... Vi startade före kl 7 imorse, när Felicia kom hem och väckte oss.... Men det var OK, eftersom jag skulle upp kvart över för att duscha. Vi hade ju planerat sedan några dagar, att åka till Hedemora för att plocka jordgubbar. Nu är det så att jag har varit o köpt en ny mobil idag o minnet i min gamla, passar inte i den nya o jag orkar inte sätta in SIM-kortet igen i den gamla, för det är så jäkla jobbigt att öppna "luckan" på den nya. Men jag måste nog göra det en annan dag, för jag bara måste lägga ut bilder från ett helt underbart fantastiskt ställe vid Dalälven som vi besökte idag... jag o Felicia var alldeles hänförda o hakan hängde långt ner på bröstet ett bra tag... Det är min extra svärmor som har en syster där... dvs de har en två-våningar i suteräng - sommarstuga alldeles vid älven med en egen liten strand... Nu en o annan jordgubbe... fotograf: Felicia

Sugen eller? Ja, vi har ätit jordgubbar så det står det härliga till idag... men det är ju till för att vi ska frossa i några dagar eller veckor - sen är jordgubbssäsongen över... :(   Men jag har gjort sån där fryst sylt, så vi kan njuta lite under vinterhalvåret också... Hundarna fick också smaka o det tyckte det var gott!!

När vi kom hem sa jag till Roger att vi måste ta oss tid o lära Wille cykla utan stödhjul eftersom hans kompisar gör det redan... men till saken hör att Wille inte velat göra det förut... trots att han cyklar utan stödhjul på cyklarna som de har på dagis. Sagt o gjort... Roger gick ut o skruvade av dom... o sen gick det bara några sekunder tills han ropade: -Han klarar det redan...!!!  Som om vi inte förstod att det var precis så det skulle vara!! Han kan ju allt, vår lille plutt!!! Han har klarat sig från att ramla o slå sig, iaf idag... men det lär väl komma.. Han är mycket noga med att sätta på hjälmen på huvudet o det är ju bra!!!Här startar han... jag sprang fort in efter kameran!!Starten är bland det svåraste - men det gick ju suveränt!!


Det gick bra att cykla o bromsa - även iklädd kalsonger!! Det är ju Willes favoritplagg framför alla!!

Efter lunch - som bestod av Rogers pannkakor o nyplockade jordgubbar med glass - så fick vi för oss att vi skulle ha nya mobiltelefoner... jag vet inte vems idén var, men sagt o gjort. Brorsan kom hit o visade finesserna med sin nyinköpte Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro... men jag var nyfiken på en annan. Felicia var dock på det klara med att hon skulle ha en sådan... Vi åkte in till Elgiganten o efter ca 1,5 timmes väntan så kom vi ut med en varsin... jag en röd o hon en svart!!

Roger tog mc o åkte in till stan han med för att köpa sig en ny han också... o gissa om han gått o svurit under em. Han hade knappt tid att äta!! Han gillar inte T9-systemet som jag själv älskar... så jag gav honom lite instruktioner... men det gick sådär, kan jag erkänna. Nu är han på jobbet o säkert sitter han där med manualen o försöker göra sig förstådd... Det tar en liten stund innan vi gamlingar lär oss saker o ting.... det är inte som när man var 20!!

Imorgon kommer Gilla, Tomas o Jocke samt två doggar - men inte min superfavvo!! Hon är i Sörberge hos Hanna... men Gilla har lovat att hon ska hämta henne i helgen, så jag får träffa den gamla damen då vi kommer upp!! Tur för Gilla det! Annars hämtar jag väl henne själv ;)

Nu är jag superdupertrött, tangenterna vill inte som jag vill o det blir mycket fel... det kanske inte ni märker, men det gör jag... det är mycket som är omgjort o rättat...

Godnatt mina vänner - jag älskar att läsa era kommentarer!! Min blogg är ju inte som Kenzas med flera hundra kommentarer - men jag blir så glad för några stycken!!!

Många kramar


Morgonpigg mc-åkare...

Ja, innan klockan blev 8 i morse, så var vår lille tuffing ute o for med sin mc...
Ja, det lär ju gå fortare om man ligger ner för att minska vinddraget - jag är dock inte säker på att det hjälper här, men man kan ju alltid försöka!! Jag vet att barn ska ha hjälm på sig - förresten - det är ju lag på det då man kör mc, men det gick inte att få på den här envisa grabben o jag gjorde ingen stor ansträngning heller då han bara skulle åka ett varv... Motorcykeln går VÄLDIGT sakta... en vuxen person kan gå sakta bredvid o ändå gå fortare!

Nu ligger min man o snarkar på sängen... han ska snart ut o jobba. Det var så varmt här inatt, så han sov på soffan - men det tog lång tid innan han somnade tror jag... Puff o Ella sover de också... så det är inte så konstigt att jag blir trött....zzzzzzzzz...... Wille är hos en kompis mittemot mina föräldrar, så vi har en stunds ledighet!

Tar med ett par kort på doggarna också, som var nyfikna på Wille i morse... eller så kanske de bara följde med matte ut.... (jag tror på det senare alternativet).


Liten söt Ella... hon är så jäkla vacker!! Vi håller på att träna nej nu, så måste hon titta på mig innan hon får ta godiset o det börjar gå snabbare o snabbare.... mycket lättlärd hundras det här faktiskt - eller kan det helt enkelt bero på att de gör nästan vad som helst för lite godis?? Hon är inte helt rumsren... men till 95% iaf. Igår natt hade hon bajsat inne... men det är annars väldigt långt mellan gångerna nu. Har börjat säga till då hon vill kissa. Det är svårt att få hull på Ella, men hon är inte så lätt ändå. Blir en stor tik - är ju hög som en mjölkpall nästan... (lite överdrift...). Nu är ju Pufflan lite stor hon med, men det är inte alltför stor höjdskillnade på dom. Blir roligt att se Susannes o Hans min när de får se henne!!

Ella har börjat lossa hår också, så jag ska ta hjälp av Gilla då hon kommer så att jag får trimma henne lite grand. Jag drar lite grand då o då, så att hon ska vänja sig, men hon vill gärna säga ifrån. Det är ju inte lönt att bråka alltför mycket utan bara ignorera tills hon biter till... då får hon en tillsägelse med basröst... Om jag ska vara ärlig, så tycker jag att det är lite djurplågeri - men jag vet ju också att hon kommer att vänja sig så småningom. Med mycket godis o beröm o lite i taget - så ska vi nog ta itu med det också. Kloklippningen går riktigt bra nu. Hon vill liksom gosa samtidigt vilket gör att det blir en gosestund!! Mycket härlig hund.... med känsla för när hon vill vara ifred... typ när hon sover o så. Igår morrade hon åt Pufflan då hon gick o väckte henne... o Puff sa inget utan bara stod o blängde när Ella flyttade på sig för att få bli lämnad ifred. Det tycker jag är sunt!!

Nu ska jag gå o hämta Wille för det är lunchdags. Kanske bloggar igen lite senare!!

Avslutar med de solrosfrön som Wille satte på dagis o som nu växt så bra!!

KramDet blir nog lite trångt så småningom, men det får gå ändå!!


Lata dagar med bad...

Ja, nu kan väl ingen klaga på sommaren... om det inte är för värmen då.... Det finns alltid något att klaga på, men jag tycker att det är härligt!! Härligt att Wille börjar tjata om bad, så fort man slagit upp sina gröna... sen är det tjat hela dagarna om bad... svårt att få upp honom ur poolen... jag får locka med godis (nej, men nästan) precis som man gör till hundarna när de egentligen inte vill in.

Här är några bilder på min goa bad-nymf!!

Denna dag - vår premärdag - var det 22 grader i poolen. Idag är det 25!! Men det är iaf kallt de första minutrarna - sedan är det helt OK. Kan tillägga, att Mr Westerdahl him self, inte badat ännu... han är en värre badkruka än vad jag är!!

Hundarna har faktiskt också fått doppa sig lite grand, varje dag. De tycker det är härligt o svalkande. Nu sprattlar de inte utan tycker det är njutningsfullt, tror jag... simmar lite grand o det ser så härligt ut!!

TILL GILLA O TOMAS!! Ta med badkläder!!

Nu kallar plikten... dvs Wille!! Vovvarna ligger o sover. Skulle jag också vilja göra faktiskt...


Så här ser det ut på framsidan nu. Ella lyckades dock ta sig ut en kväll o Roger hittade henne insnord i grannens fotbollsmål. Tur att man inte lämnar de små så länge ute utan tillsyn - för då hade kunnat gå illa. Hon satt fast runt halsen o kring benen. Det gick dock lätt att få bort. Man förstår hur delfinerna gör då det fastnar i tonfisknäten o trasslar till det o till slut drunknar. Hon har inte smitit nu när jag varit hemma själv med dom. Hon har däremot kommit på att man kan smita på baksidan från altanen. Hon puttar bara lite rejält på gallret som viker sig o vips finns en glugg neråt där man kan komma ut!! Det är nämligen nivåskillnad på altangolvet o soldäck på baksidan.

Bus o lek= suddiga bilder...Det kom med två andra bilder också, den på Puff o på rödklövern - som fö växer fritt på vår gräsmatta.
Jag försökte sätta Ella framför busken också, men vilken valp vill sitta still på kommando? Ingen jag känner iaf.

Ha det nu så underbart i värmen o njut av solens ljus. Wille har redan börjat tjata om sitt andra bad, fast han nyss kommit upp ur poolen... Roger jobbar från 06-18. Johan sover i sin lägenhet.... På torsdag kommer Gilla o Tomas ner ett par dagar. Sen åker vi upp på söndag efter mitt jobb.

Många kramar o soliga hälsningar!

Cissi