Hälsning från Elsa # 1

Ja, ni behöver inte oroa Er där hemma... jag har det hur bra som helst!! Pufflan är lite dryg, men jag har väl inte uppfostrat henne ordentligt... Människorna här i Fors är också väldigt snälla, precis som hemma. Jag får tom sova i deras sköna säng! Den vet jag att matte också älskar...

Igår kväll ropade min plasthusse Roger: - Men vart ska vi nu ligga Cissi? Elsa ligger på min kudde, och Pufflan på din!!  Men plastmatte Cissi, hon var inte ett dugg oroad. Hon vet hur man flyttar undan vovvar som oss. Så vi la oss helt enkelt i Rogers säng!! Cissi var så nöjd så... för nu fick ju hon sängplats iaf. Hon tyckte att det var så kul, så hon filmade allt o skickade till min matte Gilla, som fick sig ett gott skratt sent på kvällen...

Nu har vi varit ute på skogspromenad längs gamla järnvägen. Vi har mött flera hundar, men snälla som vi är så har det gått så bra. Vi har fått sprungit lösa mest hela tiden - för jag lyder ju så bra! Pufflan hon kommer om inte annat när Cissi ropar: - Godis!! (Det gör ju jag med för den delen....)

Vi ligger på sängen o sover nu, eftersom Cissi är ute i cybervärlden. Hon har tittat på små söta puppisar... det kommer visst en liten så´n hit i slutet av maj. Det blir ju kul.... om den inte biter i mig bara...

Nedan kommer lite bildbevis på att vi har det bra tillsammans!!

Wille är rädd för att jag längtar efter min mamma Alice... Jag tror att han går till sig själv - för han brukar ju längta efter sin mamma när hon åker bort.... lillgubben... Han är iaf snäll. Kanske skriker lite ibland, men det är jag ju van vid... ljud, menar jag! Min mattes mamma, är ganska ljudlig av sig, så det gör liksom inget.

Plastmatte ska gå o käka kvällsis nu.

Ni vet att jag tänker på Er!!

Många pussar o kramar från mig o resten av min plastfamilj!!

<3  Elsa Truls

 


Bordervarning!!

Min kusin Gilla, Jocke o tre bordrar har varit här i helgen och hälsat på! Moster Irene var också med, men hon bodde hos min mamma. Jag har faktiskt behållt en border... Elsa! Så nu får jag träna lite på att ha två hundar!! Hade tänkt låna Crissi - för hon är nog bland de charmigaste hundar jag någonsin träffat - men eftersom hon behöver specialfoder och vi inte var 100% säkra på att finna hennes foder här imorgon, så fick jag låna Pufflans mamma istället å det går ju precis lika bra! Elsa var lite ledsen först, men det gick över väldigt fort. Nu har vi varit på promenad hundarna, Wille o jag. De har fått middag och ligger i vår säng o vilar... Undrar hur trångt det blir nu jag.... Men det blir ju träning det med... För Ella kommer antagligen också att hamna i vår säng!

Gilla, hundarna o jag tog en skogspromenad idag och då passade jag på att knäppa lite härliga vårkort på våra underbara hundar!!

Ja, här var det bordervarning!! Alice fick agera tillsammans med skylten...

 

Titta vad jag hittade!! Små men vackra - Vitsippor!!

 Skatan hade tappat en fjäder...
Mamma Elsa o Puffliz i full fart.... gillar såna här kort - full med energi!
-Å så kommer lilla jag, säger gammelmormor Crissi.... Hon tyckte dock att det var lite för blött i mossan, så hon vände ganska direkt.... Hon är ju uppvuxen i stan... (eller??)
Puff, Elsa o Alice.
Våra vackra bordrar och inte minst: Fyra generationer!! Undrar hur många som kan visa upp det??
Jexmo - Honeypuff, Elsa och Alice i Underlandet samt Bombax Cristal!
Gammelmormor Crissi... så himla söt!!
Hundarna race-ar... de får alltid ny energi när de kommer hem... springer runt o busar på gården...


Nu är det tomt o tyst hemma.... Moster Irene var ju med här de sista timmarna av Forstrippen, för den här gången. Alla käkade lunch innan Njurundagänget for norrut igen... Pojkarna tvingade jag ut, för jag tycker de kan vara ute i solen. Wille har också varit ute o jag har äntligen satt mina penseér som jag köpte i veckan.... inte en dag för tidigt!!

Jag har fått stränga order av Gilla: Inte låta Elsa tjocka på sig nu. Inte röra hennes päls. Inte bada henne... Hon ska ju på utställning den 23/5 och vi åker upp för att hämta Ella den 22/5. Då får någon av Waldarna hämta Elsa i Hudiksvall... sedan hem med henne för finslipning inför CERT´et som vi alla hoppas på!!

Lugn Gilla!! Jag lovar att jag inte ska dumma mig!! Jag är ju också intresserad av ffa hennes och Alvins framgångar i ringen!!

Nu ska jag gå o fixa mat.... Roger kommer hem om en stund...

Puss o kram


"Mirre"

Ja, på söndagen fick jag äntligen tillfälle att åka o kika på lille Jexmo I am a Miracle! Alla vovvarna Jexmo, som var hemma vill säga, blev så glada när vi kom. Furan sprang direkt fram till mig! Det såg ut som att hon kände igen mig... Pim Pim hade fullt upp att springa o skvätta överallt...

Lilla Iris blev också glad åt vår ankomst... medan hon var ute passade jag på att titta lite på Mirre... han är så BLÅ o fin!! Å dagen till ära - hade han fått ögon! Gilla var snabb att sms:a till kennelmamman om nyheten - till hennes förtret! Tänk vad man kan missa när man är hemifrån i ett par dagar!

Här är den lille guldklimpen med sin vackra mamma Gibas Queen of Night - "Iris"Det blev så hastigt att vi skulle till Skottsund - precis efter vår långpromenad. Roger hämtade upp Gilla, Jocke, mig o vovvarna i Nolby o sedan raka vägen till Skottis... Därför hann jag inte få med mig min riktiga kamera, utan fick ju ta till mobilen som är med för det mesta...

På bilderna ser det ut som att lille Mirre har mjäll, men det kan jag försäkra att han inte har... Mamma Iris fick nog lite skräp med sig in efter sin sväng på gräsmattan. Hon är så snäll o gosig mot honom och mot oss omkring med! Den lille smackade då han diade, så det hördes över hela huset... lillgubben! Undrar vart han ska sedan...

Roger hade en schäfer förut som kallades just Mirre, det egentliga namnet var väl ...?... Emir. Han har dock varit i hundhimlen i många år nu... fick cancer i urinblåsan. Den delen av hundlivet är fruktansvärd.

Igår när vi åkte hem, så såg vi en katt som sprang över vägen... Om han klarade sig? Nej, det gjorde han inte... Och det var inte roligt att se... men han dog nog omgående, såg det ut som iaf. Det var inte vi som körde på honom, utan de i andra körfältet. Alldeles innan Storvik.

Nu ska jag snart gå o lägga mig... dagarna tar på en. Mycket folk som behöver hjälp...

Här kommer en o annan bild på flickorna också!!


En liten Puffla!!


En vacker gammelmormor; Bombax Cristal!!


Så grymt fin - mamma Jexmo Elsa! Uttrycket i ögonen känner man igen, från både Alvin o Pufflan...Fina mormor Jexmo Alice i Underlandet... vill inte gärna vara med på bild... utan helst sitta i knät på Cissi.Lyckades få med tre generationer på en o samma bild... det var ett himla schå att försöka få till fyra - på egen hand... när den ena satt sig, klev den andra upp osv.... jag fick helt enkelt ge upp!!Superfotograf... eehhh???"Eh... vad jag gör?? Tvättar foten, ser du väl!!"

Min goseplutta...


Besök hos Stensöbäckens...

Roger och jag for - utan barn - upp till Njurunda i fredags. Vi hade två mål med vår resa - kanske tre förresten - att hämta hem en mc-sadel, men främst - för att titta på vår tilltänkta valp och för att umgås med Gilla o hennes familj. 

Mitt på dagen i lördags - igår - for vi en bit söderut, närmare bestämt till Näsviken som ligger ett par mil väster om Hudiksvall. Det var mysiga vägar ut, men lite guppigt så här års. Vi hade lånat Gilla o Tomas GPS, annars hade vi nog aldrig hittat dit - utan telefonkontakt. När vi for norrut igen, så fick vi en mycket bättre beskrivning av en lite mindre guppig väg, av Hans och Susanne. Den var betydligt lättare... Dessa GPS:er... Roger fattade dock tycke för dessa apparater och for i morse till Birsta (igen) för att köpa en... Snacka om att den fick dåndimpen när vi åkte hem!! Den höll nog på att brinna upp, för vi for ju på en del vägar som inte var med i dess karta, bla vägbygget över Hästbo och lika in i själva Fors... Den hade en gammal karta från 2008 - som vi nu försökt uppdatera, men det gick visst inte så bra....

Wille är hämtad från mormor... han hade längtat så mycket efter sin mamma... lillplutt!!

Här kommer iaf lite bilder från kennel Stensöbäcken och Susanne vet att jag publicerar dom... det är ju från min kamera!!

Guldklimpar med familj!!

Lilla bus-Hedvig drar i Annies mustasch... längst bort sitter Nova å så Hans fötter o ben...


Vad är fram o bak på den här underbara trasselsudden??

Småvalparna - 3 veckor gamla med deras underbara mamma Bella...
En av tikarna... kan inte säga om det är tik 1 eller 2. Söt som socker är hon iaf!!


Elton med sina systrar. Flickorna ska heta Enya och Ella - men det är inte bestämt vem som är vem ännu. Tik nr 2 är dock tjockare än tik 1... men de är annars väldigt lika... Här busar de lite grand. Hade också börjat "skälla" lite... så himla söta!!
Vågar mig på att säga: Elton, tik 1 och 2.
"Ska vi göra ett gemensamt försök... att komma över den här kanten...?"  (Elton och tik 2 - tik 1 i bakgrunden)


Valparna fick riktig mat för första gången... Elton smakade lite grand... De lär nog snart bli som alla andra bordrar... Alltid hungriga!!Underbara eller....?? Helt fantastiska!! Vilka små underverk!!
Ordningen är: Elton, tik 1 och tik 2. Elton har lite mat på kinden - vilket hans mamma städade bort en halv minut senare...

Å så lilla Hedvig... som själv är valp... men det kunde man inte se... hehehe...
Mamma Bella fick lunch i form av valpmat. Det kan ju en diande liten mamma behöva! Det vet jag själv - av erfarenhet!

Ja, nu dröjer det 5 veckor innan vi får hem vår lilla Ella... det blir lllllååååååååååååååånnnnnnnnnnnnnngggggggg väntan.... Vi är bjudna på valpträff i maj, får se om det går att åka upp till Valbo. Vore ju roligt att träffa andra valpköpare och uppfödare...

Bloggar bilder från Gilla imorgon... Har ju också varit o hälsat på ett annat litet mirakel idag... Lille Jexmo I am a Miracle!! Han hade precis fått ögon - idag!! Hans mamma Iris är så himla lekfull och gosig! Han kommer säkerligen också att växa upp till en vacker hanhund en dag... han är ju bara 1 vecka gammal.... eller 9-10 dagar...

Ha det så bra alla ni som läser!!

Nu ska jag in på Tappa o registrera steg...

Kram Cissi

 

 

 


"Åh fy, va äckligt!!!"

Kommentaren och tillika överskriften idag, är citerad min dotter.... Jag satte henne på att skala räkor - då visade det sig att hon aldrig skalat räkor förut (för Ullis i Sthlm stavas det -reker-så du förstår vad jag pratar om... hihi). Iaf... jag tyckte det var skandal - men så var det! Roger visade henne hur man skulle göra, för de skulle hjälpas åt... "Åh fy, åh fy, fan va äckligt" sa hon x flera. Själv klev jag ut ur den sköna duschen precis och menade att det inte alls var äckligt - det var ju mat!! "Ja, men de har ju ögon!", utbrast hon.... "Det är klart att de har ögon, svarade jag. Tittar de på dig?" "Ja, det är precis det dom gör", svarade hon.... Det var inte räkorna (rekerna) hon menade, utan äggen.... Efter en stund slutade gnället... skönt nog!! Det blev en väldans god fiskgryta idag, med alltiett. Lök, vitlök, morötter, potatis, curry, fiskbuljong, grädde, creme fraiche, Hokifilé och lax... Men gud vad det var mättsamt!! Till det åt vi vitlöksbröd, mycket smarrigt!! Det kan jag tom bjuda gourmetkocken Magnus på, tror jag.

I morse hoppade Felicia och jag över duschen. Satte på oss mössor istället och for till stan för att handla div saker, tvätt- och sköljmedel - obligatoriska lördagsgodiset förstås!! Å så handlade vi mat också... Puff var med i bilen. Hon vill följa med överallt nu och får det också, tills det blir så varmt att det inte går att ha henne i bilen. Då får hon vänja sig vid att vara hemma, helt enkelt!!

När vi kom hem hade Roger vaknat. Han har ju lång-natthelg nu... så vi drack kaffe o käkade en macka. Wille fick lunch förstås. Sedan åkte träningskläderna på och vi tog en långpromenad med Puff i släptåg.... Ni som känner till hennes gammelmormor Crissi - vet ungefär hur det ser ut.... en border i hasorna... iaf på slutet. Crissi fattar ju när man är på hemväg, men det verkar inte Puff ha förstått ännu så det blir mer och mer bakom hasorna ju längre man går, trots att vi närmar oss hemmet... Efter det så fick hon ta ett bad. Blir ju fler ggr under våren... men hon hade börjat klia lite - och jag med - så det var bäst att bada henne. Nu har hon ätit middag och ligger på matte o husses säng o vilar... myspys!

Nästa helg drar vi norrut igen!! Ska hämta hem en mc-sadel till Rogers Nighttrain, som Morgan är snäll o plockar upp hos mc-handlaren. Å så ska vi hälsa på kusin vitamin med familj! Å så några goda vänner förstås!! Mer hinner vi inte på en så kort helg. Gilla kommer ner till mig helgen efter!!

Nu ska jag ta mig en lördagsvila... har ju städat av lite o bäddat rent i sängarna - mycket nice... Fasen - ögonen börjar gå i kors liksom.... parasympaticus har slagit till igen - bara att lyda kroppen: SÄNGLÄGE så att maten får smältas ner i lugn o ro!! Skojigt - men helt sant!! Det är därför vi blir trötta efter maten.... I Spanien gör de helt rätt - siesta!

Trevlig lördag o slumra lugnt....zzzzzzzzzzzz

Tappa! Stegräknare??

Ja, som ni säkert läst, så har matte gått med i nåt påfund som kallas för Tappa! Jag ska tala om vad det innebär!! En massa jäkla promenader, där jag måste följa med... om ni har två ben o stegar ca 14-15 ooo/dag, gissa då vad jag som är så liten o har fyra ben går stegmässigt sett!! Är det överhuvudtaget någon som har frågat om jag vill medverka i det där?? Igår när hon drog ut mig för att promenera ett antal km, så var det blötsnö... hur blöt jag blev?? Ungefär så ja.... Tur man är den ras man är... snacka om blöt hund annars!! Idag gick det väl an... sol och torrt, betydligt skönare. Idag var husse också med.

Jag tycker det är mycket bättre att springa omkring i skogen jag! Men då får inte matte så mycket motion - synd nog! Men hon kan väl springa omkring i skogen hon också, precis som jag!! Inte mig emot!!

Om jag ska vara ärlig, så är det husses fel... det är han som är så generös med maten till mig... Allt har sitt pris, säger matte. Undrar vad hon menar då? Jag kanske kommer underfund med det en dag... "Smakar det, så kostar det", säger hon... Ja ja, hon är inte så jäkla mager själv, så det så!!

Igår käkades det lamm och potatisgratäng här... jag fick faktiskt smaka ben... men husse höll i hela tiden!! Han blev så imponerad av min käkes styrka... 
Skickar med en blombukett också... för de som tycker om det!!

Puss o kram mina vänner!!

PS: Alvin... jag hörde att din matte också ska gå med i stegtävling... passa dig!!

Wille med nya cykeln!

Ja, tänk vad man hinner med mycket när man går upp tidigt! Först hann jag morgonblogga, prata med Roger och sedan Kicki på telefon, klätt på oss, varit på cykel-promenadtur till mamma/mormor o fikat. Hem igen, ätit lunch, varit till Horndal o hämtat Johan, marinerat lammsteken, duschat o satt på kaffe. Nu kom Roger hem!! Det är som att jobba på ackord!

Måste bara lägga in några bilder på min sötnos när han cyklade runt i sin ensamhet...

 

Om ni kollar noga, så ser ni att det är skalbaggar på hjälmen. De blev han rädd för när han öppnade presentkartongen som hjälmen låg i. Han fick ju både cykel och hjälm i födelsedagspresent, förra året. I sommar kanske det blir dags att ta av stödhjulen, men än så länge får de sitta på.

Det snöar idag... inget vidare gåutogåi-väder precis. Jag är ju med i Tappa.se nu genom jobbet, så jag måste ju göra minst 10 000 steg/dag. Men jag får ta o skärpa till mig, så kanske det går. Nu ska vi dricka kaffe...

Tillbed solguden Ra är ni snälla!!

Kramiz

Mysmorgon...Den här morgonen kunde inte ha börjat mycket bättre.... min lille son och min lille vovve låg tätt intill och bara myste... Wille kramades och var så där gosig som bara han kan vara!! Puff låg framför mig i mag-lårvecket om ni förstår. Men hon blev inte klämd... tyckte bara att det var mysigt! Där låg vi en god stund o bara myste... fast tiden var ju just.... tidig. Men vad spelar det för roll, när man får ett sådant uppvaknande!!

Denna morgon var det Rogers tur att gå upp kl 5. Jag avundas honom inte... Tänk vilken skillnad det är att gå upp kl 5 mot kl 6! Imorgon börjar en arbetsvecka på vårdcentralen. Den blir ju inte lika springig som på avdelningen.

Efter vår mysstund, gick vi upp. Pufflan fick sin frukost och sedan ut på gräsmattan o göra nr 1 o 2. Jag kan fortfarande gå på skaren, så det är lätt att ta bort skiten! Men det har folket som går i skogen fruktansvärt svårt för. Jag har ju gått o skällt över folk (idioter) som har hundar som de låter bajsa mitt på stigarna - jag har upptäckt (sedan en tid, men tänkt att det kanske var något slags engångsföreteelse... men ack) att jag också har fått en sådan hund.... Hon har en benägenhet att sätta sig där hon känner att: -Oj, nu bara måste jag! Å så sätter hon ner sig... Charlie han sprang ju helst så långt från stigar och vägar som han bara kunde, för att bajsa. Skulle väl aldrig falla honom in att bajsa mitt på vägarna eller stigarna!! Mycket väluppfostrad hund, tänkte jag belåtet... men så kanske det inte är... jag menar, Pufflan är ju ganska väluppfostrad - inte för att det har behövts så mycket uppfostran - så det kan ju bara inte bero på det!! Jag får helt enkelt försöka lära henne att gå av vägen och dikena.... MEN DET ÄR EN STOR SKILLNAD MELLAN HUSSARNA O MATTARNA - FÖR JAG TAR UPP BAJSET!! Jag tar tom upp det i skogen... om det sker på en stig.

Nu kom jag ju helt av mig från det jag skulle berätta... kanske typiskt mig eller??
Hur som helst så åt vi äggfrukost jag o Wille... det är så härligt att sitta o prata med honom... Han pratade om att han har fått så stora fötter, kallade dom för "långfot" och "lillfot", lika stora som mina! - Nej, sa jag, inte ännu.. - Men lika stora som pappa då? - Nej, han har ju jättestora fötter, svarade jag. - Du har minst fötter i familjen, men snart kanske du har som Felicia, sa jag eftersom jag vet att han vill bli stor - fort!! Sedan lyfte han på sin ena lilla arm och utbrister med ett leende på läpparna:
- Men mamma, det luktar svett här!!  - Nej, inte det heller, fick jag ju så lov att erkänna...  - Men det gör pappa... menar den lille plutten...
Han längtar så hemskt efter att bli stor. Han vill ha stora fötter och lukta svett. Flera gånger om dagen sitter han och putsar tåludd mellan sina små tår... Ja, det står inte på förrän allt slår in...  Synd att han inte vet vad han talar om! Hoppas att han ärver från sin far - att inte få fotsvett!!

Nu ska jag gå o duscha bort svett, både under armarna och på fossingarna!!

Många kramar från oss!!