Vägledning...

Ibland kan man önska att någon sa åt en vilken väg man skulle välja, vore liksom skönt på något sätt, när man inte vet... Mina föräldrar, främst pappa, har lärt oss barn att välja vår egen väg. Han har aldrig lagt sig i eller velat styra oss. Han har dock alltid påpekat att det är viktigt att jobba för att tjäna pengar och att man inte ska slösa osv, men hur vi sedan kommit dit, har han inte brytt sig om. Sedan har han väl varit mer eller mindre stolt och kanske haft lite svårt att säga att man gjort något bra, men det är väl kanske typiskt hans generation, vad vet jag. Jag försöker att inte bli likadan, utan berömmer barnen så ofta det går.

Hur som helst... så har jag nyligen haft två vägar att välja emellan. Den ena var att vara kvar på avdelningen och lämna in intresseanmälan för biträdande avdelningsföreståndare, eller att välja distriktssköterskeutbildningen till hösten. Vårt landsting satsar en viss summa pengar varje år på specialistutbildningar där de ser att det blir stora pensionsavgångar framöver och DSK-utbildningen är en av dessa. Man får då 18 000 kr/mån före skatt, vilket inte blir så mycket i plånboken efter dragen skatt. Därför har jag varit i valet och kvalet hur jag ska göra, fattig men utbildning - vs - "rik" och utsliten, fast ev med en ny utmaning?

Idag kom svaret.... jag har ju bett Kicki om hjälp och det kanske är hon som skickat signaler till mina vänner här nere. Först berättade min chef att vår förra chef informerat henne om att jag kunde söka delvis tjänstledighet trots heltidsstudier och sedan jobba resten - det var dock inte deras skyldighet - men de skulle göra så för min skull!! Snacka om hyggligt! (Det behövs för det mesta någon extra också, så det var nog inte för min skull...). Sedan kom en kollega på en vårdcentral och erbjöd mig att vara samordnare för Tobaksuppdraget här i länet! Det ska bli på 25% och det är inget som landstinget Dalarna står för! Jag får mer info nästa vecka... kan vara spännande! Tydligen så får jag styra jobbet mycket själv, så då kan det kanske gå ihop med studierna också.

Alltså - kommer jag återigen att söka DSK-utbildningen i höst. Sedan är det bara att hålla tummarna för att de godkänner detta och ger mig betalt!

Wille håller just nu på att snurra runt i vår säng... När Roger jobbar nattskift så får ju han sova bredvid mig och det går faktiskt bra. Han vet att han inte får somna in här annars. Kommer dock i princip varje natt, men det är en annan femma!! Nyss ville han ha en puss av mig - vilket han så klart fick - och sedan sa han: - Jag älskar dig mamma. - Jag älskar dig också min lilla plutt, svarade jag då!

Säg, vad skulle man göra utan dessa gosisar?? Ungar, hundar, katter eller vad det är! Jag är lycklig som har både barn och hundar! Konstigt nog så längtar vi redan efter lilla puppisen - som vi inte ens vet om den kommer än... jag menar vi vet inte ens om lilla Iris har bebbar i magen eller om det finns tikar. Det visar sig i april... å just nu är det långt dit!

Just nu går jag och räknar arbetspassen fram till v 9... suck... :( - varför går tiden så sakta...

Hoppas Ni längtar ni med - ni som kommer att få besök av oss!!

Många kramar Cissi