Ledig onsdag

Go´kväll!!

Hade ledig dag från jobbet idag, vilket var skönt, men minst lika stressande för då är det en massa saker som ska göras bara för att man är ledig.

Släppte ut Puffliz o Charlie här på framsidan på morgonen som jag brukar så att de får kissa efter deras frukost. Helt plötsligt försvinner Puff på baksidan o jag efter som en kanon. Hon fortsatte upp på vägen här, där det går en hel del trafik, men inte då som tur var... såg då att hon pep efter en karl som var ute med sina två Yorkisar... Jag ropade o lockade, men inte lyssnade fröken löken på det inte! När jag väl sprang där, kom ju förstås Charlie efter! Det var dock försent att springa tillbaka o hämta kopplen. Charlie är ju lydig (ibland) så jag satte ner honom efter vägkanten o sa: "Stanna". Själv sprang jag till Puff o de andra som hade stannat vid det här laget. Hon hade så kul o sprang runt, runt de där hundarna. Mannen berättade att han blev jättefundersam över vad den där hunden kom ifrån hux flux. Ja, jag fick ju förklara... Han tyckte iaf att Pufflan var snäll. Ja, det är hon, men en riktig smitare!! Det var bara för att jag igår skrev att hon höll sig så bra på vår tomt!! Man ska aldrig säga något sådant - det kommer alltid tillbaka som en kalldusch. Charlie han satt gladeligen kvar, trots att jag sprang långt ifrån honom, så jag berömde honom jättemycket. Sedan hoppade han upp till Puff i min famn, alldeles som för att skälla på henne... de är roliga hundarna.. fast det hade kunnat sluta illa!!

Efter pick o plock här hemma, så tog jag en skogspromenad med vovvarna. Då sprang hon ifrån mig igen, den lilla tuffingen! Hon kände på lukten att det var barn uppe i skogen o kutade långt före oss. Det brukar hon inte göra. Jag tänkte att den här gången skulle hon allt få leta reda på matte, så Charlie o jag fortsatte gå. Men då kom hon faktiskt springande utan att jag behövde ropa på henne. Då fick hon lite godis förstås.

Ja, sedan har dagen gått, med tvätt, golvtorkning i köket efter en host-kräksattack från Wille. Vi har varit till tandhygienisten med Willeplutt. Han var jätteotålig o ville in till henne fort som ögat. Tyvärr fick vi vänta i 20 min pga datahaveri. Under tiden pratade han med receptionisten som hade väldigt god hand med barn! De pratade om allt möjligt. Wille berättade att han kräkts, först från ena benet och sedan från det andra, att han var förkyld och hade hosta. Det är så himla roligt att höra när ens barn diskuterar med andra vuxna, det blir som ett annat språk än när man själv pratar med dom. Han klarade undersökningen jättebra också. Fick en tatuering där som han nu har på armen o är jättestolt över!! Han vill ju vara lika som pappa. Lika bråttom som han hade att komma in till tandhygienisten Annika - hade han att komma därifrån när undersökningen var klar... fast han har att brås på... både Roger o jag är sådana!

Felicia följde med till tandis och sedan åkte vi o handlade på Willys. Häromdagen när vi var där sa Wille: "Det där är nästan som mitt namn" och pekade på Willys-skylten... smart kille!!

Nu har vi tittat på Ice Age 3 - Det våras för dinosaurierna. Den var jättekul! Till middag blev det pannbiffar, potatis o blomkålsstuvning - mycket gott! Johan jublade nästan när han fick se vad det var till middag...

Just nu är Wille utklädd till Batman - för de har satt i Batmanfilm i DVD´n.

Jag är så trött, så trött.... nu är det två jobbdagar som väntar - sedan ledig helg! Men.... Roger jobbar förmiddag, alltså fr kl 06:00-18:00. Hur kul är det???

Hoppas ni får en trevlig torsdag o att jag orkar blogga imorgon med!!

Härlig tisdag...och vackra Flisan!

© phelicias.blogg.se
Måste bara sätta in den här underbara bilden på min vackra dotter!! Snacka om fotogenic! Den tiden är ju förbi för en annan, men det är härligt att hon blir bra på bild, när hon nu älskar att fotografera. Då kan man ju sammanfatta det med att hon älskar kameran! (Visst är jag finurlig, så säg??)

Idag har jag haft en härlig tisdag, trots att jag gick upp i skadlig tid, 05:10. Hann precis ut ur duschen, när Wille-plutt vaknade. Han har en tendens att vakna, så fort jag kliver upp. Känner väl på sig i sömnen att jag inte finns där... Jag hade ju förberett honom redan igår, på att vi skulle upp tidigt, eftersom jag skulle jobba o Roger hade jobbat natt o behövde sova. Wille var på jättebra humör vilket underlättar allt på mornarna. Sedan kom ju Roger hem o hjälpte oss iväg. Det är skönt, för det blir lite att släpa med till dagis nu när vädret är så oberäkneligt.

På dagis har de morgonfika för barnen som kommer tidigt o det älskar Wille! Han frågade mig i morse om jag trodde att han skulle få morgonfika... lilleplutt... Som ni alla vet vid det här laget, så älskar han ju mat! Blev tidig till jobbet, eftersom Wille manade på mig hela tiden o sa att vi skulle komma försent till dagis! Försökte förklara för honom att det var min arbetstid som styrde, men det lyssnade han inte på.

Morgonen på jobbet var ganska lugn - vilket höll i sig hela dagen. Många patienter gick hem och allt gick smidigt. Förberedde ju mycket redan igår så att det skulle gå lätt idag. Man vet ju aldrig vad som väntar.

Nu har jag fått mitt nya schema och kommer att vara på vårdcentralen hela nästa vecka för inskolning. Sedan blir det att jag är där varannan vecka. Känns jättekul, för varje gång jag pratar med någon personal därifrån, så undrar dom när jag kommer! Vore ju hemskt tråkigt om det var tvärtom!!

När jag kom hem, möttes jag av hundarna som vanligt och sedan Wille som hade "tatuerat" sig - precis som pappa, med stora tatueringar - inte som "din mamma, för den är liten", sa han... Han hade ritat med tuschpenna på hela armarna, i olika färger. Vilket föredöme man är, eller?? När han badade ikväll, så var han noga med att tala om att jag absolut inte fick tvätta bort dom. Men de försvann mycket av sig själva i vattnet. Innan jag hann blinka, hade barnet varit och ritat på mer - efter att jag torkat honom o satt på sovtröja!!

Nu har Roger gått till jobbet igen o barnen glor på TV. Felicia är i Horndal hos sin pappa o sina kompisar. Grabbarna Grabbers o Johan är hemma. Hundarna sover o jag är jättetrött...

Blev avundsjuk på Kicki igår, när jag såg vilken julkonsert Magnus bjudit henne på. Den skulle jag också älskat att gå på... tänkte skicka efter biljetter, men Roger verkade inte så intresserad. Ni får kolla på Icki Innom´s hemsida o blogg...

Nu ska jag ut på Facebook o glo lite! Sedan blir det till att nanna....

Sovgott!!

Godnattkramar från mig!!

Ute i skogen....


Den här bilden tog matte med blixt på o den blev så häftig att hon ville behålla den... ser ut som en måne!




Charlie o jag är i full färd att leta efter de obligatoriska pinnarna!! Det är ju ett måste när man springer i skogen... som ett litet mellanmål - eller bara för att leka med!



Här har jag hittat en liten pinne...



Visst är den mysig "vår" skog!! Här har vi kutat många gånger - men det är lika roligt varenda gång! Här ruskar Charlie på sig, det är därför han är extra suddig (som om inte bilden är suddig nog ändå....eehhh)



Vi är ju så söta matte!! Nu vill vi ha lite godis!! Sitter gör vi också.... (man gör väl allt för lite godis...) Undrar om jag är lättlurad... hmmmm, måste fundera lite på det!



Den klaraste bilden av alla i den här bloggen! Kanske beror på att mossa, lingon o barr ligger stilla...



Felicia på vår stig... Charlie o jag kutar som ni säkert ser...



Fina - men icke ätbara svampar!



Matte skulle ta ett kort när jag tittade på henne - men det glömde jag visst bort!



OK, profilbilden blev ganska bra! Perfect shape, om jag får säga det själv....



Här rusar jag mot matte! Jag vill ju inte springa alltför långt ifrån henne! Dessutom finns det ju alltid en möjlighet till godis om man kommer när hon ropar!!



Här kommer Charlie springande efter att matte ropat på honom! Han är mycket lydigare än mig, men det beror på åldern, menar matte. Han är väldigt pigg o rolig för sin ålder, måste jag säga!



Felicia hade problem med skavsår... kanske beror på alla sockor hon har på sig?? Matte var bara tvungen att ta en bild... Skorna är inte särskilt nya, så det beror ju inte på det....

Ja, idag har vi varit ute med matte o lillmatte i skogen. Det är så fint o mycket goda dofter i skogen på hösten... extra mycket att nosa runt på.

Det regnar lite här idag - sån´t där regn som liksom kryper in överallt. Men ni människor har ju iaf kläder på Er! Jag fick minsann springa naken - iklädd min päls förstås... men iaf!

Matte har nytt överkast på sängen o nya kuddar... superskönt om ni frågar mig!! Jag har liksom blivit lite tröttare av mig... fast det gäller inte kvällarna förstås, för då blir jag pigg som en mört!! Särskilt den tiden det är läggdags för tvåbeningarna här hemma... då är de så dötrista, så det kan ni nog inte ens förstå! Jag går fram med mina lekstrumpor, dragtrasor, bollar o annat, för att de ska förstå att jag vill leka - men man får nobben nästan jämt... undrar vad det beror på??

Det tar sin lilla tid att lära sig förstå tvåbeningarnas signaler.... får nog jobba på det, eller vad tycker Ni??

Hoppas Ni tycker om bilderna o sätter ett eller flera tassavtryck under kommentarer!

Synd brorsan att Ni inte kunde komma hit i november - men det får Ni lova att göra en annan gång!!

Sköt om Er o fjäska på - så att ni godis kan få!!

Puss

Ett stort lyft...

Hej alla glada!

Vår tillvaro här hemma har blivit SÅ mycket ljusare, lättsam och rolig! Är övertygad om att vårt lilla familjeråd är nyckeln till det. Barnen är gladare och Samuel har verkligen jobbat på! Han är nu den som artar sig bäst av barnen här hemma. Jobbar som sjutton med matten o sköter läxorna klanderfritt. Ljuvligt...

Roger har varit hemma hela veckan, för det är hans lediga vecka. Det har också betytt mycket, för han har jobbat som tre hästar här hemma. Tvättat, pysslat, lagat mat, städat osv. Jag har fått vila och det har varit så skönt! Det är väl så att heltidsjobb på avlönat arbete + det jobb som finns hemma - inte riktigt går att få ihop på ett för alla bra sätt.

Annars har det varit fullt upp på jobbet... jag har varit socialsjuksköterska, vilket innebär att man tar hand om alla kontakter med kommunen, distriktor, anhöriga, sjuksköterskor på boenden, läkemedel osv. Mycket jobb, för över hälften av de inneliggande patienterna har kontakt eller behov av kontakt med kommunen. Det är ett roligt jobb iaf, men ibland mycket stressigt och det är lätt att missa en länk. En positiv sak är att man har ledig helg!

Roger står just nu o spelar Guitar Hero för fulla muggar. Han är riktigt duktig!

Linnea är här o leker med Wille...det hörs om vi säger så. Snart kommer våra vänner Anders o Carola med sin son Jack för att leka. Då blir det säkert ännu högre volym - iaf på min lille son.

Felicia o jag har varit ut på en längre skogsrunda med vovvarna, så nu ligger de o sover. En på sängen o en på golvet... den som ligger på golvet, försökte lägga sig på sängen han med, men han for ner fortare än kvickt! Jag vill inte ha en blöt/fuktig pudel på mitt nya, ljusa, fina överkast!

Mamma var här igår o hjälpte mig byta till mina nyinköpta gardiner i sovrummet! Det blev jättesnyggt! Fönstrena blev putsade också - iaf i sovrummet. Tänkte ta resten också, men dit har jag inte kommit än... o lär inte göra det idag heller... men so what?

Ha en trevlig söndag!!

Många kramar

Hallå!!!

Är det någon som kommer ihåg mig??

Sedan matte bytte blogg o dess namn började inkludera även henne, så har jag liksom suddats ut!

Nej Puffliz, det har du verkligen inte, för du finns ju med i mina berättelser och ffa på en massa fina bilder!
Min version av tex resan till Njurunda, kanske kan få Er att se den med andra ögon... till att börja med så tycker inte jag lika mycket om att åka bil som brorsan Charlie. Han hoppar gladeligen in i bilen, spelar ingen roll vart, bara han kommer med liksom.... jag får ju för det mesta sitta i buren... det är väl ganska ok, ligger mest o sover. När vi åkte upp till Njurunda så mådde jag illa o kräktes... hur roligt tror ni att det är att sedan ligga med en massa smaskiga spyor i o bredvid buren?? Just då kanske jag inte tyckte att det var så gott, men senare... mums... men som vanligt så fick jag inte äta för matte. Har faktiskt funderat starkt på att lämna in en protest till någon som för hundars talan... undrar vart man vänder sig då? Ska försöka ta reda på det!

Hur som helst, så var det iaf skitkul att träffa mamma, mormor o gammelmormor igen!! Jag la mig på golvet i underläge så fort mormor kom, för annars kan man åka på stryk å det är ju inte så kul. Sedan tog ju matte o Gilla oss till gravkullarna för att leka. Hörde något om att min brorsa Alvin också skulle komma... vi väntade... o väntade... men inte kom dom! Gilla började förhöra matte om vad de hade kommit överens om egentligen... allt medan vi hundar sprang omkring som galningar!! Till slut fick ju Gilla (som hade mobilen med) ringa upp Kicki o höra var de var! Det visade sig att de hade åkt till den andra änden av gravkullarna... så Gilla fick ju hämta dom! Annars hade vi väl aldrig fått leka!! Till slut kom dom iaf o det var så himla roligt!!! Alvin gör mig också alltid glad... och en stor fördel med honom är ju att han ORKAR LEKA precis som mig!!! 

Rätt som det var, dök det upp jättestora djur, som matte kallar hästar!! Matte satte kopplet på mig, för hon var rädd att jag skulle bli rädd o sedan skrämma hästarna, som visst har väldigt starka o farliga ben... Men hur det var så lyckades jag iaf få matte att tappa kopplet o sedan sprang jag så fort jag kunde, fram till hästarna! Fast de var inte så roliga som jag trodde.... förutom att jag kände igen den ena tjejen som red - så kunde jag inte se något positivt med de där stora, stöddiga fyrbeningarna.... ha... komma här o tro att störst går först va!!? Jag ska tala om, att den ena hästen faktiskt blev rädd när jag kom fram tillsammans med mormor Alice - så det så!!

Efter gravkullarna så återvände vi till övre Klockarberget, där jag fick leka vidare... la mig faktiskt att vila också, vilket kunde behövas... hade hört ryktesvägen, att vi skulle ner till Kicki o Alvin på kvällen...

Hos Alvin hade jag också jättekul!! Vi härjade runt som tokar, både ute o inne. Men vi kunde ligga ner några sekunder också o pussas lite... han är så fin min storebror!! Jag är ju född sist av oss, så alla mina syskon är ju stora, eller store. Det spelar ingen roll - bara dom inte kommer o talar om för mig vad jag får o inte får göra - eller i det stora hela ska bete som storasyskon - för då får dom med mig att göra!!

Dag 2 hände det inte så mycket... vi var ute på promenader med pojkarna o lekte mycket tillsammans. Gammelmormor Crissi tycker om mig o leker jättemycket. Den enda torrbollen i gänget - det är Alice. Hon ska bara vara med matte Gilla hela tiden... Den här dagen var matte o husse borta väldigt länge - åkte visst o tatuerade sig. Undrar om jag får komma på bild på matte någon gång??

Dag 3 så fick vi åka till gravkullarna o busa igen! Efter lunch så åkte vi hem till Fors igen. Den här gången mådde jag inte illa, eftersom det gått så många timmar sedan jag åt. Det var jätteskönt. Nästa gång matte ska åka tidigt, så har hon lovat mig att jag inte ska behöva äta innan vi åker, utan då får jag lite lunch när vi kommer fram istället.

Efter den här resan, sov jag hur mycket som helst. Orkade inte leka med Charlie ens en gång! Det var nog först på tisdagen - till lunch, som jag blev mitt gamla goda jag. Matte tycker bara att det är en nackdel med all lek uppe i Njurunda - det får mig att bli som en studsboll i två veckor!!

Who cares!!!

Puss o kram till alla goda vänner (syskon o släkt)


Ditt o datt o familjeråd...

Igår var jag så trött.... efter att ha lämnat Wille på dagis o tagit en skogspromenad med hundarna, så la jag mig på soffan o somnade gott tills (gissa vad!) telefonen ringde... Det slår aldrig fel! Personen i andra änden undrade om han väckte mig, och jag svarade sanningen, att ja det gjorde du. Fick ett förlåt, men vad spelar det för roll? Man är ju redan väckt! Sedan vaknade Roger o undrade varför jag inte hade gått o lagt mig bredvid honom? -Ja, men jag ville inte störa dig! svarade jag. -Nehej, förlåt då! sa han.... Fattar han inte att det var med all välmening - för med mig kommer också två fyrbenta, varav en gladeligen hoppar upp i sängen o rusar runt av glädje. Roger hade ju faktiskt jobbat natt o kände sig dessutom lite krasslig.

Wille o jag hostar fortfarande. Jag har tom hostat sönder blodkärl, har ett litet blåmärke på ögonlocket. Min svåger som hade influensa för några veckor sedan, hostar också fortfarande, så det verkar sitta i. Snuvan är lika envis den... o nu ligger Gilla med samma symtom - förlåt för att jag smittade dig!! Men du vet ju att jag är givmild...hihi...

I söndags beställde jag nya gardiner till sovrummet. Har inte köpt nytt på flera år utan brukar lån-bytas med mamma. Det är också bra, för då kan man byta oftare. Jag föredrar det faktiskt. Men det gäller tyvärr inte alla rum. Felet hos oss gällande inredning är ju att det skulle behöva renoveras lite här o var. Därför trivs man aldrig med det man köper särskilt länge. Vi har urfula vit/rosa tapeter i sovrummet!! Hur snyggt är det på en skala? För att inte tala om golvet.... herre min je! Willes o Elias rum ser ut som en krigszon på väggarna... undrar när någon ska orka ta itu med det?? Det hänger väl återigen på mig, kan jag tro...

Igår fick Samuel provåka sin lilla cross. Jag var fortfarande sur över det hela. En unge som ljuger o inte sköter skolan, o som dessutom gör otyg så andra föräldrar ringer, förtjänar ingen cross - men det är ju bara min mening. Roger menar att Elias har fått så mycket annat, påfyllning på mobil o dyl. Visst kan jag köpa den förklaringen - men ändå!! Efter middagen igår, så förväntade jag mig att pappa Roger skulle ta tag i familjerådet, men icke sa nicke... ungarna for åt sina håll o som sagt, det blev crossåkande istället. Felicia o jag satte oss framför TV:n för att titta på Twilight - som bara gick att titta på i ca 40 min, sedan var köptiden slut. Roger hade dock sagt till ungarna att de skulle komma hem kl 19:00, vilket först orsakade protester, men som sedan blev accepterat när de fick höra skälet till det.

Klockan blev 19, och den blev 19:10 innan jag fick ta tag i det o undrade högt om det skulle bli något familjeråd eller inte? Felicia bjöd på chokladbollar som hon köpt av en kompis, men det var bara Wille som åt. Summa summarum så gick det bra. Jag uttryckte min ilska över att crossen kom hit i detta läget - o Roger kontrade med att Samuel skulle betala av hälften av crossen, samt att om han inte skötte skolan o allt annat som vi kommit överens om - så skulle crossen bort härifrån tillsammans med crosskläderna, fortare än bums! Jag skrev också upp allt som sagts. Elias och Samuel ska gå ut med hundarna efter skolan en dag var, samt även på helgerna när dom är här, utan sura miner. Och så bad jag att de skulle ta bort smulor o spill efter sig, både efter frukost o kvällsis - men det visade det sig att de glömt redan i morse.... men jag orkar inte gnälla. Smulorna fick helt enkelt ligga kvar, för det var inte på min sida om bordet...hehehe.... det var på pappa Rogers plats... Förlåt om jag är lite elak, men det är ju så man måste tänka för att orka!

Städade min gamla dator igår, så nu ska den förhoppningsvis bli lite snabbare. Felicia är jättenöjd med att få ha en egen dator o det är jag med!!! Fixade också över Rogers o mitt bankcertifikat på nya datorn - man är väl en hacker så säg!! Man måste ju pröva sig fram här i livet - annars kommer man ingen vart.

Imorgon väntar jobb igen.... hoppas jag orkar hela dagen. På kvällen ska vi ut o äta på grekisk restaurant för att fira några jobbarkompisar som fyllt jämna år. Det ska bli riktigt roligt. Skönt att komma hemifrån också - även om det bara är till jobbet. Hoppas det blir lite lugnt, men det är visst väldigt många patienter inne. De har fått vistats ute i korridoren i helgen hörde jag. Det är absolut inte tillåtet, men vad ska vi göra?? Å så går politikerna o funderar på att lägga ner Avesta Lasarett - den ekvationen går inte riktigt ihop. Falun har inte heller plats - de har också fullbelagt o mer därtill. Undrar om man ska söka sig till IKEA i Borlänge när det öppnar??

Nåja, jag ska ju snart få prova på något annat, vilket kan vara ett lyft. Men jag undrar om den personalen är lika bra som den jag är medlem av nu??? Utan mina underbara jobbarkompisar, skulle jag inte orkat, det hade nog ingen av oss gjort är jag rädd.

Nu ska jag gå o skölja ur hårfärgen o ta en dusch. Sedan ska jag åka till Willys o handla - ENSAM!!

Ha en bra dag!!

Kramar

Sköna lördag....

Jag kanske stal Kickis överskrift nu, men det bjuder hon på isåfall!

Ja, den här lördagen har faktiskt varit bra! Wille sov till ca kl halv åtta. Puffis o Charlie ville sova vidare en stund med husse som jobbat nattskift. Det betydde att jag inte behövde kasta mig på hundmaten o ut med dom. Efter frukost, så gick Wille, hundarna o jag till mina föräldrar o fikade. Mamma hade gjort en jättegod äppelkaka. Hon tröstade mig med att det inte var något fett I kakan, men jag vet ju att det istället var ovanpå.... Men det är väl lördag, eller? (As It makes any difference?) Wille tog med morfar upp på övervåningen där de tittade på "Bee-Movie". Gulligt av min lilla pappa.... men han tycker ju väldigt mycket om Wille-plutt. Det är nog det enda av hans tio barnbarn, som sagt att han älskar honom! Vem smälter inte av sådana ord!!

På tal om älskar.... den 18:e oktober har Roger o jag förlovningsdag... så han kom hem idag med ett gulligt kort där det var två trisslotter.... Han skrattar varje år åt att jag glömmer vår förlovningsdag!! Men jag försvarar mig med att jag inte tycker att den dagen är så viktig, eftersom vi är gifta!! Då skrattar han bara gott åt att HAN minsann kommer ihåg!! Han är väldigt romantisk min man.... tänder ljus osv. Tycker om att uppvakta mig!! Å han gillar mig trots att jag är rultig (som Kicki kallar det) eller kanske FÖR att jag är rultig. Det känns ju bra iaf. När jag talar om för honom vad jag väger, så säger han bara: -Jaha, är inte det bra eller? Hihi.... han har ingen som helst känsla för hur lite eller mycket en kvinna på 160 cm SKA väga. Ställde mig på vågen häromdagen för jag hade en känsla av att jag gått ner... tyckte inte att magen stod ut lika mycket längre.... MEN VA TUSAN!! Jag hade ju för fan GÅTT UPP!! Hela 3 jäkla kilon!! Vad kom dom ifrån?? Fattar ingenting!! Har ju inte haft god aptit på hela veckan... men herregud - jag kom just på!! Det betyder alltså att jag egentligen - med god aptit - skulle vägt ÄNNU MER!!! JEESSUUSS!!   Nu lämnar vi det här, tycker jag....

Har iaf orkat med en skogspromenad med hundarna på em. Det var härligt, för det ger så himla mycket energi att se dom springa runt o busa o ha kul med varandra! Jag älskar mina fyrbeningar... de har följt mig som plåster den här veckan - har väl känt på sig att matte inte mått så bra. De har ju en helt annan känsla - som ett stjätte sinne. Pufflan har börjat ta pinnarna av Charlie o springer sedan o retas med honom, runt träd o över svårare terräng där han inte har en chans att hinna ikapp henne. Det ser så himla roligt ut!! Hon är så jäkla smart!! Man riktigt ser hur hon springer o ler åt honom... å där i skogen står jag o asgarvar... tur att man är själv... (tror jag iaf). Har man någon med sig, så skrattar nog även den personen...

Min mamma kom hit till mig ikväll, för att hjälpa mig med Wille o för att jag skulle kunna rasta hundarna. Roger åker ju till jobbet redan 17:20, så det blir lite svårt att ta ut hundarna medan Wille är vaken. Det är betydligt lättare på sommaren, när det är ljust ute. Nu hade de ju varit ute i skogen, men de har också fått en kvällspromenad. Nu behöver de bara ut o kissa en gång på gräsmattan innan de lägger sig för natten (vilket de redan verkar ha gjort, för Puffli ligger på husses sida o sover som en liten gris o Charlie på husses matta). Bjöd mamma på lite likör - Amarula - som jag köpte förra helgen. Väldigt god!! Hon gillade den skarpt.

Efter att ha lekt hela eftermiddagen med grannkompisen och ett varmt skönt bad - somnade Wille strax efter kl 21 ikväll. Det är väldigt skönt, lite ensamt för det hade ju varit mysigare om Roger varit hemma förstås. Igår höll jag på jättelänge med att få Wille isäng. Nu har jag bestämt mig för att vi läser bok o sedan blir det godnatt. Inget tittande på film i sängen vid läggdags. Det får ske tidigare på dagarna.

Nu har jag tittat på Körslaget - och jag är djupt imponerad av Amy Diamond! Hon är bara 17 år o kan leda en 20-mannakör som ingen annan medverkande! Hon har ju varit den enda som tagit vara på alla deltagarnas stämmor! Ikväll gjorde även Caroline af Ugglas det - den var också jättebra!

Nej vad tusan - här kan man ju inte sitta o häcka! Börjar dessutom bli lite trött. Har fortfarande feber - så vi får se om jag kan vaccinera mig på måndag. Det återstår att se...

Godnatt nu mina vänner (Icki - för du är väl antagligen den enda som kan tänkas sitta vid datorn - om hockeyn pågår fortfarande...)

Sovgott o dröm sött!!

Puss o kram!!

Äntligen fredag, eller?

Äntligen fredag, innebär en massa jobb på förmiddagen.... byta sängkläder, städa toaletter, handla, tvätt i massor. Roger har fått sköta en hel del av det idag, eftersom jag inte är så pigg. Har fullt upp med att duscha! Vi har lite semester, iaf i några timmar, för Wille är på dagis. Det är jätteskönt! Behöver både han och vi, ffa jag. Igår tog det ca 1,5 timme att få honom att sova. Läste saga, trots min hosta o under tiden skulle jag värma huset genom att hålla elden i kakelugnen vid liv. Gick inte så bra, kan jag säga. Kanske inte är så konstigt att Wille är rastlös, såsom vi far omkring hela dagarna. Man ska göra flera saker samtidigt, för att få vardagen att gå ihop. Tur att Johan är så gullig, han tar ut hundarna på promenader. Igår kväll gick jag en liten vända med dom, bara för att få komma ut o hemifrån, om så än bara för några minuter.

I morse fick jag återigen sovmorgon - iaf delvis - för Wille o Pufflis tycker att matte ska komma upp samtidigt med dom. Sedan har jag tagit itu med toaletterna - ni vet, det är ju min lott här i livet! Lagt gamla sängkläder till tvätten o satt igång en maskin. Roger har faktiskt (!) sorterat tvätt, till min ära! Han är just nu på väg för att köpa hundmat. Han har också tagit itu med pappers- och plaståtervinningen. Det finns det gott om i det här hushållet! Men det är ju bra att vi är miljövänliga, så gott det går iaf.

Den här helgen är vi barnlediga från de andra barnen som ska till sina andra föräldrar. Faktiskt ganska skönt. Roger ska jobba natthelg, så Wille o jag blir ensamma en del, men Roger är ju iaf hemma o sover. Det är värre när han jobbar fm-helg! Det suger verkligen.... Han tycker att det är bättre, men för den som är hemma är det inte det. Helst inte när alla ungarna är hemma, för det innebär en hel del jobb.

Igår fick jag ta en läxtvist med Samuel, som sa att han inte hade läxa, trots att jag frågade honom två ggr. Tredje gången frågade jag om han inte hade någon matteläxa till fredag och då erkände han att han hade det. Blev naturligtvis förbannad o bad honom fara till skolan o kolla om någon var kvar, så att han fick hämta sin läxa. Klockan var efter kl 17, men det finns en lärare som tillbringar kvällarna där, mer eller mindre iaf. Gråtande o arg, slängde han in tallriken, glas o bestick i diskmaskinen, vilket gjorde mig ännu mer arg, och tog sina apostlahästar o travade iväg till skolan. Jag ringde Roger för att delge honom vad som hade hänt o han tyckte att jag gjorde helt rätt. Samuel återvände hem o gjorde sin läxa med stort slarv, så när jag bad att få titta i boken, satte han sig ner o gjorde om det.

Kan säga att det inte är roligt att ta konflikter, ännu mindre när det inte är ens biologiska barn. Nu har ju vi levt ihop i så många år, så jag räknar dom som mina när dom är här o vi har en öppen dialog, men det känns i hjärtegropen, kan jag säga. De vet att jag tycker hemskt mycket om dom. Annars skulle jag ju inte bry mig, eller hur? Roger ska ta ett rejält snack med honom på måndag - så då får jag äntligen mitt familjeråd! Vi ska sätta oss ner o göra ett schema för barnens sysslor - tror det är det enda rätta. Det går inte att flamsa runt, det blir bara mer jobb för oss andra. Dessutom är jag övertygad om att barn växer med att få lite ansvar, det är min erfarenhet. När Johan o Felicia var i Samuels ålder, klarade dom sig själva på mornarna när jag praktiserade. Felicia är ju 4 år yngre än Johan, men de klarade allt perfekt. Dessutom gick Johan hem nästan varje dag på lunchen för att rasta Charlie. Han har då inte mått dåligt av det!

Nu ska jag gå o kolla om det är något i tvättstugan som behöver göras - hihi.... som om jag inte redan vet det?

På måndag väntar vaccinering för svininfluensan. Det är OK att ta den trots att man är förkyld, men man får inte ha feber. Jag har ledig dag då, men so what? Vad gör man inte för mänskligheten! Ju fler vuxna som vaccinerar sig, desto mindre risk att vi smittar de små barnen, som inte får vaccination. I mitt yrke är det ju nästan ett måste. Vår avdelning är den som kommer att ta emot de som har influensan o de är nog riktigt sjuka - annars läggs de inte in. Hoppas det inte blir så farligt - vilket jag heller inte tror att det blir.

Här ligger liten Puffla o myser i mattes o husses än så länge obäddade säng... hon älskar att ligga mjukt. Igår låg hon i Willes lilla fåtölj framför brasan o myste... det är händigt att vara liten!! Skickar också med en myspys bild... det är lite reklam för Partylite och för Kickis tvålar! Wille var o lekte i badrummet för ett par dagar sedan o efter det så ser inte tvålarna riktigt ut som de gjort... jag får inte ha någonting ifred. Pappersremsan är trasig på de båda som är oöppnade. Har lagt bort tvålarna så att han inte kommer åt dom i första taget - men vem vet? Trägen vinner.

Nu har Roger kommit hem o värmt lite lunch till oss... tvättstugan får vänta - men vad gör väl det??

Ha en härlig fredag - med fredagsmys - det ska vi ha!!

Puss o kram

I Njurunda - äntligen!!

I fredags åkte vi till min kära släkt i Njurunda o träffade också andra goa´bordervänner med hussar o mattar! For tidigt på morgonen för att göra dagen så lång som möjligt. Tyvärr blir lilla Pufflis åksjuk o kräktes... men annars gick det så bra! Stannade o käkade lunch i Söderhamn på en hamburgerkedja. Gilla hade gått upp tidigt trots att hon jobbat natt. Tomas hade städat hela huset... vad de håller på!! Så fort vi kom fram tog vi en kopp kaffe o efter det ringde jag upp underbara Kicki, som ville följa med oss till gravkullarna för att hundarna skulle få träffas o raca (bad English) av sig - vilket de gjorde med moms!! Nedan kommer lite bilder. Det är väldigt svårt att fånga dessa små liv på bilder - eftersom de rör sig hela tiden... jag är väl heller inte någon mästerfotograf o kan inte med min kamera fullt ut, med några bilder blev riktigt bra. Sedan kan ju en suddig bild, säga mer än tusen ord också!!


































Efter rundan vid gravkullarna, for Gilla o jag till Birsta för att shoppa lite. Vi hann dock inte så mycket, men jag köpte lite nya jumprar o trosor, vi fikade gott på Café Charm - där jag fick vänta lääännngee på min räksmörgås - trots att det fanns färdiga i deras kylda monter... dåligt på min ära!! Vi gick också på systemet där, för jag ville köpa en fin flaska rödvin till Kicki, som tack för att hon skulle massera mig och jag inte skulle få betala för det!! Roger, Tomas o grabbarna, hade också varit i Birsta för att köpa oss en ny dator. Kan säga att den är helt gudomlig... tar inte alls lång tid att lägga upp bilder o sån´t längre... Dyr helg det här! Undrar varför det jämt blir så?? Dyrast var resan vi gjorde till kennelföräldrarna i mars - en ny mc för en hel del tusenlappar...

På fredagkvällen, var Gilla, Jessica o jag bjudna till Kicki på soppa av trattkantareller, vin, ostar, kex, grönsaker med goda dippsåser till. Det var hur mysigt som helst!!! Först kramades vi o sedan hällde Kicki upp vad hon kallar "Kickis festis" i vackra glas från Indiska. Det blev lite förvecklingar om vems glas som var vems - but, who cares? Alla fick ett varsitt glas till slut o det var en jäkla god festis! Synd att den orsakade huvudvärk på tidiga morgonen bara.... Måste erkänna att jag för några år sedan (ca 20) provade att göra en trattissoppa, men den smakade faaan!! Å ändå gjorde jag precis som receptet sa (kanske var det som var felet). Var därför lite skeptisk till Magnus soppa - men jag förlitade mig på hans goda matlagningskunskaper o goda smak - vilket också visade sig stämma till 100%! Det var den godaste svampsoppa jag någonsin ätit! Tog 2 portioner! Sedan satt jag bredvid grönsakerna som vi skulle dippa med.... bjöd ju iaf några ggr, men jag tror att jag var den som åt mest... Det gick dock ingen nöd på de andra tjejerna, för då åt ju massvis av kex o annat istället! Det blev en himla trevlig kväll, med mycket prat om inte bara hundar, utan också relationer - en typisk och lite terapeutisk kväll - som betydde mycket för mig. Det var länge sedan jag hade en så trevlig, rolig o givande kväll.... Behövde dessutom inte ha dåligt samvete över Wille, eftersom han var kvar hemma hos mormor i Fors.

När Gilla o jag kom hem fram på nattkröken, låg karlarna hemma o sov... Tomas hade sovit sedan 19-tiden, så han vaknade ju o blev pigg som en mört! Vi andra var dock inte riktigt med på noterna, så vi la oss o sov.... fast vi skrattade så tårarna sprutade innan ögonlocken fälldes... det finns inget roligare än att höra Gilla o Tomas gnabba... å de gör det alltid vid 1-tiden på natten.... iaf när vi är där!!

Lördagen startade vid halv fem tiden för mig - hade en huvudvärk som heter DUGA!! Hittade lite olika piller i Gillas skåp som jag tvingade i mig o led sedan ca 30 min till, innan den äntligen släppte.... Kickis festis...jo jo... Roger hade satt klockan på ringning eftersom vi hade en tid att passa - tatueringsdax!! Vi for till tatuerarstudion vid halv 11 och jag måste erkänna att jag var lite pirrig i kroppen!! Ernie som tatueraren heter - tog min egen stilmall o gjorde en fantastisk bild av den!! Jag är den ende i hela världen om min egen tatuering! Det är ju jag som skrivit mina barns namn... endast stjärnorna går att kopiera!!





Det här är Rogers snygga tatuering! Han hade komponerat ihop örnen o HD-loggan själv, sedan ritade Ernie till tribalen. Det gjorde ont - så ont att Roger skrattade ibland... han fick ju dessutom vänta länge innan det blev hans tur. Jag var lite egoistisk o ville göra min först. Gilla var nr 2 och hon fick jättesnygga tatueringar som gick under mottot att beskriva hennes barns livsglädje - mycket vackert tema! Har tyvärr inga bilder på dom, men kolla hennes hemsida så får ni se: http://wildarna.blogg.se/ Vi blev klara först vid halv 4 på em, så det tog tid... Jag skulle ju efter tatueringen åka till Kicki för min efterlängtade chokladmassage! Vilken tur att hon är så himla flexibel, för det var bara att ringa så möttes vi upp i hennes lokal. Det var HELT UNDERBART! Inte nog med det, min snälla o omtänksamma Kicki, hade dessutom köpt chokladhjärtan till mig, som jag fick provsmaka före o efteråt fick jag hela kartongen med mig hem!! Icki har lagt ut bilder på sin hemsida: www.lindblommans.se kolla där! Det var dock inte bara jag som åt av de goda hjärtana när jag väl kom hem.... men så är det - delad glädje är dubbel glädje!! Jag passade på att köpa några tvålar av Icki också... underbara! Fick också ett par påsar av Katarina Di Levas téer - som jag inte hunnit smaka än, men det ska jag göra ikväll!!

Vi åkte hem efter god lunch hos Gilla o Tomas. Resan gick fort... med tankning o rastning av hund=3 timmar! Jag slumrade lite i bilen - skönt o gör resan så mycket snabbare (som om det behövdes). Roger är säker vid ratten så vi resenärer behövde dock inte vara oroliga! Pufflan kräktes inte, vilket var skönt för henne. Väl hemma möttes vi av datorer i hela vardagsrummet. Johan hade haft LAN med några kompisar. Jag åkte o hämtade min lille gosis så fort jag kom hem, för jag längtade så himla mycket!! Han blev så glad - å fick ju ett par presenter som jag lovat honom.

Är hemma med Wille idag med, som är så himla hostig o förkyld. Han hade kräkts pga allt slem natten mellan lördag/söndag - så det blev mycket jobb för min lilla mamma. Kan säga att Pufflis är superdupertrött... hon sover hela tiden. Åt frukost först när jag skramlade med hennes matskål i morse - har aldrig hänt förut, kan jag säga.

Nu ska jag gå o leka lite med Wille!

Njut av bilderna.

Vill skicka extra mycket kramar till Gilla med familj och till Kicki för Er värme o godhet! Sist men inte minst till Jessica som ställer upp så himla godhjärtat för oss valpköpare o trimmar fast hon har främmande!! Det är det minsann inte alla uppfödare som gör!!

Puss o kram från mig!!

Bara en vanlig sketen tisdag...

Ja, idag är det grått o kallt ute. På förmiddagen for vi till en sömmerska här i trakten, som lagar kläder, syr upp o byter kedjor mm för en skamligt liten slant. Köpte nya jeans för någon vecka sedan som var alldeles för långa förstås (det är så när man har längden på bredden...). Hon har mätt o sytt upp dom för endast 70 kr!! Lämnade in min från förra året, inköpta varma, sköna vinterjacka, vars dragkedja gått sönder. Den skulle hon byta till en dubbel, för bara 200 kr!!

Efter det så for vi till Rogers mormor o morfar för att ta bort stygn i huvudet på morfadern. Han går o ramlar som en galning o kan vara glad att han fortfarande lever!! I somras ramlade han bakåt o kraschade rakt in i ett litet fönster till källaren! Det var nära stora blodådror i halsen, kan jag säga.... för någon vecka sedan ramlade han i källartrappen o fick sy några stygn i huvudet... Det är så man sätter hjärtat i halsgropen när han ska gå - trots att han har rullator. Men den kan han ju förstås inte ha när han går i trappor.

Sedan var vi o handlade på Willys. Försökte komma ihåg vad Tina hade i sin soppa som hon gjorde igår. Den såg så god ut att jag helt enkelt måste prova att göra den idag. Hoppas bara att ungarna gillar den... annars får de äta rester.

Soppa på jordärtskocka med rostad vitlök och krutonger

Har klippt klorna och tasshåren på Pufflis. Hon är ju så helt otrolig den lilla vackra... blir glad trots att klotången kommer fram... Nu har jag hjälpt Wille att kissa, för han kom inrusande och var lite panikslagen + att han har mycket kläder på sig... den lille goseplutten!! Idag när vi satt i bilen, frågade han Roger: -Pappa, har du bäddat min säng idag? -Nej, det har jag nog inte, svarade Roger. Då "tuttade" Wille till med tungan o suckade djupt. -Men då kan ju inte jag sova i den! sa han. Vi tittade på varandra där i framsätet o skrattade. Han är så himla go med sina små funderingar. Inte vill han leka med Linnea heller, men när han väl kommer ut o hittar henne där, så går det bra. De har ju lekt nästan varenda dag under sommaren, så han har kanske tröttnat på den bestämmande lilla flickan.

Nu har grabbarna kommit hem från skolan o ska äta mellis. Jag tänker inte be dom hänga upp badkläderna, det får deras pappa göra!!

Frid vare med Er!!

Många kramar //Cissi

Mina fina syskon o övrig släkt!!

Ja, jag har hört av matte att mina syskon i H(år)-kullen gjorde bra ifrån sig igår på utställning i Sundsvall!! "Morbror" Axel fick Champinjon-titel - verkligen snabbt jobbat!! Det började ju här i Avesta i juni, då hans husse Christer helt enkelt tog sin hund till CERT. Axel är ju jättefin!! Tycker att han o brorsan Alvin är rättså lika i huvudet... snygga grabbar!!
Syster Hilda fick HP o syster Hera fick CK liksom brorsan Alvin som vann sin klass o fick CK!! Hans matte Kicki strålade som en sol, av stolthet - med all ära!! Nästa gång bör ju hon med sin härliga utstrålning, gå med med Alvin själv, tycker matte o jag. De kommer att sopa banan med alla andra...

Det gick bra för mamma Elsa o mormor Alice också - trots att de knappt hade päls! Å nu ska det bli kallt.... tur att deras matte Gilla har täckjackor åt dom. Vi ska ju åka upp till Njurunda i helgen å det ska bli så kul!! Ska påminna matte om att jag vill ha min täckjacka med mig....

Annars går livet sin gilla gång.... jag är ständigt hungrig... vad trodde ni? Mår jättebra - kräks inte längre. Skönt för matte - för hon var verkligt orolig, husse med... han kunde ju knappt sova! Matte tror att hon hittade orsaken till det förra veckan... hon hittade nämligen gamla smörgåsar i Elias papperskorg som står på golvet.... trots att hon sagt att INGENTING som är ÄTBART får kastas i papperskorgarna.... men säg den som lyssnar på henne? Jo, jag, ibland, när hon ropar att vi ska få godis, som ett exempel.... Jag tyckte iaf inte att det gjorde något att smörgåsarna låg där, förutom att det var ett himla plock o grävande för att hitta dom! Men jag fick ju någon tugga verkar det som....

Nu ska matte gå o göra något annat, verkar det som. Husse eldar i kakelugnen, så det sprakar gott i vårt vardagsrum. Matte har pratat med Gilla idag o både vi o dom längtar som galningar till helgen!! Synd att den blir så kort bara!! Men oerhört skojig!! Va?! Ska Jessica trimma mitt fejs??? Där drogs skojigt-skalan ner ett par snäpp.... men OK, om det går fort!!

Puss o kram från en längtande Puffla

4-årskontroll o ett gott skratt...

Tyvärr, inga bilder idag heller.... den största anledningen till det, är att det tar så himla lång tid att ladda upp dom på min sega dator!! Roger och jag ska titta efter en stationär dator, när vi kommer upp till S-vall, för man håller på att bli tokig!! Då får Felicia ta över min bärbara och på det viset kanske vi får ha den nya datorn för oss själva!

Imorse var vår bvc-sköterska här på 4-årskontroll. Wille klarade alla moment utomordentligt bra! Som om jag trodde något annat! Han fick säga färger på klotsar, räkna, säga en massa ord, gå balansgång o mycket annat. Vi pratade också om lille Willes storlek och om vi ska vara oroliga för hans storlek, men det avvisade hon bestämt. Han följer sin kurva och den har alltid varit 1-2 standardavvikelser över normalkurvan, så det var absolut inte något att oroa sig över. Han tycker ju så mycket om mat, vår plutt. Det är ju inte godis eller kaffebröd o dricka som han är mullig av. Men det är iaf skönt att höra. Hon påpekade också, att andra barn inte lägger några värderingar i hur andra barn ser ut, utan att det är vi vuxna som ligger bakom det - vilket hon har helt rätt i! Titta bara på Nigella Lawson - som lagar mat o äter som en häst! Hon är ju hur snygg som helst! Man kan ju vara mullig o snygg - samtidigt! Själv är jag bara mullig, men ändå! Man kan ju inte få allt. Dessutom har jag ingen stylist bakom ryggen hela dagarna - hade jag det, så kanske det skulle vara annorlunda!

Pratade med Gilla på em. Hon var nog trött, för när jag frågade om hon var förberedd inför helgens utställning så svarade hon: -Ja, det blir två hundar och en matte utan päls!! I samma ögonblick som hon sagt det, så HÖRDE hon vad hon sagt å vi skrattade gott! Hoppas att hon kommer i "päls" på söndag - annars kanske domaren inte dömer hunden - utan Gilla!!  Skulle ju varit häftigt att se i och för sig!!

Vovvarna mår bra o vi med faktiskt. Även jag - känner mig lite gladare o starkare. Ser framemot att få komma hemifrån om en vecka. Ska bli så härligt!! Längtar tom efter att bli tatuerad!! Få mina barns namn inpräntade i mitt skinn! Med vackra stjärnor runtomkring.... Ska försöka hinna med lite shopping också, men det får vi kanske ta på fredagen. Ska ju till Kicki på chokladmassage också-få se om vi kanske kan ta det på lördagen ändå... tänkte att det kanske inte skulle gå så bra med en nytatuerad överarm, men hon får väl helt enkelt hoppa över den. Måste ju gå bra?

Fö så måste det ju gå någon egen utställningsinfluensa uppe i Njurunda-trakten. För ingen - inte ens Kicki - har bloggat på några dagar.... börjar bli allvarligt oroad!! Vad är det som händer??

Ta nu en liten stund framför tangentbordet o skriv någon rad - så jag får veta att ni alla mår bra.... Gilla har lovat att hålla mig uppdaterad på söndag. Hoppas att ni alla tar med era kameror, så att jag får spana in alla härliga bordrar!!

Lycka Till! Se till att Jexmo, återigen blir ett namn för alla konkurrenter att minnas o frukta!! Sopa banan med alla andra hanar o tikar!

Alla i familjen inkl hundarna, ska få hålla sina tummar o tassar!!

Många kramar från oss!!