Sweden Rock Festival

Ja, vår långa resa startade redan i torsdags... då vi i gråväder och spöregn drog oss söderut för att se Ozzy Osbourne, men för mig betydde resan också nostalgi av hög grad - att få återse Sölvesborg!! Det var typ 35 år sedan jag var där... men det skulle visa sig att jag hittade iaf!!

Här hemma stod våra motorcyklar packade och klara till kl 10:00 pip, då även Mia och Tobbe från Borlänge slöt upp. Vi drog sedan vår kosa till Norberg, med vägbeläggning och div stopp på vägen - ingen lyckad start! Dit hade vi bara gråväder och det är ju helt ok väder att åka mc i. Jobbigt när det blir för varmt... Ovanför Fagersta - mot Köping kom det ganska många droppar och där fick vi sällskap av en kviga som galopperade i dikeskanten - det tog jag dock inget kort på... :)  I Köping - dyngsura - så stannade vi å intog lunch, sen drog vi vidare mot Linköping - eller rättare sagt vi slöt upp med Tobbes kompis Bosse där och sen åkte vi en "liten"  sväng på 5 mil mot Kisa, där han har sin sommarstuga.Utanför den lilla stugan som var från 1500-talet i sitt ursprung. Då tjänstgjorde den som drängstuga. Ett alldeles underbart litet ställe, där Bosse fixat och ordnat så fint!! Platsen på andra sidan vägen var med i dramat för 10 eller 15 år sedan vid Malexanderdramat.... Hugaligen...


Här står Mia o fixar med något... Gärdsgårdsstaketet ska lagas... utanför finns det massor av vildsvin som förstör marken för de boende.
Här sov vi som sagt första natten - sen drog kosan vidare söderut och regnet öste ner... så i Växjö tröttnade jag ur!! Vi åkte in på en mc-affär och köpte grejer för ca 4000 kr - det var nya TORRA stövlar och strumpor som vi fick gratis - TORRA handskar och regnhandskar över det... våra skinnstövlar kunde vi praktiskt taget vrida ur! Å vi frös som två gnuer i Sibirien... kosta vad det kosta ville... vi kunde omöjligt forsätta i 15-20 mil i detta våta kalla.... Nu har vi stövlar både för soligt väder och om det skulle bli regn! Lite norr om Olofström kom äntligen solen fram... :) den var efterlängtad kan jag säga!! Sen var det soligt - hela kvällen.... väl i Sölvesborg ringde jag pappa för att förvissa mig om att jag hade tänkt rätt i mitt letande efter vårt gamla hus och det hade jag... kullerstensgatorna var kvar!! Jiipiiee! Det är SÅ vackert i Sölvesborg!! En pytteliten stad med stor mysfaktor...
Jag rekommenderar verkligen att besöka denna plats.... massor med mys, gamla byggnader, trevliga uteställen, sol, bad och hhhhhhaaaaaaaavvvvvvvvvv!!! Me Love!!Nedan: vårt gamla hus!!


Jag tyckte det såg litet ut, men jag minns det som stort!! Men enligt mamma och pappa var det stort. Det är väl lite missvisande att ta bild på gaveln.... Jag blev alldeles - tyst...

Kosan gick vidare mot Hälleviks camping där vi skulle övernatta i 2 dygn. Mycket härligt, underbart ställe!! Å Mjällbys hemmaarena ligger alldeles bredvid campingen.


Hungriga och törstiga var vi vid framkomsten. Egentligen hade restauranten stängt, men de var snälla och gjorde iordning pommes till oss alla!! Tack gode för det!Dag nr 3 = Lördag och time för Sweden Rock Festival!! Roger o Tobbe på festarhumör -Roger o Tobbe har börjat!! På en restaurant med underbart god mat och supertrevlig personal!! 


Mia väntar på sin första öl :) vilket jag också gjorde... å hon håller hårt i sin väska - vilket ska visa sig... inte gjorde någon nytta!! Hihi... men roligt har vi haft!! 


Fyrverkeri - för att gratulera till att det var 20 år sedan Sweden Rock Festival startade!! När jag bodde i Sölvesborg, så hade vi något som hette Tivolivat och det var kanske starten till detta, vad vet jag... jag gick iaf med syrran dit en gång på Svenne och Lotta! Det var kul! Sen hämtade mamma mig på kvällen...
 Avslutar med en bild på föremålet med vår resa: Ozzy Osbourne... det var allsång av hög grad... otroligt bra!! Mia sa efteråt: - Nu har jag sett Ozzy, så nu kan jag dö!! Riktigt så känner inte jag... men det var ju häftigt att se och höra honom! Å va mycket folk!! Om ni undrar: Ja, vi "tappade" bort varandra, men det är tur att det finns mobiltelefoner. 

Vi kom hem ca 03 på natten... så det blev inte mycket sömn. For ungefär kl 11 från campingen upp till Jönköping där vi tog in på hotell... å då hade jag avverkat ett stort antal mil och kört om långtradare på motorvägen... som var minsta 11 mil lång!! Men det gick det med. Jag har haft stort stöd av Roger, Mia och Tobbe som har åkt före och efter mig... sen har jag tagit en hel del beslut på egen hand.... å de tycker att jag är jätteduktig på att köra motorcykel. Jag har åkt på kostigar och parerat för stenar, det var nästan eldprovet, iaf vad gäller balansen.

I morse åkte vi från Jönköping vid 10-tiden och hamnade hemma typ vid 18-tiden - 130 mil från start till mål!! Vi åkte via Gränna där vi naturligtvis stannade och köpte polkagrisar!! Sen åkte vi Ödeshög, Motala, Vadstena, Hallsberg, Örebro, Lindesbergsvägen hem... Och det är SÅÅÅÅ skönt att vara hemma. Roger har åkt till jobbet - inte lika kul. Wille sussar i sängen och hundarna likaså.

Nu ska jag kolla FB en kort sväng - sen får det bli sängen för mig med. Imorgon börjar jag på nya jobbet utan att gå bredvid någon... det blir hårdköring direkt!!

Godnatt och sovgott!!

Kram Cissi

Bombax 50 år o kennelslag

Underbart väder idag!! Min förmiddag gick åt att bråka lite med min dotter, göra mat och packa. Roger hade jobbat natt och fick sova till kl 11!! Sen bestämde vi oss för att inte äta i Högbobruk utan åka hem till kvällskvisten. Det var riktigt roligt och trevligt men varmt!! Ella och Puff blev rastlösa i värmen. Vi deltog skytte där Holger kammade hem poäng till Stensöbäckens´, vi gick tipspromenad och där kammade vi hem 7 poäng av 10 i Bombaxkunskap!! Det tyckte jag var bra! Sen var det frågequiz och det gick riktigt bra, agility - där är jag osäker på hur det gick men Birgitta tyckte Ella var mycket duktig - det var ju faktiskt första gången och hon tog tunneln bra!! Det var värre med matte som kom flåsande efter!! Måste nog börja springa om jag ska hålla på med agility!! Sen var det lydnad och där körde vi "hopp", krypa, sitt och ligg... det fick vi 3 poäng för!! ;) Elton, Ellas bror, som gått kurs i lydnad, fick 5 poäng! Det var högsta poängen som delades ut, så då var ju 3 helt klart godkänt! Ella gick tyvärr inte vidare i tikklassen, utan kom på 4:e plats utan HP. Hennes bedömning var jättebra, men jag anar varti problemet låg - hon ville inte gå ordentligt... funderar starkt på att strunta i utställningar tillsvidare, för hon blir så stressad. Idag fick husse visa henne, för jag ville kolla om det är jag som gör henne stressad, men jag tyckte mig inte se någon skillnad, mer än att hon kikade efter mig!

Så här löd domarbedömningen: Mycket god typ, fint huvud och uttryck. Välansatta öron, bra hals och topline, lagom benstomme, bra breda lår med mycket muskler, spann bar, rör sig bra från sidan annars svårbedömda rörelser, trevligt visad, trevligt temperament.

Här är Ellas syster Enya! Henne har jag inte sett sedan den 22 maj förra året. Hon var mer lik på Axbors sida, tycker jag... men precis lika mysig och gosig som Ella <3


Här går Foxy och Elton - Ellas bror. Foxy fick HP!! Elton är en rackare på lydnad och agility!!

Det var skönt att komma hem... jag som vaknade mycket tidigt i morse, somnade förstås i bilen... men det är ju aldrig bra för nacken!! Huga va ont det gjorde efter en stund!!

TACK till C-G och Monika samt Susanne och de andra lagledarna för en otroligt trevlig dag och det var så bra ordnat!!

Nu är det praktik i två dagar - sen bär det av på Nightstern ner till Sölvesborg - endast 60 mil söderut!! Men det ska nog gå... synd bara att de lovar mycket regn därnere på fredag :(  Men jag ska äta "gräddabollar" och spettekaka!! Helst vill jag äta flätad franska med vallmofrön på också... bara för att väcka gamla minnen till liv... Hoppas att jag känner igen mig lite grand iaf... vårt gamla hus...

Avslutar med bilder på lilla underbara Molly!!


Sötare än sötast!! Min älsklingsgosis... <3<3<3